تابه‌اي كه آب را سريع‌تر جوش مي‌آورد!

ماهي‌تابه خودچرخنده دندانپزشك ژاپني، تحولي تازه در صنعت آشپزي

مبتكر ژاپني موفق به طراحي نوعي ماهي‌تابه خودچرخنده شد.

مبتكر ژاپني موفق به طراحي نوعي ماهي‌تابه خودچرخنده شد.

به گزارش سرويس فناوري خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، تعدادي از اختراعات از ضرورت ناشي شده در حالي كه برخي ديگر حاصل يك لحظه الهام فردي است. اختراع Kuru-Kuru Nabe تركيبي از اين دوست. اين نام ژاپني به معناي «ديگ گرد گرد» بوده و در اصل يك ماهي‌تابه خود چرخنده است كه توسط يك دندانپزشك ژاپني ابداع شده است.

«هيدكي واتانابه» (Hideki Watanabe) اين ماهي‌تابه را پس از كار با گچ دندانپزشكي حين عمل جراحي ابداع كرد. حجاري كردن سطح دروني ماهي‌تابه و تبديل آن به طرح مارپيچ موجب تغيير گرما ديدن محتويات درون آن به چندين روش‌ متعدد مي‌شود.

در اين وسيله نخست محتويات خود را حركت داده و هم مي‌زنند. هنگامي كه مواد گرم شدند، ديواره‌هاي مارپيچي اين جريان را به وضعيت چرخشي هدايت مي‌كنند. اين حركت فرايند گرما ديدن را كارآمد تر كرده و بنابراين براي مثال، آب سريع‌تر به جوش مي‌آيد. اين امر موجب صرفه‌جويي در انرژي مي‌شود. حركت محتويات همچنين به معناي تشكيل حباب يا پوست در مركز بوده و تماس هر نوع ماده ته‌نشين شده با نقطه بالايي محتوايات را موجب مي‌شود. در نهايت امكان طبغ مازاد مواد به طور قابل توجهي كاهش مي‌يابد.

Kuru-Kuru Nabe از ترموديناميك اساسي استفاده كرده و طرحي منحصربه فرد بوده كه تاكنون در حوزه آشپزي اعمال نشده است. اين ماهي‌تابه يكي از اختراعاتي است كه هيچ كس به آن نياز ضروري ندارد اما مي‌تواند به زودي در مركز توجه قرار گيرد.

سرآشپزهاي باتجربه مي‌توانند ازاين نوآوري براي افزايش سرعت طبغ بهره برده، در حالي كه سرآشپزهاي بي‌تجربه مي‌توانند از آن براي طبغ بيش از اندازه غذاها استفاده كنند. همچنين كارآيي Kuru-Kuru Nabe در بهره‌وري انرژي به معناي صورت حساب‌هاي پايين‌تر و تقاضاي كمتر در حوزه سوخت‌هاي فسيلي است.

مخترع اين ماهي‌تابه هم‌اكنون به دنبال جذب سرمايه‌گذاري به منظور توليد انبوه اختراع خود است.

انتهاي پيام

  • چهارشنبه/ ۱۰ خرداد ۱۳۹۱ / ۰۸:۵۱
  • دسته‌بندی: علم
  • کد خبر: 91031006400
  • خبرنگار :