*اقتصاد مقاومتي؛ ضرورتي قابل تحقق*

اقتصاد مقاومتي لازمه شرايط كنوني كشور است/ ستاد مشترك 3 قوه تشكيل شود

يك كارشناس مسائل اقتصادي معتقد است: اقتصاد مقاومتي لازمه شرايط كنوني كشور است.

يك كارشناس مسائل اقتصادي معتقد است: اقتصاد مقاومتي لازمه شرايط كنوني كشور است.

وحيد شقاقي - كارشناس مسائل اقتصادي - در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، در اين‌باره تشريح كرد: اقتصاد مقاومتي يك نظام اقتصادي پوياست نه ايستا، با اتكا به توان داخلي و با برنامه محوري براي مقابله با تحريم‌هاي بيروني كه اين اقتصاد همواره بعد از انقلاب اسلامي در سرلوحه نظام بوده است. با اين حال در شرايط فعلي كه تحريم‌ها و هجوم‌ها بيشتر شده است، بايد نقش بارزي بر عهده بگيرد. در اين اقتصاد هر دو جنبه استراتژي اقتصادي، يعني جايگزيني واردات بويژه براي كالاهاي مصرفي استراتژيك و توسعه صادرات به‌طور همزمان ملاك است اما عنصر اصلي استفاده از توان مردمي در عرصه اقتصادي و توليد داخلي است كه براي اين منظور بهبود فضاي كسب و كار و پياده‌سازي راهبردهاي جلب مشاركت مردم براي تحقق اقتصاد مردمي بايد ملاك باشد.

اين كارشناس همچنين با اشاره به اين‌كه مقاومت اقتصادي وابسته به شرايط ويژه كشورها و نبود رابطه صادقانه ايجاد مي‌شود، اظهار كرد: تحريم مانند يك جنگ اقتصادي است و مقام معظم رهبري به اين دليل بر اقتصاد مقاومتي تاكيد دارند كه ضمن وجود نگاه بروني و توسعه صارداتي با تقويت توليد داخلي در هنگام تحريم بين‌المللي، هر زمان كه احساس شود واردات قطع شده، بتوان ظرفيت داخلي را جايگزين واردات كرد تا كشور دچار بحران شود.

او با تاكيد بر اين‌كه ما اكنون در برهه‌اي هستيم كه بايد سياست اقتصادي مقاومتي را دنبال كنيم، افزود: در زمان ابلاغ سياست‌هاي كلي اصل 44 نيز يكي از اهداف، توسعه صادرات بوده است اما در شرايط كنوني كه از سوي استعمارگران تحريم بر كشور اعمال شده نمي‌توانيم صرفا نگاه توسعه صاردات بويژه در حوزه مزيت نسبي داشته باشيم؛ بنابراين بايد در كنار نگاه صادراتي با اتكا به منابع داخلي رويكردهاي جايگزين واردات را سرلوحه اقدامات خود قرار دهيم.

شقاقي با اشاره به اين‌كه بايد بتوانيم كالاهاي استراتژيك را از داخل كشور تامين كنيم تصريح كرد: مسوولان بايد با حمايت از نيروي كار، بازار و توليدات داخلي مردم را به استفاده از كالاهاي توليدي داخل تشويق كرده تا با كاهش مصرف كالاهاي خارجي موجب ايجاد انگيزه براي توليدكنندگان شود.

اين اقتصاددان با بيان اين‌كه سياست‌هاي توليد ملي و اقتصاد مقاومتي در حال بررسي و پيگيري هستند، عنوان كرد: بايد برنامه‌اي مدون با سياست‌هاي منسجم ايجاد شود تا توانايي و ايستادگي كشور در مقابل بحران‌هاي كه لحظه‌ به لحظه در حال گسترش هستند و بخصوص نظام بانكي را تهديد مي‌كنند، افزايش داد.

وي حمايت از توليدكنندگان كالاهاي استراتژيك را از ديگر راه‌هاي تحقق اقتصاد مقاومت دانست و گفت:‌ كشور در توليد داخلي پتانسيل بالايي دارد. از اين رو بايد با شناسايي كالاهاي استراتژيك مصرف داخلي نقشه راه مشخصي را براي توليدكنندگان ايجاد كرد تا اگر زماني واردات قطع شد، كشور با مشكل جدي روبه‌رو نباشد.

اين كارشناس اقتصادي همچنين تاكيد كرد: اگر سرمايه گذاري و اقتصاد مردم راه اندازي شود، با برطرف شدن مشكلات انحصاري در بخش خصوصي مي‌توان كمك شاياني به تحقق اقتصاد مقاومتي كرد.

شقاقي تصريح كرد: بايد ستادي بين قوا تشكيل شود تا با تشخيص گلوگاه‌هايي كه در معرض تحريم قرار دارند، بتوان با تقويت آن‌ها ايجاد فضاي كسب و كار بيشتر در مقابل ضربه‌هايي كه ممكن است در شرايط تحريمي وارد شود، مقاومت كرد.

انتهاي پيام

  • یکشنبه/ ۸ مرداد ۱۳۹۱ / ۰۹:۳۴
  • دسته‌بندی: اقتصاد کلان
  • کد خبر: 91050804439
  • خبرنگار :