فرمانده یگان حفاظت منابع طبیعی کهگیلویه و بویراحمد گفت: عصر روز پنجشنبه چهار هکتار از اراضی منابع طبیعی در منطقه "دهنو " طعمه حریق شد.
سرهنگ رحمت الله دین پرور در گفتوگو با خبرنگار «محيط زيست» خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، افزود: جنگل این منطقه که طعمه حریق شد از نوع درختان بلوط بوده است.
وی اظهار کرد: این آتشسوزی عصر روز پنجشنبه 15 تیرماه در منطقه "دهنو" بین چهار تا پنج ساعت به طول انجامید.
فرمانده یگان حفاظت منابع طبیعی کهگیلویه و بویراحمد در خصوص علت این آتشسوزی خاطرنشان کرد: مردم محل احتمال می دادند علت آتشسوزی روشن کردن آتش از سوی افراد معتاد و یا شکارچیان باشد چراکه این منطقه قرق است.
دین پرور تصریح کرد: سخت عبور بودن منطقی که طعمه حریق می شوند و بموقع نرسیدن در محل آتش سوزی از مهمترین مشکلات ما در خاموش کردن آتشسوزیهاست که در این آتشسوزی حدود یک ساعت پیاده روی کردیم تا به محل آتش سوزی رسیدیم.
وی ادامه داد: با توجه به اینکه استان کهگیلویه و بویراحمد دارای پوشش جنگلی و مرتعی خوبی در جنوب کشور است و بعد از شمال کشور بیشترین پوشش جنگلی را دارد و سالانه چندین مورد آتشسوزی در این جنگلها رخ میدهد که به دلیل سخت گذر بودن و بموقع نرسیدن به محل آتشسوزی خسارات جبرانناپذیری به جنگلهای استان وارد میشود، نیاز به یک فروند بالگرد اطفاي حریق در عرصه های منابع طبیعی وجود دارد.
فرمانده یگان حفاظت منابع طبیعی کهگیلویه و بویراحمد تصريح كرد: اختصاص یک فروند بالگرد اطفاي حریق برای منابع طبیعی استان در دور اول سفر هیأت دولت به استان مصوب شد اما تاکنون این مصوبه اجرایی نشده و بلا تکلیف مانده است. همچنین دو مصوبه اختصاص یک میلیارد تومان و 400 میلیون تومان در خصوص تجهیزات وامکانات وجود داشته که تاکنون یک ریال از این دو مصوبه تخصیص داده نشده است.
دین پرور ابراز کرد:ماشینهای آتش نشانی به دلیل سخت گذر و کوهستانی بودن اراضی و عرصه های منابع طبیعی استان نمی توانند به محل آتش سوزی بروند که این مسأله کار اطفاء حریق را سخت تر و مشکل تر کرده است.
وی اضافه کرد: از ابتدای سالجاری تاکنون 9 مورد آتش سوزی در جنگل ها و مراتع استان کهگیلویه و بویراحمد رخ داده که در اثر آن بیش از 50 هکتار از جنگل و مراتع این استان طعمه حریق شدند.
به گزارش ايسنا، شش سال از اولین دور سفر استانی هیأت دولت به استان کهگیلویه و بویراحمد می گذرد و در این شش سال بیش از 720 مورد آتش سوزی در جنگلهای این استان رخ داد که به همین دلیل 5300 هکتار از جنگلها و مراتع استان کهگیلویه و بویراحمد که به پایتخت طبیعت ایران معروف است، طعمه حریق شدهاند.
آتش سوزی جنگل شرق یاسوج در روستای "دهنو"، عصر روز پمج شنبه 15 تیرماه ، به مدد نیروهای تلاشگر یگان حفاظت منابع طبیعی و نیرهای مردمی و به لطف عدم وزش باد بعد از بیش از 5 ساعت خاموش شد اما این سوال وجود دارد که جنگلهای استان کهگیلویه و بویراحمد تاکی باید بر اثر سهل انگاریها و بی توجهی ها چنین حوادثی را ببیند.
انتهاي پیام