يك فوق تخصص غدد گفت: پيروي از رژيم پركربوهيدرات يا پرنشاسته در ماه رمضان، موجب افزايش تري گليسريد خون ميشود. كاهش انرژي دريافتي همراه با تحرك بدني در روزهداري، تري گليسريد خون را كاهش ميدهد.
دكتر سيد محسن خوش نيت نيكو در گفت وگو با خبرنگار ايسنا منطقه دانشگاه علوم پزشكي تهران، با اشاره به اينكه روزهداري در ماه رمضان اغلب با كاهش وزن تا حدود دو كيلوگرم همراه است، گفت: اين كاهش وزن ميتواند اثرات مفيدي بر چربيهاي خون داشته باشد.
وي در ادامه با بيان اينكه فعاليت بدني و ورزش باعث ميشود كلسترول خون در مقادير طبيعي حفظ شود، گفت: كاهش سطح فعاليت بدني در ماه رمضان منجر به افزايش سطح چربيهاي خون ميشود.
عضو هيات علمي مركز تحقيقات غدد دانشگاه علوم پزشكي تهران يادآور شد: مصرف روغنهاي حيواني، لبنيات پرچرب، كره و خامه كلسترول خون را افزايش ميدهد، بنابراين در ماه رمضان مصرف اين مواد غذايي بايد در حد تعادل حفظ شود و از زياده روي در مصرف آنها پرهيز شود.
اين فوق تخصص غدد خاطرنشان كرد: بر اساس تحقيقات انجام شده زياده روي در مصرف غذاهاي سرخ شده به خصوص در درجه حرارت بالا در ماه رمضان موجب افزايش كلسترول خون ميشود.
دكتر خوش نيت نيكو با تاكيد بر اينكه مصرف زياد گوشت قرمز كلسترول خون را افزايش مي دهد، گفت: افرادي كه كلسترول خون آنها بالاست، نبايد بيش از دو تا سه بار در هفته گوشت قرمز مصرف كنند.
وي تصريح كرد: كاهش انرژي دريافتي همراه با تحرك بدني در روزه داري تري گليسريد خون را كاهش مي دهد، ولي اگر افراد در روزه داري تحرك بدني را كاهش دهند نه تنها از اثرات سودمند روزه داري بهره مند نمي شوند، بلكه دچار افزايش چربيهاي خون مي شوند.
اين فوق تخصص غدد با تاكيد بر رعايت تعادل در مصرف مواد غذايي هنگام روزه داري گفت: پيروي از رژيم پركربوهيدرات يا پرنشاسته در ماه رمضان، موجب افزايش تري گليسريد خون ميشود بنابراين افراط در مصرف مواد غذايي مانند حليم، زولبيا و باميه، شكر، فرني و خرما موجب افزايش تري گليسريد خون و افزايش خطر بيماريهاي قلبي- عروقي ميشود.
وي يادآور شد: افراد دچار چربي خون بالا ميتوانند با پيروي از يك رژيم غذايي كم چرب در ماه رمضان، كلسترول بد و تري گليسريد را طي روزهداري كاهش دهند.
كاهش خطر بيماريهاي قلبي- عروقي در روزه داري
عضو هيات علمي مركز تحقيقات غدد دانشگاه علوم پزشكي تهران با بيان اينكه هموسيستيين مادهاي مشتق از پروتئين است كه افزايش مقدار آن در خون، منجر به افزايش خطر بيماريهاي قلبي ميشود، گفت: روزه داري در ماه رمضان از طريق كاهش هموسيستيين خون، خطر بيماريهاي قلبي عروقي را كاهش ميدهد.
وي با اشاره به اينكه درد سينه و حملات قلبي تحت تاثير دورههاي شبانه است و بيشترين ميزان آنها بين ساعت 6 صبح تا 12 ظهر است، با استناد به تحقيقات انجام شده، گفت: پيروي از يك برنامه غذايي سالم در ماه رمضان موجب بهبودي و ارتقا سلامتي اين بيماران ميشود.
انتهاي پیام