دبير هشتمين همايش دكترين مهدويت با بيان اينكه آموزه مهدويت رمز هويت شيعه است، گفت: اين آموزه راهبرد نظامهاي ديني در عصر غيبت و مهمترين آموزه كلامي ما است و مباحث گوناگون سياسي، اجتماعي، تربيتي و غيره مرتبط بر آن و بر گرفته از آن است.
به گزارش خبرنگار دين و انديشه خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، حجتالاسلام و المسلمين سيدمسعود پورسيدآقايي در افتتاحيه هشتمين دكترين مهدويت كه از صبح روز پنجشنبه در محل سالن همايشهاي بينالمللي سازمان صدا وسيما در حال برگزاري است با تبريك اعياد شعبانيه اظهار كرد: آموزه مهدويت به دلايل متعددي از مهمترين آموزههاي ما و ركن ركين اعتقادي شيعه است.
وي با بيان اينكه آموزه مهدويت از آنجايي كه هركس امام زمان (عج) خود را نشناسد به مرگ جاهليت مرده است رمز هويت ماست و راهبرد نظامهاي ديني در عصر غيبت و مهمترين آموزه كلامي ما است كه براساس آن مباحث گوناگون سياسي، اجتماعي و تربيتي شكل گرفته و با آن مرتبط هستند و از آنجا كه خواستگاه آن اجتهادي است مربوط به حوزههاي علميه ميشود و ديگران بايد در اين عرصه مصرفكننده باشند.
دبير هشتمين همايش دكترين مهدويت با بيان اينكه تعداد احاديث مرتبط با آموزه مهدويت به حدي است كه مجموعه آنها در هشت جلد گردآوري شدهاند كه تنها يك جلد آن مربوط به فهرست مابقي مجلدات آن است، افزود: به دليل اهميت اين آموزه در حدود 12 سال پيش چند تن از فضلاي حوزه علميه موسسهاي با عنوان "آينده روشن" را بنيان گذاشتند و براساس فعاليت آنها سطح سه يا كارشناسي ارشد در مورد تحصيل مباحث مرتبط با آموزه مهدويت در حوزههاي علميه پايهگذاري شد كه پس از آن بار گران تبليغ آموزه مهدويت در داخل و بعضا در خارج از كشور بر عهده دانشآموختگان اين دوره تحصيلي قرار داده شده است.
پورسيدآقايي با بيان اينكه در عرصه پرداختن به آموزه مهدويت به نظر من هنوز چندين موسسه ديگر مورد نياز ما است ادامه داد:در زمينه آموزه پرداختن به آموزه مهدويت ما دو رويكرد اعتقادي و راهبردي داريم كه براساس آنها بايد چندين هزار حديث موجود پيرامون اين آموزه را مورد پالايش قرار داده و آنها را كاربردي كنيم تا در نهايت از سوي مراكز علمي مورد استفاده قرار گيرند.
وي با بيان اينكه دوره دكتراي مهدويت از سوي موسسه آينده روشن در يكي از دانشگاههاي كشور ترتيب داده شده و تاكنون فارغ التحصيلان دوره اول آن نيز مشخص شدهاند، ادامه داد: پس از رسيدن اين دانشآموختگان به دوران فارغالتحصيلي تازه دريافتهايم دورههاي تحصيلي از اين بالاتر نيز را نيازمنديم و اين براي من به عنوان يك طلبه هم جاي شگفتي داشته است.
وي افزود: ما در حوزه فقه شيعه بسيار غني هستيم اما در حوزه مهدويت كار كمي داشتهايم زيرا پس از پيروزي انقلاب اسلامي حركت جدي در اين عرصه انجام شد و كار از دست يكسري كژانديش گرفته شد.
پورسيدآقايي با بيان اينكه ما در طي تبيين آموزه مهدويت در سطح جامعه و پرداختن به آن در مراكز علمي و غنيسازي آن نياز به برنامه 40 الي 50 ساله داريم گفت: در حال حاضر يكي از فعاليتهاي جدي ما برخورد با تفكرات انحرافي همچون پرداختن به مباحث مرتبط با مهدويت، تاكيد بر خواب، قصه و تفكراتي مانند تفكرات انجمن حجتيه است زيرا اينگونه تفكرات مي خواهند انديشه فوق اتمي مهدويت را تحت تاثيرقرار دهند.
پورسيدآقايي با بيان اينكه گاهي ما فكر ميكنيم كه دشمن نسبت به ما در حوزه آموزه مهدويت بيشتر سرمايهگذاري ميكند تا تاثيرات آن را خنثي كند، ادامه داد: موضوع هشتمين همايش دكترين مهدويت "هنر زمينهساز؛ راهبردها و راهكارها" است كه اين شعار دغدغه مقام معظم رهبري در زمينه هنر زمينهساز نيز است و بنا بر فرموده ايشان ميان هنر، حوزههاي علميه و اهل علم فاصله ايجاد شده است و زبان رساي هنر بايد با آموزههايي چون آموزه مهدويت عجين شود و همچنين بنا بر ديگر فرموده ايشان اثبات آموزه مهدويت كار سختي نيست و بايد تلاش كرد تا با زبان هنر آن را به ديگران انتقال داد و نسبت به ماندگاري آن سعي كرد.
وي گفت: ما بايد شاخصههاي جامعه زمينهساز حضور حضرت مهدي(عج) را مشخص كنيم كه اگر اين گونه شود و اراده الهي تحقق يابد حضرت ظهور پيدا ميكنند.
وي اظهار كرد: ما تفكر ملاقاتگرايي را تفكري انحرافي ميدانيم و بر اين عقيده تاكيد ميكنيم كه شيعه در عصر غيبت بر اساس راي فقها عمل ميكند و اگر جمع آنان كسي را برگزينند به عنوان رهبر شناخته ميشود و اين در حالي است كه برخي ميخواهند از اين آموزه سوءاستفاده بكنند.
سيدآقايي در ادامه سخنان خود با اشاره به هشتمين دوره همايش دكترين مهدويت اظهار كرد: مجموعه مقالات دورههاي برگزار شده از مجموعه اين همايشها تدوين شده است و در برگزاري اين دوره از همايش دكترين مهدويت انديشمنداني از سراسر دنيا و از 18 كشور كه به انديشه موعود محوري اعتقاد دارند و حتي در ميان آنها افرادي كه غير از اديان ابراهيمي حضور دارند به اين همايش دعوت شدهاند.
وي اظهار كرد: در اين همايش نشست ويژهاي با عنوان "بيداري اسلامي خيزش جهاني" برگزار خواهد شد و برگزاري اين همايش به دليل آن است كه ما نميتوانستيم نسبت به حركتهايي كه با اين عنوان در سطح جهان تحقق پذيرفته است بيتفاوت باشيم.
وي اظهار كرد: 195 مقاله كه 80 مورد آن مقالات مدعوين خارجي است به هشتمين همايش دكترين مهدويت ارسال شده است و از ميان آنها 25 مقاله براي ارائه در همايش در نظر گرفته شده اند.
دبيرهشتمين همايش دكترين مهدويت با بيان اينكه مهماناني از كشورهاي آمريكا ، كانادا، انگليس، فرانسه، ليتواني،عراق، مصر، فيليپين و غيره در اين همايش شركت كردهاند، گفت: در طي مدت برگزاري دو روزه هشتمين همايش دكترين مهدوين چهار كميسيون كه دو مورد ويژه هنر زمينهساز است برگزار خواهد شد كه در هر كدام از كميسيونها 16 مقاله فرصت طرح دارند.
پورسيدآقايي ادامه داد: همچنين يك كميسيون ويژه بيداري اسلامي وكميسيون ديگر نيز ويژه هنرمندان برگزار ميشود تا در آن دريافته شود كه چرا پس از گذشت 33 سال از پيروزي انقلاب اسلامي عرصه هنر چه فعاليتي در زمينه آموزه مهدويت به انجام رسانده است و پاسخ اين سوال را دريابيم كه چرا هنرمندان و مسوولان ما در اين عرصه كه رمز هويت ما است بعضا بيتوجه هستند ودر مجموع در عرصه هنر به اين موضوع بيتوجهي ميشود.
دبيرهشتمين همايش دكترين مهدويت با بيان اينكه دستگاههايي چون وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي، وزارت امور خارجه، ستاد كل نيروهاي مسلح و سازمان صدا و سيما در برگزاري اين همايش با ما همكاري داشتهاند گفت: در مراسم افتتاحيه از مهديآوران در زمينه پژوهش و هنر تقدير به عمل ميآيد و از كساني كه ياور نائب المهدي نيز بودهاند مانند حجتالاسلام محسني اژهاي و همچنين كساني كه شاهد دفاع آنان از كشوري كه "شيعهخانه امام زمان(عج) "تقدير به عمل خواهيم آورد.
به گزارش ايسنا، وي در ادامه به قرائت پيام آقاي آيتالله عظمي مكارم شيرازي از مراجع تقليد به هشتمين همايش دكترين مهدويت پرداخت.
انتهاي پيام