گزارشي از ساعت فعاليت موزه‌ها

برنامه‌ي ماه رمضان به دست موزه‌هاي تهران نرسيده است

تهران يكي از مهم‌ترين شهرهاي كشور است و چكيده‌اي از تاريخ ايران را مي‌توان در آن ديد. موزه‌ها و مجموعه‌هاي فرهنگي و تاريخي در اين شهر مهمترين بخش از تاريخ كشور را در خود دارند.

تهران يكي از مهم‌ترين شهرهاي كشور است و چكيده‌اي از تاريخ ايران را مي‌توان در آن ديد. موزه‌ها و مجموعه‌هاي فرهنگي و تاريخي در اين شهر مهمترين بخش از تاريخ كشور را در خود دارند.

به گزارش خبرنگار سرويس ميراث فرهنگي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، زمان بازديد از مجموعه‌هاي تاريخي و موزه‌ها در ايام ماه مبارك رمضان، با 11 ماه ديگر سال متفاوت است، به‌گونه‌اي كه حتا برخي مسؤولان اين ايام را بهترين بهانه براي رونق گردشگري در كشور دانسته‌اند و براساس برنامه‌هايي كه گاهي در نشست‌هاي خبري و رسمي خود اعلام كرده‌اند، قصد دارند براي رونق موزه‌هايي با كاربري اقتصادي، بيشترين زمان را براي بازديد علاقه‌مندان و گردشگران از اين مكان‌ها تا بعد از افطار اختصاص دهند.

براساس روالي كه هر سال اداره كل امور موزه‌ها و اموال منقول تاريخي دارد، زمان بازديد از موزه‌هاي كشور در ايام ماه رمضان در قالب بخشنامه‌ به هريك از مجموعه‌ها اعلام مي‌شود؛ اما تا كنون خبري از بخشنامه‌ي اداره كل موز‌ه‌ها نشده است و محدوده‌ي ساعت كار موزه‌ها در اين ماه هنوز مشخص نيست. به همين دليل، خبرنگار ايسنا با مديران و مسؤولان برخي موزه‌هاي تهران درباره‌ي ساعت كاري آن‌ها گفت‌وگو كرد.

به گزارش ايسنا، نخستين موزه‌اي كه با هدف رونق دادن به گردشگري مذهبي بايد به آن توجه داشت، موزه‌ي ملي قرآن كريم است. به گفته‌ي مدير اين موزه، موزه‌ي قرآن كريم در ايام ماه مبارك رمضان از ساعت 9 صبح تا 13 به‌صورت رايگان براي بازديد عموم باز است.

فخرالدين صابري زمان تعطيلي اين موزه را پنجشنبه‌ها، جمعه‌ها و همچنين روز شهادت حضرت علي (ع) دانست و افزود: در ماه مبارك رمضان، علاوه بر نمايش دادن آثار منحصربه‌فرد موجود در مخازن موزه‌ي ملي قرآن كريم، تابلوهايي از شجره‌نامه‌ي امامزادگاني كه در فهرست آثار ملي به ثبت رسيده‌اند نيز به‌نمايش درمي‌آيند.

هرچند موزه‌ي ملي قرآن كريم در ماه نزول قرآن، مدت زمان كمي را براي بازديد علاقه‌مندان اختصاص داده است، ولي دست كم به گفته‌ي مدير موزه، در صورتي كه گروه يا توري قصد بازديد از اين موزه را در ايام تعطيلي موزه داشته باشد، با هماهنگي قبلي در روزهاي پنجشنبه و جمعه مي‌تواند از اين مكان ديدن كند.

براساس اين گزارش، مادر موزه‌هاي ايران كه با وجود گذشت بيش از 10 سال، هنوز فقط بخش «دوران ايران باستان» آن قابل بازديد است، در ايام ماه مبارك رمضان، به‌جز دوشنبه‌ها و روز شهادت حضرت علي (ع)، بر مبناي روال گذشته و تا وقتي بخشنامه‌ي اداره كل موزه‌ها نرسد، از ساعت 9 تا 17:30 باز است. موزه‌ي ملي ايران در اين ماه هيچ برنامه‌ي خاصي ندارد.

مجموعه فرهنگي ـ تاريخي گلستان نيز ساعت بازديد علاقه‌مندان و روزه‌داران را در ماه مبارك رمضان از 9 تا 16:30 اعلام كرده است. اين كاخ ـ موزه كه قرار بود يكي از چند موزه‌اي باشد كه تا بعد از افطار امكان بازديد از آن وجود دارد، به‌دليل هم‌جواري‌اش با مسجد ارگ و برنامه‌هايي كه اين مسجد دارد، تا ساعت 16:30 بيشتر امكان فعاليت را ندارد.

موزه‌ي آبگينه و سفالينه‌هاي ايران، موزه‌ي فرش و موزه‌ي نقاشي پشت شيشه نيز از ساعت 9 تا 16:30 پذيراي علاقه‌مندان هستند. اين موزه‌ها نيز در روز‌هاي دوشنبه و همچنين روز شهادت حضرت علي (ع) تعطيل هستند و برنامه‌ي خاصي نيز براي مردم در ماه رمضان ندارند.

موزه‌ي رضا عباسي نيز از ساعت 9 تا 15 به‌جز روزهاي دوشنبه و ايام سوگواري، در ماه مبارك رمضان پذيراي گردشگران است؛ اما بازديدكنندگان از اين موزه مي‌توانند از هفتم مردادماه به مدت يك‌ماه از نمايشگاهي كه با هدف بزرگداشت آيدين آغداشلو به‌عنوان نخستين رييس موزه‌ي رضا عباسي برگزار مي‌شود، ديدن كنند.

مجموعه‌ي فرهنگي ـ تاريخي سعد‌آباد نيز از ساعت 9 تا 16:30 امكان بازديد مردم را در ايام ماه مبارك رمضان فراهم كرده است.

مدير روابط عمومي سعدآباد با اشاره به باز بودن اين مجموعه به‌جز روزهاي دوشنبه و روز شهادت حضرت علي (ع)،‌ گفت: هرچند در نيمه‌ي اول ماه مبارك رمضان، برنامه‌ي خاصي براي بازديدكنندگان نداريم، ولي احتمال تغيير ساعت بازديد و برگزاري برنامه‌هايي در نيمه‌ي دوم ماه مبارك رمضان وجود دارد.

به‌نظر مي‌رسد فقط مجموعه‌ي فرهنگي ـ تاريخي نياوران براي ماه رمضان برنامه‌اي را تدارك ديده و قرار است ساعاتي بعد از افطار به حضور مردم و گردشگران در اين كاخ ـ موزه اختصاص يابد. به اين ترتيب، امكان بازديد از بناهاي تاريخي اين مجموعه از ساعت 11 تا 22 فراهم است و بعد از افطار نيز جشنواره‌ي «سفره‌ي آسمانی» به‌مناسبت ضيافت ماه مبارك رمضان برپاست.

براساس اعلام روابط عمومي مجموعه‌ي نياوران، بلیت‌فروشی براي کاخ ـ موزه‌هاي اين مجموعه تا ساعت 20:30 انجام مي‌شود و بخش اداری نیز از شنبه تا چهارشنبه از ساعت 10 تا 17 پاسخگوی مراجعه‌كنندگان خواهد بود.

همچنین با توجه به لزوم حضور راهنماها و مراقبان آثار تاريخي در بخش‌هاي مختلف كاخ نياوران، هریک از کاخ ـ موزه‌ها در ماه مبارک رمضان روزهايي را تعطيل خواهند بود. کاخ اختصاصی نیاوران و نمایشگاه دائمی «تافته‌های جدا بافته» روزهاي شنبه تعطيل‌اند، کوشک احمد شاهی روزهاي یکشنبه، کتابخانه‌ي اختصاصی و موزه‌ي خودروهای اختصاصی کاخ نیـاوران در روزهاي دوشنبه و موزه‌ي جهان‌نما، کاخ صاحبقرانیه و حوضخانه نيز در روزهاي سه‌شنبه تعطيل هستند. اين مجموعه در شب‌هاي قدر نيز تا ساعت 19:30 پذیرای علاقه‌مندان است. همچنین 21 ماه رمضان، روز شهادت مولای متقیان علی (ع)، تعطیل است.

خبرنگار ايسنا براي مشخص شدن ساعت دقيق كار موزه‌ها در ماه رمضان با ابراهيم حجري ـ مديركل امور موزه‌ها ـ تماس گرفت، اما او گفت كه از چند روز پيش از سمتش كناره‌گيري كرده است و مدير جديد بايد اين موضوع را اعلام كند.

انتهاي پيام

  • یکشنبه/ ۱ مرداد ۱۳۹۱ / ۱۱:۱۰
  • دسته‌بندی: گردشگری و میراث
  • کد خبر: 91050100286
  • خبرنگار : 71191