یک متخصص تغذیه ورژیم درمانی درباره خواص ویتامین B12 گفت: این ویتامین خواص متعددی دارد که میتواند در چرخه شکلگیری سلولهای جنینی و نوزادی نقش موثری داشته باشد.
دکتر سید ضیاء الدین مظهری در گفت وگو با خبرنگار ایسنا منطقه دانشگاه علوم پزشکی تهران، اظهار داشت: کمبود ویتامین B12 میتواند موجب کم خونی، احساس ضعف، افسردگی، زخم دهان و زبان، اختلالات روحی، کاهش حافظه، کاهش وزن، اختلال در راه رفتن و بوی بد دهان شود.
این عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران با اشاره به ذخیره شدن این ویتامین در بدن اظهار داشت: این ویتامین در کبد ذخیره می شود و اگر فرد سالهای متمادی از این ویتامین استفاده نکند کمبودی در بدنش ایجاد نمیشود.
گیاه خواران در تامین ویتامین B12 با مشكل مواجهند
دکتر مظهری معتقد است: گیاه خواران در تامین این ویتامین با مشکل اساسی مواجهند چون نمیتوانند این مواد را از طریق گیاهان بدست بیاورند و ذخیرهی این ویتامین در بدنشان کم می شود.
وی در خصوص مشکلاتی که کهنسالان در تامین این ویتامین با آن مواجهند، گفت: افراد مسن با استفاده بیش از حد از ملینها با کمبود این ویتامین در بدنشان روبه رو میشوند.
این متخصص تغذیه و رژیم درمانی با اشاره به ضرورت وجود این ویتامین در بدن کودکان و سالمندان اظهار داشت: وجود این ویتامین در بدن کودکان و سالمندان اهمیت زیادی دارد و ممکن است عدم وجود این ماده در بدن آنها موجب عدم جذب مواد مغذی دیگر شود.
وی در ادامه بیان کرد: در کودکان به علت رشد سریعی که دارند نیازشان به ویتامین B12 بیشتر است و این ماده می تواند موجب رشد جسمی کودکان شود. همچنین از تولد تا 6 ماهگی مصرف این ویتامین توصیه می شود.
این عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران با اشاره به نیاز زنان جوان به این ویتامین گفت: زنانی که قصد دارند بچه دار شوند باید این ویتامین را قبل از حاملگی تامین کنند تا در دوران حاملگی با مشکلی مواجه نشوند.
دکتر مظهری پیرامون منابع تامین ویتامین B12 اظهار کرد: این ویتامین در جگر گوساله، ماهی تن، شیر، تخم مرغ و ماست وجود دارد.
ضعیف شدن سیستم دفاعی بر اثر کمبود ویتامینB12
مسمومیت و تغییرات پوستی بر اثر مصرف بیش از حد ویتامینB12
این متخصص تغذیه و رژیم درمانی درباره طریقه مصرف ویتامین B12 اظهار کرد: این ویتامین را باید در آب حل کرد سپس مورد استفاده قرار داد همچنین مصرف بیش از حد این ویتامینها میتواند باعث ایجاد مسمومیت شود.
دکتر مظهری در خصوص کمبود ویتامین B12 گفت: کمبود این ویتامین در کل عملکرد بدن تاثیر می گذارد و انتقال اکسیژن را با کندی مواجه میکند همچنین میتواند موجب ضعیف شدن سیستم دفاعی شود و در ریه که در معرض بیماریهای میکروبی و قارچی هستند بیماریهای ثانویه ایجاد کند.
وی تصریح کرد: این ویتامین در چرخهی رشد نقش متفاوتی دارد و میتواند ایجاد انرژی و پروتئین کند. همچنین در تقسیم سلولی و روند رشد تاثیرگذار است.
کمبود این ویتامین در بلندمدت عملکرد خونسازی را در بدن دچار اختلال میکند
این متخصص تغذیه و رژیم درمانی در پایان خاطرنشان کرد: باید در مصرف مواد غذایی تنوع وجود داشته باشد و هر مادهای که کمتر مصرف شود میتواند موجب سوء تغذیه و بیماری شود که در صورت عدم وجود این ویتامین عملکردها و عکسالعمل های مغز و سیستم عصبی بهم می خورد و در عملکرد سیستم خونسازی بدن اختلال ایجاد میشود.
انتهاي پیام