مشروح نشست دانشجويان با محسن مومني درباره‌ي سينما

رييس حوزه هنري: در اكران تصميم ناگهاني و هيجاني نگرفتيم

رييس حوزه هنري تاكيد كرد: تصميم حوزه هنري براي اكران يك تصميم ناگهاني و هيجاني نبود.

رييس حوزه هنري تاكيد كرد: تصميم حوزه هنري براي اكران يك تصميم ناگهاني و هيجاني نبود.

به گزارش خبرنگار بخش سينمايي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، محسن مومنی شریف در جديدترين اظهارنظرش كه در جمع فعالان دانشجويي در حوزه هنري سخن مي‌گفت: امیدوارم همه کارهایی که انجام می‌دهیم برای کسب رضایت خداوند و حضرت حجت (ع) باشد، زیرا اگر اینگونه شد راه رستگاری را پیموده‌ایم و در غیر این صورت به بیراهه رفته‌ایم.

رئیس حوزه هنری خاطرنشان کرد: بنده مایل به برگزاری این جلسه نبودم، زیرا اساسا اهل سر و صدا نیستم و هیچ‌گاه تا مجبور نباشم حرفی نمی‌زنم.

وی با بیان اینکه من به وظیفه‌ام عمل کرده‌ام، ادامه داد: در هر دو سخنرانی‌ام درباره این موضوع کوشیده‌ام عرایضم را با منطق و استدلال بیان کنم و به هیچ وجه قصد شعار و کارهای تبلیغاتی نداشته‌ام.

این مقام مسئول در ادامه به نسبت هنر و انقلاب اسلامی اشاره کرد و گفت: انقلاب اسلامی بر گردن هنر خیلی حق دارد.

وی ادامه داد: حدود 200 سال در کشور ما بین اکثر گونه‌های هنری و دین هیچ مناسبتی وجود نداشت و نه تنها هنر در خدمت دین نبود بلکه در برابر دین قرار گرفته بود.

مومني يادآور شد: بنده 25 سال پیش در یک کار پژوهشی داشتم با دو موضوع «زن» و «دین» در ادبیات داستانی عصر پهلوی. نتیجه نشان می‌داد عمده آنان در تحریف حقایق دینی و خشن نشان دادن چهره تابناک دین مبین اسلام و نمادهای مسلمانی و نیز تحقیر زن مسلمان به شدت کوشیده‌اند. در اینجا بود بنده به عمق فرمایش امام خمینی(ره) پی بردم که در همان اوايل انقلاب خطاب به شبه روشنفکران طلبکار از نظام فرمودند کاری که قلم‌های شما با دین کرد، سر نیزه‌های رضاخان نکرد. رضا خانی که در اسلام زدایی کار آن مقدار پیش برد که حتی چادر و روسری را از سر زنان برداشت و بر سر مردان کلاه فرنگی گذاشت و همه مراکز و محافل ترویج دین را تعطیل کرد با این همه از نظر امام (ره) از روشنفکران وابسته عقب بود.

مومنی شریف ادامه داد: انقلاب اسلامی هنر را به میان مردم و توده‌های دیندار آورد و سینما را که پیش از انقلاب مظهر فساد و فحشا بود، چنان مسلمان و آبرومند کرد که در خدمت مفاهیم اخلاقی و دینی قرار گرفت و آثارش در مساجد به نمایش در آمد. البته در این کار حوزه هنری نقش اول را داشت.

مومنی شریف خاطرنشان کرد: نباید خدمات سینما به انقلاب اسلامی را نیز نادیده انگاشت. سینماگران متعهد ما در معرفی چهره ایران بعد از انقلاب به جهان نقش غیرقابل انکار دارند. امروز حداقل در منطقه اسلامی، فرهنگ ایرانی را با فیلم‌ها و سریال‌های ارزشی و اخلاقی می‌شناسند. این نشان می‌دهد اگر سینمای ما به این مزیت نسبی خود توجه داشته باشد می‌تواند در این فضا قله‌هایی را فتح کند.

رييس حوزه هنري در خصوص خاطراتش به شهید آوینی اشاره کرد و گفت: بنده نیز مانند آقای آوینی و بعضی مفاخر امروز ادبیات و هنر انقلاب اسلامی، بعد از پایان جنگ، یعنی در سال 67 به حوزه هنری آمدیم. بنده آن زمان با بعضی از نوشته‌ها و مقالات شهید آوینی در مطبوعات آشنا بودم اما از نزدیک او را ندیده بودم. یادم هست در همان سال‌ها فیلمی در همین تالار اندیشه حوزه هنری پخش می‌شد که به طور نه چندان صریح به عزاداری حضرت فاطمه (س) بی‌احترامی شده بود، لابد چون فیلم متعلق به یکی از نامداران سینمای ایران در جشنواره‌های بین المللی بود، کسی واکنشی نشان نداد مگر یک مرد میان سنی که کلاه مشکی به سر داشت و اورکت سبز رنگ به تن. او بلند شد و خطاب به کارگردان فریاد زد: "خدا تو را لعنت کند، تو به حضرت زهرا (س) توهین کردی!" از بغل دستی‌ام پرسیدم او کیست؟ پاسخ داد سید مرتضی آوینی است.

مومنی شریف با بیان اینکه شهید آوینی واقعا یک روشنفکر بود، اما صفت روشنفکری باعث نمی‌شد در برابر چنین اهانتی نه خیلی روشن و جد به مقدسات سکوت کند، افزود: اگر امروز بود این هجمه سنگین به مقدسات و ارزش‌ها را می دید، به نظرتان چکار می‌کرد؟

رئیس حوزه هنری در بخش دیگری از سخنانش گفت: در این جنگ نرم ، هدف دشمن حساسیت‌زدایی از چیزهایی است که برای ملت ما مقدس هستند. آنان امیدوارند به مرور ما حساسیت و تعصبات مقدس‌مان را از دست بدهیم.

به گزارش ايسنا، وي ادامه داد: دشمن می‌خواهد از ما حساسیت‌زدایی کند؛ حساسیت‌زدایی از غیرت دینی، حساسیت زدایی از روابط نامشروع بین زن و مرد و دیگر اموری که برای ما حساسیت بر انگیز است و همه اینها باعث شده که امروز در نظام مقدس جمهوری اسلامی اکثریت افراد دیندار و مومن با سینما قهر کنند.

مومنی شریف اظهار کرد: یکی از دوستان نویسنده ما که از قضا زمانی از منتقدان سینما در مطبوعات هم بودند، می گفت با همسر و فرزندانم به سینما رفتیم در نیمه‌های پخش فیلم چنان از آنان خجالت کشیدم که بلند شدیم و آمدیم بیرونم. چرا باید در جامعه اسلامی و انقلابی ما چنین اتفاقی رخ دهد؟!

وی يادآور شد: بعد از جشنواره فیلم فجر در سال 89 در شوراهای مختلف هشدار دادم که با این جهت‌گیری که در انتخاب فیلم‌ها صورت گرفت، انحرافی ایجاد شد و سال آینده در تولیدات سینمای شاهد اتفاقات ناخوشایندی خواهیم بود. در جشنواره 90 همه متوجه این انحراف شدند و بزرگانی در همان زمان تذکر دادند و حتی مسئولان سینمای ارشاد هم به این موضوع اذعان داشتند، طوری که در اختتامیه اعلام کردند مجبورند برای بعضی فیلمها در اکران محدودیت سنی قائل شوند.

رييس حوزه هنري در بخش ديگري از سخنانش با اشاره به تصميمي كه حوزه هنري در محدوديت اكران برخي فيلم‌ها در سينماهايش گرفته است، گفت: اما تصمیم که حوزه هنری در اوایل سال اعلام کرد، یک تصمیم ناگهانی و هیجانی نبود بلکه این موضوع پیش از این به علت همان نگرانی که عرض شد، حدود یک سال پیش در شورای سیاستگذاری حوزه که بالاترین مرجع قانون گذاری در این نهاد است، تصویب شده بود. منتهی قرار بود اعمال کنیم ولی اعلام نکرديم. اما شرایط به گونه‌ای پیش آمد که ناچار به اعلام شدیم و الان از این اقدام خرسندیم.

وی با بیان اینکه عزل و نصب رئیس حوزه هنری با معرفی رئیس سازمان تبلیغات و موافقت مقام معظم رهبری صورت می‌گیرد، افزود: شورای سیاستگذاری حوزه هنری هم با معرفی و حکم دفتر مقام معظم رهبری منصوب می‌شوند و مصوبات آنان برای ما حکم قانون را دارد.

محسن مومني تصريح كرد: انحرافات و اشتباهات امروز در بخشی از تولیدات سینمایی قابل دفاع نیست و لذا ما از دفاع همکارانمان در حوزه سینمایی ارشاد متعجبیم و گمان می‌کنم تنها علت مفروض برای این کار به علت این است که تصور می‌کنند با ورود دیگران اقتدارشان در حوزه مدیریتی خود، آسیب می‌پذیرد. عرض می‌کنم راهش این نیست. ایستادگی بر اشتباه، اشتباه است. بی شک نظارت حق ارشاد است اما اگر آنان در این حوزه کوتاهی نمی‌کردند، پای دیگران مانند ائمه جمعه، مردم مسلمان و حتی حوزه هنری به حوزه مسئولیتی آنان باز نمی‌شد.

رئیس حوزه هنری در ادامه بخشی از فرمایشات مقام معظم رهبری را که در دیدار با اعضای شورای انقلاب فرهنگی ایراد شده بود، برای حاضران قرائت کرد و گفت: هنگامی که اعضای شورای انقلاب فرهنگی به دیدار رهبر معظم انقلاب رفته بودند و ایشان بهترین سپاس‌ها و تقدیرها را از فعالیت‌های این نهاد ابراز داشتند فرمودند در گذشته مثلا 10 سال پیش فیلم‌هایی ساخته می‌شد که جنبه‌های دینی‌اش بیشتر بود، اما امروز فیلم‌هایی ساخته می‌شود که جنبه‌های مصرف‌گرایی، دنیا پرستی و شهوت‌گرایی‌اش بیشتر است، این روند غلط است و می‌توان آن را اصلاح کرد. هیچ کس مایل نیست جوانانمان را به عیاشی و دنیا پرستی و شهوت پرستی تشویق کنیم.

مومنی شریف اظهار کرد: مقام معظم رهبری فرموده‌اند ما به هیچ وجه حق نداریم بیت المال را صرف تفکر غلط کنیم و آگاه باشید که این ربطی به آزادی و آزاداندیشی ندارد؛ اینکه ما تفکری را غلط می‌دانیم و بیاییم به آن یارانه هم بدهیم غلط است و ربطی هم به آزادی ندارد؛ این موضوع را نباید با مقوله آزادی مخلوط کرد.

رئیس حوزه هنری سپس با برشمردن تعدادی از شاخصه‌های تولیدات منفی سینمایی از منظر مقام معظم رهبری به شرح و توضیح آن‌ها پرداخت و گفت: مسئولان سینمایی ما باید پیش از آنکه با عکس‌العمل امت حزب الله در اعتراض به فیلم‌های مسئله‌دار مواجه شوند، به نقدهای انجام شده تن بدهند تا اعتراضات به خشونت یا راه‌های دیگر کشیده نشود. ما هم این نکات و شاخصه‌هایی که از نظر مقام معظم رهبری شاخصه تولیدات منفی است با هدف نقد این جریان غلط که در سینما شکل گرفته گوشزد می‌کنیم.

مومنی گفت: از نظر رهبر انقلاب «اشاعه بی بند وباری و معاشرت‌های نامشروع»، «ترویج خشونت‌های خونین»، « تقلید از فرهنگ بیگانه در پوشش، رفتار و ...»، «واژگونه نشان دادن واقعیت کشور در گذشته و حال»، «ایجاد یاس در مخاطبان»، «ایجاد سرگرمی‌ها و لودگی‌های مهلک»، «سوق دادن به اسراف» و ... از شاخصه‌هایی است که فیلم‌های تولید شده باید فاقد آن‌ها باشند.

این مقام مسئول اضافه کرد: مقام معظم رهبری همچنین نکاتی را به عنوان راهکارهای مقابله با انحراف در سینما و به طور کلی عرصه هنر یادآور شدند که باید مورد توجه ما باشد؛ ابتدا «مدیریت و برنامه ریزی درست» دوم «شناخت ابعاد قضیه»، سوم «به کار گرفتن انسان‌های شایسته» و چهارم «باج و میدان ندادن به افراد ناشایست».

وی در انتقاد به برخی مسئولان گفت: به نظر می‌رسد، بعضی از دوستان ما مرعوب برخی چهره‌ها و چهره‌ها می‌شوند و احترام به آن‌ها را از احترام به مراجع دینی مهمتر می‌دانند و از این رو نمی‌توانند به تکالیف شرعی و قانونی خود عمل کنند.

مومنی شریف گفت: لازم است از مواضع انقلابی وزارت ارشاد در حوزه کتاب در برخورد با هجمه سنگینی که در آن بخش ادبیات و اندیشه کشور را تهدید می‌کند، تقدیر کرد. بعضی کوتاهی‌ها در سینما نباید باعث شود اقدامات آنان در حوزه‌های دیگر نادیده گرفته شود. شما هم چنان که نسبت به سیاست‌های سینما و درست‌تر عرض کنم، بعضی کوتاهی‌های آنان اعتراض دارید باید از آن مواضع انقلابی هم دفاع کنید.

رئیس حوزه هنری كه ـ 14 تير ماه ـ خطاب به طلاب و دانشجویان سخن مي‌گفت، ادامه داد: حرف‌هایی که من در این مدت زده‌ام همه‌اش در دفاع از حوزه هنری و کسانی بوده که در اینجا زحمت می‌کشند، زیرا حوزه هنری جایی است که بر گردن هنر دینی و انقلابی حق دارد و بنا به قول رهبر معظم انقلاب باید به عنوان مرکز هنر انقلابی و حزب اللهی حفظ شود.

وی افزود: در جاهایی که به شخص من توهین شد و شما شاهد بودید که بیشترین توهین‌ها به من صورت گرفت، کوتاه آمدم اما نمی‌توانستم از حوزه هنری دفاع نکنم.

مومنی ادامه داد: هنگامی که عده‌ای بیایند در رسانه‌های عمومی بگویند ما حوزه هنری را تنبیه خواهیم کرد و این حرف را کسانی بزنند که اندازه این حرف را نمی‌دانند و یا حتی بعضی از آنان هیچ حقی به گردن هنر این مملکت ندارند، ما نمی‌توانستیم سکوت کنیم.

این مقام مسئول تاکید کرد: سینما مال همه مردم است نه آن 1 درصدی که امروز از آن بهره‌مندند و بیشتر تهیه کنندگان و مجریان ما می‌کوشند سلیقه آنان را رعایت کنند. ما باید شرایطی مهیا کنیم که همه مردم یا بیشتر مردم، به همراه خانواده‌هایشان بتوانند با خیال راحت به سینما بروند و راضی هم برگردند. باید احساس کنند سالن‌های امن و سالمی برای دیدن فیلم‌های مورد علاقه شان وجود دارد و نگرانی‌های اعتقادی و اخلاقی نداشته باشند.

وی با بیان اینکه مهمترین کار حوزه هنری تولید آثار هنری ارزشی و انقلابی است، افزود: در زمینه تولید محتوای ارزشی سیاست‌های قابل دفاعی اتخاذ کرده‌ایم و خوشبختانه با حمایت سینماگرانمان اقتباس از کتاب‌های موفق در حوزه‌های دفاع مقدس و مسائل اجتماعی آغاز شده است. این آثار عموما کتابهایی هستند که در این سالها با استقبال بی‌نظیر مردممان مواجه شده‌اند امیدواریم در پرده سینما هم این اتفاق بیفتد. به شرطی این که مجریان و متولیان امر هم چنین اعتقادی داشته باشند و نگویند این کارها "مردمی "و نیست!

مومنی ادامه داد: بعضی کارگردانان توانا و با افتخارمان با موضوع زندگی سرداران شهید مشغول تولیدات ارزشمندی هستند که ان شاءالله مردم عزیزمان خواهند دید.

وي گفت: امیدواریم تا تابستان 15 سالن دیگر به مجموعه سالن‌های سینمای حوزه هنری افزوده خواهد شد. البته دولت محترم در این پروژه‌ها و ساخت و تعمیر آن‌ها کمکمان کرده است که امیدواریم با توجه به قانون بودجه امسال در روند این حمایتها خللی ایجاد نشود. هنوز خیلی از شهرهای کشور ما سینما ندارند.

وی افزود: کل سینماهای فعال کشور حدود 270 سینماست در حالی که تعداد شهرستان‌های ما حدود 1100 است و باید برای ساخت سینماها در شهرستان‌ها اقدامات جدی کرد.

مومنی شریف خاطرنشان کرد: البته سینما ساختن به شرطی خوب است که محتوای سینمایی خوبی داشته باشیم که امیدواریم با انجام وظیفه‌مان در این عرصه به زودی سلامت به سینمای ما بازگردد.

رئیس حوزه هنری گفت: در بخش نیروی انسانی کمبودهایی احساس می‌کنیم و لذا در 1 سال اخیر بیشتر وقت ما صرف آموزش نیروهای حرفه‌ای متعهد شد و در این راه از افراد خوبی استفاده کرده‌ایم و نتایج آن بسیار امیدوار کننده است.

این مقام ادامه داد: امیدواریم نیروهایی که هم اکنون در حوزه هنری آموزش می‌بینند به عرصه فرهنگ و هنر کشور تزریق شوند و در این عرصه تاثیرگذار باشند.

مومنی شریف در پایان این نشست ضمن تشکر از حس مسئولیت و غیرت دینی طلاب و دانشجویان حاضر در جلسه گفت: ما نیاز داریم اگر در زمینه‌هایی انتقاداتی بر ما وارد بود، آن زمان نیز شما آن‌ها را به ما تذکر دهید زیرا هیچ کس از نقد مبرا نیست. اگر ما مسئولان بدانیم چشم‌هایی هستند و ما را می‌پایند و دلسوز ما هستند، خیلی از مشکلات در حوزه مدیریت کشور پیش نمی‌آید.

به گزارش ايسنا، نشست جمعی از طلاب حوزه‌های علمیه و فعالان فرهنگی دانشگاه‌های تهران با ریاست حوزه هنری با محوریت فضای فرهنگی و سینمایی کشور 14 تیر ماه مصادف با شب نیمه شعبان در حوزه هنری برگزار شد.

در این نشست دانشجویان دانشگاه‌های امام صادق (ع) ، دانشگاه شهید بهشتی دانشگاه تهران، و دانشگاه آزاد اسلامی و طلاب حوزه‌های علمیه تهران حضور داشتند.

در ابتدای این نشست علی فروغی، مسئول فرهنگی بسیج دانشجویی دانشگاه امام صادق (ع) با بیان اینکه این نشست با دعوت دانشجویان بسیجی دانشگاه امام صادق از رئیس حوزه هنری، برگزار شده است، افزود: این نشست با موضوعیت بررسی فضای فرهنگی و سینمایی کشور با توجه به رویدادهایی که اخیرا رخ داده است برپا شد.

این فعال دانشجویی ادامه داد: متاسفانه شاهدیم که بعد از گذشت چند سال از پیروزی انقلاب اسلامی بویژه در دوران اخیر سینمای غیر دینی به کشور ما تحمیل شده است و تاثیرات مخربی از نظر فرهنگی بر جای گذاشته و فساد در آن راه یافته است و این در حالی است که امام راحل (ره) از همان آغاز تاکید کردند ما با سینما مخالف نیستیم بلکه با فحشا مخالفیم.

فروغی با تاکید بر اینکه باید با چنین جریاناتی که در حوزه فرهنگ و هنر به راه افتاده به مقابله برخاست، اظهار کرد: ما با 2 نوع تولید سینمایی مشکل داریم؛ نخست تولیدات روشنفکری که تا کنون زیان‌های بسیاری را به فرهنگ ارزشی ما وارد ساخته و همچنین تولیدات زرد که مروج فساد و بی‌هویتی است.

مسئول واحد فرهنگی بسیج دانشجویی دانشگاه امام صادق (ع) در ادامه گفت: برخی از فیلم‌هایی که در سینما و تلویزیون ما نمایش داده می‌شود نه تنها با اهداف انقلاب اسلامی و آرمان‌های شهدای ما مخالف است، بلکه با عرف فرهنگی غالب در جامعه هم مغایرت دارد و تاثیرات مخربی در فرهنگ ارزشی مردم ما ایجاد می‌کند.

وی با بیان اینکه در دولت دهم و معاونت سینمایی ارشاد آن، اتفاقات تاسف باری رخ داد، افزود: ما معتقدیم کسی که در جریانات سینمایی اخیر مرتکب بی‌قانونی شده، معاونت سینمایی ارشاد است و نه حوزه هنری و رئیس آن.

این فعال فرهنگی اظهار کرد: ما در نشستی که با جواد شمقدری داشتیم به او گفتم که ما میدانیم انتصاب شما از سوی جریان انحرافی بوده و خط دهی‌ها هم از همان سمت انجام می‌شود.

فروغی ادامه داد: در معاونت سینمایی این دولت فیلم‌های مسئله داری که در دولت پیش توقیف شده بودند، رفع توقیف شده و اجازه اکران گرفتند و وقتی دلیل آن را از معاون سینمایی وزارت ارشاد پرسیدیم گفت می‌خواستیم گرد و خاکی را که بر سینما نشسته بتکانیم و ما هم هشدار دادیم که اگر تکاندن این گرد و خاک فضا را غبارآلود کند تکلیف چیست؟ اما توجی به ابن مسئله صورت نگرفت.

این فعال دانشجویی تصریح کرد: در جشنواره اخیر شاهد فیلم‌هایی بودیم که عملا با ارزش‌های دینی و انقلابی ما در تعارض بودند، اگر چه در میان آن فیلم‌ها آثار فاخر و ارزشمندی هم بود و ما از همین جا از کارگردانان متعد این آثار تشکر می‌كنیم.

وی عرصه سینمای را یکی از معبرهای ورود دشمن در تهاجم فرهنگی دانست و گفت: گویی انقلاب اسلامی و فرهنگی ما هنوز به بخش سینما راه نیافته است.

فروغی اظهار کرد: ما دانشجویان اعلام می‌کنیم که در کنار هر جریانی که مدافع آرمان‌های ارزشی اسلام و انقلاب است ایستاده‌ایم و با جریان‌هایی که در برابر آرمان‌های انقلاب و امام راحل (ع) حرکت می‌کنند تا آخر مقابله می‌کنیم.

سپس طلاب و دانشجویان حاضر در جلسه به نوبت سخنانشان را با محسن مومنی شریف رئیس حوزه هنری مطرح کردند.

حمید زاده مسئول واحد رسانه دانشگاه امام صادق (ع) هم در این نشست خطاب به مومنی شریف گفت: موضوع اساسی در جریانات سینمایی اخیر مسئله انجام کار غیر‌قانونی بوده که شما (مومنی شریف) را به آن متهم کرده‌اند؛ من می‌خواهم بگویم کار غیر قانونی را وزارت ارشاد انجام داده زیرا قوانین مربوط به تولید فیلم را زیر پا گذاشته است.

این فعال دانشجویی ادامه داد: بر مبنای اساسنامه‌ای که برای تولید آثار سینمایی تدوین شده، آثار تولیدی باید با اهداف و آرمان‌های انقلاب اسلامی همخوان باشند؛ در حالی که امروز می‌بینیم اینگونه نیست.

در ادامه خبرنگاري که در جلسه حاضر شده بود خطاب به رئیس حوزه هنری به طرح سوال پرداخت و گفت: تعهد به قانون اساسی امری الزامی است و برخورد با قانون شکنان هم امری مسلم؛ اما اگر کسی از قانون تخطی کند و هر شخص یا ارگانی بخواهد خودش در برابر این تخطی ایستادگی کند و جلوی آن را بگیرد، مثلا در این مورد خاص اگر بپذیرم که صدور مجوز برای ساخت فیلم‌هایی که مطابق با ارزشها و آرمان‌های انقلاب اسلامی نبوده‌اند، کاری غیر قانونی انجام شده است و مثلا حوزه هنری بخواهد در برابر آن بایستد، با این شیوه به سوی نوعی هرج و مرج پیش می‌رویم و سنگ روی سنگ بند نمی‌شود.

وی ادامه داد: برخورد با بی‌قانونی، باید توسط مراجع قانونی پیگیری شود نه اینکه هر شخص یا ارگانی خودش جلوی بی‌قانونی بایستد؛ در چنین حالتی چه باید کرد؟

همچنين در ادامه سوالي مطرح شد مبني بر اينكه؛ «اگر بی قانونی را وزارت ارشاد انجام داده که مجوز این گونه فیلم‌ها را صادر کرده است و یا وظیفه نظارتی‌اش را به درستی انجام نداده، تکلیف کارگردان یا تهیه کنندگانی که با هزینه زیاد این فیلم‌ها را ساخته‌اند و اکنون اجازه اکران ندارند چیست؟

فروغی که مدیریت این نشست را بر عهده داشت در پاسخ این خبرنگارگفت: این جلسه یک نشست رسانه‌ای نیست و با هدف دیگری انجام شده است، اما نکاتی را در پاسخ به سوالات این خبرنگار ذکر می‌کنم.

مسئول واحد فرهنگی بسیج دانشجویی دانشگاه امام صادق (ع) ادامه داد: اهداف و مقاصد اینگونه سوال‌ها که از خبرگزاری ایرنا و روزنامه ایران که هر دو به یک جریان واحدی تعلق دارند و این روزها تلاش کردند از وزارت ارشاد و شورای صنفی حمایت کنند روشن است.

وی خطاب به اين خبرنگار اظهار کرد: شما بگویید هزینه‌ای که این فیلم‌ها در مغشوش کردن و به انحراف کشیدن فکر و ذهن جوانانی که این فیلم‌ها را می‌بینند و هزینه‌ای را که فرهنگ ارزشی ما از نتایج مخرب این فیلم‌ها می دهد، چه کسی باید بپردازد؟

وی پاسخ داد: این برداشت شخصی شما است.

فروغی گفت: اتفاقا این موضوع اصلا بحثی هرمنوتیکی و تاویل بردار نیست. همه به مورد تاثیرات مخرب این گونه تولیدات سینمایی اتفاق نظر دارند و می‌دانند که توهین به ارزشها و زیر پا گذاشتن آرمان‌های اخلاقی و دینی در این گونه فیلم‌ها امری مسلم است.

وی افزود: من نمی دانم دوستان ارشاد یا شورای صنفی دین شان را از کجا می‌گیرند، اما ما دینمان را از منابع دینی و مراجع دینی و شخص رهبر معظم انقلاب می‌گیریم و همه این بزرگان در رابطه با تاثیرات زیان بار این گونه فیلم‌ها تذکر داده‌اند.

این فعال دانشجویی ادامه داد: در رابطه با سوال دیگر این خبرنگار باید بگویم امام خمینی (ره) در وصیتنامه سیاسی الهی خود که از یکی از مهمترین مراجع قانونی برای ماست، فرموده‌اند امت حزب الله هرگاه مشاهده کردند شخص یا ارگانی از موازین شرعی تخطی می‌کند و مراجع قانونی با آن برخورد نمی‌کند خودشان باید دست به کار شده و با این موضوع برخورد کنند؛ زیرا وقتی پای شرعیات وسط باشد نمی‌توان معطل مراجع قانون ماند.

به گزارش ايسنا، در ادامه‌ي نشست، معتضدی کارشناس ارشد مدیریت رسانه از دانشگاه صدا و سیما با تاکید بر اینکه از اول انقلاب تا امروز تعارض و کشمکش میان قشر روشنفکرنما و امت حزب الله وجود داشته است، گفت: این دعواها چیز جدیدی نیست و ما حمایتمان را در رویدادهای سینمایی اخیر از حوزه هنری اعلام می‌کنیم و از محسن مومنی شریف به خاطر موضع‌گیری و ایستادگی‌اش در برابر جریان شبه روشنفکری تشکر می‌کنیم.

سپس طالبی سردبیر یکی از برنامه‌های رادیو «گفت‌وگو» و دانشجوی مدیریت فرهنگی هم اظهار کرد: در مورد سوالاتی که دوست خبرنگارمان در جلسه مطرح کرد باید بگویم اگر انصاف داشته باشیم می‌بینیم که پشت همه انتقادات و حرف‌هایی که روزنامه ایران نسبت به حوزه هنری در این مدت مطرح کرده است هیچ منطق و فکر منسجمی وجود ندارد.

وی با اشاره به یکی از برنامه‌های رادیو «گفت‌وگو» که با حضور کارشناسان سینمایی و دوستانی از روزنامه ایران انجام شده بود، گفت: چه در این برنامه و چه در موضع‌گیری‌های دیگر اين روزنامه و دوستانی که از وزارت ارشاد حمایت می‌کنند روشن است که مصاحبه‌ها و گفت‌وگوهایشان هدف دار است و با حب و بغض با این مسئله روبرو می‌شوند و این واقعا تاسف بار است.

این فعال فرهنگی ادامه داد: از حوزه هنری و رئیس آن که در برابر این هجمه فرهنگی که اکنون از طریق سینما دنبال می‌شود، یک تنه ایستادگی کرده است، تشکر می‌کنیم و حمایت خود را اعلام می‌داریم.

حسن زاده دانشجوی دانشگاه تهران و هنر آموز سینما در ادامه گفت: باید از ابتدا جریان فرهنگی و ارزشی ما در سینما به شکلی پیش می‌رفت که امروز شاهد تولید و ساخت چنین فیلم‌هایی نمی بودیم، که متاسفانه اینگونه نشد.

وی ادامه داد: اما حال که به این صورت کسانی با صرف بیت المال دست به ساختن چنین فیلم‌هایی می‌زنند و وزارت ارشاد هم اجازه اکران به آن‌ها می‌دهد وظیفه ما و حزب الله است که بیداری خود را نشان داده و تذکر دهد.

وی نیز تشکر و حمایت خود را از محسن مومنی شریف و موضع گیری حوزه هنری اعلام کرد.

سید مجتبي حسینی دانشجوی معارف اسلامی و مدیریت دانشگاه امام صادق (ع) سخنانش را با نقل یکی از فرمایشات مقام معظم رهبری آغاز کرد و گفت: چون دوست خبرنگارمان سوالی مطرح کردند فکر می‌کنم این قول رهبر معظم انقلاب روشنگر باشد که فرمودند حالا که یک فیلمنامه‌نویس آمده و حرف چرندی زده است، حالا وزارت ارشاد کجاست که بیاید نظارت کند؟! وظیفه ارشاد ارشادیت است.

این فعال دانشجویی اظهار کرد: یکی از کارهایی که جریان‌های حزب اللهی باید انجام دهند این است که آنقدر فضای حزب اللهی را بر فرهنگ جامعه حاکم کنند که مدیریت فرهنگی کشور نتواند پایش را از ارزشها فراتر بگذارد.

وی ادامه داد: عملکرد حزب الله نباید منحصر به اعتراض، جلوگیری از اکران فیلم‌ها و پایین کشیدن پرده سینما باشد، بلکه حزب الله وظیفه دیگری هم دارد.

حسینی افزود: دعوای بین روشنفکرها و حزب الله در کشور ما دعوای دیرینه‌ای است و در این میان برای قشر دینی مردم که شاهد این دعواها هستند این سوال مطرح است که عملکرد بسیج دانشجویی و حزب الله این وسط چیست.

وی گفت: حزب الله باید علاوه بر اعتراض و برخورد با جریان‌های ضدارزشی با اقتدار گفتمانی ارائه کند که بر ارزشهای انقلاب اسلامی مبتنی است.

این فعال دانشجویی با تاکید بر مبارزه گفتمانی با جریان های شبه روشنفکری، اظهار کرد: حزب الله باید در جریانات سینمایی اخیر گفتمان سینمای ارزشی را که بر آرمان‌های دینی و انقلاب اسلامی بنا شده را به نمایش بگذارد و این کاری است که سید مرتضی آوینی انجام داد.

حسینی با اشاره به یکی از جلسات سخنرانی شهید سید مرتضی آوینی در برابر قشر شبه روشنفکر در دانشگاه تهران، گفت: شهید آوینی در این سخنرانی فقط 50 سوال طرح می‌کند و به سخنرانی پایان می‌دهد و در همان سخنرانی او را «هو» می کنند.

وی با بیان اینکه شهید آوینی هم نقد می نوشت، هم بحث و سخنرانی می کرد، تاکید کرد: ما هم باید در روشمان مقابله گفتمانی را ایجاد کنیم و در ضمن به تربیت هنرمند و فیلمساز مومن روی بیاوریم که این شعار شهید آوینی بود.

دانشجوی دیگری که در جلسه حاضر بود درباره اهمیت پرورش نیروهای مومن و متعهد گفت: وقتی گفتمان نیرو نداشته باشد روی زمین می‌ماند.

وی ادامه داد: اگر محتوای دینی و ارزشی تولید کنیم اما نیرو و سینما گری برای اجرا نداشته باشیم که آن محتوا را بسازد، تلاشمان بی‌نتیجه خواهد ماند.

این فعال دانشجویی اظهار کرد: در دانشگاه‌ها در مقاطع ارشد و دکتری نیروهای مومن و متعهدی داریم که دغدغه‌های هنری هم دارند اما بستری برای فعالیت ندارند ولازم است از آن‌ها حمایت شود.

وی با بیان اینکه حوزه هنری در حد خودش در حال آموزش دادن به تهیه‌کنندگان و فیلمنامه نویسان و کارگردانان است، گفت: این فعالیت‌ها باید از حوزه هنری فراتر رفته و به دانشگاه‌ها وارد شود.

این دانشجوی بسیجی ادامه داد: صرف تربیت نیرو در دوره‌های آموزشی کافی نیست بلکه باید حمایت از این نیروها هم وجود داشته باشد و ما از حوزه هنری تقاضا داریم این پیوند را برقرار ساخته و از هنرمندان متعهد حمایت کند.

الهی دیده‌بان تحلیلی از واحد فرهنگی بسیج دانشجویی دانشگاه امام صادق (ع)نیز گفت: رویدادهای فرهنگی و سینمایی اخیر را رصد کردیم و در جاهایی که لازم دانستیم مواضع خود را اعلام داشتیم.

این دانشجو خطاب رئیس حوزه هنری اظهار کرد: کار شما در برخورد با جریان مخرب سینمایی که در جامعه فرهنگی ما شکل گرفته بسیار عالی بود، اما بحث اصلی استقامت در این راه است و انتظار ما از شما مقاومت و پایداری در برابر این جریان است و ما هم تا آخرین قدم از شما حمایت خواهیم کرد.

وی ادامه داد: گاهی موضع گرفتن و عقب نشینی کردن از آن موضع بدتر از این است که کسی از ابتدا موضع نگیرد و در حاشیه بماند و ما می‌دانیم این موضع‌گیری بجای شما و استقامت در این را چه هزینه‌هایی برای شما خواهد داشت.

در این نشست غدیری، طلبه از حوزه علمیه مشکات و طلاب و دانشجویان دیگری هم با اعلام حمایت از مواضع سینمایی حوزه هنری، از محسن مومنی شریف به خاطر بیداری و شجاعت‌اش و اقدام بجای او در اکران ندادن به فیلم‌های غیر اخلاقی و غیر ارزشی تشکر کردند.

نامه طلاب و دانشجویان به محسن مومنی شریف در پایان این نشست جمعي از طلاب و دانشجويان نامه‌اي را خطاب به رييس حوزه هنري نوشتند كه در متن آن آمده است:

«بسمه تعالی در شرایط کنونی کشور اسلامی‌مان، که از داخل و خارج مورد هجمه‌های مختلف از جمله تهاجمات فرهنگی قرار گرفته است، ایستادن در مقابل ضد ارزش‌ها و حملات فرهنگی، زیر آماج انتقادات منور الفکرها و غرب زدگان کاری بس مشکل مینماید.

وقتی معاونت سینمایی وزارت فرهنگ و ارشاد "اسلامی"! و برخی برنامه‌های سازمان صدا و سیما، عملکرد تخریبی نسبت به فرهنگ اسلامی امت مکتبی امام خمینی (رضوان الله تعالی علیه ) را سرعت بخشیدند، ایستادن در مقابل این جریان هزینه‌های گزافی به همراه خواهد داشت؛ ‌و ممکن است مانند آوینی مورد توهین و طرد واقع شود.

متاسفانه دفاع از ارزش‌های انقلاب و ترویج گفتمان امام خمینی (رضوان الله تعالی علیه ) و رهبر معظم انقلاب اسلامی در بین برخی خواص فرهنگی فاصله گرفته از مکتب، رنگ باخته است و نقد و فعالیت فرهنگی و هنری اصیل و سالم، جرات و شجاعت می‌طلبد.

برخی از عوامل وزارت ارشاد و سازمان صدا و سیما که عالما یا از روی جهل در پازل جریان خاص روشنفکری و ابتذال فرهنگی، نقش ایفا میکنند، باید متوجه باشند که اکثریت غالب مردم را علاقمندان به سنت های اهل بیت (علیهم السلام) و ارزش های اسلامی و انقلابی تشکیل داده‌اند و در واقع ملت عزیز خواستار محو ابتذال و بی بند و باری از عرصه سینما و رسانه است.

ملت دل در گرو گروه‌ها و معدود افراد خاص تریبون دار ندارند؛ افرادی که به تعبیر شهید آوینی ظاهرا منتسب به انقلاب و باطنا پیوسته به دشمن هستند.

امت حزب اللهی و انقلابی ایران و دانشجویان و طلاب بسیجی از حوزه هنری و شخص جناب آقای مومنی شریف به دلیل اقدام انقلابی و مقاومت در برابر جریان مبتذل و تاریک الفکر سینما و رسانه‌ها حمایت کرده و مراتب تقدیر و تشکر دانشجویان را با افتخار اعلام می‌نماید. ضمنا اعلام میدارد با تمام ظرفیت علمی، قانونی و حقوقی خود از این اقدام فرهنگی دفاع همه جانبه می‌نماید؛ و از مسئولان حوزه هنری درخواست می نماید تا این حرکت آغاز شده را با قدرت ادامه داده و تا به نتیجه رسیدن این جریان مبارک از تمام توان ایجابی و سلبی خود استفاده نماید.»

نشست رییس حوزه هنری با طلاب دانشگاه امام صادق

انتهاي پيام

  • جمعه/ ۱۶ تیر ۱۳۹۱ / ۱۰:۰۳
  • دسته‌بندی: سینما و تئاتر
  • کد خبر: 91041609055
  • خبرنگار :