وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي گفت: تمام دستگاهها و نهادها بايد كمك كنند تا سينماگران و هنرمندان بتوانند خارج از ديوانسالاري اداري ايدههاي متعالي خود را دنبال كنند.
به گزارش خبرنگار بخش سينمايي خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، سيد محمد حسيني امروز ـ 21 خرداد ماه ـ در مراسم افتتاح باشگاه خبرنگاران پليس و انجمن سينمايي پليس ضمن تشكر از نيروي انتظامي براي فعاليت فرهنگي و رسانهاياش، دربارهي سينما سخن گفت.
حسيني با يادآوري خاطرهاي از جلسه با مقام معظم رهبري گفت: ما هر چه بخواهيم درباره اهميت سينما صحبت كنيم، كم است. به عنوان مثال عدهاي از دوستان كه درباره مسايل فلسطين كارهايي ميكردند در جلسهاي در محضر مقام معظم رهبري سخناني را مطرح كردند. آنها ميگفتند ما كارهاي عميق ميكنيم و به عبارت ديگر در مسايل سطحي مانند تبليغات ديگر كار نميكنيم. اما رهبري فرمودند كه نبايد اين طور باشد چرا كه گاهي اثر تبليغات بيش از چندين جلد كتاب است و در همين زمينه از فيلم نام بردند.
وي ادامه داد: لذا ما بايد به تاثيرات هنر هفتم بيش از پيش توجه كنيم.
وزير ارشاد در اين بخش به پشتوانه فكري در ساخت فيلمهاي سينمايي اشاره و بيان كرد: اگر فلسفه و انديشهاي در پس كارها نباشد، كار عبث خواهد شد. حتما بايد در ساخت يك فيلم سينمايي بايد محتواي خوبي مد نظر قرار گيرد.
سيد محمدحسيني با اشاره به سخنان سردار كارگر در اين مراسم گفت: سينماي ما بايد متعالي باشد و من هم ميگويم كه ما از همان ابتدا و در هنگامي كه ميخواستيم برنامههايمان را بنويسيم بر هنر متعالي تاكيد داشتيم. به نظر ما اگر امروز روند فعاليتها را با سالهاي قبل مقايسه كنيم ميبينيم كه با روند بهتري روبرو بوديم. اما متاسفانه گاهي اين مطلب به شكل ديگري در جامعه تصوير ميشود.
وي در ادامه سخنانش با تاكيد بر اينكه هنرمند نسبت به ساير اقشار جامعه درك بهتري از مسايل دارد بيان كرد: همان طور كه قبلا هم گفتم هنرمند درك بهتري از مسايل دارد و در بيان آنچه كه درك كرده هم توانمندتر است. لذا او ميتواند اهميت برخي از مسايل را به همه گوشزد كند و اگر از اين قابليت او به درستي استفاده شود بسياري از مشكلات حل خواهد شد.
سيد محمد حسيني سپس درباره لزوم وحدت در سينما سخن گفت و ادامه داد: در همه زمينهها تلاش كرديم كه در خدمت همه هنرمندان باشيم كه البته جمع كردن همه افكار و انديشهها كاري دشوار است.
وي با تاكيد بر اينكه دنبال همگرايي هستيم نه تشتت ادامه داد: بر همين مبنا در جلسات اخير شوراي عالي سينما روي مباحثي مانند فعال شدن صنفهاي هنري تاكيد شد.
حسيني در ادامه با ذكر مثالي درباره مشكلي كه در انجمن خوشنويسان ايران ايجاد شده بود، يادآور شد: در انجمن خوشنويسان كه همه اعضاي آن افراد شريفي هستند نوعي دو دستگي ايجاد شده بود كه در هر دو طرف افراد بسيار شريفي وجود داشتند اما ما گفتيم كه بايد طبق قانون انتخابات برگزار شود و هر كسي راي آورد مسئوليت انجمن خوشنويسان را برعهده بگيرد، اما برخي اين موضوع را نپذيرفتند و بر خودرايي تاكيد داشتند و ما هم به اجبار آنها را كنار گذاشتيم در حالي كه از چنين كاري راضي نبوديم.
وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي در ادامه سخنانش با بيان اينكه در سينما هم بايد صنوف قانوني تشكيل شود اظهار كرد: آنچه كه در شوراي عالي سينما بحث شده اين است كه تمام صنوف سينمايي بايد به صورت قانوني تشكيل شوند. همچنين در اين جلسات مطرح شد كه علاوه بر مباحث صنفي، تشكلهاي سينمايي و فعاليتهاي ديگري مانند برگزاري جشن، جلسات نقد، و ... را هم بايد داشته باشند كه البته منعي ندارد و ما هم نميگوييم كه تمام اين فعاليتها بايد در دست سازمان سينمايي باشد. اين فعاليتها براساس اساسنامه صنوف تا آنجا كه ميشود بايد در دست سينماگران باشد و ما هم در اين زمينه براي تدوين و تصويب اساسنامه صنوف به سينماگران كمك ميكنيم.
وي در پايان سخنانش در افتتاحيه باشگاه خبرنگاران پليس و انجمن سينماي پليسي تصريح كرد: در هر صورت هميشه اختلاف وجود دارد. انشاء الله همه مسايلي كه رخ داده و هر چه كه بوده و گذشته را ناديده بگيريم و در كنار هم بر مبناي قانون خدمت كنيم.
در مراسم افتتاح باشگاه خبرنگاران پليس و انجمن سينماي پليسي علاوه بر وزير ارشاد و سردار بهمن كارگر، سيدعليرضا سجادپور، محمدمهدي عسگرپور، فرهاد توحيدي، سيروس الوند، فريدون جيراني، داود رشيدي، جابر قاسمعلي، مجتبي راعي، منوچهر محمدي، ساسان واليزاده ـ مديرعامل ايسنا ـ حجتالاسلام دعايي ، پاكآيين ـ مدير مطبوعات داخلي ـ و... حضور داشتند.
انتهاي پيام