مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب شهری استان هرمزگان گفت: 14سال خشکسالی و نبود نزولات جوی، خشکسالی خشن و سختی را بر استان حاکم و خسارات بسیار سنگینی را به منابع استان وارد کرد.
به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، منطقه خلیحفارس، حسین خادمیپور، مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب شهری استان هرمزگان در آیین آغاز به کار ساخت بزرگترین آبشیرینکن جنوب کشور با حضور مشاور وزیرنیرو و مدیرعامل شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور، استاندار هرمزگان و سایر مسوولان استانی و کنسرسیوم شرکتهای سرمایهگذار این پروژه در بندرعباس با بیان اینکه استان هرمزگان استان خشک و کمآبی است، اظهار کرد: این استان همواره با مشکلات کمآبی و بیآبی دست و پنجه نرم کرده است.
وی گفت:مردم استان هرمزگان در گذشته با ساخت آبانبارهایی تلاش میکردند تا آب موردنیاز خود را از باران جمعآوری کنند.
مدیرعامل شرکت آب وفاضلاب شهری استان هرمزگان با بيان اینکه در طول يك دوره 14ساله خشکسالی علاوه براینکه با خشکسالی مواجه بودیم، برداشتهای بیشتری را از سفرههای آب زیرزمینی نيز داشتيم، گفت:هرجا که مردم با کمبود آب مواجه شدند با کفشکنی چاه و حفر چاههای جدید خسارات فراواني را به سفرههاي زيرزميني وارد شده است.
وی با بيان اینکه هماكنون نیز در بسیاری از نقاط استان با وجود مخزن و سد، بارندگی وجود ندارد و سدها خالی هستند، توضیح داد: منابع آبی از یک طرف و رشد جمعیت شهرهای استان نیز از طرف دیگر مزید برعلت مشکل بیآبی و کمآبی شده است.
خادمیپور با بیان اینکه مشکل کمآبی در استان هرمزگان روز به روز بیشتر مشاهده میشود، گفت: توسعه شهرهای استان شتاب بیشتري گرفته است و اگر تأمین آب موردنیاز نیز با همین منوال انجام نشود، قطعاً در آینده با مشکلات بسیار بزرگی روبرو ميشويم.
مدیرعامل شرکت آبفای هرمزگان با تاکید بر لزوم بهرهبردن از آبشیرینکنها و با توجه به اینکه سفرههای منابع آبی هرمزگان محدود بود و راهکاری برای تأمین آب موردنیاز به جز از آبشیرینکن وجود ندارد، خاطرنشان کرد: کارشناسان برجسته براین موضوع اتفاقنظر دارند که استان هرمزگان به علت وجود دریا و استفاده از تکنولوژی آبشیرینکن نباید مشکل آب داشته باشد.
وی با اشاره به اینکه پس از دولت نهم بیش از 17 پروژه آبشیرینکن را با موفقیت انجام دادیم، گفت: پيش از اين در جزایر آب قابلشرب کیمیا بود و برخی مسوولان استانی به علت بیآبی نمیتوانستند در آن محلها خدمت كنند.
این مقام مسوول با تاکید بر اینکه امروز بهترین و پایدارترین آب را در جزایر استان داریم، ادامه داد: چون آب مصرفی مردم در جزایر از تکنولوژی آبشیرینکن و تصفیه آب دریا استفاده شده است مشکلی ندارد.
خادمیپور برطرف كردن مشکل بیآبی و کمآبی مناطق مختلف استان را در استفاده از آبشیرینکنها دانست و تصریح کرد: دو دولت گذشته با حمایتهای خوب از سرمایهگذاران، تسریع و پیشرفت خوبی را در این پروژهها سبب شدند.
وی افزود: با مساعدتهای انجام شده و تضمینی که وزارت نیرو به سرمایهگذاران داد، سرمایهگذاران در این زمینه با اطمینان خاطر وارد عرصه شدند و مشکل بسیاری از مناطق کمآب برطرف شد.
خادمیپور گفت: امروز ما در جزایر هرمز، هنگام، لارک، ابوموسی، تنب بزرگ و کوچک و سایر جزایر و شهرستان بندرلنگه توانستیم آب مورد نیاز را از دریا تأمین کنیم.
وی با بیان اینکه در گذشته منابع آبی ما با یک خشکسالی نابود و با بارندگی تأمین میشده اظهار کرد: مردم هرمزگان باوجود قرارگرفتن در کنار دریا همواره با مشکل کمآبی مواجه بودهاند که به کمک خداوند این مشکل تاحدودی رفع شده و در آینده نزدیک نیز شاهد برطرف شدن کامل آن خواهیم بود.
خادمیپور با تاکید بر اینکه مناطقی که بهوسیله آب دریا و آبشیرینکنها آب مورد نیازشان تأمین میشود نگران کمآبی نخواهند بود، خاطرنشان کرد: در بندرعباس نیز از چندسال پیش بحث استفاده از آبشیرینکنها مطرح بود اما با فرایندي سخت مواجه شديم و در نهایت این پروژه به نتیجه مطلوب رسید و کنسرسیوم احداث این آبشیرینکن متشکل از چهار شرکت تشکیل شد.
وی اظهار امیدواری كرد امروز با آغاز این پروژه بتوانیم میزان قابلتوجهی از آب مورد نیاز شهر بندرعباس را تأمین کنیم که با توجه به مشكلات خاص اين پروژه، به حمایت وزارت نیرو، استانداری هرمزگان و مجموعه مدیران کل استان نياز داريم تا این کار بزرگ را به سرانجام برسانیم.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب شهری هرمزگان اظهار امیدواری كرد با اجرای سیستمهای نمکزدایی و آبشیرینکن مشکل کمآبی را برای همیشه برطرف شود.
به گفته خادمیپور،اگر مساعدت و همراهی مسوولان نباشد این پروژه به نتیجه نميرسد.
به گزارش ایسنا، احداث تأسيسات آبگير و آب شيرينكن بندرعباس به روش B.O.O با حجم ريالي 368 ميليارد ريال است که سال 95 به بهرهبرداري ميرسد. اهداف طرح ايجاد تأسيسات نمكزدايي 100هزار مترمكعبي براي تأمين آب شرب شهر بندرعباس بوده كه دوره بهرهبرداري آن 21 ساله و با روش اسمز معكوس(R.O) است و زمانبندي اجراي پروژه براي احداث فاز نخست و ظرفيت 50هزار مترمكعب در هر شبانهروز سه سال و براي احداث فاز دوم يكسال است.
انتهاي پیام