مديركل دفتر بهداشت و مبارزه با بيماريهاي آبزيان گفت: گوشت دلفين قابليت تبديل شدن به كنسرو ندارد و با توجه به نبود اين امكان و نظارت بر صنايع، امكان استفاده از دلفين به جاي ماهي در تهيه كنسرو وجود ندارد.
كاظم عبدي در گفتوگو با خبرنگار كشاورزي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) درباره شايعه مصرف دلفينهاي مرده در كنسروهاي ماهي اظهار كرد: صنايع كنسروسازي در حوزه فعاليت وزارت بهداشت بوده و بايد تحت نظر وزارت بهداشت باشد.
وي با اين حال تاكيد كرد: بيش از 100 كارخانه كنسرو ماهي در كشور وجود دارد كه هفت كارخانه داراي كد EC (كد صادراتي به اتحاديه اروپا و ديگر كشورها) هستند كه در اين كارخانههاي صادركننده ناظر 24 ساعته سازمان دامپزشكي از ابتداي خط توليد تا صادرات نظارت ميكند.
مديركل دفتر بهداشت و مبارزه با بيماريهاي آبزيان گفت: ايران در گروه A (گروه برتر كه داراي بالاترين كيفيت است) صادرات آبزيان قرار دارد و هفت كارخانه صادراتي كنسرو ماهي نيز تحت نظارت شبانهروزي نمايندگان دامپزشكي قرار دارند كه توليدشان از ابتدا تا انتها تحت كنترل و نظارت است.
وي تصريح كرد: از نظر فني امكان توليد كنسرو ماهي از دلفين وجود ندارد، چرا كه گوشت اين موجود جوابگوي روشهاي توليد كنسرو ماهي نيست.
عبدي افزود: براي توليد كنسرو ماهي گوشت تنماهيان 121 درجه و به مدت يك ساعت حرارت ميبينند كه بسياري از سختپوستان، پستانداران و ماهيان اين درجه حرارت را نميتوانند تحمل كنند و گوشتشان باز ميشود، لذا توليد كنسرو ماهي از دلفين از نظر فني امكانپذير نيست.
مديركل دفتر بهداشت و مبارزه با بيماريهاي آبزيان اظهار كرد: علاوه بر اين موضوع تمام كارخانهها تحت نظارت فني و بهداشتي وزارت بهداشت و موسسه استاندارد توليد ميكنند.
وي تصريح كرد: دلفينها حيوانات باهوشي هستند كه امكان صيد آنها بسيار سخت است، چرا كه به سرعت و به راحتي از تور صيادان فرار ميكنند.
عبدي اظهار كرد: دلفينهاي مرده و به گل نشسته نيز كه سيستم ناوبريشان بهم ريخته است، تعداد چنداني ندارد، از سوي ديگر بلافاصله پس از به گل نشستن متلاشي ميشوند و ارگانهاي مربوطه نيز از جمله سازمان محيط زيست براي بررسي و انجام آزمايشات اين موجودات را جمعآوري ميكنند.
مديركل دفتر بهداشت و مبارزه با بيماريهاي آبزيان تصريح كرد: تنها كشتيهاي صيادي پرساينر كه انگشتشمار هستند، ميتوانند دلفين صيد كنند كه البته تعداد دلفينها آنقدر زياد نيست كه كسي بتواند آنها را صيد و در صنايع استفاده كند، لذا استفاده از گوشت دلفينهاي مرده در توليد كنسروماهي امكانپذير و مقرون به صرفه نيست.
انتهاي پيام