فرمانده نيروي انتظامي از كاهش حدود 40 درصدي جرايم امنيتي در كشور خبر داد و گفت: مجازات مالخران و سارقان بايد شدت يابد
به گزارش خبرنگار «حوادث» خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) سردار اسماعيل احمديمقدم صبح چهارشنبه در همايش سراسري معاونان عمليات سراسر كشور با بيان اينكه عملكرد پليس در سال 90 و همچنين سهماهه نخست سال جاري نشان ميدهد كه تلاش و زحمات ماموران پليس در كاهش جرايم به بار نشسته است گفت: معاونت عمليات نقش ويژهاي در همافزايي بخشهاي مختلف ناجا دارند.
وي با اشاره به عمر شش ساله معاونت عمليات در نيروي انتظامي گفت: سابق بر اين فعاليت نيروهاي عملياتي پراكنده و در مواردي نيز فعاليت اين گروهها خنثيكننده يك ديگر بود اما با تشكيل معاونت عمليات در ناجا اين مسئله حل شود.
وي افزود: در سال 90 با وجود تمامي فشارها و تهديدات بينالمللي، موادمخدر، قاچاق سوخت، سلاح، تهديدات فضايمجازي، حضور فعال و گسترده كانالهاي ماهوارهاي و سايتهاي اينترنتي كه در راستاي حذف اخلاق و جاسوسپروري فعاليت ميكردند، شاهد آن بوديم كه سال 90 درخشانترين سال در امنيت شناخته شد.
دعواهاي انتخابات سال گذشته نشات گرفته از نگاه سياسي و امنيتي نبود
فرمانده ناجا افزود: در سال گذشته امنترين انتخابات را در طول 32 سال گذشته شاهد بوديم و دعواهاي مختلفي نيز كه در آستانه انتخابات برگزار شد، ناشي از فرهنگ بومي و محلي بود و نشات گرفته از نگاه سياسي و امنيتي نبود.
وي با بيان اينكه در سه ماهه نخست سال جاري تمامي جرايم به غير از سرقت خودرو و لوازم داخل آن كاهش يافته است گفت: سرقت خودرو، لوازم خودرو و موتور يك سوم كل سرقتهاي كشور را تشكيل ميدهند.
فرمانده ناجا افزود: با مهار اين سه نوع سرقت، حدود 40 درصد از سرقتهاي كشور كاهش مييابد.
احمديمقدم با بيان اينكه مهار سرقت خودرو يكي از اولويتهاي پليس در سال جاري است گفت: پليس بايد در مهار اين امر اقدامات پيشگيرانه جديتري داشته باشد و با استفاده از ظرفيتهاي قوهقضاييه برخورد جديتري در حوزه سرقت داشته باشد.
وي در تشريح اولويتهاي معاونت عمليات گفت: كتاب جامع عمليات در سال 91 ابلاغ شد و اولويتها، روش كار و عملياتهاي مشترك و همچنين آمادگي رزمي و تمرينات مورد تاكيد قرار گرفت.
فرمانده ناجا با اشاره به فصل تابستان و اجراييشدن طرحهاي مختلف تابستانه گفت: در تابستان بخشي از جرايم اوج ميگيرند و نياز است پليس با طرحهاي ويژه تامين امنيت مردم را در اولويت كاري خود قرار دهد.
پليس از حمايت مردمي برخوردار است
وي افزود: پليس بايد فارغ از هر گونه دغدغه با زورگير، متجاوز، سارق و هنجارشكن برخورد سختگيرانهاي داشته باشد و در اين راستا با توجه به نظرسنجيهاي انجام شده، پليس از حمايت مردمي برخوردار است.
تامين امنيت اخلاقي و اجتماعي اولويت اول پليس در سال 91 است
مجازات مالخران و سارقان بايد شدت يابد
فرمانده ناجا با بيان اينكه تامين و ارتقاي امنيت اجتماعي و اخلاقي، اولويت پليس در سال جاري و طرح تابستانه است، گفت: پليس بايد در تحقق اين امر مهم تلاش كند.
به گزارش ايسنا، وي در تشريح اولويتهاي معاونان عمليات به بحث سرقت خودرو و برخورد قاطع پليس با مالخران و سارقان اشاره كرد و گفت: مجازات اين سارقان بايد شدت يابد و با مالخران كه به چرخه سرقت دامن ميزنند برخورد شديدتري داشت.
وي با بيان اينكه اين اظهارات به اين معنا نيست كه تمام اموال دست دوم مسروقه است، گفت: مردم نيز بايد در هنگام خريد اموال دست دوم دقت لازم را مبذول دارند و در هنگام خريد اسناد و مدارك شناسايي اموال را تقاضا كنند.
احمديمقدم افزود: پليس آگاهي و پليس امنيت در طرح اجراي مهار سرقت خودرو حساس هستند، هرچند اجراي اين طرح زمانبر است.
كاهش حدود 40 درصدي جرايم امنيتي
فرمانده ناجا با اعلام خبر كاهش جرايم جنايي و امنيتي در كشور گفت: اين روند بسيار خوبي است كه از سال گذشته آغاز شده و اميدواريم پليس بتواند در اين خط مستقيم به شدت حركت كند.
وي با بيان اينكه كاهش حدود 40 درصدي را در جرايم امنيتي همچون گروگانگيري، راهبندي، سرقت مسلحانه،اقدامات ضدانقلابي و تروريستي را شاهد هستيم گفت: بخشي از اين موفقيت نشات گرفته از قاطعيت دستگاه قضا در مجازات سريع مجرمان است.
احمديمقدم در تشريح سخنان خود افزود: در گذشته خراسانرضوي اصليترين دروازه ورود هروئين به كشور بود اما با اقدامات موثر و تشديد برخورد با قاچاقچيان اين پايگاه قاچاقچيان از بين رفت به گونهاي كه در حال حاضر قاچاقچيان ميترسند كه در اين استان فعاليت كنند.
وي با بيان اينكه جديت در برخورد با قاچاقچيان هروئين باعث شد كه ميزان ورود اين مواد به كشور كاهش يابد گفت: عليرغم اينكه ميزان كشفيات موادمخدر در كشور افزايش يافته است، اما شاهد آن هستيم كه كشف هروئين كاهش يافته و در حال حاضر ترياك و حشيش بيشتر كشف ميشود.
با افزايش ريسك جرايم سنگين، مجرمان به جرايم خرد روي آوردهاند
تقويت درياباني اولويت اول پليس در برنامه پنجم توسعه
وي با بيان اينكه در نظرسنجيها مشخص شد كه جايگاه دستگاه قضا به دليل برخورد قاطع و موثر با مجرمان ارتقا يافته است گفت: با توجه به اقدامات انجام شده ريسك خطرپذيري جرايم سنگين و پروندههاي بزرگ افزايش يافته و مجرمان به جرايم خرد روي آوردهاند.
فرمانده ناجا با بيان اينكه تقويت مرزباني يكي از اولويتهاي پليس در برنامه پنجم توسعه است گفت: تقويت مرزها و مرزباني موجب كاهش ورود موادمخدر به كشور ميشود.
احمديمقدم با بيان اينكه مهمتر از قاچاق موادمخدر توزيع خرد مواد است كه صحنههاي زشت اجتماعي را به وجود ميآورد گفت: فعاليت توزيعكنندگان خرد احساس ناامني را افزايش مي دهد.
وي افزود: بارها ديده شده كه آمار و عملكرد يك استان مطلوب است اما مردم به دليل حضور معتادان ولگرد و توزيعكنندگان خرد از پليس آن منطقه ناراضي هستند كه اين در نتيجه فقدان ظرفيتهاي لازم در نگهداري معتادان است.
به گزارش ايسنا، فرمانده ناجا، مبارزه با قاچاق كالا و سوخت را يكي ديگراز اولويتهاي معاونان عمليات سراسر كشور عنوان كرد و گفت: قاچاق كالا كه عمدتا سوخت و موادغذايي است از نوسانات ارز و شاخص اقتصادي نشات گرفته به گونهاي كه اين نوسانات ميتواند جريان قاچاق را معكوس كرده و به توليد ملي ضربه بزند.
احمديمقدم افزود: انتظار است در سال حمايت از توليد ملي، جديت و اهتمام ويژهاي در امر مبارزه با قاچاق كالا ايجاد شود.
فرمانده ناجا كاهش تصادفات، افزايش و تقويت زير ساختهاي عملياتي از جمله تقويت مراكز فرماندهي و كنترل، پايش تصويري شهرها و جادهها، ايجاد سيستم اطلاعات و اخبار، تعامل با سازمانهاي فوريتي را از ديگر اهداف معاونت عملياتي ناجا در سال جاري عنوان كرد.
وي با بيان اينكه اقدامات موثري براي پايش تصويري شهرها و جادهها انجام گرفته است گفت: پليس تلاش دارد تا با ورود بخش خصوصي و خريد خدمت در دو سال آينده پايش تصويري شهرها را به حد قابل قبولي افزايش دهد.
وي افزود: اگر وضعيت پايش تصويري شهرها و جادهها به همين منوال ادامه يابد، 10 سال زمان لازم است تا زير ساختها تهيه شود.
فرمانده ناجا با بيان اينكه امروزه بسياري از پاساژها و برجهاي مسكوني به سيستم مانيتورينگ مجهز هستند گفت: افراد ميتوانند اين سيستم مانيتورينگ را براي افزايش امنيت و اقدام سريع پليس به كلانتريها وصل كنند.
پليس اصراري بر مانيتورينگ برجها ندارد
به گفته وي پليس در اين قضيه اصرار ندارد و اگر مسئولان آپارتمانها و برجها تمايل داشتند، ميتوانند سيستم مانيتورينگ خود را براي افزايش سرعت عمل پليس در وقوع جرم در اين مراكز به كلانتريها متصل كنند.
فعاليت 60 هزار تن در واحدهاي احتياط ناجا
به گزارش ايسنا، وي در ادامه اظهارات خود افزايش آمادگي رزمي واحدهاي احتياط از جمله يگان ويژه و يگان امداد را يكي ديگر از اولويتهاي پليس در سال جاري عنوان كرد و گفت: 60 هزار تن در واحدهاي احتياطي كه محدوده سرزميني ندارند، همچون يگان ويژه، يگان امداد و غيره فعاليت ميكنند.
فرمانده ناجا با بيان اينكه براي حضور سريع و موثر يگانهاي احتياط بايد يك سيستم پيشبيني و برآورد حوادث ايجاد شود گفت: مسائلي همچون برگزاري مسابقات فوتبال، خشكسالي يا همچنين فراخوان ضد انقلابي از جمله مواردي است كه بايد در سيستم پيشبيني و برآورد حوادث در نظر گرفته شود تا در صورت لزوم واحدهاي رزمي و احتياط به موقع در صحنه حضور يابند.
وي با بيان اينكه قدرت تحرك و جا به جايي يگانهاي رزمي بايد افزايش يابد گفت: بر اساس تستهاي آمادگي انجام شده در تهران از زمان ابلاغ ماموريت تا بارگيري كمتر از دو ساعت تخمين زده شده است كه اين زمان در شهرستانها كمتر است.
احمديمقدم با بيان اينكه واحدهاي احتياط نسبتا مجهز، آموزش ديده و نيمهحرفهاي پتانسيلي ايجاد كردهاند كه توان پليس را در مهار موقعيتها افزايش داده است گفت: تور امنيتي بايد به گونهاي پهن شود كه در هر زمان و هر مكان هر تهديدي در كوتاهترين زمان خنثي شود.
ايجاد طرحهاي تلفيقي و نو در پليس
وي با بيان اينكه طرحها از جمله طرحهاي مهار بايد از حالت سنتي خود خارج شوند چرا كه سارقان حرفهاي دست پليس را در اجراي اين گونه طرحها خواندهاند گفت: با استفاده از ابزار جديد پليس فتا بايد پليس اطلاعات و امنيت و غيره طرحهاي تلفيقي و نو ايجاد شود.
انتهاي پيام