سوريه با انتشار نتايج اوليه تحقيقات خود در مورد كشتارهاي منطقه الحوله اعلام كرد كه اين كشتارها توسط گروهي 800 نفري از تروريستهاي مسلح مخالف دولت انجام شده است.
به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، به نقل از سايت شبكه الجزيره، جمال قاسم، رئيس كميته حقيقتيابي كه سوريه براي بررسي وضعيت كشتارهاي منطقه حوله تشكيل داده بود، اعلام كرد كه گروههاي تروريست مسلح عامل اجراي كشتارها بودند و نتايج اوليه گروه حقيقت ياب سوري نشان مي دهد كه تمامي خانوادههايي كه مورد حمله قرار گرفتهاند خانوادههايي بودند كه اعضاي آنها به هيچ وجه در تظاهراتها عليه نظام حاكم در كشور شركت نكردهاند.
وي در يك كنفرانس مطبوعاتي در دمشق كه براي اعلام نتايج تحقيقات تشكيل شده بود، عنوان داشت: حمله به منطقه حوله توسط نزديك به 800 مخالف مسلح انجام شده و هدف از آن پاكسازي منطقه از نيروهاي دولتي و ايجاد مخالفتهاي گسترده بينالمللي عليه نظام حاكم در سوريه بوده است.
رئيس كميته حقيقت ياب سوريه همچنين اعلام كرد: با بررسي جسدها مشخص شد كه هيچ يك از آنها به دليل اصابت تركشهاي گلوله توپ و يا تانك كشته نشدهاند و عامل مرگ آنها شليك از فاصله نزديك بوده است.
وي با اعلام اينكه برخي از كشته شدگان از وفاداران به نظام حاكم در سوريه بودند، اعلام كرد: افراد مسلح از مناطق اطراف منطقه حوله و خود اين منطقه اقدام به اين كار كردند و نوعي پاكسازي در اين شهر انجام دادند.
در پي اعلام اين نتايج "جهاد مقدسي"، سخنگوي وزارت امور خارجه سوريه نيز گفت: دمشق ميخواهد طرح كوفي عنان، نماينده مشترك سازمان ملل و اتحاديه عرب با موفقيت در سوريه اجرا شود و از مخالفاني كه خواهان دخالت نظامي خارجي نيستند ميخواهد تا براي پايان دادن به وضعيت موجود در سوريه پاي ميز مذاكره بنشينند.
وي در يك كنفرانس مطبوعاتي گفت: برخيها هستند كه موفقيت طرح عنان به نفع آنها نيست و من به همگان اطمينان ميدهم كه اين برخيها، دولت سوريه نيست چرا كه هيچ چيز همانند پايان يافتن اين اوضاع به نفع نظام حاكم در سوريه نيست.
در همين حال ويليام هيگ، وزير امور خارجه انگليس اعلام كرد كه اتحاديه اروپا تحريمهاي جديدي را عليه دولت بشار اسد، رئيس جمهوري سوريه آماده كرده است.
وي در كنفرانسي مطبوعاتي در استانبول گفت: درگيريهاي قومي در سوريه بالا گرفته است و احتمال وقوع جنگ داخلي و كشيدن شدن آن به كشورهاي مجاور سوريه وجود دارد.
وزير خارجه انگليس همچنين اعلام كرد كه احتمال دخالت نظامي در سوريه در حال حاضر با توجه به مخالفت روسيه و چين غيروارد است.
هيگ در گفتوگو با روزنامه فرامنطقهاي الشرق الاوسط، عنوان داشت: ميخواهم به ملتهاي منطقه اين پيام صريح را بدهم كه سرنوشتشان بدون دخالت خارجي تعيين ميشود به ويژه در زمينه دخالت نظامي در سوريه بر اين مساله تاكيد ميكنم.
هيگ عنوان داشت كه با توجه به مخالفت روسيه و چين در حال حاضر احتمال حمله نظامي به سوريه غيروارد است و اين بدان معناست كه جامعه جهاني از هيچ گونه دخالت نظامي در سوريه حمايت نميكند.
وي به اهميت موفقيت هرگونه دخالت نظامي در سوريه اشاره و نسبت به احتمال موفقيت چنين مسالهاي در شرايط كنوني ابراز ترديد كرد.
وزير خارجه انگليس پيشبيني كرد كه "انقلاب سوريه" احتمال ميرود كه ماهها يا سالها طول بكشد. در حالي كه امكان انتظار بيپايان براي موفقيت طرح كوفي عنان، فرستاده مشترك سازمان ملل و اتحاديه عرب وجود ندارد.
پيشتر بان كي مون، دبيركل سازمان ملل و هيلاري كلينتون، وزير امور خارجه آمريكا نيز با هشدار نسبت به وقوع جنگ داخلي در سوريه اعلام كرده بودند كه اين امر ممكن است بر كشورهاي همجوار نيز تاثير منفي بگذارد.
وزير امور خارجه آمريكا در سخناني مسئوليت بالا گرفتن خشونتها را متوجه روسيه و چين دانست و اعلام كرد كه اين دو كشور در "سمت اشتباه تاريخ" ايستادهاند.
وي همچنين به مسكو هشدار داد كه مواضع سياسي اين كشور و حمايت از دولت بشار اسد به بروز جنگ داخلي در اين كشور ميانجامد.
اين در حالي است كه سخنگوي كاخ كرملين با تاكيد بر تغيير نكردن مواضع روسيه در قبال وضعيت سوريه گفت: فشارها باعث نخواهد شد كه مسكو در مواضع خود در قبال دمشق تغيير ايجاد كند.
وي در سخناني عنوان داشت: موضع روسيه كاملا شناخته شده، منطقي و متوازن است و به هيچ وجه به خشونت در سوريه نميانجامد.
از سوي ديگر لئون پانهتا، وزير دفاع آمريكا در سخناني با تاكيد بر اينكه نبايد در برابر وقايع اخير سوريه ساكت نشست، بار ديگر اعلام كرد هرگونه اقدام نظامي عليه سوريه بايد با اجازه سازمان ملل و شوراي امنيت باشد.
* نماينده سوريه اخراج سفيران كشورش را غيرمسئولانه خواند
نماينده سوريه در سازمان ملل اخراج سفيران سوريه از كشورهاي اروپايي را اقدامي غيرمسئولانه خواند.
به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، بشار الجعفري، نماينده سوريه در سازمان ملل ضمن تاكيد بر تعهد كشورش در زمينه به ثمر رساندن طرح كوفي عنان، فرستاده مشترك سازمان ملل و اتحاديه عرب عنوان داشت كه گروههايي در خارج بر مخالفان فشار وارد ميكنند تا با نظام حاكم سوريه مذاكره نكنند.
بشار الجعفري در اين زمينه گفت: برخي كشورها هستند كه منافعي در ايجاد جنگ داخلي در سوريه دارند و در اين زمينه خبرنگاراني را به طور غيرقانوني وارد سوريه كردهاند و باز در اين زمينه مسئولان لبنان يك كشتي حامل سلاح را كه در مسيرش به سوريه بود، شناسايي و توقيف كردند.
وي از جامعه جهاني خواست در راستاي حل بحران سوريه تلاش كند نه در راستاي دامن زدن به آن.
الجعفري تاكيد كرد: سوريه با گروههاي مسلح تروريستي خطرناكي روبهرو است و كشتار الحوله سه روستا را در برگرفت.
وي عنوان داشت: كميته تحقيقاتي درخصوص جنايت الحوله ظرف امروز و فردا كار خود را به پايان ميرساند و ما عاملان اين كشتار را به دستگاه قضايي تحويل خواهيم داد و كشتار الحوله سرآغاز بحران سوريه نيست.
نماينده دائم سوريه در سازمان ملل افزود: دولت با پيشنهاد چين و سپس روسيه براي ميزباني مذاكرات با مخالفان موافقت كرده است اما گروههاي مسلح بيش از 4000 بار تعهد به طرح عنان را نقض كردهاند.
* شوراي حقوق بشر سازمان ملل درباره سوريه نشست برگزار ميكند
ديپلماتها اعلام كردند كه شوراي حقوق بشر سازمان ملل در زمينه بررسي وقايع شهر الحوله امروز (جمعه) نشستي را درباره سوريه برگزار ميكند.
به گزارش ايسنا، به نقل از سايت شبكه الجزيره، آمريكا، قطر، تركيه و اتحاديه اروپا در راستاي برگزاري نشست شوراي حقوق بشر كه چهارمين نشست اين شورا درباره سوريه از سال گذشته ميلادي تاكنون محسوب ميشود، تلاش زيادي را داشتند.
برخي كشورها تصميم دارند كه پيشنويس قطعنامهاي را كه ترجيحا كشتار شهر الحوله را محكوم ميكند در اين نشست ارائه كنند و انجام تحقيقات بيشتر را درباره آن خواستار شوند.
احتمال ميرود كه اتحاديه اروپا از شوراي حقوق بشر سازمان ملل بخواهد در قالب توصيهنامهاي به شوراي امنيت از آن بخواهد كه پرونده الحوله را به دادگاه كيفري بينالمللي ارجاع دهد.
اين در حالي است كه چين و روسيه - كه داراي حق وتو عليه هرگونه تحريم عليه سوريه هستند- با هرگونه انتقاد از نيروهاي بشار اسد، رئيس جمهوري سوريه مخالفت كردهاند.
از اين رو احتمال ميرود كه اين مساله موجب خشم كشورهاي غربي و اعمال تدابير شديدتر عليه دولت سوريه شود.
در اين راستا روسيه اعلام كرد: اخراج سفيران سوريه از كشورهاي غربي نتيجه عكس خواهد داشت چرا كه اين مساله موجب ميشود پل ارتباطي كه براي تاثيرگذاري بر دولت اسد قابل استفاده بود، از بين برود.
وزارت خارجه روسيه در بيانيهاي اعلام كرد كه كشورهاي غربي نميخواهند حرفهاي دمشق را بشنوند و اين مساله اوضاع كنوني را بهبود نميبخشد.
روسيه اعلام كرده است كه بررسي هرگونه تلاش جديد عليه سوريه در شوراي امنيت هنوز زود است و بيانيه رئيس شوراي امنيت درباره كشتار الحوله جدي بوده است.
معاون وزير امور خارجه روسيه در اين زمينه خاطرنشان كرده است كه با توجه به بيانيه شوراي حقوق بشر سازمان ملل بايد بگوييم كه موضع سازمان ملل در قبال كشتار الحوله به اندازه كافي جدي بوده است.
اين اظهارات در حالي است كه قرار است ولاديمير پوتين، رئيس جمهوري روسيه امروز عازم پاريس شود.
در اين راستا فرانسوا اولاند، رئيس جمهوري فرانسه اعلام كرده است كه وضعيت سوريه را با پوتين بررسي خواهد كرد.
چين نيز بار ديگر مخالفت خود را با دخالت نظامي در سوريه اعلام كرده و از تمام گروهها خواسته است در زمينه ميانجيگري براي اجراي طرح كوفي عنان، فرستاده مشترك سازمان ملل و اتحاديه عرب تلاش لازم را بكنند.
* واشنگتن و دوحه بانک بینالمللی اسلامی سوریه را تحريم كردند
آمريكا در گامي مشترك با قطر تحريمهاي جديدي را عليه "بانك بينالمللي اسلامي سوريه" در پي اتهامش در زمينه ياري به نظام سوريه اعمال كرد كه واكنش بانك مذكور را در پي داشت.
به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران، به نقل از پایگاه اطلاع رسانی العالم، آمریکا ضمن اعلام همکاری قطر در تحریم بانک بینالمللی اسلامی سوریه از نقش فعال دوحه در اعمال تحریمها علیه سوریه خبر داد.
آمريكا رسما از نقش فعال قطر در اعمال تحریمها علیه سوریه تقدیر کرد. وزارت خزانه داری آمریکا اعلام کرد دولت قطر با اقدامات متقابل همکاری نزدیکی با واشنگتن برای تحریم سوریه دارد.
همکاری قطر با کشورهای غربی برای اعمال فشار بر دولت دمشق در حالی است که دوحه از مدتها پیش به حمایت تسلیحاتی مالی مخالفان سوری متهم است.
اداره بانك بينالمللي اسلامي سوريه نيز از تصميم وزارت خزانه داري آمريكا در زمينه بلوكه كردن حسابهاي بانك مذكور در آمريكا و ممنوع شدن افراد و شركتهاي آمريكايي در زمينه همكاري با اين بانك اظهارتعجب كرد و افزود: بانك هيچ تعاملي با گروههايي كه در زمينه همكاري با بانك منع شدهاند، ندارد.
بشار اسد رئیس جمهور سوریه نیز وجود "جوخههای مرگ" با حمایت آمریکا و همپیمانان منطقهای در کشورش را محکوم کرده است.
*آزادي 500 بازداشتي در سوريه
دولت سوريه حدود 500 تن را كه در جريان ناآراميها در اين كشور طي 14 ماه گذشته دستگير شده بودند، آزاد كرد.
به گزارش ايسنا، به نقل از خبرگزاري رويترز، رسانههاي دولتي سوريه روز پنجشنبه اعلام كردند: اين اقدام پس از ملاقات كوفي عنان و بشار اسد، رييسجمهوري سوريه صورت گرفته است.
در گزارش يك شبكه تلويزيوني دولتي سوريه اعلام شد: 500 تن از افرادي كه در ناآراميهاي اخير در سوريه نقش داشتند اما دستشان به خون كسي آلوده نبود، آزاد شدهاند.
انتهاي پيام