با صدور بيانيه‌اي درباره سفر لاوروف به تهران

وزارت خارجه روسيه: اميدواريم نشست مسكو مواضع دو طرف را نزديك‌تر كند

وزارت امور خارجه روسیه درباره سفر "لاورف" وزیر امور خارجه اين كشور به ایران ببا صدور بيانيه‌اي تاظهار اميدواري كرد كه مذاکرات ايران و 1+5 پس از مسكو نيز ادامه یابد.

وزارت امور خارجه روسیه درباره سفر "لاورف" وزیر امور خارجه اين كشور به ایران ببا صدور بيانيه‌اي تاظهار اميدواري كرد كه مذاکرات ايران و 1+5 پس از مسكو نيز ادامه یابد.

به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، متن كامل اين بيانيه بدين شرح است:

سفر "لاوورف" وزیر امور خارجه روسیه به جمهوری اسلامی ایران امروز(13 ژوئن) انجام مي‌شود.

در هنگام گفت‌وگو با مدیریت این کشور، اوضاع کلی خاورمیانه و شمال آفریقا، از جمله تحولات فعلی در جهان عرب و اوضاع سوریه در کانون توجه قرار خواهند گرفت.

مقامات روسیه با دقت رخدادهای منطقه را پیگیری می‌کنند، منطقه‌ای که در طول ده‌ها سال روابط دوستانه تنگاتنگ با آن را برقرار می‌کردیم. روسیه خواهان آن است که اصلاحات و تحولات در کشورهای خاورمیانه و شمال آفریقا و همچنین اختلافات داخلی سیاسی همراه آن از طریق مسالمت‌آمیز، گفتگوی ملی و در چارچوب قانون اساسی حل و فصل شوند. واکنش جامعه جهانی نسبت به فرآیندهای داخلی برخی از کشورهای خاورمیانه بایستی بسیار مسوولانه و متعادل باشد. اشاعه "مدل لیبی" بر سایر کشورهای خاورمیانه و شمال آفریقا که رخدادهای انقلابی آنها را فرا گرفته است، جایز نیست. روسیه نقش وکیل برخی از رژیم‌های خاورمیانه را ایفا نمی‌کند. ما خواهان پایبندی کامل به موازین و اصول حقوق بین‌الملل برای حفظ ثبات در منطقه و امنیت در کشورهای خاورمیانه و شمال آفریقا هستیم.

مشکل سوریه در تهران با توجه به این ملاحظات اصولی مورد بحث و بررسی قرار خواهد گرفت. مهمترین هدف در حال حاضر مساعدت به اجرای طرح به تصویب رسیده "کوفی عنان" فرستاده ویژه سازمان ملل متحد و اتحادیه کشورهای عربی در شورای امنیت سازمان ملل متحد و رفع مشکلاتی است که مانع این امر می‌شوند. در همین راستا در نظر است ابتکار روسیه برای برگزاری کنفرانس بین المللی سوریه بطور مفصل با مدیریت جمهوری اسلامی ایران مورد بررسی قرار گیرد.

اعتقاد داریم که در شمار شرکت‌کنندگان در این کنفرانس، علاوه بر همسایگان سوریه و سایر کشورهائی که بر طرف سوری تاثیر گذار هستند، ایران نیز بایستی حضور داشته باشد. بدون مشارکت ایران در این کنفرانس، ظرفیت‌های تاثیرگذاری سازنده بین‌المللی بر سوریه به طور کامل مورد استفاده قرار نخواهند گرفت.

در هنگام مذاکرات توجه خاصی نیز به حل و فصل خاورمیانه و فرآیند آشتی بین فلسطینی‌ها معطوف خواهد شد. دستیابی هر چه سریعتر به صلح جامع و پایدار در خاورمیانه، از جمله حل و فصل عادلانه مشکل فلسطین بر مبنای شناخته شده بین‌المللی و حقوقی و همچنین اصل دو کشور به عادی سازی اوضاع در تمامی کشورهای خاورمیانه و شمال آفریقا مساعدت خواهد کرد.

بررسی مقدمات ديدار بعدی خانم "اشتون" نماینده عالی اتحادیه اروپا در امور سیاست های خارجی و امنیتی با آقای "جلیلی" دبیر شورای عالی امنیت ملی ایران و همچنین مشارکت روسای سیاسی "گروه شش" میانجی‌گران بین‌المللی برنامه هسته‌يي ایران (انگليس، آلمان، چین، روسیه، آمریکا و فرانسه) که در روزهای 18 و 19 ژوئن سال جاری در مسکو برگزار خواهد شد، جایگاه قابل ملاحظه‌ای در هنگام گفت‌وگو در تهران خواهد داشت.

همانطوری که بارها خاطرنشان شده است، روسیه همواره خواهان جستجوی حل مسائل مرتبط با برنامه هسته‌يي ایران منحصراً از طریق روش‌های سیاسی و دیپلماتیک با احترام به منافع شرکت‌کنندگان در مذاکرات بر مبنای اصول گام به گام و متقابل است. پیشنهادهای مشخص "گروه شش" که در دور قبلی مذاکرات در بغداد در روزهای 23 و 24 ماه مه به طرف ایرانی ارجاع شدند، وجود دارند. این پیشنهادها دقیقاً بر مبنای همین اصول بوده و شامل مطالباتی نسبت به تهران و گام‌های احتمالی "گروه شش" می‌شوند. انتظار داریم که در مسکو بررسی مشخص این پیشنهادها آغاز شود.

امیدواریم که تمامی هیأت‌ها، از جمله هیأت ایرانی با روحیه‌ای سازنده به پایتخت مسکو سفر کنند و گفت‌وگوی سازنده‌ای که برگزار خواهد شد امکان نتایج مثبت و پیشرفت در رفع اختلافات موجود و نزديكي هر چه بیشتر مواضع را تامین كند. روشن است، ما این مساله را درک می‌کنیم که در مسکو نمی‌توان در مورد تمامی مسائل مورد علاقه طرفین به توافق رسید، ولی اعتقاد داریم که فرآیند مذاکرات حتماً بایستی پس از این دور از گفت‌وگوها ادامه یابد.

انتهاي پيام

  • چهارشنبه/ ۲۴ خرداد ۱۳۹۱ / ۱۴:۲۹
  • دسته‌بندی: سیاست خارجی
  • کد خبر: 91032414248
  • خبرنگار :