درگفت‌وگو با ايسنا مطرح شد؛

ميركاظمي:انحلال شركت صادرات گاز تصميم درستي است/سواپ نفت، منافع عده‌اي را تهديد مي‌كند

رييس كميسيون انرژي مجلس شوراي اسلامي، انحلال شركت صادرات گاز را تصميمي درست عنوان كرد و گفت: شركت صادرات گاز مي‌تواند روي حوزه‌هاي پايين‌دستي گاز كار كند و حتي به بخش خصوصي واگذار شود.

رييس كميسيون انرژي مجلس شوراي اسلامي، انحلال شركت صادرات گاز را تصميمي درست عنوان كرد و گفت: شركت صادرات گاز مي‌تواند روي حوزه‌هاي پايين‌دستي گاز كار كند و حتي به بخش خصوصي واگذار شود.

سيدمسعود ميركاظمي در گفت‌وگو با خبرنگار پارلماني خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، اظهار كرد: قبلا هم بحث بر سر اين موضوع بود كه با توجه به اينكه قراردادهاي فني و تجاري توسط شركت ملي گاز منعقد مي‌شود، شركت صادرات گاز بايد واگذار شود چرا كه نمي‌شد كارها به صورت موازي انجام شود و اين دو شركت هر دو قرارداد خط لوله ببندند.

وي افزود: به نظرم خوب است كه يك شركت متولي صادرات گاز به كشور باشد و آن هم نقش حاكميتي داشته باشد چرا كه شركت ملي گاز هم نكات فني را در واردات و صادرات گاز رعايت مي‌كند، هم شبكه كشور در اختيارش است و هم طراحي شبكه را انجام مي‌دهد و مي‌تواند از لحاظ فني تصميم‌هاي درستي براي واردات و صادرات اتخاذ كند. ضمن اينكه بر اساس اصل 44، شركت ملي گاز شركتي حاكميتي است كه سازمانش واگذار نمي‌شود.

وزير اسبق نفت يادآور شد: پيش از اين اينطور بود كه هم شركت ملي گاز بحث صادرات را دنبال مي‌كرد و هم شركت صادرات گاز، اما اطلاعات فني در اختيار شركت ملي گاز بود و شركت صادرات اشرافي بر آن نداشت، بنابراين اگر يك شركت متولي واردات و صادرات گاز باشد قطعا موفق‌تر است.

ميركاظمي در بخش ديگري از گفت‌وگوي خود درباره توقف سواپ نفت نيز اظهار داشت: من زماني كه وزير نفت بودم به شركت ملي نفت ابلاغ كرده بودم كه 500 هزار بشكه سواپ شود معنايش هم اين است كه شركتي از بخش خصوصي يا شركت‌هاي خارجي نفت را از شمال كشور مي‌خرد، تحويل شركت ملي نفت مي‌دهد و در جنوب عين آن محموله را تحويل مي‌گيرد.

وي افزود: متاسفانه در گذشته به اسم سواپ، خريد قطعي مي‌شد و گاهي هم توليد را كاهش مي‌دادند چرا كه نمي‌توانستند آن را بفروشند يا اينكه خارج از سهميه اوپك حساب مي‌شد زيرا وقتي خريد قطعي صورت مي‌گيرد جايي محاسبه نمي‌شود و چون شركت ملي نفت خودش صادر‌كننده بود، در اوپك اين شبهه به وجود مي‌آيد كه توليدات خودمان را بيش از حد صادر مي‌كنيم و از آن طرف هم درآمدي نصيب ما نمي‌شد بنابراين هم قيمت بايد صلاح مي‌شد و هم ميزاني كه بايد هر بشكه سواپ مي‌شد.

نماينده مردم تهران در مجلس شوراي اسلامي ادامه داد: كسي كه سواپ‌كننده است بايد عين محموله را در جنوب به نام خودش تحويل بگيرد نه به نام جمهوري اسلامي كه جزء سهميه كشور حساب شود و اين تفاوت سواپ با آن چيزي است كه گاهي در گذشته انجام مي‌شد.

ميركاظمي يادآور شد: اينكه عده‌اي با ارتباطاتي كه برقرار مي‌كنند نفت را به شركت ملي نفت به اسم سواپ بفروشند، با سواپ متفاوت است و سواپ با ظرفيت ايجاد شده و ابلاغ 500 هزار بشكه‌اي بايد انجام شود، نه اينكه ما از شمال به اسم سواپ نفت بخريم، در جنوب هم كسي آن را تحويل نگيرد و بعد چون نمي‌توانيم آن را بفروشيم، 150 هزار بشكه توليد خود را پايين بياوريم و براي يك دلار، 80 و 90 دلار از دست بدهيم.

وزير اسبق نفت تصريح كرد: توقف سواپ به اين دليل صورت گرفته كه سواپ انجام نمي‌شده و اين تنها شبه‌سواپ بوده است. نبايد عده‌اي نفت را به ايران بفروشند و ما به دليل محدود بودن قدرت فروش و تعهد به اوپك مجبور باشيم توليد را به همان ميزان پايين بياوريم چرا كه اين به ضرر كشور و منافع ملي ماست.

وي خاطر نشان كرد: سواپ نفت به ميزان 500 هزار بشكه بايد انجام شود به شرط اينكه جزء سهم توليد حساب نشود و منجر به كاهش توليد نگردد، من نمي‌دانم چرا عده‌اي اصرار دارند آن روش غلط جايگزين شود، به نظر مي‌رسد برخي منافع‌شان در اين مسير با مخاطره مواجه شده است.

انتهاي پيام

  • یکشنبه/ ۲۵ تیر ۱۳۹۱ / ۰۹:۴۰
  • دسته‌بندی: مجلس
  • کد خبر: 91042514721
  • خبرنگار : 71132