فردا سومين سالگرد درگذشت مهدي آذريزدي است

آخرين خبرها از ساخت آرامگاه مهدي آذريزدي

مسؤول دبيرخانه بنياد مهدي آذريزدي با بيان اين‌كه محل آرامگاه اين نويسنده به بوستان آذريزدي تبديل مي‌شود، گفت: از طرف شهرداري يزد در مورد ساماندهي محل مقبره آذريزدي فعاليت‌هايي در دست اقدام است.

مسؤول دبيرخانه بنياد مهدي آذريزدي با بيان اين‌كه محل آرامگاه اين نويسنده به بوستان آذريزدي تبديل مي‌شود، گفت: از طرف شهرداري يزد در مورد ساماندهي محل مقبره آذريزدي فعاليت‌هايي در دست اقدام است.

اسدالله شكرانه در آستانه سومين سالگرد درگذشت مهدي آذريزدي در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاري دانشجوان ايران (ایسنا) در یزد، درباره ساخت آرامگاه آذريزدي بيان كرد: در اين راستا از بين آثار ارسال‌شده براي طراحي آرامگاه، طرحي از عباس قيومي پيشنهاد و مصوب شده است كه اين طرح توسط استانداري انتخاب شده و پس از كارهاي اجرايي ساخت، اعلام خواهد شد.

شكرانه با بيان اين‌كه در مورد ساماندهي محل مقبره آذريزدي نيز فعاليت‌هايي از طرف شهرداري يزد در دست اقدام است، ادامه داد: محل آرامگاه آذريزدي متعلق به مردم منطقه خرمشاه يزد است كه بايد با همكاري مردم منطقه و همياري‌هايي كه صورت خواهد گرفت، اين منطقه به‌صورت بوستان آذريزدي تبديل شود كه در اين راستا لازم است هويت آرامگاهي از نظر حقيقي، حقوقي و احترام به مردم حفظ شود كه جاي بررسي و كار دارد.

او با بيان اين‌كه بنياد آذريزدي درنظر دارد كارهاي زيربنايي براي بزرگداشت آذريزدي برنامه‌ريزي و اجرا كند و از كارهايي كه ممكن است پرسرو صدا باشد و مداوم نباشد، پرهيز شود اظهار اميدواري كرد، نام‌گذاري سال‌روز درگذشت آذريزدي به نام روز ادبيات كودك و نوجوان، بستر اين فعاليت‌ها را فراهم كند.

او از هنرمندان حوزه ادبيات كودك و نوجوانان خواست، با مراجعه به بنياد آذريزدي، پيشنهادهاي خود را براي هرچه بهتر انجام شدن برنامه‌ها ارائه دهند.

مسؤول دبيرخانه بنياد مهدي آذريزدي اظهار كرد: با پيگيري‌هاي انجام‌شده از طرف شوراي فرهنگ عمومي كشور، سال‌روز درگذشت استاد مهدي آذريزدي به‌نام روز ادبيات كودك و نوجوان نام‌گذاري شده است تا نام‌گذاري اين روز فرصتي باشد براي پرداختن به جايگاه آذريزدي در كشور به عنوان نويسنده ادبيات كودك و نوجوان.

او درباره برنامه‌هاي پيش‌بيني‌شده براي 18 تير، سال‌روز درگذشت مهدي آذريزدي، گفت: اداره كل كتابخانه‌هاي عمومي استان يزد در اين روز در كليه كتابخانه‌هاي عمومي استان نمايشگاهي از كتاب‌هاي مرحوم آذريزدي برگزار خواهد كرد. همچنين مسابقه كتابخواني با محوريت كتابهاي آذريزدي توسط اين نهاد برگزار مي شود.

وي ادامه داد: از سوي كانون پرورش فكري كودكان و نوجوانان در مركز شماره دو واقع در آزادشهر ويژه‌برنامه بزرگداشت آذريزدي در 18 تير برگزار مي‌شود.

او عنوان كرد: اين مركز خانه‌اي است كه فرمانداري يزد براي سكونت آذريزدي در اختيار وي قرار داده بود كه با موافقت وي به مركز فرهنگي ـ هنري كانون پرورش فكري كودكان و نوجوانان تبديل و واگذار شد.

مسؤول دبيرخانه بنياد آذريزدي افزود: همچنين توسط حوزه هنري استان، نمايشنامه‌اي از كتاب‌هاي مرحوم آذريزدي براي چاپ آماده‌سازي شده كه در دستور كار حوزه هنري قرار دارد و از طرف سازمان بسيج هنرمندان يزد هم در نشستي ادبي، آثار آذريزدي نقد و بررسي خواهد شد.

شكرانه گفت: در روز 18 تير از طرف دبيرخانه بنياد آذريزدي برنامه‌ريزي شده كه با همكاري كانون پرورش فكري كودكان و نوجوانان و با حضور كودكان و نوجوانان، در محل مقبره آذريزدي مراسم نمادين نثار شاخه گل اجرا شود.

او همچنين عنوان كرد: امشب نيز ويژه‌برنامه‌اي در صدا و سيما درباره آذريزدي با حضور اهل ادب استان اجرا مي‌شود.

وي در ادامه گفت: در روز 18 تيرماه فراخوان تشكيل انجمن قصه‌گويان يزد در دو حوزه فرهنگ عامه و قصه‌گويان حرفه‌يي منتشر خواهد شد و جشنواره آن در ماه‌هاي بعد مطابق تقويم پيشنهادي ارائه خواهد شد.

او اضافه كرد: همچنين برگزاري دوسالانه تصويرسازي آذريزدي از برنامه‌هاي پيشنهادي بوده كه بعد از تصويب به اطلاع عموم خواهد رسيد.

او فعاليت ديگر دبيرخانه بنياد آذريزدي را ايجاد مركز تخصصي مطالعات ادبيات كودك و نوجوان در مركز و جنوب شرق كشور عنوان كرد و افزود: مقدمات تخصيص اين بنياد هم در حال برنامه‌ريزي است.

شكرانه بيان كرد: همچنين فراخوان دعوتي از هنرمندان حوزه نمايش و پويانمايي به منظور تشكيل حوزه‌هاي نمايشي و سينمايي با محوريت آثار آذريزدي خواهيم داشت.

مسؤول دبيرخانه بنياد آذريزدي خاطرنشان كرد: از تنها پايان‌نامه دانشجويي در مقطع كارشناسي ارشد توسط زهرا دهقان دهنوي تحت عنوان «ساده‌نويسي در آثار آذريزدي» تقدير و تشكر خواهد شد و تهيه كتاب از اين پايان‌نامه از سوي بنياد پيگيري خواهد شد.

به گزارش ايسنا، مهدي آذريزدي متولد آخرين روزهاي سال 1300 در خرمشاه يزد بود، كه‌ 18 تيرماه سال 88 در سن 88سالگي در بيمارستان آتيه‌ي تهران درگذشت و 21 تيرماه پس از تشييع از مسجد حظيره، در حسينيه‌ي خرمشاه يزد در نزديكي محل زندگي‌اش به خاك سپرده شد.

آثاري از جمله «قصه‌هاي خوب براي بچه‌هاي خوب»، «قصه‌هاي تازه از كتاب‌هاي كهن»، «گربه‌ي ناقلا»، «گربه‌ي تنبل»، «مثنوي» (براي بچه‌ها)، «مجموعه‌ي قصه‌هاي ساده» و تصحيح «مثنوي» مولوي (براي بزرگسالان) از او به يادگار مانده‌اند.

انتهاي پیام

  • شنبه/ ۱۷ تیر ۱۳۹۱ / ۱۱:۳۰
  • دسته‌بندی: ادبیات و کتاب
  • کد خبر: 91041709670
  • خبرنگار :