مراسم افتتاحيه اجلاس ريو+20

رييس‌جمهور:همه دولت‌هاي برآمده از رأي ملت‌ها بايد درمديريت جهاني مشاركت سازنده داشته باشند

رييس‌جمهوري اسلامي ايران با اشاره بر ضرورت اصلاح وضع موجود جهان، بر نهادينه كردن عدالت، مهرورزي و ريشه‌كني خودخواهي و خود برتربيني تاکيد و اظهار كرد: نظام بين‌الملل و برنامه‌ريزي توسعه بايد در خدمت انسان و تعالي مادي و معنوي او طراحي و اجرا شود به گونه‌اي که همه دولت‌هاي برآمده از رأي ملت‌ها بايد در مديريت جهاني مشاركت سازنده و متعهدانه داشته باشند.

رييس‌جمهوري اسلامي ايران با اشاره بر ضرورت اصلاح وضع موجود جهان، بر نهادينه كردن عدالت، مهرورزي و ريشه‌كني خودخواهي و خود برتربيني تاکيد و اظهار كرد: نظام بين‌الملل و برنامه‌ريزي توسعه بايد در خدمت انسان و تعالي مادي و معنوي او طراحي و اجرا شود به گونه‌اي که همه دولت‌هاي برآمده از رأي ملت‌ها بايد در مديريت جهاني مشاركت سازنده و متعهدانه داشته باشند.

به گزارش گروه دريافت خبر خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، دكتر محمود احمدي‌نژاد عصر چهارشنبه به وقت محلي در مراسم افتتاحيه اجلاس توسعه و محيط‌زيست كه در محل اجلاس‌هاي بين‌الملل ريودوژانيروي برزيل برگزار ‌شد به حضور سران كشورها در اين اجلاس جهت همفكري و استفاده از تجربيات يكديگر براي آينده بهتر و زيباتر ملت‌هاي خود و مديريت بهتر جهان اشاره کرد و گفت: در گذشته بارها شاهد چنين تلاش‌هايي بوده‌ايم اما امروز پس از حدود 60 سال مي بينيم كه نظام بين‌الملل و برنامه‌ريزي توسعه در تحقق اهداف خود شكست خورده و جهان امروز نيازمند نظم و راه و برنامه جديدي است.

رييس‌جمهور خاطرنشان كرد: افزايش شكاف شمال – جنوب و بحران‌ها و نگراني‌هاي گوناگون از جمله بحران هويت و خانواده، جنگ‌ها، اشغالگري‌ها و كينه‌ورزي‌ها، مسابقه تسليحاتي بي‌پايان و بحران اقتصادي، اخلاقي و معنويت و در حقيقت عدم تحقق آرمان‌هاي انساني همگي از نتايج مديريت و نظم فعلي حاكم و برنامه‌ريزي توسعه بر جهان است.

احمدي‌نژاد افزود: امروز بايد با اصلاح وضع موجود جهان مرهمي بر زخم‌هاي كهنه جامعه بشري باشيم و افق روشن‌تري را براي آينده ترسيم كنيم.

رييس‌جمهور با بيان اين‌كه ريشه‌يابي مباني نظري نظم موجود در جهان به يافتن راه‌حل بهتر كمك خواهد كرد، گفت: بدون شك انسان محور آفرينش و هرگونه برنامه‌ريزي توسعه‌اي است و همه تلاش‌ها در حقيقت براي تحقق رفاه و سعادت انسان است؛ بنابراين نوع نگاه به انسان و روابط اجتماعي او مبناي اصلي نظام اجتماعي و برنامه‌ريزي توسعه است.

احمدي‌نژاد با بيان اين‌كه اصالت دادن به ابعاد مادي انسان و غفلت از ساير ابعاد او و نيز معرفي موجودي فردگرا، سودجو و مصرفي باعث مي‌شود تا لذت سود در جهان اصالت يافته و نيازهاي معنوي و اخلاقي او فراموش شود، تصريح كرد: اگر انسان‌ها دشمن و رقيب يكديگر در بهره‌برداري از محيط و امكانات تعريف شوند و هر كس به هر ترتيب بر ديگران غلبه كند و به عنوان نوع اصلح معرفي شده و داراي شان اجتماعي بالاتري باشد و اگر نظريه تنازع براي بقا در روابط اجتماعي حاكم شود، اوضاع جهان همان گونه خواهد بود كه در چند قرن اخير حاكم بوده است.

رييس‌جمهور اظهار كرد: اين به معناي آن است كه عده‌اي راحتي و امنيت خود را در ناامني، برخورداري خود را در فقر و عزت خود را در ذلت ديگران جستجو كرده و براي رسيدن به آن هر وسيله‌اي را توجيه كنند؛ از نظر آنان فريبكاري و خيانت، تخريب محيط زيست، و هر اقدام غيراخلاقي مباح و بلكه لازم است و عامل به آنان زرنگ‌تر و موفق‌تر ارزيابي مي‌شود.

احمدي‌نژاد تصريح کرد: در يك دوره طولاني در جهان برده‌داري، استعمار و غارت بي‌سابقه فرهنگ، هويت و موجودي ده‌ها و صدها ميليون انسان بي‌پناه و له كردن شخصيت، آزادي و حقوق آنان رواج پيدا کرده بود و دوره طولاني ديگر جنگ‌هاي جهاني از جمله جنگ كره، ويتنام، جنگ صهيونيست‌ها عليه فلسطين و ملت‌هاي منطقه لبنان و غزه و نيز جنگ صدام عليه ايران و ناتو عليه افغانستان و عراق و جنگ‌هاي آفريقا و بالكان و ساير نقاط جهان را شاهد بوده ايم.

رييس‌جمهور در ادامه نيز با بيان اينکه در يك دوره طولاني نوع خاصي از اقتصاد،‌ زندگي و چپاول سيستماتيك از خزانه ملت‌ها و تحميل فقر به حدود سه ميليارد نفر و نابودي گسترده محيط زيست و گسترش بيماري‌هاي پيچيده و صعب‌العلاج و آلودگي‌هاي متعدد محيطي را شاهد بوديم، گفت: همگي اين مشکلات با شعارهاي زيبا و به ظاهر انساني مانند آباداني و توسعه برجامعه بشري تحميل شده است.

رييس‌جمهور با اشاره به اينكه در كشورهاي در حال توسعه ده‌ها سال است كه مردم و مديران تلاش مي‌كنند ولي فاصله‌ها و مشكلات همچنان پابرجا است، گفت: در نظام حاكم عده‌اي اقليت كماكان توسعه‌يافته و معيار توسعه بشمار مي‌روند و اكثريت كشورها بايد مانند آنها رفتار كنند.

احمدي‌نژاد با بيان اينكه همه اين دوران‌ها و وقايع در حقيقت يك روند متصل تاريخي و ناشي از حاكميت تفكر خودبرتربيني و مادي‌گراي، برده‌دار و استعمارگر ديروز و نظام سرمايه‌سالار و سلطه‌گر امروز است،‌ خاطر نشان كرد: تمامي ساز و كارهاي حاكم بر جهان امروز اعم از سياسي، امنيتي، اقتصادي، پولي و مالي و حتي حقوق بشر در همين راستا عمل مي‌كنند و عده‌اي معدود كه خود را برتر از ديگران مي‌دانند براي حفظ سلطه خود در جهان و بهره‌مندي نامحدود از ذخاير ملت‌ها دائماً چهره و شعار خود را تغيير داده و طرح‌هاي نو ارائه مي‌كنند.

رييس‌جمهور با طرح اين سوال كه چه كساني از نظام حاكم و برنامه‌ريزي توسعه سود مي بردند و چه ملت‌هايي صدها مشكل لاينحل اجتماعي برايشان باقي مانده است، تصريح كرد: البته عده معدودي از نظريه‌پردازان توسعه نيز وجود دارند كه داعيه سلطه ندارند، اما به دليل مباني فكري نادرست دچار اشتباه مي‌شوند.

احمدي‌نژاد با تأكيد بر اينكه امروز طراحي‌ و اجراي هر برنامه‌اي كه بر مباني نظري گذشته استوار باشد، قدم گذاشتن در راه اشتباه و بن‌بست است، گفت: مگر سازمان تجارت جهاني، شوراي حقوق بشر، شوراي امنيت، بانك جهاني و صندوق بين‌المللي پول تاكنون عملكردي موفق داشته‌اند كه بخواهيم با همان مباني و در جهت تكميل استمرار و پوشاندن اشكالات اساسي آنها سازمان جديدي ايجاد شود.

رييس‌جمهور تفاهم بر روي تعريف و شناخت دقيق‌تري از انسان و روابط اجتماعي او و سازماندهي برنامه‌ريزي توسعه و نظم جهاني براساس آن را به عنوان راه حل مناسب براي مشكلات جهان امروز عنوان كرد و گفت: ما معتقديم انسان موجودي چند بعدي است كه مي‌تواند با اعتلاي اخلاقي و معنوي جانشين خداوند در زمين باشد و به همين دليل ذاتاً يگانه‌پرست، حق‌طلب و عدالت‌گرا و طالب علم، معرفت و دوستار عشق و زيبايي است.

احمدي‌نژاد افزود: انسان موجودي نامتناهي بوده و براي جاودانگي خلق شده است كه همواره خواهان كرامت و مخالف با تحقير خود است.

رييس‌جمهور با اشاره به اينكه حيات انسان در جهان فرصت پرواز او تا اوج ملكوت خوبي‌ها است، اظهار كرد: انسان‌ها براي رسيدن به سعادت نه تنها رقيب يكديگر نبوده بلكه ياور و مكمل هم هستند، به گونه‌اي كه سعادت يك فرد مانع سعادت ديگران نخواهد بود.

احمدي‌نژاد با بيان اينكه فداكاري و از خود گذشتگي براي ديگران نشانه‌اي از شكوفايي انسانيت انسان و عزت و ماندگاري او است، تصريح كرد: عشق و محبت به ديگران و تلاش بيشتر و به نسبت بهره‌مندي كمتر براي رفاه ديگران از جلوه‌هاي انساني و معيار كمال و بزرگي انسان است.

رييس‌جمهور صيانت از محيط زيست و كمك به پيشرفت مادي و معنوي جامعه را نشانه‌اي از حياط برتر انساني، عقلانيت و حكمت انسان بر شمرد و تصريح كرد: هيچ كس حق ندارد كه محيط زيست را كه متعلق به همگان است تخريب كند كه در اين صورت حياط همه انسان‌ها را مورد ظلم قرار داده است.

احمدي‌نژاد با تاكيد بر اينكه جان و مال انسان‌ها مصون بوده و هيچ كس نبايد انديشه تجاوز به آن را در سر بپروراند، گفت: كرامت، آزادي و انتخاب آزاد حق همه ملت‌ها و انسان‌هاست و هيچ فرد يا نهادي تحت هيچ عنوان سياسي و غيرسياسي حق سلب آن را ندارد؛ علم و معرفت راه سعادت و در خدمت دوستي، عدالت و اخلاق است.

رييس‌جمهور در بخش ديگري از سخنان خود پيشنهاداتي را براي اصلاح وضع جهان ارائه كرد و گفت: براي اصلاح وضع جهان بايد در تعريف از انسان بازنگري و در تعيين مفهوم جامع و صحيح آن مشاركت و تفاهم وجود داشته باشد و نيز نظام بين‌الملل و برنامه‌ريزي توسعه را در خدمت انسان و تعالي مادي و معنوي او طراحي و اجرا كنيم.

احمدي‌نژاد همچنين با بيان اينكه براي اصلاح وضع جهان بايد در نظم آينده عدالت و مهرورزي را نهادينه و خودخواهي و خودبرتر بيني را ريشه‌كن كنيم، گفت: تأكيد بر اصالت خانواده و حرمت و جايگاه ويژه زنان و نقش زيبا و آسماني مادري از ديگر مواردي است كه بايد در اصلاح وضع جهان بايد به آن توجه كرد.

رييس‌جمهور با بيان اينكه بايد خداوند يگانه و قادر حكيم شنوا و بيناي كامل را در تمام انديشه و عمل خود ناظر و او را در حسابرسي از خود عالم و عادل بدانيم، تصريح كرد: زمامداري صالح و عاشق انسان‌ها و مروج اخلاق و معنويت را بايد گسترش داده و جايگزين زمامداري تشنه قدرت مي‌كنيم كه امروز بر گلوي جوامع بشري چنگ انداخته و راه نفس كشيدن را بر آنها بسته است.

احمدي‌نژاد اظهار كرد:‌ براي اصلاح وضع جهان بايد همه ملت‌ها و دولت‌هاي برآمده از رأي ملت‌ها در مديريت جهاني مشاركت سازنده، مهرورز و متعهدانه داشته باشند.

رييس‌جمهور با بيان اينكه امروز كه نظم غيرمتصل به آسمان پس از سقوط انديشه ماركسيستي به پايان راه رسيده، تكرار اشتباهات نابخشودني است، گفت: نظم انساني و صالح بايد توسط زمامداران صالح برقرار شود و به فضل الهي آن روز نزديك است.

احمدي‌نژاد با بيان اينكه همه انبياء الهي وعده داده‌اند كه با تلاش ملت‌ها، مصلح كل و انسان كامل عشق و صلح هميشگي را به بشريت هديه مي‌كنند، به همراه حضرت عيسي(ع) خواهد آمد و جامعه بشري را در سايه توحيد، عدالت و عشق به بالاترين درجه و زيباترين شكل از زندگي خواهد رساند، گفت: شايسته است كه در مقام مديريت و برنامه‌ريزي براي توسعه و پيشرفت جوامع خود با درك ضرورت داشتن جامعه جهاني دلسوز، مسئول و متحد و با نگاهي بلند به ظرفيت‌هاي بالنده انساني و تلاش هم‌افزا براي شكوفايي استعدادهاي بشري و بهره‌هاي زيستي و طبيعي راه را تا رسيدن به منزل مقصود كوتاه‌تر كنيم، اين مسئوليت مهمي است كه انسان امروز و فردا ما را به انجام دقيق و جدي آن فرا مي‌خواند.

انتهاي پيام

  • پنجشنبه/ ۱ تیر ۱۳۹۱ / ۰۷:۵۸
  • دسته‌بندی: دولت
  • کد خبر: 91040100006
  • خبرنگار :