توصیه‌های غذایی ویژه‌ روزه‌داران ورزشکار

یک کارشناس ارشد تربیت بدنی گرایش فیزیولوژی و تغذیه ورزشی، گفت: غذاي افطار بايد سبك و پركالري همچون؛ خرما، شله‌زرد، مقداري كمي شير، کشمش، انجیر خشک و چاي كمرنگ باشد که سريع هضم شود.

یک کارشناس ارشد تربیت بدنی گرایش فیزیولوژی و تغذیه ورزشی، گفت: غذاي افطار بايد سبك و پركالري همچون؛ خرما، شله‌زرد، مقداري كمي شير، کشمش، انجیر خشک و چاي كمرنگ باشد که سريع هضم شود.

حسین پار در گفت وگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، منطقه کرمانشاه، در خصوص توصیه‌های غذایی ویژه روزه‌داران ورزشکار، اظهار كرد: در ماه مبارک رمضان و در هنگام افطار باید آب و آبمیوه به اندازه کافی مصرف شود، به گونه‌ای که ورزشکاران میزان زیادی آب را یک‌جا در افطار ننوشند.

وی یادآور شد: تمامی ورزشکاران روزه‌دار باید توجه داشته باشند که نوشیدن آب و یا آبمیوه زیاد در هنگام افطار باعث بی‌حالی، ضعف و درد معده می‌شود.

پار خاطرنشان کرد: در هنگام افطار حتما از غذاهاي كم حجم استفاده شود تا به معده فشاري وارد نشود.

این کارشناس ارشد تربیت بدنی گرایش فیزیولوژی و تغذیه ورزشی، گفت: بهتر است در وعده سحر غذايي معادل شام مصرف شود، وعده افطار مانند وعده صبحانه باشد و براي شام غذاهايي معادل وعده ناهار و يا کمي کمتر استفاده شود.

وی ادامه داد: مصرف کربوهيدرات‌هاي پيچيده (غلات، برنج، نان، ماکاروني و سيب‌زميني)، ماست و مواد فيبردار (انواع ميوه و سبزي) براي حفظ کارآيي بدن در طول روز در وعده سحر مناسب هستند.

مدیر تربیت بدنی دانشگاه صنعتی کرمانشاه، اظهار كرد: باید بر اين نکته تاکيد شود که به هيچ عنوان حذف وعده سحر توصيه نمي‌شود، زیرا افت قند خون، کاهش تمرکز و پايين آمدن توان و کارآيي در طول روز مستقيما از حذف يا خوردن غذاهاي نامناسب در سحري ناشي مي‌شود.

وی افزود: استفاده از شربت عسل (یک قاشق کوچک عسل به اضافه یک لیموترش تازه) در سحر به ورزشکاران کمک می‌کند که در طول روز دیرتر تشنه شوند.

پار خاطرنشان کرد: پزشکان متخصص تغذیه برای ساعات بعد از افطار توصیه می‌‌کنند ميزان مصرف مايعات در ورزشکاران از افطار تا سحر بايد افزايش داشته باشد، اين مسأله باعث مي‌شود تا مايعات از دست رفته بدن آنها جبران شود. ورزشکاران روزه‌دار نيز از مصرف پودرهاي رايج در بازار به عنوان چربي سوز و يا عضله‌سوز به علت عوارض جانبي بر کليه‌ها و دستگاه گوارش خودداري کنند. نباید میزان انرژی دریافتی از پروتئین در ورزشکاران بالا باشد، اگر ورزشکاران سعی کنند حدود 15 تا 20 درصد کل انرژی دریافتی روزانه را از پروتئین بگیرند، برای بدنشان کافی است، زیرا مصرف زیاد پروتئین سبب ایجاد مواد زاید در خون شده و احساس خستگی را هنگام ورزش برایشان بوجود می‌آورد.

وی ادامه داد: نکته مهم دیگری که می توان برای حفظ سلامتی بدن ورزشکاران روزه‌دار به آن اشاره کرد این است که مصرف زیاد نمک، دفع مایعات و اسید فولیک از بدن و در نهایت احساس تشنگی را به دنبال دارد. با یک رژیم متعادل و صحیح، نمک کافی به بدن ورزشکاران می‌رسد و نیازی به استفاده از نمک اضافی نیست.

این کارشناس ارشد تغذیه ورزشی، گفت: ميوه‌هاي متنوع و انواع مغزهاي کم نمک از جمله پسته، بادام، فندق و گردو مواد مناسبي براي جبران کمبود انرژي ورزشکاران روزه‌دار در فاصله زماني افطار تا خواب هستند.

انتهاي پیام

  • دوشنبه/ ۲۶ تیر ۱۳۹۱ / ۱۳:۳۴
  • دسته‌بندی: کرمانشاه
  • کد خبر: 91042615830
  • خبرنگار :