/آخرين گزارش ايسنا از سفر احمدي‌نژاد به چين/

رييس جمهور : ايران بخواهد بمب اتم بسازد، كسي نمي‌تواند مانع شود

رييس‌جمهور با بيان اينكه "آمريكايي‌ها هرچه تلاش كنند موفق نخواهند شد شرايط تسلط كامل بر امور دنيا را احيا كنند"، اظهار كرد: يكي از مصاديق اين تلاش، انعقاد توافقنامه امنيتي با افغانستان است كه مطمئنم نفعي از محل اين توافقنامه نصيب آمريكايي‌ها نخواهد شد و آنها به اهدافي كه از اين توافقنامه منظور كرده‌اند دست نخواهند يافت.

رييس‌جمهور با بيان اينكه "آمريكايي‌ها هرچه تلاش كنند موفق نخواهند شد شرايط تسلط كامل بر امور دنيا را احيا كنند"، اظهار كرد: يكي از مصاديق اين تلاش، انعقاد توافقنامه امنيتي با افغانستان است كه مطمئنم نفعي از محل اين توافقنامه نصيب آمريكايي‌ها نخواهد شد و آنها به اهدافي كه از اين توافقنامه منظور كرده‌اند دست نخواهند يافت.

به گزارش گروه دريافت خبر خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، محمود احمدي‌نژاد بعد از ظهرپنجشنبه به وقت محلي در جريان سفر خود به پكن براي شركت در دوازدهمين اجلاس سران سازمان همكاري شانگهاي، در ديدار حامد كرزي ـ رييس‌جمهور افغانستان ـ تاكيد كرد: ايران از روابط و همكاري‌هاي خود با افغانستان هيچ چشم‌داشتي به منافع اقتصادي اين کشور ندارد و فقط تثبيت امنيت، آرامش و ارتقاء رفاه مردم افغانستان را دنبال مي‌كند.

وي با بيان اينكه "جمهوري اسلامي ايران و افغانستان هيچگاه و تحت هيچ شرايطي از يكديگر جدا نخواهند شد و همواره يار يكديگر باقي خواهند ماند و در اين راستا ايران از هر كمكي به مردم افغانستان دريغ نخواهد كرد"، افزود: آمريكايي‌ها در پشت پرده با طالبان مذاكره مي‌كنند و براي ظاهرسازي در صحنه افغانستان جنگي مصنوعي با طالبان به راه انداخته‌اند كه قربانيان آن عمدتاً مردم بي‌گناه و زنان و كودكان هستند.

رييس‌جمهور در بخش ديگري از سخنان خود، با اشاره به مذاكرات ايران و گروه 1+5 تصريح كرد: ملت ايران به روش گفت‌و‌گو و مذاكره پايبند است اما مستكبران تمايلي به حل‌و‌فصل پرونده هسته‌يي ايران ندارند و اساساً مشكل آنها با استقلال‌طلبي و عزم و اراده ملت ايران براي پيشرفت است و موضوع هسته‌يي تنها بهانه‌اي است كه سلطه‌طلبان از آن به عنوان اهرمي براي فشار به ايران استفاده مي‌كنند و به احتمال زياد اجازه نخواهند داد اين مساله حداقل در مسكو و با ميزباني دولت روسيه حل‌و‌فصل شود.

احمدي‌نژاد تاكيد كرد: اگر ايران بخواهد بمب اتم بسازد، هراسي از هيچ‌كس ندارد و به صورت علني آن را اعلام مي‌كند و كسي هم نمي‌تواند مانع آن شود و حداكثر كاري كه سلطه‌طلبان مي‌توانند انجام دهند، همين مانع‌تراشي‌هايي است كه امروز مشاهده مي‌كنيم اما مساله اين است كه سياست اصولي و قطعي جمهوري اسلامي ايران اجازه حركت به سمت ساخت بمب اتم را نمي‌دهد.

وي در پايان اين ديدار، از رييس‌جمهور افغانستان براي شركت در نشست سران جنبش عدم تعهد كه شهريور ماه در تهران برگزار مي‌شود دعوت به عمل آورد.

همچنين، حامد كرزي ـ رييس‌جمهور افغانستان ـ در اين ديدار ضمن اعلام قدرداني از مواضع و پشتيباني‌هاي دولت و ملت ايران از دولت و ملت افغانستان، گفت: ايران در تمام اين سالها و با وجود تمام مشكلاتي كه با آمريكا داشته است، با حوصله و بر مبناي سعه صدر از منافع ملت افغانستان حمايت و در اين زمينه نقش‌آفريني كرده است و از اين رو رابطه دو دولت از حيث نزديكي و حسن نيت در تاريخ معاصر، روابطي بي‌نظير است.

وي با بيان اينكه "افغانستان براي گذار از شرايط فعلي چاره‌اي جز پذيرش توافقنامه امنيتي با آمريكا نداشت"، اظهار كرد: هيچ عاملي نمي‌تواند ملت‌هاي ايران و افغانستان را ـ كه از اشتراكات تاريخي و فرهنگي عميق برخوردارند ـ از يكديگر دور كند و ملت و دولت افغانستان هرگز اجازه نخواهند داد خاك اين كشور با بهانه‌هايي همچون توافقنامه امنيتي مايه ضربه‌زدن به منافع ايران قرار گيرد.

رييس‌جمهور افغانستان در پايان تصريح کرد: افغانستان با وجود همه سختي‌ها و فشارها، تمام تلاش خود را براي حفظ استقلال و عزت خود به كار خواهد بست.

ايران و چين در يك جبهه قرار داشته و پيشرفت و اقتدار هر يك كمك به ديگري است

محمود احمدي نژاد پيش از ظهر امروز (جمعه ) به وقت محلي در ديدار با هوجين تائو رييس جمهور چين، روابط دو كشور را تاريخي ، سازنده و همواره دوستانه و صميمي توصيف كرد و گفت : دوره اخير روابط ايران و چين كه بر پايه روابط دوستانه كهن دو كشور بنا گذاشته شده است همواره رو به پيشرفت بوده و به ويژه در سال‌هاي اخير از رشدي روز افزون و صعودي برخوردار بوده است .

رييس جمهوركشورمان با اشاره به اينكه ايران و چين در بسياري از مسائل منطقه اي و بين المللي ديدگاه هاي نزديك و حتي منطبق بر يكديگر دارند ، افزود : متاسفانه برخي كشورها هستند كه در زياده خواهي به هيچ حدي قانع نبوده و در مسير تامين منافع خودشان از تحميل هزينه و آسيب به منافع كشورهاي ديگر هيچ ابايي ندارند.

احمدي نژاد همكاري هاي ايران و چين را كاملا در راستاي صلح و امنيت جهاني و تامين عدالت براي همه ملت ها عنوان كرد و اظهار داشت : جمهوري اسلامي ايران محدوديتي براي گسترش همه جانبه روابط خود با چين ندارد .

وي با اشاره به توافقات صورت گرفته بين ايران و چين براي افزايش سطح مبادلات تجاري به رقم 200 ميليارد دلار در سال خاطر نشان كرد : حجم مبادلات تجاري ايران و چين سال گذشته از مرز 45 ميليارد دلار گذشته و با رفع برخي موانع اداري و بوركراتيك مي توان به راحتي حجم اين مبادلات را در طول 3 تا 5 سال به بيش از 100 ميليارد دلار افزايش دادو در اين راستا جمهوري اسلامي ايران آمادگي دارد همكاري هاي خود با چين را در عرصه انرژي نيز گسترش دهد .

هوجين تائو رييس جمهور چين نيز در اين ديدار با اشاره به پشتوانه تاريخي و فرهنگي كهن روابط ايران و چين از گسترش روز افزون اين روابط در سالهاي اخير ابراز خرسندي كرد و گفت : اجراي گام به گام توافقات دو كشور باعث خوشحالي و رضايت چين است و در شرايط كنوني گسترش همكاري ها در عرصه هاي مختلف را باعث تسريع و تسهيل منافع مشترك مي دانيم .

هوجين تائو تاكيد كرد : دولت چين از گسترش روابط با ايران در همه زمينه ها استقبال مي كند.

وي پايبندي جمهوري اسلامي ايران به آرمان چين واحد را ارزشمند و قابل تقدير دانست و اظهار داشت : جمهوري اسلامي ايران و چين بايد با تدبير، شرايط در حال تغيير بين المللي را به نفع خود و ملت هاي مستقل مديريت نمايند .

رييس جمهور چين ضمن تاييد و تاكيد بر مواضع كشورش درباره بهره مندي جمهوري اسلامي ايران از حق برخورداري و استفاده از انرژي صلح آميز هسته اي تصريح كرد :‌چين تنها راه حل رسيدن به تفاهم در موضوع هسته اي ايران را گفت و گو مي داند و با هر گونه اعمال تحريم ، فشار و تهديد مخالفت قاطع دارد .

روساي جمهور دو كشور همچنين با تصريح بر اينكه همكاري ها در عرصه هاي فرهنگي ، علمي و آموزشي بستري مناسب براي تقويت و تحكيم روابط كشورهاست ، برگسترش روابط و همكاري هاي فرهنگي ، علمي ، آموزشي و گردشگري بين ايران و چين تاكيد كردند.

ايران هيچ محدوديتي براي گسترش روابط خود با روسيه ندارد

احمدي‌نژاد همچنين در حاشيه دوازدهمين اجلاس سران کشورهاي عضو سازمان همكاري شانگهاي، در ديدار ولاديمير پوتين ـ رييس‌جمهور روسيه ـ با بيان اين‌كه "جمهوري اسلامي ايران و روسيه دو دوست و همسايه با سابقه طولاني و همكاري‌هاي مثبت و سازنده با يكديگر هستند و تاريخ و آينده مناسبات ميان دوکشور، گسترش اين روابط را مطالبه مي‌كند"، گفت: همكاري‌هاي ايران و روسيه ضامن صلح و امنيت براي ملت‌هاي دو کشور و ملت‌هاي منطقه خواهد بود.

وي با بيان اين‌كه "فرصت‌هاي بسيار خوبي در دو كشور براي فعال كردن همه ظرفيت‌هاي موجود به منظور گسترش همكاري‌هاي مشترك وجود دارد"، افزود: شرايط منطقه‌اي و بين‌المللي،‌ همكاري‌ها و روابط گسترده‌تر ايران و روسيه را اقتضا مي‌كند.

وي با بيان اينكه "تهران و مسكو به تعبيري در يك جبهه قرار دارند"، اظهار كرد: بدخواهاني هستند كه با پيشرفت و گسترش روابط و همكاري‌هاي ايران و روسيه مخالفند و امروز كه جهت‌گيري‌هاي آنها به سمت شرق گسترش يافته، همكاري‌هاي جمهوري اسلامي ايران و روسيه مي‌تواند ضامن استقرار صلح و امنيت براي ملت‌هاي خودشان و ديگر ملت‌هاي منطقه باشد.

احمدي‌نژاد خطاب به رييس‌جمهور روسيه گفت: با اراده‌اي كه در روساي جمهور ايران و روسيه وجود دارد، بايد روابط ميان دو کشور را به گونه‌اي تنظيم و طراحي كنيم كه شاهد جهشي در سطح مناسبات في‌مابين و همه‌جانبه باشيم.

رييس‌جمهور با اشاره به اينكه "نگاه ايران به آينده روابط با روسيه بر پايه روابطي پايدار جهت‌گرفته است"، تصريح كرد: جمهوري اسلامي ايران هيچ محدوديتي براي گسترش روابط خود با روسيه ندارد.

وي با بيان اينکه "تكميل و راه‌اندازي نيروگاه بوشهر به نمادي خوب و اميدبخش از دورنماي همكاري‌هاي سازنده ايران و روسيه تبديل شده است"، اظهار كرد: دو کشور مي‌توانند بر همين اساس در بخش‌هاي گوناگون ديگر نيز همكاري‌هاي خود را گسترش دهند. جمهوري اسلامي ايران در عرصه اقتصادي آماده گسترش همه‌جانبه روابط و مراودات تجاري و سرمايه‌گذاري‌هاي مشترك خود با روسيه است و همين بستر و اراده را در بخش‌هاي فرهنگي و گردشگري نيز دارا است.

رييس‌جمهور مسائل درياي خزر را زمينه و بستر بسيار مساعدي براي بسط روابط و همكاري‌هاي دو كشور عنوان كرد و گفت: معتقدم تفاهم ايران و روسيه درباره مسائل درياي خزر مي‌تواند زمينه مناسبي براي دعوت از ساير كشورها و رسيدن به تفاهمي جامع درمورد مسائل اين حوزه باشد.

احمدي‌نژاد در بخش ديگري از صحبت‌هاي خود، با تبريك مجدد به ولاديمير پوتين به مناسبت انتخاب دوباره وي به سمت رييس‌جمهور روسيه خطاب به وي تاكيد كرد: مطمئنم روسيه با مديريت شما دوران خوبي را پشت سر خواهد گذاشت. جمهوري اسلامي ايران براي ملت روسيه احترام زيادي قائل است و آن را ملتي بزرگ و قوي مي‌شناسد كه توانسته از دل حوادث بزرگ تاريخ، سربلند بيرون بيايد و امروز جايگاه شايسته و مهمي براي خود در عرصه بين‌الملل به دست آورد.

وي همچنين با اشاره به گفت‌و‌گوي تلفني چندي پيش خود با رييس‌جمهور روسيه يادآور شد: در آن گفت‌و‌گو توافقات خوبي حاصل شد، ‌ديدگاه‌ها به يكديگر نزديك و راه براي آينده بهتر در روابط هموار شد و مطمئنم روابط دوستانه و همكاري‌هاي دو كشور هر روز عميق‌تر و مستحكم‌تر از قبل شود.

همچنين، ولاديمير پوتين ـ رييس‌جمهور روسيه ـ در اين ديدار، جمهوري اسلامي ايران را شريك و دوست قديمي و همسايه خوب براي روسيه دانست و تصريح كرد: تاريخي كهن و طولاني از همكاري‌هاي ايران و روسيه وجود دارد و ايران شريك نزديك و صميمي ما براي همكاري در حوزه خزر است.

پوتين تاكيد كرد: روسيه احترام فراواني براي گذشته تاريخي و امروز ملت ايران قائل است و در تمام مسائل بين‌المللي به صورت دائم با اين كشور در تماس و همكاري است.

رييس‌جمهور روسيه با بيان اينكه "در مورد مساله مهم هسته‌يي ايران، به طور دائم با اين كشور در تماس و ارتباط هستيم"، خاطرنشان كرد: روسيه كار بزرگ خود را در احداث و راه‌اندازي نيروگاه هسته‌يي بوشهر به پايان رساند و امروز كار اين نيروگاه پيش رفته و بايد به زودي وارد مراحلي جديد شود.

وي ادامه داد: روسيه همواره از پيشرفت‌ها و حقوق ملت ايران در همه مجامع جهاني حمايت كرده است و استفاده صلح‌آميز از انرژي هسته‌يي را حق مسلم جمهوري اسلامي ايران مي‌داند و همچون تهران كه با توسعه سلاح‌هاي كشتار جمعي و تسليحات اتمي مخالف است، اساس كار خود را بر اين ايده استوار كرده است.

پوتين، همكاري‌هاي اقتصادي دو كشور را پرحجم و در سطح بالا ارزيابي كرد و افزود: مطمئنم ايران و روسيه بايد در حوزه اقتصادي همكاري‌هاي بسيار بيشتري را با يکديگر داشته باشند.

رييس‌جمهور روسيه در پايان، با اشاره به اينكه مسائل حوزه درياي خزر هنوز به صورت كامل رفع و رجوع نشده و روسيه بسيار علاقه‌مند و مصمم به حل و فصل اين مساله است"، تاكيد كرد: بايد براي تدوين سند جديدي جهت اجماع بر حل و فصل مسائل درياي خزر آماده شويم.

ايران آمادگي دارد محموله‌هاي نفت را قبل از تنگه هرمز، به چين تحويل دهد

رييس‌جمهور همچنين در ديدار رييس پارلمان چين با بيان اين‌كه "ايران و چين در هيچ دوره‌اي از تاريخ، سوابق و ايده‌هاي استعماري نداشته و همواره همكاري‌هاي آنان در راستاي تامين صلح، امنيت و عدالت براي همه ملت‌ها بوده است"، گفت: امروز نيز دو کشور در جبهه واحد دفاع از صلح و عدالت حضور دارند و اين حضور و همکاري بيش از پيش موجب تحکيم روابط ميان تهران ـ پکن خواهد شد.

وي با تشكر از مواضع مثبت و سازنده چين در عرصه دفاع از حقوق مسلم ملت ايران در مجامع بين‌المللي بويژه موضوع هسته‌يي کشورمان گفت: جمهوري اسلامي ايران نيز متقابلاً در تمام مجامع بين‌المللي از حقوق حقه و اصلي ملت چين حمايت خواهد كرد و اين رويكرد را ادامه خواهد داد.

وي با اشاره به اينكه تحولات بزرگي در عرصه بين‌المللي در راه است، خاطرنشان كرد: همكاري‌هاي ايران و چين مي‌تواند اين تحولات را به نفع ملت‌ها و به سود عدالت، امنيت و صلح رقم بزند و مانع دخالت، نفوذ و اعمال فشار كساني شود كه قصد دارند مانع پيشرفت كشورهايي چون ايران و چين شوند باشد؛ کشور‌هايي که عادت كرده‌اند همه مناسبات خود را با زور تنظيم و هدايت كنند.

احمدي‌نژاد اضافه كرد: امروز مخالفان پيشرفت ملت‌هاي ايران و چين، خود دچار مشكلات بسيار سنگين و به شدت رو به افول هستند و اقتدار آنها ديگر ديري نخواهد پاييد و هرقدر به كشورهاي ما فشار وارد كنند، خود بيشتر تحت فشار قرار مي‌گيرند، چراكه كشورهايي مثل ايران و چين با برخورداري از پايه‌هاي رشد و پيشرفت مستحكم داخلي در حال پيشرفت از پايين به بالا هستند در حالي كه دشمنان دو کشور در حال افول از بالا به پايين‌اند.

رييس‌جمهور همچنين با ابراز خوشنودي از سطح مطلوب و رو به رشد روابط و مناسبات اقتصادي تهران ـ پکن تصريح كرد:‌ ايران جايگاه مهمي در تامين انرژي چين دارد و آماده است اين سهم را به سرعت افزايش دهد و هيچ محدوديتي در اين مسير وجود ندارد.

وي افزود: جمهوري اسلامي ايران آمادگي دارد تا محموله‌هاي نفت را قبل از تنگه هرمز به چين تحويل دهد و با احداث و تكميل خطوط انتقال گاز از مسير كشورهاي پاكستان و افغانستان، امنيت انرژي چين را براي بلند مدت تامين كند.

احمدي‌نژاد همچنين با اشاره به حجم مبادلات اقتصادي ميان دو کشور گفت: در صورت رفع موانع بوروكراتيك در نظامات اداري، ايران و چين مي‌توانند به سرعت حجم مبادلات و همكاري‌هاي اقتصادي و تجاري خود را به بيش از دو برابر افزايش دهند.

رييس جمهور ضمن ابراز خوشحالي از پيشرفت‌هاي سريع چين در عرصه‌هاي مختلف، اظهار كرد:‌ چين در سالهاي اخير توانسته است در موضوعات علمي،‌ فناوري و اقتصادي به دستاوردهاي بسيار خوبي دست پيدا کند؛ دستاوردهايي که به نفع همه بشريت است و جهت پيشرفت‌هاي ملت ايران نيز در همين راستاست.

همچنين، وو بانگوئو ـ رييس پارلمان چين ـ در اين ديدار روابط و همكاري‌هاي كشورش با جمهوري اسلامي ايران را راهبردي توصيف كرد و گفت: جمهوري خلق چين و جمهوري اسلامي ايران هيچ مانع و مشكلي در عرصه روابط سياسي خود ندارند و در بستري از درك متقابل و احترام به حقوق، حاكميت ملي و تماميت ارضي يكديگر به سوي گسترش بيش از پيش روابط دو جانبه حركت مي‌كنند.

وي با بيان اينكه "روابط ايران و چين از سوي بدخواهان دو ملت تحت فشار قرار داشته و مورد تهديد است"، افزود: بايد با تدابير داهيانه و راهكارهاي ابتكاري روابط را به ويژه در عرصه‌هاي اقتصادي و تجاري پيش ببريم و برپايي آنها در عرصه ديپلماتيك و سياسي نيز با همكاري‌هاي تنگاتنگ و نزديكتر براي تامين منافع متقابل دو كشور تلاش كنيم.

رييس پارلمان چين با اشاره به مواضع مثبت كشورش نسبت به فعاليت‌هاي صلح‌آميز هسته‌يي ايران و مخالفت اصولي و قاطع با اعمال فشار و تهديد عليه ايران خاطرنشان كرد: يقيناً مشورت و تبادل نظر بيشتر ايران و چين در مباحث مختلف از جمله مساله هسته‌يي مي‌تواند به حل و فصل مسالمت‌آميز مسائل و به كنترل درآوردن تحولات به نفع دو كشور كمك كند.

وي با بيان اينكه "دوره رياست جمهوري محمود احمدي‌نژاد به گسترش همكاري‌ها و روابط ايران و چين كمك شاياني كرده است"، خطاب به وي اظهار كرد: سفر جنابعالي به پكن در شرايط امروز عرصه بين‌المللي بسيار مهم و در پيشبرد روابط دوجانبه بسيار موثر است.

وو بانگوئو، حمايت ايران از حقوق ملت چين در عرصه‌هاي مختلف را بسيار ارزشمند و گرانبها توصيف كرد و افزود: ايران و چين با اتخاذ رويكردهاي مستقل در عرصه بين‌المللي همكاري‌هاي موثري در كنترل، هدايت و حل و فصل مسائل منطقه‌اي و بين‌المللي دارند و نزديكي بيشتر دو كشور به يكديگر يقيناً به استقرار بيشتر صلح، امنيت و آرامش در جهان كمك خواهد كرد.

وي در پايان با بيان اينكه "ارتقاء سطح روابط و همكاري‌هاي پارلمان‌ها به عنوان نمايندگان مردم و ملت‌ها تاثير بسزايي در گسترش دوستي‌ها بين ملت‌ها با يكديگر دارد"، اظهار كرد: اراده و عزم پارلمان، دولت و كنگره حزب خلق چين در توسعه روابط با ايران است و پارلمان چين به سهم خود تمام تلاش خود را در اين عرصه به كار خواهد گرفت.

گروه‌هاي ساخته دست مستکبران، بهانه‌اي براي مقابله با پيشرفت ملت‌هاي منطقه است

به گزارش ايسنا، رييس‌جمهور كشورمان در اين ديدار آصف‌علي زرداري ـ رييس‌جمهور پاكستان نيز با اشاره به اينكه "سلطه‌طلبان زماني به بهانه مقابله با شوروي، گروه‌هايي دست‌ساخته را در منطقه ايجاد كردند"، گفت: مستكبران با تحريكات و اقدامات خود اين گروه‌ها را به بهانه مقابله با تهاجم شوروي، سازمان دادند و امروز نيز آنها را تبديل به بهانه‌اي براي مقابله با ملت‌هاي منطقه و مانع تراشي در مسير پيشرفت آنها كرده‌اند. احمدي‌نژاد با بيان اينكه "حقوق و منافع ملت‌هاي منطقه براي سلطه‌طلبان هيچ اصالتي ندارد"، اظهار كرد:‌ مستكبران همه امور و مسائل را در چارچوب منافع خود ارزيابي کرده‌اند و هدف آنها از حضور و دخالت در امور منطقه، مقابله با استقلال و حركت ملتها براي پيشرفت است.

رييس‌جمهور با بيان اينكه "مطمئناً مشكلات و مسائل منطقه در آينده به نفع ملت‌هاي منطقه حل‌و‌فصل خواهد شد"، افزود: در اين راستا، گسترش همكاري‌ها و تعاملات كشورهاي منطقه با يكديگر بسيار حائز اهميت است، چراكه تقويت دوستي‌ها و روابط بين ملت‌ها، تغيير شرايط به نفع آنان را تسهيل و تسريع خواهد كرد.

وي اضافه كرد: اگر موضوعات و مشكلات امروز افغانستان و پاكستان فقط مسائل مربوط به خود اين کشورها بود و دخالت‌هاي بيگانگان در ايجاد،‌ تشديد و تداوم آنها تاثيري نداشت، يقيناً تا به حال اين مسائل و مشكلات مرتفع شده بود، اما بيگانگان در راستاي جلوگيري از پيشرفت و قدرتمند شدن پاکستان و افغانستان دست از دخالت‌هاي خود در امور اين كشورها بر‌نمي‌دارند، چرا‌كه مي‌دانند پيشرفت هريك از كشورهاي منطقه به نفع همه كشورهاي مستقل خواهد بود.

رييس‌جمهور در بخش ديگري از صحبت‌هاي خود، ديدارهاي خود با آصف‌علي زرداري ـ رييس جمهور پاكستان ـ را همواره مفيد و سازنده توصيف و تصريح كرد: اين موضوع در ديدار برادران با يكديگر امري طبيعي است و ايران و پاكستان همواره يار يكديگر و شريك شادي‌ها و غم‌هاي هم بوده و هستند.

احمدي‌نژاد با اشاره به اينكه ايران و پاكستان مي‌توانند كارهاي مشترك و همکاري‌هاي گسترده‌اي با يکديگر داشته باشند، خاطرنشان كرد: مسائل و همكاري‌هاي دوجانبه فقط بخشي از اين کارهاي مشترک هستند و دو كشور در عرصه منطقه‌اي و بين‌المللي همكاري‌هاي زيادي مي‌توانند انجام دهند.

وي با بيان اينكه "جمهوري اسلامي ايران پيشرفت و عزت پاكستان را در حقيقت پيشرفت و عزت خود مي‌داند"، ادامه داد: جمهوري اسلامي ايران هر كمك و حمايتي كه بتواند از پاكستان به عمل خواهد آورد و اميدوار است همه موانع پيشرفت از مقابل پاي ملت پاكستان برطرف شود.

احمدي‌نژاد افزود: جمهوري اسلامي ايران مخالفتي با افزايش اعتبارات احداث و تكميل خطوط انتقال گاز به پاكستان ندارد و فقط بايد مسئولان مربوطه درباره چارچوب‌ها و مسائل اجرايي آن، بررسي‌هاي لازم را انجام دهند. همچنين ايران براي افزايش حجم برق صادراتي به پاكستان آمادگي كامل داشته و براي تامين زيرساخت‌هاي تحقق اين هدف اقدام خواهد كرد و همچنين آمادگي دارد در ازاي وجه گاز و برق صادراتي خود از پاكستان كالاهاي مورد نياز خود را خريداري كند.

رييس‌جمهور با بيان اينكه "جمهوري اسلامي ايران هيچ محدوديتي براي گسترش روابط با پاكستان ندارد"، اظهار كرد: ايران در اين راستا مصمم به فراهم كردن همه زيرساخت‌هاي لازم است و از جمله علاقه‌مند است راهكارهاي اجرايي كردن روش پرداخت هزينه‌هاي مبادلات تجاري دو كشور با پول ملي را سريعتر طراحي و عملياتي كند.

همچنين، آصف‌علي زرداري ـ رييس‌جمهور پاكستان ـ نيز در اين ديدار با تاكيد بر اينكه "يقيناً مسائل منطقه و عرصه بين‌الملل به نفع ملت‌هاي منطقه حل و فصل خواهد شد"، تصريح كرد: شايد زماني عده‌اي از سر كوته‌فكري، گمان مي‌كردند كه ايجاد برخي گروه‌ها در منطقه مانعي بر سر راه توسعه نفوذ شوروي خواهد بود، اما امروز همگان دريافته‌اند كه اين طرحي بود كه بواسطه آن دست عاملان و به وجود آورندگان اين گروه‌ها را جهت دخالت در منطقه براي دخالت باز بگذارد.

رييس‌جمهور پاكستان با تاكيد بر عزم و حسن‌نيت كشورش براي ارتقاء امنيت، صلح و ثبات در افغانستان خاطرنشان كرد: اطمينان مي‌دهم كه خاك پاكستان هرگز عليه منافع كشورهاي همسايه به كار گرفته نخواهد شد.

آصف‌علي زرداري در پايان تاكيد كرد: دنيا بايد راه گفت‌و‌گو و مذاكره را براي حل و فصل همه مسائل مبتلا به عرصه بين‌المللي در پيش بگيرد و در اين مسير حتماً سابقه تاريخي و جايگاه كشورها را مد نظر قرار دهد.

روند تحولات و تغييرات عرصه بين‌المللي به سوي استقرار نظمي عادلانه و بسيار اميدوار كننده است

به گزارش ايسنا رييس جمهور ايران در گفت‌وگو با شبكه تلويزيوني فونيكس چين با بيان اينكه بايد اشكالات نظم جهاني موجود بر همگان عيان شود تا ملت ها دست به كار تغيير وضع موجود شوند، گفت : آنچه از روند تحولات و تغييرات در عرصه بين المللي مشاهده مي شود به سوي استقرار نظمي عادلانه و بسيار اميدوار كننده است.

احمدي نژاد در پاسخ به سوالي درباره ارزيابي وي از وضعيت منطقه و جهان اظهار داشت: ممكن است در مسير تحولات در كوتاه مدت مشكلاتي پيش آيد اما آنچه بايد به آن توجه كنيم اين است كه ملت ها در كوتاه مدت زندگي نمي كنند و همچون رودخانه اي هستند كه از صدها سال قبل جاري بوده و همچنان جريان دارند . حوادث و رخدادهاي پيش رو كوتاه مدت بوده اما تغييراتي وسيع به نفع عدالت و ملت ها در راه است .

وي مسير نهايي تغييرات و تحولات عرصه بين المللي به نفع عدالت و به سود ملت ها را امري محتوم توصيف كرد كه با كنار هم قراردادن تحولات جاري در جهان تصويري كامل از آن به نمايش گذاشته خواهد شد و اظهار داشت : ممكن است موانعي بر سر راه وجود داشته باشد، اما وقتي به مسير نگاه مي كنيم شيريني اين اتفاقات به كام خواهند نشست؛ چرا كه اگر چه كوهنوردي سخت است اما براي رسيدن به قله چاره اي جز صعود از صخره ها و قله ها نبوده و مهم اين است كه حركت ما در مسير صعود به قله باشد .

رييس جمهور جامعه بشري را در مسير نيل به سوي فتح قله ها توصيف و تصريح كرد : شاهد اين ادعا اين است كه امروز ما از مليت هاي مختلف ، يكديگر را درك كرده ، عدالت به مطالبه اي جهاني تبديل شده و همگان خواستار تغييراتي اساسي در نظم جهاني هستند .

خبرنگار شبكه تلويزيوني فونيكس چين از احمدي نژاد پرسيد، وقتي پنج سال قبل در حاشيه اجلاس شانگهاي با شما گفت‌وگو كردم چهره شما خندان بود و امروز نيز با چهره اي خندان با ما مواجه شديد، با اين روحيه وضعيت امروز خود را به نسبت 5 سال پيش چگونه ارزيابي مي كنيد ، رييس جمهور پاسخ داد : يك ملت مثل رودخانه اي جاري است كه اگر در هر لحظه به هر نقطه آن نگاه كنيد آبي كه در آن نقطه جاري است ، همان آبي نيست كه لحظه قبل در آنجا جاري بود، اما رودخانه همان رودخانه است و نقش افراد در دل ملت نيز مانند همان قطرات آب در رودخانه است كه مي آيند و مي روند، اما ملت باقي است .

احمدي نژاد گفت: ملت ايران به سرعت در حال طي كردن مسير پيشرفت است و امروز اين ملت با 20 سال قبل و حتي با 5 سال پيش قابل مقايسه نيست و اگر چه ممكن است تغييرات و تحولات شرايط منطقه اي و جهاني در كوتاه مدت به نفع ملت ايران رقم نخورد، اما تحولات در بلند مدت يقيناً به صورت كامل به نفع ملت ايران است و شكي ندارم كه هم ملت ايران و هم ملت چين از سختي ها عبور كرده و آينده اي به مراتب بهتر از امروز پيش رو دارند .

رييس جمهور در پاسخ به سوال ديگري مبني بر اينكه قله اي كه به آن اشاره كرديد در مديريت شما كجا و چگونه تعريف مي شود؟ اظهار داشت : تلاش هاي ما براي پيشرفت صرفاً در جغرافياي ايران محدود نمي شود و همه جامعه بشري را مد نظر دارد، چرا كه اگر چه هر ملتي بايد حداكثر تلاش خود را براي پيشرفت به كار گيرد اما اين تلاش ها زماني به نتيجه كامل و مطلوب مي رسند كه در دل يك نظام عادلانه مستقر در كل جهان صورت گيرند .

احمدي نژاد با تاكيد بر اينكه تلاش براي پيشرفت يك ملت بايد با تلاش براي اصلاح نظام بين الملل همراه باشد ، افزود : ملت ها در چهارچوب نظام بين الملل زندگي مي كنند و به عنوان مثال امروز علي رغم همه تلاش هاي ملت چين براي پيشرفت و سازندگي، اقدامات آنان با فشارها و محدوديت هايي از ناحيه نظام بين الملل مواجه است كه در مسير رشد اين كشور مانع تراشي مي كنند.

رييس جمهور با بيان اينكه نظام حاكم بر جهان ناعادلانه بوده و مانع پيشرفت و دستيابي ملت ها به حقوق حقه خود است، تصريح كرد: پيشرفت زماني محقق خواهد شد كه ملت ها براي پيشرفت خود و اصلاح نظام بين الملل به صورت همزمان تلاش كنند و هر دوي اين مجموعه تلاش ها را يك ماموريت بدانند و اين راه روشني است كه بايد همه ملت ها ادامه دهند تا به كشوري پيشرفته و نظمي عادلانه در جهان دست يابند.

احمدي نژاد در پاسخ به سوالي درباره مساله هسته اي كشورمان و اين‌كه سخت ترين و پيچيده ترين مساله اين پرونده از نظر ايران چيست؟ تصريح كرد: موضع جمهوري اسلامي ايران در اين باره كاملا روشن است؛ همه فعاليت هاي هسته اي ايران زير نظر آژانس بوده و هر اتفاقي در اين عرصه توسط دوربين هاي آژانس ضبط و ثبت مي شود و مشكل اصلي در برخورد سياسي قدرت هاي حاكم بر مراكز قدرت در جهان با ايران است.

رييس جمهور با طرح اين سوال كه آيا مشكل كشورهاي غربي در موضوع پرونده هسته اي ايران ساخت بمب اتم است؟ خاطر نشان كرد: اگر واقعاً مشكل اين است كه كشورهاي غربي به اعتراف خود هزاران بمب اتم در اختيار دارند كه مي تواند بارها كره زمين را به طور كامل متلاشي كند و رژيم صهيونيستي نيز به اعتراف خود250 بمب هسته اي دارد. نگراني آنها از توانايي ايران براي غني سازي اورانيوم به ميزان 20 درصد نيست ، چرا كه امروز كساني با سابقه استفاده از بمب اتمي بيشترين تعداد از اين نوع تسليحات را در اختيار دارند.

احمدي نژاد گفت:مخالفت غربي ها با بهره گيري ايران از انرژي صلح آميز هسته‌اي ، سياسي بوده و برآمده از مخالفت آنها با استقلال و پيشرفت ملت هاي مستقل است، اگر نه خود اين كشورها پيش از پيروزي انقلاب اسلامي ، زماني كه يك ديكتاتور وابسته به آنان در ايران حاكم بود، با وي رابطه بسيار خوبي داشته ، شش قرارداد اتمي با او امضا كرده و نيروگاه و مواد هسته اي در اختيار او قرارداده بودند، اما زماني كه ملت ايران آن فرد را از حكومت كنار زدند و از روزي كه اين ملت آزاد شده و اراده كرد مستقل زندگي كند ، مخالفت هاي مستكبران با اين مردم آغاز شد و از آن زمان با هر اقدامي كه نشانه پيشرفت ملت ايران باشد ، مخالفت مي كنند و فرقي نمي كند كه اين اقدام فرستادن ماهواره مخابراتي به فضا يا پيشرفت در عرصه هاي نانو يا بيوتكنولوژي باشد ؛ مساله اصلي اين است كه آنان مي خواهند ايران و همه ملت هاي مستقل را عقب مانده نگه دارند تا به اين ترتيب نيازمند و وابسته به مستكبران باقي بمانند.

رييس جمهور با تاكيد بر اينكه مستكبران هيچ گاه علت اصلي مخالفت خود با پيشرفت هاي جمهوري اسلامي ايران در عرصه انرژي هسته اي را آشكار نخواهند كرد ، افزود: ايران به روند گفت و گوها و مذاكرات و تلاش براي اثبات حقوق هسته اي خود ادامه داده و با ارائه پيشنهادات سازنده، براي اثبات حقوق هسته اي خود تلاش مي كند.

احمدي نژاد در پاسخ به اين سوال كه سران جمهوري اسلامي ايران بر اين نكته تاكيد دارند كه دين اسلام اجازه ساخت سلاح هسته اي را به اين كشور نمي دهد، اما غربي ها اين استدلال را نمي پذيرند ، آيا به آنها حق مي دهيد ؟ گفت : كساني كه 400 سال استعمارگري و برده داري را در كارنامه خود دارند، دو جنگ جهاني به راه انداخته اند و امروز هر جا كه جنگي جريان دارد آنها حضور دارند و فقر گسترده و فراگير در بسياري مناطق جهان حاصل عملكرد آنهاست ، آيا حقي براي اظهار نظر در مورد حق و حقوق ديگران و مداخله در امور آنان دارند؟

رييس جمهور با بيان اينكه سلطه طلبان بين المللي به دنبال احياء دوره استعمارند اما به شكل مدرن و با نقابي جديد، افزود : ‌مستكبران در مسير تحقق اين هدف پيشرفت ملت هايي مثل ايران و چين را مانعي بر سر راه خود مي دانند و از همين رو حتي اگر موضوع هسته اي ايران بهانه قرار نگيرد ، بهانه ديگري مي يابند و شاهد آن نيز اين است كه وقتي مستكبران در سالهاي ابتدايي پس از پيروزي انقلاب اسلامي صدام حسين را وادار به حمله به ايران كردند به هيچ وجه پرونده و فعاليت هاي هسته اي ايران موضوعيت نداشت اما آنان به صورت همه جانبه از تهاجم نظامي خسارت بار رژيم بعث به ايران حمايت كردند و اين دليلي جز مخالفت با اراده ملت ها براي مستقل زندگي كردن ندارد .

احمدي نژاد تاكيد كرد : البته اين دشمني ها براي ملت ايران مهم نيستند، چرا كه ناشي از مخالفت نظام جمهوري اسلامي با نظم حاكم بر جهان است كه در آن هر كسي به اعتبار وصل بودن به قدرت هاي استكباري به خود حق مي دهد، ديگران را تهديد كرده ، تحت فشار قرارداده يا به او حمله كند .

رييس جمهور با بيان اينكه ملت ايران با نظم ناعادلانه حاكم بر جهان كه صرفاً به نفع آمريكا و دوستان اوست مخالف بوده و آن را عامل همه بدبختي هاي جامعه بشري مي داند ، اظهار داشت : اين نظم بايد با اتكاء به انديشه ، فرهنگ و اراده ملت ها تغيير كند و نيت ما مبني بر جايگزيني نظمي عادلانه، به جاي نظم فعلي آن نيست كه با جنگ و تهديد چنين هدفي را به پيش ببريم بلكه منطق و انديشه بستري است كه ملت ايران تحقق اين هدف را در دامن آن دنبال مي كند.

احمدي نژاد با تصريح به اين‌كه دين و اعتقادات ما اجازه تهديد ، توهين و درگيري با ديگر ملت ها را براي پيشبرد اهدافمان نمي دهد ، خاطر نشان كرد : از آنجا كه مستكبران دين ندارند اين حرفها را نمي فهمند؛ دين آنان قدرت و ثروت است كه پيشبرد اهداف و تامين منافعشان را به هر قيمتي، حتي به قيمت كشتار مردم بيگانه توجيه مي كند و شما خود در چين، سالهاي طولاني با يكي از مصاديق اين موضوع يعني استعمار انگليس درگير بوديد كه قصد داشتند بر اين ملت مسلط شده و همه ثروتش را غارت كنند.

رييس جمهور گفت : آنچه در اعتقادات ملت ايران مورد تاكيد قرار گرفته روش و منش خدمت ، احترام و عدالت براي ملت ها و تلاش براي ريشه كني فقر ، تبعيض و جنگ در همه دنيا و براي همه ملت هاست و شادي خود را در تلخكامي ديگران و كسب ثروت براي خود را در تحميل فقر به ديگران تعريف نكرده ايم .

احمدي نژاد وضعيت كشورهاي قاره آفريقا را مورد اشاره قرار داد و اظهار داشت :‌ سلطه گران غربي تمام ثروت ملت هاي آفريقايي را غارت كرده و فقر فراگير و شديد را به آنها تحميل نموده اند اما ما ملت هاي شرقي با اين خوي و خصلت ها ، نسبتي نداريم و منطق ما با منطق كساني كه مي خواهند همه مسائل را با زور اسلحه حل و فصل كنند، متفاوت است.

رييس جمهور اضافه كرد : ‌امروز مردم خود اروپا و آمريكا هم اسير سلطه اقليتي سرمايه سالار شده اند كه اگر چه عاملان و بانيان اصلي بحران اقتصادي امروز غرب و جهان هستند ، اما وقتي قرار است اين بحران رفع شود ، باز همين سرمايه سالاران دست در جيب مردم مي كنند تا به هزينه آنان بحران هاي اقتصادي را مرتفع نمايند و مردم اين كشورها نيز هر چه فرياد مي زنند صدايشان به جايي نمي رسد چرا كه اكثر آنان حاكماني ناصالح دارند كه به جاي تامين منافع ملت هايشان به فكر حمله نظامي ، دخالت و توطئه عليه ديگر كشورها هستند، تا منافع همان اقليت سرمايه سالار تامين شود .

احمدي نژاد با تاكيد بر اينكه دوره استعمار به پايان رسيده و مستكبران بايد به كشورهاي خود بازگشته و به جاي دخالت در امور ديگران به فكر تامين منافع ملت هايشان باشند ، تصريح كرد : از زاويه نگاه اعتقادي و مذهبي ملت ايران، همه انسان ها محترم بوده و همه بايد در مديريت جهان مشاركت كنند تا چند دولت و سرمايه سالاران آنان خود را مالك دنيا و برتر از ديگران نبينند؛ دين ما معتقدان به خود را به اخلاق ، انسانيت، تواضع، مهرورزي و دوست داشتن ديگران توصيه مي كند ، نه به سلاح ، تهديد و تحقير .

رييس جمهور در پاسخ به اين سوال كه در 6 سال گذشته نشانه هايي از سوي جمهوري اسلامي ايران براي برقراري روابط با ايالات متحده آمريكا مشاهده شده كه به نتيجه نرسيده ، در صورت انتخاب فرد ديگري در دوره آتي انتخابات رياست جمهوري آمريكا ايران چه انتظاري از وي خواهد داشت ؟ گفت : جمهوري اسلامي ايران همواره از گفت و گو درباره مسائل مختلف بين المللي با كشورهاي مختلف از جمله آمريكا استقبال كرده اما در عين حال تاكيد داشته است كه اين گفت و گو ها بايد در فضايي عادلانه و ضمن احترام به حقوق متقابل ملت ها صورت گيرد .

احمدي نژاد افزود : زماني كه اين بحث از سوي ايران مطرح شد ، آمريكايي ها از آن استقبال نكردند و معتقدم عناصر پشت پرده تصميم گير براي دولت آمريكا فعلاً تصميمي براي تغيير در عرصه رياست جمهوري اين كشور در انتخابات آتي ندارند .

رييس جمهور نظام سياسي آمريكا را جزء بسته ترين نظامهاي سياسي جهان برشمرد و اظهار داشت :‌ در آمريكا حتي براي انتخاب رييس جمهور اين عناصر پشت پرده هستند كه تصميم مي گيرند و فكر نمي كنم در دوره آتي تصميمي براي تغيير در عرصه رياست جمهوري اين كشور اتخاذ شده باشد .

احمدي نژاد در پاسخ به اين سوال كه عناصر پشت پرده در عرصه سياست ايالات متحده كه از آنها نام برديد، چه كساني هستند؟ تصريح كرد : اينان همان كساني هستند كه ايالات متحده را اداره كرده و اداره مراكز قدرت و ثروت دنيا در اختيار آنان است .

رييس جمهور اضافه كرد : اگر چه در ظاهر در عرصه سياسي آمريكا دو حزب دمكرات و جمهوري خواه ، صحنه گردانان سياست هستند و با يكديگر رقابت مي كنند ، اما مديران اصلي ، صحنه سياست و قدرت در آمريكا افراد ديگري هستند .

احمدي نژاد با بيان اينكه سياست هاي كلي در آمريكا با جابجايي افراد تغييري نمي كند، خاطر نشان كرد : ممكن است در دوره هاي مختلف چهره هاي جديد با ادبيات و روش هاي متفاوت در آمريكا روي كار بيايند اما همه آنها پي در پي ، سياست هاي واحدي را اجرا مي كنند ، به عنوان مثال آمريكا سالهاي طولاني است كه قصد دارد بر خاورميانه مسلط شده و از رژيم صهيونيستي حمايت مي كند و اين سياست با روي كار آمدن هيچ فردي و از هيچ حزبي تغييري نكرده است و همچنين گسترش پايگاه هاي نظامي اين كشور در سرتاسر دنيا سياستي خدشه ناپذير در دولت هاي متوالي است .

رييس جمهور با بيان اينكه رويكرد مخالفت با دولت هاي مستقل و خود برتر بيني نزد هيچ يك از دولت هاي مختلف آمريكا تغييري نداشته است ، خاطر نشان كرد : البته تصميم گيران پشت پرده سياست آمريكا هر زماني كه احساس نياز كردند چهره اي جديد به عرصه انتخابات رياست جمهوري آمريكا آورده اند ؛ چنانكه وقتي در سال هاي منتهي به دور قبلي انتخابات رياست جمهوري اين كشور وجهه آمريكا در عرصه بين المللي و نزد ملت ها مخدوش و منفور شده بود، اين عده احساس كردند كه بايد شخصيتي روي كار بيايد كه اين چهره را ترميم كند و طوري صحنه را مديريت كردند كه او به اين جايگاه رسيد در حالي كه تصميم گيران اصلي تغييري نكرده اند و با در اختيار داشتن تمام ثروت و قدرت سياسي و رسانه اي در آمريكا همه امور را مديريت كرده و اجازه نمي دهند كسي خارج از حيطه تمايلات آنان تصميمي گرفته يا اقدامي كند .

احمدي نژاد سازمان "ايپك" را يكي از مصاديق اظهارات خود درباره عناصر تصميم ساز پشت پرده در سياست ايالات متحده نام برد و گفت : همه روساي جمهور آمريكا در حالي كه به طور طبيعي در قبال جمعيت 300 ميليوني اين كشور متعهد هستند، بايد در نشست اين سازمان حضور يافته و در مقابل اقليتي ناشناخته اداي سوگند كرده و متعهد به رعايت منافع آنها شوند. حال مي توان فهميد كه در آمريكا واقعاً چه كسي حاكم است ؛ رييس جمهور يا اعضاي سازمان ايپك ؟

رييس جمهور اضافه كرد : با روند فعلي تغييري در عرصه سياسي و رويكردهاي دولت ايالات متحده رخ نخواهد داد حتي اگر رييس جمهور تغيير كند و چنانكه قرائن و شواهد گواهي مي دهند فعلا ماموريت رييس جمهور فعلي از نظر تصميم گيران پشت پرده قدرت در آمريكا پايان نيافته و همچنان به حضور او نياز دارند.

وي در پاسخ به اين سوال كه يكي از مقامات آمريكايي هنگام سفر به سرزمين هاي اشغالي فلسطين، مدعي شده بود كه ايالات متحده ، طرح كاملي براي حمله به ايران دارد كه در صورت نياز آن را عملياتي خواهد كرد ، واكنش ايران به اين مساله چيست و آيا تا به حال ضرورتي براي مقابله با اين تهديدات احساس كرده ايد ؟ گفت: خود آقاي بوش هم مدعي داشتن چنين طرح هايي بود پس مي بينم كه تعيين سياست ها و اعلام و اجراي آنها در آمريكا ارتباطي با جابجايي افراد ندارد و از سويي ديگر ملت ايران 33 سال است كه عادت كرده با اين تهديدها زندگي كند .

رييس جمهور اضافه كرد : ملت ايران ملتي بزرگ و برخوردار از تاريخي پر افتخار و همواره آماده دفاع از خود است ؛ ملت ايران مي خواهد با عزت زندگي كند و اگر چه بعيد مي دانم كه بين ايران و آمريكا درگيريي پيش بيايد اما بزرگي و قدرت ملت ايران نيز بر هيچ كس پوشيده نيست .

وي در پاسخ به اين سوال كه فشارها از ناحيه كشورهاي غربي به ايران هر روز در حال افزايش است و شما با چه حالت قلبي با اين مواضع از سوي غربي ها مواجه مي شويد؟ اظهار داشت : ما يك ملت هستيم ، ملتي چند هزار ساله كه مثل برخي ملت ها از صد يا دويست سال پيش به وجود نيامده ايم .

رييس جمهور ادامه داد: ايران و چين كشورهايي هستند كه از سوابق چندين هزارساله تمدني برخوردار بوده و حوادث بزرگ و كوچك زيادي را در طول تاريخ پرافتخار خود پشت سر گذاشته اند و يقيناً رويدادهاي جاري را نيز با سرافرازي پشت سر خواهند گذاشت ؛ من به آينده ايمان دارم چون به ملت ايران و خداي اين ملت ايمان دارم .

خبرنگار شبكه تلويزيوني فونيكس از رييس جمهور پرسيد كه آيا شما در قلب ملت ايران يك قهرمان هستيد ؟ و رييس جمهور پاسخ داد: من در رودخانه جاري و زلال ملت ايران يك قطره ام و اين براي من باعث افتخار زيادي است كه قطره اي از اقيانوس ملت ايران و بشريت باشم و از آنجا كه امروز همه ملت ها به دنبال عدالت هستند ، قطره اي از اقيانوس اين ملت ها بودن بسيار زيبا و مطلوب است .

احمدي نژاد در پاسخ به اين سوال كه از زمان روي كار آمدن جنابعالي روابط ايران با چين چه تفاوت هايي ايجاد شده است؟ تصريح كرد : در سالهاي اخير اعتماد متقابل در روابط ايران و چين بيشتر شده و دايره روابط و همكاري ها بسيار گسترش يافته است ، البته دو ملت داراي روابطي تاريخي و كهن هستند و ايران و چين مبدا و مقصد جاده ابريشم به عنوان بزرگترين خط تاريخي ، فرهنگي و تجاري در مهد تمدن هاي كهن جهان هستند كه الگوهاي ماندگار آباداني ، عمران و خلق فرهنگ هاي غني را براي جهانيان به يادگار گذاشتند.

رييس جمهور خاطر نشان كرد : روابط جمهوري اسلامي ايران و جمهوري خلق چين همواره روابط خوبي بوده و پس از پيروزي انقلاب اسلامي اين روابط در مسير گسترش روز افزون قرار گرفته و به ويژه در سالهاي اخير رشد صعودي داشته است و در كنار آن در عرصه هاي بين المللي نيز ديدگاه هاي دو كشور بيش از پيش به يكديگر نزديك شده و امروز ايران و چين در جبهه اي واحد به تعميق و گسترش همكاري هاي خود مشغول هستند.

احمدي نژاد در پاسخ به اين سوال كه با توجه به ارتقاء سطح روابط اقتصادي ايران و چين ، جمهوري اسلامي ايران چه انتظاراتي از چين دارد ؟ گفت : ايران و چين بايد به طور طبيعي در مسير گسترش روابط خود كارها را پيش برده ، موانع را رفع كرده و همكاري هاي مشترك را به پيش ببرند ؛ ايران و چين دو كشور بزرگ و با ظرفيت هاي بي پايان هستند كه روابط آنها به نفع دو ملت و ديگر ملت هاي مستقل بوده و عليه هيچ كشور ديگري نيست .

رييس جمهور در پاسخ به اين سوال كه نماينده ويژه سازمان ملل در امور سوريه اظهار داشته است كه طرح جديد وي براي حل مسائل سوريه فقط با كمك ايران و روسيه قابل اجراست ، نظر شما در اين رابطه چيست ؟ گفت : جمهوري اسلامي ايران درباره سوريه دو حرف روشن دارد، اول اينكه اين حق همه ملت هاست كه از احترام ، عدالت ، آزادي و حق تعيين سرنوشت برخوردار باشند و دوم اينكه احقاق اين حق و استيفاي آن بايد با روش هاي مسالمت آميز و از آن مهمتر بدون دخالت خارجي صورت گيرد ، چرا كه دخالت هاي خارجي نقطه مقابل آرامش ، ثبات و احقاق حقوق ملت هاست .

احمدي نژاد با اشاره به اينكه هر گاه و هر جا كه ناتو براي حل مشكلي وارد عمل شده وضع بدتر از سابق شده است ، افزود : ملت سوريه ملتي رشيد و بزرگ است كه بايد به او كمك كرد تا در فضاي دوستانه و با مشاركت مردم خود اين كشور مسائلش را حل كند و اگر اصلاحاتي بايد انجام شود كه لازم هم هست، بايد در فضايي آرام و بدون تنش آفريني بيگانگان باشد در حالي كه منافع بيگانگاني كه امروز در امور داخلي سوريه دخالت مي كنند در دل درگيري و تفرقه نهفته است .

رييس جمهور در پاسخ به اين سوال كه آيا با اجراي طرح جديد مبني بر اينكه بشار اسد با كمك و دخالت ايران و روسيه قدرت را به هر كس كه خودش تشخيص مي دهد واگذار كند، موافق هستيد؟ تصريح كرد : به هيچ وجه نبايد در امور داخلي كشورهاي ديگر دخالت كرد و چنين اموري فقط در حيطه اختيارات دولت و ملت سوريه است ؛ سياست جمهوري اسلامي ايران توقف كشتار ، كينه ورزي و دخالت بيگانگان در سوريه و حاكميت اراده اين ملت بر سرنوشت خويش است .

احمدي نژاد ادامه داد : هيچ كس نمي تواند از خارج از يك كشور به كسي، يا مسئولي در آن كشور بگويد در جايگاهت بمان يا برو؛ حقوق همه ملت ها بايد محترم شمرده شده و اگر اين اصل رعايت شود ديگر جنگ و درگيري باقي نخواهد ماند . بايد كمك كنيم تا فضايي ايجاد شود كه ملت سوريه بتوانند انتخابات آزاد برگزار كنند، اگر نه دخالت هيچ كشوري در امور داخلي سوريه كمكي به اين كشور نخواهد كرد .

رييس جمهور در پاسخ به سوال ديگري مبني بر اينكه ايران به عنوان عضو غير رسمي سازمان شانگهاي چه انتظاري از اين سازمان و اعضاي آن دارد ؟ اظهار داشت : جمهوري اسلامي ايران روابط خوب و رو به گسترشي با همه اعضاي سازمان شانگهاي دارد و تصميم گيري در مورد اين كه ايران به عنوان عضو رسمي اين سازمان پذيرفته شود يا نه فقط به عهده اعضا است .

احمدي نژاد تاكيد كرد : آنچه براي ايران در ارتباط با سازمان شانگهاي مهم تر است ، داشتن روابط دوستانه با اعضاست و جمهوري اسلامي به طور اصولي از اهداف انساني اين سازمان حمايت مي كند و معتقد است اعضاي رسمي و ناظر اين سازمان ظرفيت هاي فراواني براي انجام كارهاي مشترك بزرگ دارند و ايران تمام توان خود را براي كمك به تحقق اهداف اين سازمان به كار خواهد گرفت .

رييس جمهور در پاسخ به سوالي درباره تمايل و اصرار كشورهاي غربي براي عضويت در سازمان شانگهاي گفت : تصميم گيري در اين مورد هم بر عهده اعضاي سازمان است . البته تشكيل سازمان شانگهاي تلاشي براي عبور از تهديدات و فشارهاي كشورهاي غربي و به منظور رفع تبعيض و ايجاد عدالت در عرصه منطقه اي و بين المللي بود و اگر كساني كه مسئول همه خرابي ها و بحران هاي دنياي امروز هستند به اين عرصه نيز وارد شده و تصميم گير شوند، ديگر اميدي به تحقق اهداف تشكيل اين سازمان باقي نخواهد ماند و البته مجدداً تاكيد مي كنم كه تصميم گيري در اين مورد فقط بر عهده اعضاست.

انتهاي پيام

  • جمعه/ ۱۹ خرداد ۱۳۹۱ / ۰۸:۴۸
  • دسته‌بندی: دولت
  • کد خبر: 91031910254
  • خبرنگار :