تشريح برنامه‌هاي نيمه شعبان

معاون فرهنگي مسجد مقدس جمكران: با مروجين خرافات درباره چاه مسجد جمكران مقابله مي‌كنيم

معاون فرهنگي مسجد مقدس جمكران در نشستي خبري برنامه‌هاي مسجد مقدس جمكران براي نيمه شعبان را تشريح كرد.

معاون فرهنگي مسجد مقدس جمكران در نشستي خبري برنامه‌هاي مسجد مقدس جمكران براي نيمه شعبان را تشريح كرد.

به گزارش خبرنگار دين و انديشه اسلامي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، حجت‌الاسلام والمسلمين مرتضي وافي در نشستي خبري در تشريح برنامه‌هاي مسجد مقدس جمكران براي نيمه شعبان، با بيان اين‌كه «سه ماه رجب، شعبان و رمضان سه ماه كرامت، عظمت و بركت هستند و سير زيبايي براي افرادي كه در جهت طي مسير مقامات معنوي حركت مي‌كنند را فراهم مي‌آورند» اظهار كرد: مسجد مقدس جمكران با نقش‌آفريني در برگزاري جشن‌هاي نيمه شعبان در جهت توسعه، احيا و تقويت آنها و افزايش عرض ارادت‌ها به ساحت مقدس امام زمان (عج) گام برمي‌دارد.

وي گفت: ما جامعه خود را جامعه‌اي ديني مي‌دانيم و شاهد مثال بر آن دغدغه افراد جامعه جهت حضور در مراسم اعتكاف، دعاي روز عرفه و مراسم‌هايي مربوط به بزرگداشت معصومين (ع) است، بنابراين جامعه نيازمند يكسري رفتارهايي است تا بتواند ارادت خود را نسبت به اين بزرگان ابراز كند و در اين مسير بايد بتواند با انجام يكسري مناسك آييني و رفتارهاي اجتماعي به پاسداشت شعائر الهي بپردازد كه از جمله آنها، برگزاري مراسم‌هاي مختلف در مناسبت‌هاي مذهبي است.

معاون فرهنگي مسجد مقدس جمكران، با بيان اين‌كه «عاشورا، غدير و انتظار در ايجاد نشاط معنوي در سطح جامعه موثر هستند» افزود: تبيين يك الگوي صحيح در عرصه مهدويت، تبيين يك الگوي صحيح از سوي مسجد مقدس جمكران به عنوان پايگاهي براي نشر مهدويت در جهت پاسداشت مناسبت‌هاي مختلف بايد نقش كليدي را در مجموع فعاليت‌هاي اين مسجد ايفا كند.

وافي تصريح كرد: پس از پيروزي انقلاب اسلامي ايران، مسجد جمكران جايگاه ويژه‌اي در جامعه يافته است و برخي فكر مي‌كنند كه اين جايگاه به دليل برخي تبليغات رسانه‌اي يا برخي گروه‌ها است اين در حالي است كه معاونت فرهنگي مسجد جمكران در زمينه ايجاد فضاي تبليغي براي آن از سوي توليت اين مسجد به استثناي مواقعي چون نيمه شعبان منع شده است.

وي ادامه داد: آنچه كه در حال حاضر از جايگاه مسجد جمكران شاهدش هستيم، به وسيله نگاه خودجوش، طبيعي و متناسب با فضاي جامعه و دنيا شكل گرفته است و اين مسجد در حال يافتن جايگاه خود در سير تاريخي خود و حركت دنيا است.

معاون فرهنگي مسجد مقدس جمكران، با بيان اين‌كه «ما در ساخت و ساز مسجد جمكران به هيچ وجه از كمك‌هاي دولتي برخوردار نبوديم كه اين در زمينه ساخت محدوده يك ميليون و 200 هزار متري داخل و خارج اين مسجد صادق است» افزود: در اين زمينه از نذورات و كمك‌هاي مردمي بهره برده‌ايم و در رابطه با ساخت تاسيسات محدود و بسيار كوچك از كمك‌هاي دولتي مدد جسته‌ايم.

وافي اظهار كرد: هر فرصت و پايگاهي مانند مسجد جمكران تهديدي نيز در كنار خود شاهد است و در اين زمينه متوليان فرهنگي بايد مانع ترويج خرافات و آسيب‌هاي اجتماعي در اين عرصه‌ها شوند كه از آن جمله مي‌توان به اين نكته اشاره داشت كه ما نسبت به ترويج برخي رفتارها و خرافات در مسجد جمكران حساس هستيم.

وي با بيان اين‌كه «مسجد مقدس جمكران تنها يك چاه نيست» تصريح كرد: مردم به سه دليل از روي عادت به جهت حاجت و براي عرض ارادت به مسجد جمكران مي‌آيند ‌و ما در اين مسجد مواظبت مي‌كنيم تا در كنار رفتارهاي پسنديده و عرض ارادت‌ها باب خرافات و تفكرات انحرافي باز نشده و فرصت رشد يافتن پيدا نكنند.

معاون فرهنگي مسجد مقدس جمكران، گفت: برخي با پرداختن به موضوع چاهي كه در مسجد مقدس جمكران قرار گرفته است، به ترويج برخي خرافات در زمينه وجود اين چاه در اين مكان پرداخته‌اند كه بايد با آنها مقابله كرد و ما نيز اقداماتي در اين زمينه به انجام رسانيده‌ايم كه از آن جمله مي‌توان به اين نكته اشاره كرد كه در كنار محل اين چاه، نوشته‌ايم كه اين چاه موضوعيت خاصي ندارد و تنها نمادي براي بحث "عريضه‌نويسي" است كه در دستورات ديني ما جايگاه خاص خود را دارد و بر متن مشخصي براي اين مورد تاكيد داريم.

وافي تصريح كرد: همچنين اينكه چاهي كه در مسجد مقدس جمكران قرار دارد را " چاه امام زمان (عج) " مي‌دانند يا اين‌كه مي‌گويند "نامه‌ها به دست امام مي‌رسد"، از سوي متوليان فرهنگي اين مسجد بيان نشده و با آنها مقابله مي‌كنيم و اهتمام در اين زمينه اين است كه كسي حق خواندن نوشته‌هايي كه درون چاه ريخته مي‌شود را ندارد و تمامي آنها جمع‌آوري شده و در آب روان و همچنين در كارخانه‌اي محو مي‌شوند.

وي گفت: ما حتي براي توسعه سايبان چاه مذكور از سوي مسوولان امر نهي شده‌ايم و مردم را از گره زدن به پنجره‌اي كه بر روي اين چاه قرار داده شده است نهي مي‌كنيم و دليل قرار گرفتن اين پنجره بر روي چاه نيز جهت ايجاد مانعي براي انداختن وسايل ديگري غير از نامه است.

معاون فرهنگي مسجد مقدس جمكران، در ادامه سخنان خود از تدوين ويرايش سوم چشم‌انداز مسجد مقدس جمكران خبر داد و افزود: اين چشم‌انداز در همايشي با حضور صاحب‌نظران رونمايي خواهد شد و در نهايت پس از تدوين نهايي، براي تبيين چشم‌انداز مسجد مقدس جمكران تا سال 1404 به رويت مقام معظم رهبري خواهد رسيد.

وافي در بخش ديگري از سخنان خود با پرداختن به برنامه‌هايي كه مسجد مقدس جمكران در ايام مصادف با نيمه شعبان در نظر گرفته است، از برگزاري نمايشگاه بزرگ كتاب جمكران از روز دوشنبه با ارائه كتب مختلفي در مباحث امامت، ولايت و مهدويت با حضور 30 ناشر تا جمعه شب خبر داد كه محل برگزاري آن نيز در صحن اصلي اين مسجد خواهد بود.

وي همچنين از برگزاري جشنواره بين‌المللي سفيران آفتاب در ساعت 6 بعدازظهر روز دوشنبه خبر داد و گفت: ما به همراه جامعةالمصطفي‌العالميه سرمايه‌گذاري بسياري در اين زمينه براي برگزاري اين نمايشگاه كرده‌ايم كه در آن 30 هزار طلبه غيرايراني مستقر در ايران از 70 مليت شركت كرده و به مدت پنج روز نمايشگاهي را با حضور 500 تابلو و مقاله مهدوي كه ترجمه آنها به زبان‌هاي مختلف در آن حضور خواهند داشت و همچنين دو هزار پايان‌نامه با موضوع مهدويت، آداب و رسوم و مناسك آييني و نحوه توجه به مقوله مهدويت و نيمه شعبان برگزار خواهند كرد كه از تعداد ميهمانان اين نمايشگاه بانواني هستند كه از 20 مليت جهان در اين نمايشگاه حضور پيدا كرده‌اند.

معاون فرهنگي مسجد مقدس جمكران، افزود: قالب‌هاي عكس‌، فيلم، كليپ و تيزر از جمله قالب‌هايي است كه آثار مختلف حاضر در نمايشگاه بين‌المللي سفيران آفتاب با استفاده از آنها ارائه خواهند شد و همچنين در اين نمايشگاه 20 نشست تخصصي از سوي نمايندگان مختلف مليت‌هاي گوناگون حاضر در اين نمايشگاه در رابطه با مهدي موعود در اديان، موعود و مذاهب، موعود و آداب و رسوم، موعود و تفكرات، نظرات و نگرش‌ها برگزار خواهند كرد كه اينگونه نشست‌ها براي اولين بار در جهت تضارب آرا در حوزه مهدويت در سطح بين‌الملل در سطح كشور ما برگزار خواهد شد.

وافي ادامه داد: نمايشگاه بين‌المللي سفيران آفتاب در شب نيمه شعبان با پرچم و نام كشور خود در مراسمي كه در همين رابطه در مسجد مقدس جمكران با عنوان ياران جهاني حضرت امام مهدي (عج) برگزار مي‌شود، حضور خواهند داشت.

وي با بيان اين‌كه «مراسم‌هاي مسجد مقدس جمكران در ايام مصادف با نيمه شعبان چون هر ساله از عصر سه‌شنبه 91/4/13 آغاز شده و تا جمعه شب ادامه خواهد داشت» افزود: در طي اين مدت مراسم‌هاي مختلفي از جمله سخنراني، قرائت دعا و احياي شب نيمه شعبان خواهيم داشت و افرادي چون حجت‌الاسلام و المسلمين ميرباقري، آيت‌الله امامي كاشاني و حجت‌الاسلام و المسلمين صديقي از جمله سخنرانان اين برنامه‌ها خواهند بود.

معاون فرهنگي مسجد مقدس جمكران، پياده‌روي قبل از ظهر از حرم حضرت معصومه (س) به سوي مسجد مقدس جمكران و همچنين پياده‌روي در بعدازظهر نيمه شعبان را كه از سوي خادمان حرم آن حضرت به سوي مسجد مقدس جمكران برگزار مي‌شود را از جمله ديگر برنامه‌هاي در نظر گرفته شده براي مراسم بزرگداشت نيمه شعبان در اين مسجد دانست و ادامه داد: همچنين مراسم نمادين شكرگزاري با حضور سه هزار خادم فرهنگي كه به مدت پنج روز به طور شبانه‌روز در مسجد مقدس جمكران به فعاليت خواهند پرداخت، برگزار خواهيم كرد.

وافي همچنين از برگزاري جشنواره هنري مسجد جمكران خبر داد كه در طي آن علاقه‌مندان مي‌توانند آثار خود را در قالب عكس، پوستر و تصويرسازي با مراجعه به سايت اين جشنواره هنري براي دبيرخانه آن ارسال كنند.

وي اظهار كرد: در ايام مصادف با نيمه شعبان با هماهنگي با يكصد مسجد جهت برگزاري مراسم‌هاي مختلف در اين ايام هماهنگي‌هاي مختلفي به عمل آورده‌ايم كه از آن جمله برگزاري اين جشن در بسياري از مساجد استان قم خواهد بود.

معاون فرهنگي مسجد مقدس جمكران ادامه داد: حضور شاعران و قاريان بين‌المللي به صورت ويژه جهت فضاسازي قرآني در مراسم‌هاي مربوط به نيمه شعبان در مسجد مقدس جمكران از جمله‌ ديگر برنامه‌هاي ما در اين ايام خواهد بود كه در اين زمينه از قاريان برتر قرآني كشور چون سيدجواد حسيني، سعيد طوسي و حسين سعيديان بهره خواهيم بود كه اين افراد از سه‌شنبه تا پنج‌شنبه در مسجد مقدس جمكران به قرائت قرآن خواهند پرداخت.

وافي گفت: "مركز فرهنگي هنري گل نرگس" نيز در ايام نيمه شعبان با حضور 10 مربي آموزش ديده جهت حضور كودكان و آموزش آداب و رسوم مذهبي با زبان و روش كودكانه به آنان برنامه‌هاي مختلفي را از جمله برگزاري كارگاه نقاشي، قصه‌گويي، سفال‌گري،‌ كلاژ و تركيب كاغذهاي رنگي براي كودكان برگزار خواهد كرد و همچنين برگزاري برنامه‌هاي تئاتر و نمايش عروسكي، فروش محصولات فرهنگي از جمله عرضه 10 كتاب و محصول فرهنگي مختص به مقطع سني كودكان از جمله ديگر فعاليت‌هاي اين مركز در ايام برگزاري جشن‌هاي نيمه شعبان در مسجد مقدس جمكران خواهد بود.

وافي ادامه داد: همچنين با تمهيدات در نظر گرفته شده، لباس‌هاي خادمين براي كودكان دختر و پسر تهيه ديده شده است تا در مجموعه گل نرگس به خادمي پرداخته و انجام اين امور را بر عهده گيرند.

وي در ادامه به برنامه‌هاي دفتر نمايندگي مسجد مقدس جمكران در تهران اشاره كرد و برگزاري نمايشگاه كتاب و مجموعه‌هاي فرهنگي، ايستگاه صلواتي، پخش هدايا مربوط به اعياد و نيمه شعبان، برگزاري مسابقه بزرگ كتابخواني و نيز آذين‌بندي بخشي از خيابان پيروزي براي اولين بار و همچنين اجراي سلسله طرح‌هاي مطالعه يك دقيقه‌اي را از جمله برنامه‌هاي اين دفتر دانست.

معاون فرهنگي مسجد مقدس جمكران، افزود: كتابخانه تخصصي دفتر نمايندگي مسجد مقدس جمكران در تهران با دارا بودن دو هزار و 500 كتاب تخصصي پيرامون بحث مهدويت آماده خدمت‌رساني به علاقه‌مندان در اين عرصه است و افراد مي‌توانند در كنار استفاده از اينگونه خدمات اين دفتر، به عنوان خادمان فرهنگي افتخاري به انجام خدمت در دفتر نمايندگي مسجد مقدس جمكران در تهران بپردازند.

وافي با بيان اين‌كه «علاقه‌مندان به واريز وجوه نقدي جهت برگزاري جشن‌هاي نيمه شعبان و ساير موارد مي‌توانند با استفاده از شماره كارت بانكي 6104337770048948 مبالغ مورد نظر خود را به حساب مسجد مقدس جمكران واريز كنند» افزود: اين افراد مي‌توانند با اعلام شماره رسيد بانكي كه از خودپردازها يا شعب بانكي دريافت مي‌كنند به دفتر نمايندگي مسجد مقدس جمكران در تهران اعلام كنند كه هزينه‌هاي واريز شده در چه زمينه‌اي هزينه شوند.

وي ادامه داد: ان‌شاءالله در آينده‌اي نزديك طولاني‌ترين بزرگراه معنوي دنيا بين حرم حضرت معصومه (س) و مسجد مقدس جمكران راه‌اندازي خواهد شد.

انتهاي پيام

  • یکشنبه/ ۱۱ تیر ۱۳۹۱ / ۱۴:۲۴
  • دسته‌بندی: دین و اندیشه
  • کد خبر: 91041106674
  • خبرنگار :