رییس هشتمین کنگره ملی سلامت خانواده:

حدود 21 درصد دختران 25 تا 35 ساله‌ كشور مجرد هستند

رییس هشتمین کنگره ملی سلامت خانواده با اشاره به اینکه 60 درصد دختران 15 تا 25 سال و 21 درصد دختران 25 تا 35 سال درکشور مجرد هستند، اظهار داشت: متاسفانه افزایش خانواده‌های تک نفره را شاهد هستیم که باید با تسهیل فرصت‌های ازدواج به این مساله به طور جدی پرداخته شود.

رییس هشتمین کنگره ملی سلامت خانواده با اشاره به اینکه 60 درصد دختران 15 تا 25 سال و 21 درصد دختران 25 تا 35 سال درکشور مجرد هستند، اظهار داشت: متاسفانه افزایش خانواده‌های تک نفره را شاهد هستیم که باید با تسهیل فرصت‌های ازدواج به این مساله به طور جدی پرداخته شود.

به گزارش خبرنگار ایسنا منطقه دانشگاه علوم پزشکی تهران، دکتر حسین ملک افضلی در افتتاحیه هشتمین کنگره ملی سلامت خانواده با اشاره به اینکه در مفهوم سلامت خانواده چیزی جز مفهوم بهداشت باروری قابل تصور نیست، گفت: همان تعریف، اجزا، راهبردها، خدمات و پیامدهایی که برای بهداشت باروری قابل تصور است برای سلامت خانواده نیز باید تصور کرد.

وی با اشاره به استفاده از واژه بهداشت باروری به جای بهداشت خانواده اظهار داشت: وقتی سلامت خانواده ها به میان می آید مسائلی مانند زنان و خانواده ها در اجتماع از جمله توجه به سواد، فقر و تبعیض و همچنین فاکتورهای مطرح در سلامت خانواده، خدمات خانواده و پیامدهایی که برای سلامت خانواده دارند مطرح می شود.

رییس هشتمین کنگره ملی سلامت خانواده با اشاره به فرصت های فراهم شده در کشور برای سلامت خانواده بیان کرد: یکی از این فرصت ها جایگاه و ارزشی است که خانواده در فرهنگ ایران اسلامی برای تشکیل و استحکام دارد، به همین دلیل به راحتی می توان حمایت سیاست گذاران، مردم و خانواده ها را برای دستیابی به این مهم جلب کرد.

وی در ادامه تعهد سیاسی نسبت به سلامت خانواده در کشور را یکی دیگر از فرصت ها در زمینه سلامت خانواده دانست و افزود: این مسئله به طور شاخص در مباحث سیاست های راهبردی کشور مطرح می شود به طوری که تحکیم خانواده از مبانی مهمی است که توسط مقام معظم رهبری نیز بارها به آن اشاره شده است.

ملک افضلی با اشاره به افزایش سطح سواد به خصوص در زنانی که در سنین باروری قرار دارند؛ تصریح کرد: تحقیقی که اخیرا تحت عنوان DHS انجام شده نشان می دهد که 97 درصد دختران 15 تا 27 ساله که در سنین باروری هستند، از سواد خوبی برخوردارند و می توانند به عنوان یک تامین کننده اجتماعی سلامت خانواده بر روی این مسئله موثر باشند.

وی از دسترسی قابل قبول افراد به وسایل ارتباط جمعی به عنوان یکی دیگر از فرصت های سلامتی خانواده در کشور نام برد و گفت: در پژوهش انجام شده مشخص شد، 91 درصد مادران حداقل یک بار در هفته تلویزیون مشاهده می کنند.

وی افزود: در این پژوهش مشخص شد، 72 درصد دختران و پسران دبیرستانی در مدارس حضور دارند یعنی از طریق آموزش و پرورش به راحتی در دسترس هستند.

رییس این کنگره با اشاره به اینکه هم اکنون بعد خانوار در کشور حدود چهار نفر و بسیار مطلوب است؛ یادآور شد: قبلا بعد خانوار 6.5 نفر بود که این مساله تامین کردن سلامتی آن را دشوار می کرد اما هم اکنون با این بعد می توان خدمات مربوط به خانواده ها را به راحتی انجام داد.

ملک افضلی در ادامه با اشاره به تهدیدهای موجود در زمینه تامین سلامت خانواده اظهار داشت: وجود شکاف نسل ها و عدم برقراری تعامل در درون خانواده ها نقش حمایتی در درون آنها را کم رنگ کرده است.

وی افزود: ممکن است سواد کلاسیک در خانواده ها بالا باشد، اما سلامت بهداشتی و مهارت های لازم برای استحکام و سلامت خانواده موجود نیست و نقش هر فرد در درون خانواده کافی و جامع نیست.

وی با تاکید بر اینکه بعضی از اجزاء بهداشت باروری و سلامت خانواده فراموش شده است، خاطر نشان کرد: هنوز تعریف مشخص و روشنی برای سلامت نوجوانان وجود ندارد و به دلیل ملاحظات فرهنگی هنوز نتوانسته ایم به مسائلی همچون HIV، اعتیاد و سیگار به طور جدی و فعال بپردازیم.

ملک افضلی با تاکید بر لزوم اجرای دقیق طرح پزشک خانواده و نظام ارجاع به عنوان یکی از راه حل های رفع تهدیدهای سلامت خانواده گفت: پزشک خانواده نباید به عنوان پزشک درمانگر مطرح باشد و باید کسی باشد که Primary health care (مراقبت های اولیه سلامت) را رعایت می کند و اولویت اصلی آن است.

وي افزود: باید دسترسی مردم به خصوص در شهرها به مراقبت های بهداشتی اولیه از طریق به کارگیری مددکاران اجتماعی، روانشناسان و کارشناسان بهداشتی افزایش یابد.

ملك افضلي با اشاره به استفاده بهینه از آموزش در مدارس به عنوان استراتژی دوم مقابله با تهدیدهای سلامتی خانواده ها تصریح کرد: با توجه به در دسترس بودن 72 درصد نوجوانان و جوانان در دبیرستان ها باید آموزش در این مقطع را مورد بازنگری قرار داد و مهارت های لازم برای تشکیل زندگی و محافظت و صیانت از خانواده را از این طریق به والدین آینده آموزش داد.

وی در پایان با اشاره به اینکه بالاترین میزان سزارین در دنیا 20 درصد است، در حالی که 46 درصد زایمان ها در کشور به صورت سزارین انجام می شود، خاطر نشان کرد: آمار سزارین در روستاها 36 درصد و در شهرها 56 درصد است که این مساله ضایعه ای برای سلامت مادران و کودکان به شمار می رود.

انتهاي پیام

  • یکشنبه/ ۷ خرداد ۱۳۹۱ / ۱۷:۵۷
  • دسته‌بندی: سلامت
  • کد خبر: 91030704722
  • خبرنگار :