مدیر نظارت بر مواد غذایی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مازندران، مصرف مداوم نان سفید را باعث بروز بیماریهای گوارشی دانست و گفت: در حال حاضر با نانوایيهایی که از آرد سبوس دار استفاده نمیکنند به صورت ارشادی برخورد میکنیم.
به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، منطقه مازندران، حسن مکرمی رستمی در جمع خبرنگاران با بیان اینکه تاکنون از قوه قهریه و تعزیرات در این زمینه استفاده نشده است، افزود: نانی که با آرد سفید تولید میشود به لحاظ ارزش غذایی غنی نیست و مصرف مداوم آن بروز بیماریهای گوارشی و احتمال وجود بیماری قند خون و دیابت در انسان را افزایش میدهد.
وی با اشاره به اینکه استفاده از سبوس در نان یکی از مصوبه های کارگروه سلامت استان است، افزود: 25 تا 30 درصد از غذاهای مصرفی افراد باید از فیبر تشکیل شود.
مکرمی، ضمن بیان اینکه نان قوت قالب افراد است، تصریح کرد: 15 درصد از فیبر مورد نیاز بدن از طریق نان تامین میشود.
مدیر نظارت بر موادغذایی دانشگاه علوم پزشکی مازندران، با بیان اینکه میزان سبوس در نان سفید از 26 درصد به 20 درصد کاهش یافته است، اظهار كرد: میزان سبوس در نان طی مصوب کارگروه سلامت استان 18 درصد اعلام شد که این امر تاکنون اتفاق نیفتاده است.
وی با تاکید بر اینکه در اجرای مصوبه مذکور همکاری فرمانداریها نیاز است، گفت: ورود به این امر به تنهایی توسط دانشگاه علوم پزشکی محقق نمی شود.
مدیر نظارت بر مواد غذایی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مازندران در خصوص فواید سبوس در مواد غذایی تصریح کرد: سبوس در واقع فیبر است که جذب قند و چربی را آهسته یا حتی متوقف میکند و به همین دلیل مصرف نان سبوسدار به جای نانهای سفید در بیماران مبتلا به دیابت، چربی خون بالا، بیماریهای قلبی، عروقی، سرطانهای گوارشی و افراد با وزن بالا توصیه میشود.
انتهاي پیام