معاون مركز امور زنان: بازنگري سياستها و برنامه‌هاي كنترل جمعيت در دستور كار مركز زنان است

معاون امور خانواده مركز امور زنان و خانواده رياست جمهوري، از برنامه‌هاي مركز امور زنان و خانواده رياست جمهوري در راستاي تحكيم خانواده به بازنگري و اصلاح سياستها و برنامه‌هاي كنترل جمعيت و تدوين برنامه ملي متعادل اشاره كرد و گفت: در اين راستا سياست اصلي بايد به صورت آمايش سرزمين باشد، بطوريكه مناطقي از كشور كه به لحاظ اقتصادي و اجتماعي، مناطق برخورداري هستند و كاهش رشد جمعيت دارند، به فرزندآوري تشويق شده و بر عكس در مناطق محروم ابعاد خانواده با نگاهي متعادل تنظيم شود.

معاون امور خانواده مركز امور زنان و خانواده رياست جمهوري، از برنامه‌هاي مركز امور زنان و خانواده رياست جمهوري در راستاي تحكيم خانواده به بازنگري و اصلاح سياستها و برنامه‌هاي كنترل جمعيت و تدوين برنامه ملي متعادل اشاره كرد و گفت: در اين راستا سياست اصلي بايد به صورت آمايش سرزمين باشد، بطوريكه مناطقي از كشور كه به لحاظ اقتصادي و اجتماعي، مناطق برخورداري هستند و كاهش رشد جمعيت دارند، به فرزندآوري تشويق شده و بر عكس در مناطق محروم ابعاد خانواده با نگاهي متعادل تنظيم شود.

زهرا سجادي در گفت‌وگو با خبرنگار سرويس «زنان» خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، با اشاره به اينكه مركز امور زنان و خانواده تا كنون بيش از ده‌ها كتاب‌ مرتبط با حوزه عفاف و حجاب را به چاپ رسانده است، اظهار كرد: كتاب‌هاي مرتبط با اين حوزه حدود 30 هزار جلد است و در طرح‌هاي رحمت و مطلع مهر مورد استفاده قرار گرفته است.

وي از جمله كتاب‌هاي تدوين و چاپ شده در حوزه عفاف و حجاب را عطر عفاف، چرايي عفاف و حجاب، عفاف نماد هويت اسلامي، راز حجاب، توسعه فرهنگ عفاف و حجاب و نگاه رواني، اجتماعي و اسلامي به مسئله حجاب و بد حجابي عنوان كرد.

معاون امور خانواده مركز امور زنان و خانواده، تصريح كرد: اين مركز علاوه بر تدوين و چاپ كتاب‌هايي در حوزه عفاف و حجاب همايش‌ها و جشنواره‌هاي مختلفي چون جشنواره نور و همايش بين المللي دختران آفتاب را برگزار كرده و پودمان‌هاي آموزشي طرح‌هاي مختلف مركز امور زنان خانواده را به موضوع حجاب اختصاص داده است.

به گفته سجادي همكاري با برنامه‌هاي رسانه‌اي در حوزه عفاف و حجاب، حضور كارشناسان خبره در برنامه‌هاي مختلف صدا و سيما، مصاحبه‌ها، حضور در نمايشگاه كتاب و ايجاد غرفه‌ براي تعامل با جوانان و .. از ديگر اقدامات مركز امور زنان و خانواده در اين بخش است.

مسئول ستاد عفاف و حجاب مركز امور زنان و خانواده رياست جمهوري در ادامه متولي و مسئول اصلي پوشش و مد و لباس در كشور را شوراي فرهنگ عمومي دانست و با بيان اينكه جلسات اين شورا در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي تشكيل مي‌شود، يادآور شد: در اين جلسات نمايندگاني از دستگاه‌هاي فرهنگي و مجلس شوراي اسلامي نيز حضور دارند.

وي به حضور جدي مركز امور زنان در جلسات شوراي فرهنگ عمومي در دولت نهم اشاره كرد و افزود: متاسفانه در دولت دهم هنوز از اين مركز عليرغم اينكه به عنوان عضو شورا بوده و اين امر نيز جزو مصوبات است، دعوتي صورت نگرفته است.

كاهش شديد جمعيت آسيب‌هاي فراواني به پيكر جامعه وارد مي‌كند

معاون مركز امور زنان و خانواده رياست جمهوري با اشاره به اينكه تحكيم و تثبيت خانواده ايراني به معناي تداوم فرهنگي جامعه و در نهايت حفظ جامعه اسلامي است، گفت: اين مهم نيازمند داشتن نگاهي متعادل در خصوص كنترل جمعيت در جامعه است، چرا كه كاهش شديد جمعيت آسيب‌هاي فراواني به پيكر جامعه وارد مي‌كند و ما شاهد افزايش روز افزون اين آسيب‌‌ها هستيم.

سجادي از برنامه‌هاي مركز امور زنان و خانواده رياست جمهوري در راستاي تحكيم خانواده به بازنگري و اصلاح سياستها و برنامه‌هاي كنترل جمعيت و تدوين برنامه ملي متعادل اشاره كرد و گفت: در اين راستا سياست اصلي بايد به صورت آمايش سرزمين باشد، بطوريكه مناطقي از كشور كه به لحاظ اقتصادي و اجتماعي، مناطق برخورداري هستند و كاهش رشد جمعيت دارند، به فرزندآوري تشويق شده و بر عكس در مناطق محروم ابعاد خانواده با نگاهي متعادل تنظيم شود.

وي ادامه داد: اصلاح ساختار اشتغال زنان و ايجاد تسهيلات شغلي در راستاي توجه به خانواده و امر فرزند آوري، تدوين برنامه‌هاي گسترده فرهنگي و تشويقي براي بالا بردن انگيزه جوانان در تشكيل خانواده و توجه به فرزند آوري، به كارگيري ظرفيت‌هاي وزارت بهداشت، مراكز مشاوره و آموزش خانواده، صدا و سيما و ... در راستاي تشويق صحيح زوج‌هاي جوان به فرزند آوري از ديگر برنامه‌هاي مركز امور زنان در راستاي تحكيم بنيان خانواده و تنظيم جمعيت است.

معاون مركز امور زنان و خانواده با اشاره به مصوبه شوراي عالي انقلاب فرهنگي در خصوص جايگزيني دو واحد درسي «دانش خانواده» به جاي درس «جمعيت و تنظيم خانواده» يادآور شد: مركز امور زنان و خانواده در دولت نهم و دهم پس از رايزني با وزارت علوم و ارائه بسته آموزشي پيشنهادي، اقدام به تدوين كتاب «روانشناسي ازدواج و شكوه همسرداري» كرد كه هم اكنون اين واحد در برخي از دانشگاه‌ها در حال تدريس است و اقدامات جهت فراگير شدن تدريس اين كتاب به جاي درس تنظيم خانواده صورت گرفته است.

وي گفت:‌ ارائه آموزش‌هاي مفيد در خصوص فرزندآوري در دوره‌هاي طرح ملي «رحمت» در تمامي شاخه‌هاي زنان خانه دار، كارگري و .... به ويژه طرح رحمت شاخه دانشجويي و طرح آموزشي «مطلع مهر» ويژه زوج‌هاي جواني كه حداكثر 5 سال از زندگي مشتركشان مي‌گذرد و مذاكره و رايزني با شوراي سياستگذاري ائمه جمعه، جهت ارائه محتواي مناسب براي اطلاع رساني به عموم جامعه از ديگر اقدامات اين مركز در راستاي جمعيت و تنظيم خانواده است.

انتهاي پيام

  • سه‌شنبه/ ۲۳ خرداد ۱۳۹۱ / ۱۱:۱۶
  • دسته‌بندی: خانواده
  • کد خبر: 91032313177
  • خبرنگار : 71233