محققان موفق به ارائه طرحي منحصر فرد كه پرينت از لب هر شخص است شدهاند كه ميتواند ابزار مهمي براي كشف جنايات در اختيار بازرسان پليس قرار دهد.
به گزارش سرويس فناوري خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، ويرجينا كاستا و اينس كالداس، از دانشگاه پورتو در مقالهيي عنوان كردند كه دانشمندان الگوهاي لب مردم جهان را به گروههاي استاندارد دستهبندي كردند.
آنها همچنين در اين مقاله چگونگي تغيير طرح لب پس از مرگ را مطرح كردند.
تعداد اندكي از اجساد داراي نمونه چاپ شده لب قبل و بعد از مرگ هستند كه اين امر انجام مطالعات تطبيقي را با چالش مواجه كرده است.
جرزي كاسپراك از مدرسه پليس نظامي لهستان در سال 1990 اين پرسش را مطرح كرد كه آيا هر يك از ساكنان كره زمين و اجدادشان داراي طرح لب منحصر به فرد هستند؟
وي در مقاله خود مينويسد كه مطالعات محققان ژاپني بر روي يك هزار و 364 لب نشان ميدهد كه آرايه خطوط بر روي بخش قرمز رنگ لب منحصر به هر فرد است.
در سال 2009 نيز گروهي از دانشمندان هندي وجود يا عدم وجود تمايز بين الگوي چاپي لب زنان و مردان را با استفاده از نوار سلوفان, عدسي بزرگنمايي و تعدادي از وسايل آرايشي مورد بررسي قرار دادند و توانستند جنسيت 17 زن را از 20 زن حاضر و همچنين 17 مرد را از 20 مرد تشخيص دهند و بنابراين تحقيقات آنها حاكي از وجود اين تمايز بود.
طبق مطالعات دانشمندان اسپانيايي در سال 2002 نيز، پيشرفتهاي قابل توجه در صنايع آرايشي در توليد مواد آرايشي ماندگار مختص لب و اخلال در نسخه چاپي واضح اين عضو از بدن، نيروهاي پليس را بر آن داشت كه پيشرفتهايي را در زمينه تشخيص هويت از طريق نسخه چاپي لب افراد صورت دهند.
هم اكنون طرح لب به يك موضوع تحقيقاتي در حوزهيي كاملاً جديد تحت عنوان لبنگاري (cheiloscopy) تبديل شده است.
انتهاي پيام