شهر ری از تهران جدا می‌شود؟

گزارش ايسنا از تصميم جديد مسئولان براي جداسازي "ري از تهران"

بنا به شواهد تاريخي، ري به عنوان مولود پايتخت كشورمان در چند قرن اخير تحولات فراواني را پشت سر گذاشته است و حالا مطرح شدن جداسازي شهر ري از تهران و تشكيل فرمانداري ويژه براي آن، باز هم "ري" را در صدر اخبار رسانه‌هاي كشور قرار داده است.

بنا به شواهد تاريخي، ري به عنوان مولود پايتخت كشورمان در چند قرن اخير تحولات فراواني را پشت سر گذاشته است و حالا مطرح شدن جداسازي شهر ري از تهران و تشكيل فرمانداري ويژه براي آن، باز هم "ري" را در صدر اخبار رسانه‌هاي كشور قرار داده است.

به گزارش خبرنگار «شهري» خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، وزيركشور در حالي روز پنجشنبه از ارتقاي فرمانداري ري به فرمانداري ويژه و پيگيري مقدمات لازم جهت تشكيل شهرداري مستقل به عنوان دو هديه سفر رئيس جمهور و دولت به اين شهرستان خبر داد كه موضوع جداسازي ري از تهران، اواسط سال 89 هم در صدر اخبار قرار گرفت.

مسئولان استانداري در آن سال اعلام كرده بودند كه جداسازي ري از تهران بزودي ابلاغ مي‌شود كه اين اظهارات در آن دوره با واكنش اعضاي شوراي شهر تهران مواجه شد و هر يك از نمايندگان مردم پايتخت به نحوي مخالفت خود با جداسازي ري از تهران را اعلام كردند.

مهدي چمران ـ رييس شوراي شهر تهران ـ در آن زمان جداسازي ري از تهران را آغاز يك فاجعه توصيف كرده و گفته بود كه جداکردن ري از تهران مانند جدا کردن يکي از استان ها از کشور است.

احمد مسجد جامعي ـ عضو كميسيون فرهنگي اجتماعي شوراي شهر تهران ـ هم اين طرح را مقدمه تجزيه پايتخت دانسته و خواستار انجام كار كارشناسي بيشتر در اين زمينه شد.

محمدعلي نجفي، حمزه شكيب و حسن بيادي هم از ديگر مخالفات جدي طرح جداسازي ري از تهران بودند.

اما در حالي كه تصميم اوليه دولت، تهيه طرح جداسازي ري از تهران و ارسال به مجلس براي تصويب بود، اين موضوع مسكوت ماند تا اينكه هم‌اكنون و در قالب يكي از مصوبات سفرهاي استاني رييس جمهور اين موضوع دوباره در دستور كار قرار گرفت و رييس جمهوري وعده جداسازي ري از تهران را داد.

تمدن: «فرمانداري ويژه» در ري تاسيس مي‌شود

مرتضي تمدن ـ استاندار تهران ـ روز شنبه در گفت‌وگو با يكي از خبرگزاري‌ها با اشاره به اينكه مقدمات جداسازي شهرري از شهرداري تهران از امروز شنبه آغاز شده است، گفت: نيازي به توافق با شهرداري تهران نيست.

تمدن با اشاره به اينكه براي شهرستان ري، تاسيس «فرمانداري ويژه» ابلاغ شده است، توضيح داد: شهرري شورا و شهرداري مستقل خواهد داشت و مقدمات جداسازي اين شهرستان از شهر تهران از همين امروز آغاز مي‌شود.

دانشجو: تهران تجربه خوبي از تكه تكه شدن ندارد

به گزارش ايسنا، مخالفت اعضاي شوراي شهر با طرح دوباره اين موضوع، دور از ذهن نبود.

خسرو دانشجو ـ سخنگوي شوراي شهر تهران ـ در گفت‌وگو با ايسنا، با اشاره به اينكه تهران تجربه خوبي از تكه‌تكه شدن ندارد، گفت: همان كساني كه به دنبال استقلال مديريت شهري شهر قدس بودند، اكنون خواهان بازگشت اين شهر به مجموعه مديريت شهري پايتخت هستند.

وي با اشاره به اينكه برابر مستندات بودجه‌اي شهرداري تهران، مجموع هزينه‌كرد شهرداري در شهرري بيش از ميزان درآمدهاي اين منطقه است، گفت: به اين ترتيب شهروندان ساكن شهرري، در صورت جداسازي اين منطقه از تهران متضرر مي‌شوند.

وي ادامه داد: ممكن است با پيش‌بيني سرفصل‌هاي جديد بودجه‌اي و درآمدي، پيشنهاد جداسازي ري از تهران، قابل بررسي باشد؛ اما اين تصميم با توجه به تاثير و تاثر شهرها از يكديگر و ضرورت مديريت يكپارچه و منسجم در امر مديريت شهري، باز هم تصميم صحيحي به نظر نمي‌رسد.

سخنگوي شوراي شهر تهران با اشاره به تجربيات قبلي اين حوزه همچون جداسازي اسلامشهر و شهر قدس از تهران، اظهار كرد: همان كساني كه به دنبال استقلال مديريت شهري شهر قدس بودند، اكنون خواهان بازگشت اين شهر به مجموعه مديريت شهري پايتخت هستند.

دانشجو در عين حال به اثر مثبت رواني كه استقلال ري از تهران براي ساكنان شهرري به دنبال خواهد داشت، اشاره كرد اما گفت: اين اثر مثبت كوتاه مدت خواهد بود و پس از مدتي شاهد مشكلات فراوان مديريتي در زندگي ساكنان شهرري خواهيم بود و مطمئنا مديران كلان در آينده ناچار مي‌شوند كه به نحوي تهران و ري را دوباره به هم پيوند بدهند.

وي با اشاره به اينكه تهران تجربه خوبي از تكه‌تكه شدن ندارد، اظهار كرد: كساني كه به دنبال جداسازي ري از تهران هستند، بايد امكانات و فرصت‌هايي كه اين تصميم براي مردم به همراه دارد را تشريح و تبيين كنند. در اين صورت خواهيم ديد كه در كنار يك مزيت و اثر مثبت، ده‌ها اثر منفي ديگر به وجود مي‌آيد كه آثار مثبت اين تصميم را خنثي مي‌كند.

حسن بيادي ـ نايب‌رييس شوراي شهر تهران ـ هم روز شنبه به اين اقدام واكنش نشان داد و در گفت‌وگويي تاسیس شهرداری مستقل در شهرستان ری را به نفع مردم ندانست، گفت: موضوع جداسازی ري از تهران، در اولین فرصت در شورای شهر بررسی می‌شود هرچند در اين باره مشورتی با شورا نشده است.

وي در عين حال اظهار كرد:‌ اگر جدایی ری از تهران بر اساس نظر رئیس‌جمهور باشد و تصویب شود شورا به قانون تمکین می کند.

بیادی که خود متولد شهری ری است، گفت: مردم شهرری خود نیز تمایلی به جدایی از تهران ندارند.

محمودي: ري، پس از انتخابات آينده شوراي شهر مستقل مي‌شود

وزير كشور مستقل شدن شهر ري از تهران را اعلام كرده است

به گزارش ايسنا، بيادي در حالي از بررسي جداسازي ري در شوراي شهر تهران خبر مي‌دهد كه استاندار تهران صراحتا اعلام كرده كه اجراي اين طرح نيازي به توافق با شهرداري تهران ندارد.

محمدرضا محمودي ـ معاون عمراني استاندار تهران ـ هم با اشاره به مژده رئيس جمهور مبني بر جدا شدن شهرستان ري از تهران، به ايسنا گفت: اين شهرستان پس از انتخابات آينده شوراي شهر و با تشكيل شوراي جديد، مستقل خواهد شد.

محمودي اعلام كرده كه جدا شدن شهرستان ري از تهران، تقاضاي شهروندان اين شهر از رئيس جمهور بود كه ايشان نيز موافقت كرده و به زودي اين شهرستان از تهران جدا مي‌شود.

معاون استاندار تهران با اشاره به اينكه پس از انتخابات آينده شوراي شهر، با انتخاب شوراي مستقل، شهر ري از تهران جدا شده و شهردار و فرماندار جداگانه‌‌اي خواهد داشت، گفت: وزير كشور نيز مستقل شدن شهر ري از تهران را اعلام كرده است.

محمودي تصريح كرد: با جدا شدن شهرستان ري از تهران و تشكيل شوراي شهر مستقل، دسترسي شهروندان اين شهر به مسئولان به راحتي انجام مي‌شود و مشكلات و مسائل را در زمان كمتري پيگيري و به نتيجه مي‌رسانند.

واكنش مجلسي‌ها به جداسازي شهر ري از تهران

محمد اسماعيل كوثري، نماينده مردم تهران در مجلس شوراي اسلامي با بيان اينكه جداسازي ري و تهران ممكن است تا مدتي مشكلاتي را به بار بياورد، گفت: اگر بحث تفكيك كامل تهران و ري باشد، بايد وظايف هر دو با دقت بيشتري مشخص شود.

وي با اشاره به بحث تخليه زباله در كهريزك، پالايشگاه گاز و بهشت‌زهرا(س) در شهر ري، اظهار كرد: در حال حاضر بسياري از كارهاي تهران در شهر ري انجام مي‌شود؛ همچنين شهر ري نيز از تهران بهره‌هايي مي‌برد كه اين امر ممكن است تا مدتي مشكلاتي را به وجود بياورد.

وي با بيان اينكه هر طرحي معايب و محاسن خاص خود را دارد، بيان كرد: در دوره هشتم مجلس نيز اين بحث با استانداري مطرح بود و اينكه ري نماينده جداگانه در مجلس داشته باشد كه به دليل كم بودن فرصت اين امر اجرايي نشد.

كوثري با تاكيد به اينكه دولت بايد بر روي اين موضوع كار كارشناسي انجام دهد افزود: با توجه به اينكه مردم شهرري نيز به دنبال اين مساله بودند، اميدواريم كه اين استقلال به پيشرفت شهر ري كمك كند.

عضو كميسيون امنيت ملي و سياست خارجي مجلس همچنين درباره معايب اين طرح براي شهر ري، اظهار كرد: با توجه به اينكه تابحال كمك‌هايي از سوي شهرداري تهران به شهر ري مي‌شده است، از اين پس اين مبلغ بايد به صورت داخلي در شهرري فراهم شود؛ البته حتما پيش‌بيني‌هايي براي اين موضوع نيز شده است كه ما به فال نيك مي‌گيريم.

انتهاي پيام

  • شنبه/ ۳۱ تیر ۱۳۹۱ / ۱۶:۳۶
  • دسته‌بندی: جامعه، شهری
  • کد خبر: 91043119068
  • خبرنگار :