فضانوردان ناسا براي آمادگي سفر به سياركهاي دور دست، تمرينات دشواري را در اعماق اقيانوس پيگيري ميكنند.
به گزارش سرويس علمي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، شايد ايده حضور در اعماق اقيانوس بيشتر به فيلم علمي- تخيلي 20 هزار فرسنگ زير دريا شباهت داشته باشد؛اما درحقيقت اين برنامه تلاش محققان ناسا براي شبيه سازي مأموريت به يك سيارك است.
فضانوردان ناسا در قالب پروژهاي موسوم به «نمو» (Neemo) در ساحل «كي لارگو» فلوريدا در عمق 64 فوتي (19 متري) و در آزمايشگاه زيرآبي Aquarius مستقر شدهاند تا بتوانند شرايط سفر به يك سيارك را شبيه سازي كنند.
ناسا براي آغاز اين پروژه بيش از پنج ماه تحقيق انجام داد و اين پروژه از اكتبر سال گذشته آغاز شده و همچنان ادامه دارد.
پيش از اين فضانوردان در استخرهاي عميق، حالت بي وزني در مدار زمين را شبيه سازي كرده بودند و مأموريت «نمو» امكان شبيه سازي دوره طولاني حضور در خارج از زمين را فراهم ميكند.
محققان سه مرحله اكتشاف بر روي يك سيارك شامل لنگر انداختن، چرخيدن در اطراف سيارك و بهترين شيوه جمعآوري دادهها را مورد آزمايش قرار مي دهند.
برخلاف ماه يا مريخ، سيارك ها از جاذبه بسيار اندكي براي نگه داشتن فضانوردان و فضاپيما برخوردارند و فضانوردان در اعماق اقيانوس شيوه لنگر انداختن بر روي سيارك را شبيه سازي و تمرين ميكنند.
گروهي از فضانوردان پس از طي كردن يك ماه تمرين دشوار در اعماق اقيانوس، به سطح بازگشتهاند و تيم ديگري طي روزهاي آينده شانزدهمين دور از تمرينات در آزمايشگاه زيرآبي Aquarius را آغاز خواهند كرد.
ناسا اميدوار است كه تا سال 2025 موفق به فرستادن فضانوردان به يك سيارك دور دست شود. فضاپيماي ويژه اكتشاف سيارك كه اوريون نام دارد، بزودي نخستين تست پرواز خود را انجام خواهد داد.
انتهاي پيام