وزير ارتباطات و فناوري اطلاعات به نمايندگان گزارش داد؛

تقي‌پور: تمامي دانشگاه‌ها به خطوط پرسرعت اينترنت متصل شده‌اند

وزير ارتباطات با حضور درمجلس، گفت: اتصال 37 هزار مدرسه به شبكه ملي اطلاعات و اتصال تمامي دانشگاه‌هاي كشور به خطوط پرسرعت اينترنت در سال گذشته انجام شد.

وزير ارتباطات با حضور درمجلس، گفت: اتصال 37 هزار مدرسه به شبكه ملي اطلاعات و اتصال تمامي دانشگاه‌هاي كشور به خطوط پرسرعت اينترنت در سال گذشته انجام شد.

به گزارش خبرنگار پارلماني خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، تقي‌پور، وزير ارتباطات و فناوري اطلاعات، در گزارشي از عملكرد 34 ماهه خود در اين وزارتخانه گفت: هزار و 876 خدمت را به صورت الكترونيك در اختيار مردم قرار داديم همچنين در سال گذشته مبلغ دو هزار و 440 ميليارد تومان را به خزانه وارد كرديم و اين مبلغ وايز شده چند ده برابر مبالغ واريز شده در سال‌هاي ماقبل سال گذشته بوده است.

وي افزود: در شبكه مادر مخابراتي و شبكه ترانزيت بايد سرمايه‌گذاري شود چرا كه اين دو بخش در تصدي دولت همچنان باقي مانده و نياز به توسعه و سرمايه‌گذاري بيشتري دارد.

وزير ارتباطات و فناوري اطلاعات ميزان پوشش جاده‌هاي استاني تلفن همراه را به دليل نياز به سرمايه بالا در دستور كار وزارتخانه متبوعش ندانست و افزود: پوشش جاده‌هاي روستايي تلفن همراه در حال حاضر بيش از 96 درصد انجام شده است.

تقي‌پور مواد 46 تا 49 برنامه پنجم توسعه را حاوي تكاليف خوبي براي وزارتخانه متبوعش دانست و افزود:‌ ايجاد شبكه ملي اطلاعات از جمله مهمترين برنامه‌هاي وزارت ارتباطات و فناوري اطلاعات است، همچنين از جمله برنامه‌هاي آينده اين وزارتخانه ميزان پهناي باند از 63 گيگابيت بر ثانيه به 500 گيگابيت بر ثانيه است. همچنين ارتقاي ظرفيت نفوذ تلفن ثابت و تلفن همراه را در دستور قرار داده‌ايم.

وي با تاكيد بر اينكه فضاي فركانسي كشور به شدت كنترل مي‌شود،‌گفت: خاك كشور را از ناحيه 195 ماهواره خارج كرده‌ايم.

وزير ارتباطات و فناوري اطلاعات افزود: در حال حاضر در بخش تلفن ثابت پنج اپراتور، در بخش تلفن همراه پنج اپراتور، در بخش مخابرات ماهواره‌اي هفت اپراتور فعاليت دارند. مقابله موثر با حملات اينترنتي طي اين مدت رشد خوبي پيدا كرده است. ضريب نفوذ كاربران تلفن همراه به 86 درصد رسيده است. با انعقاد تفاهمنامه با كشورهاي تركيه، عراق، روسيه و كشورهاي اروپايي در صدد توسعه پروژه‌هاي ترانزيت مخابراتي هستيم. طي شش سال گذشته در عرصه امنيت ارتباطات دستاوردهاي خوبي حاصل شده است. لازم به توضيح است كه سرمايه‌گذاري در اين بخش در دنيا در سال 2003، 70 ميليارد دلار بود كه در سال 2010 به 116 ميليارد دلار افزايش يافته است. اين موضوع لزوم اهميت و سرمايه‌گذاري جمهوري اسلامي ايران به بحث امنيت ارتباطات را بيشتر كرده است.

تقي‌پور با اشاره به ساير دستاوردهاي وزارتخانه متبوعش گفت: دفاتر خدمات ارتباط روستايي طي دوره مسئوليتم 15 درصد رشد كرده است. در تلفن همراه نيز جاده‌هاي تحت پوشش از 12 هزار به 53 هزار كيلومتر افزايش يافته است. پوشش جاده‌اي اصلي و فرعي 4/5 برابر شد، رشد پنج برابري خطوط پرسرعت اينترنت، رشد 21/8 برابري ظرفيت ارتباطي ديتاي كشور و رشد 4/7 برابري اينترنت را رقم زده‌ايم. در توسعه شبكه‌هاي مادر مخابراتي و ترانزيت مخابراتي حضور فعالي نداشتيم. در تنظيم مقررات و توسعه فضاي فركانسي و پست نيز برنامه‌هاي خوبي به انجام رسيده است. در بخش پست در ميان كشورهاي منطقه از نظر تعداد محصولات رتبه دوم و از نظر سرانه محصولات رتبه بيستم را در اختيار داريم.

وي گفت: در ضريب نفوذ تلفن ثابت در منطقه اول و در دنيا 32 هستيم. در ضريب تلفن همراه در منطقه رتبه يازده و در دنيا رتبه 90 را در اختيار داريم. در ضريب كاربران اينترنت در منطقه رتبه 1 و در دنيا رتبه 105 را در سال 2010 كسب كرديم اما در سال 2011 تعداد كابران اينترنت 36/5 ميليون نفر شد كه اين عدد رتبه اول در منطقه را نشان مي‌دهد. در ضريب نفوذ اينترنت نيز در اين سال 46/9 را كسب كرديم. شاخص‌هاي بهره‌وري در كل اقتصاد 109 درصد و در بخش ارتباطات و فناوري اطلاعات 490 درصد است كه اين عدد نشان مي‌دهد بهره‌وري در اين حوزه چند برابر ساير بخش‌هاي اقتصادي است.

وزير ارتباطات و فناوري اطلاعات، نرخ خدمات اپراتورهاي تلفن همراه را به دليل رقابت رو به كاهش دانست و افزود: كميسيون تنظيم مقررات، مرجع تصميم‌گيري در حوزه راديويي و فناوري اطلاعات است. پست بانك نيز براي ارائه خدمات خرده بانكي خدمت‌رساني مي‌كند. سازمان فناوري اطلاعات، جمع‌آوري اطلاعات و دسترسي براي همگان را هدف‌گذاري مي‌كند. حضور در مجامع بين‌المللي،‌عضويت در مجامع بين‌المللي، امنيت فضاي فركانسي و برخي ديگر از اهداف را در اين وزارتخانه دنبال مي‌كنيم.

تقي‌پور تاكيد كرد: سعي كرده‌ايم با اجراي اصل 44 بيشترين حضور بخش خصوصي را ساماندهي كنيم بدين منظور شش سند راهبردي مبناي حركت ماست، همچنين پنج برنامه و سند برنامه جزء سياست‌گذاري‌هايمان است كه برنامه پنجم توسعه نيز جزئي از آنهاست. با اتكا بر هويت اسلامي ايراني، دست‌يابي به رتبه برتر منطقه را در شش گام انجام خواهيم داد. ايران الكترونيكي يكپارچه را بايد به گونه‌اي مديريت كنيم كه در هر جا و هر كس بتواند به راحتي امكان برقراري ارتباط داشته باشد. اين برنامه در پايان سال پنجم برنامه ششم توسعه به طور كامل محقق خواهد شد.

وي افزود: با بينانگذاري اقتصاد ديجيتالي اميدوارم اهداف برنامه پنجم در نگاه جديد وزارتخانه شكل گيرد.

وزير ارتباطات و فناوري اطلاعات در پايان گفت: امروز ارتباطات و فناوري اطلاعات بسيار بيشتر از گذشته نقش خود را در عرصه‌هاي سياسي، اجتماعي و فرهنگي نشان داده و عصر حاضر را با انفجار اطلاعات مواجه كرده است.

انتهاي پيام

  • چهارشنبه/ ۱۴ تیر ۱۳۹۱ / ۰۹:۴۶
  • دسته‌بندی: مجلس
  • کد خبر: 91041408475
  • خبرنگار : 90089