معاون امور فرهنگي و تبليغ سازمان تبليغات اسلامي از آغاز ثبتنام مراسم معنوي اعتكاف به طور رسمي از اول ماه رجب خبر داد و گفت: از رويشهاي انقلاب اسلامي، احياي سنت حسنه اعتكاف است.
به گزارش خبرنگار دين و معارف اسلامي خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا) حجتالاسلام و المسلمين حسين روحانينژاد در نشستي خبري برنامههاي مراسم معنوي اعتكاف را در سال جاري تشريح كرد و با اشاره به اينكه «ماه رجب آغاز فصل نيايش براي همه مسلمانان به ويژه محبين اهل بيت(ع) است» افزود: در ماههاي رجب، شعبان و رمضان مناسبتهاي فراواني وجود دارد كه مسلمانان از آنها به خوبي استفاده ميكنند و برنامههاي متنوعي در اين ماهها دارند.
وي خاطرنشان كرد: سازمان تبليغات اسلامي با توجه به اينكه مسووليت ساماندهي شئون مذهبي در مناسبتهاي مذهبي را عهدهدار است، سياستگذاريهاي لازم را در اين خصوص انجام ميدهد و آن را به سراسر كشور اعلام ميكند.
وي با بيان اينكه «مناسبتهاي مذهبي بزرگترين ظرفيت در مكتب تشيع است» گفت: مردم به بركت اين مناسبتها، در راستاي ارتقاي معرفت ديني و شناخت از اسلام و آموزههاي اسلامي و اهل بيت(ع) گام برميدارند.
معاون امور فرهنگي و تبليغ سازمان تبليغات اسلامي با اشاره به اينكه «در آستانه ايام البيض ماه رجب، مراسم معنوي اعتكاف برگزار ميشود» گفت: خوشبختانه از رويشهاي انقلاب اسلامي، احياي سنت حسنه اعتكاف است كه در نظام جمهوري اسلامي انجام شده و مردم همه ساله در مساجد معتكف ميشوند.
وي يادآور شد: در سال 90، 600 هزار معتكف در سه هزار و 208 مسجد سراسر كشور اين مراسم معنوي را برگزار كردند كه پيشبيني ميكنيم امسال تعداد مساجد به سه هزار و 500 مسجد و تعداد معتكفين به 750 هزار نفر افزايش يابد.
وي افزود: ثبتنام در مراسم اعتكاف توسط مساجد به صورت مستقيم و با هماهنگي سازمان تبليغات اسلامي به مقتضاي هر استان انجام ميشود كه برخي مساجد ويژه خانمها و برخي ويژه آقايان و در مساجدي كه شرايط برگزاري اين مراسم را دارند مراسم اعتكاف براي آقايان و خانمها برگزار ميشود.
روحانينژاد با بيان اينكه «از هماكنون ثبتنام شركت در اين مراسم آغاز شده است» خاطرنشان كرد: به طور رسمي ثبتنام در مراسم اعتكاف از اول ماه رجب شروع ميشود و تا آغاز ايامالبيض به صورت حضوري در مساجد ادامه خواهد داشت.
وي همچنين يادآور شد: در سالهاي گذشته 64 درصد شركتكنندگان بانوان بودند و 36 درصد آن را آقايان تشكيل ميدادند، اما در مجموع 70 درصد معتكفين از قشر جوان بودند كه نشان از رويكرد معنوي اين قشر دارد.
وي همچنين خاطرنشان كرد: نسبت شهري و روستايي نيز در اين مراسم رعايت شده و بر اساس گزارشها، 70/1 درصد شركتكنندگان در مراسم معنوي اعتكاف در سال گذشته شهري و 29/9 درصد معتكفين روستايي بودند.
معاون امور فرهنگي و تبليغ سازمان تبليغات اسلامي افزود: در سال گذشته در 301 يك شهر سراسر كشور اين مراسم معنوي برگزار شد كه پيشبيني ميشود امسال اين تعداد نيز افزايش پيدا كند.
وي با بيان اينكه «ايام اعتكاف فرصتي براي خلوت با خداوند به دور از زندگي مادي روزمره در مقدسترين مكان و اجتماع است» گفت: مسلمانان از اين فرصت براي تزكيه نفس و خودسازي استفاده ميكنند و بركات آن را در جامعه ميبينند.
وي با اشاره به برنامههاي ويژه براي معتكفين خاطرنشان كرد: علاوه بر برنامههاي فردي كه در مساجد در ايام اعتكاف برگزار ميشود، برنامههايي از قبيل حلقههاي معرفت ديني، شنيدن عرفان اسلامي، گفتمانهاي قرآني و مراسم ويژه سيزده رجب، ميلاد حضرت علي(ع) كه امسال مصادف با پانزده خرداد است، برگزار ميشود و قطعا به بحث ولايت و امامت پرداخته خواهد شد. همچنين مراسم سالروز شهادت حضرت زينب(س) نيز به صورت ويژه برگزار خواهد شد.
روحانينژاد ابراز اميدواري كرد بعد از اعتكاف اثرات آن را در جامعه و شركتكنندگان در اين مراسم معنوي شاهد باشيم و از وجود آنها بركات معنوي نصيب جامعه شود.
وي همچنين در ادامه اين نشست با تقدير از مصوبه مجلس شوراي اسلامي در ارتباط با رايگان شدن هزينههاي آب، گاز و برق مساجد و حسينيهها افزود: بعد از اجراي قانو هدفمندي يارانهها كه قيمت حاملهاي انرژي افزايش يافت مساجد و حسينيهها دچار مشكل شدند و بسياري از آنها امكان تامين هزينههاي مذكور را نداشتند كه خوشبختانه نمايندگان قانوني تصويب كردند كه استفاده از آب و،گاز و برق مساجد رايگان شد.
وي افزود: ما به عنوان سازمان تبليغات اسلامي از مجلس شوراي اسلامي و نمايندگان نهايت تقدير و تشكر را داريم كه با اين مصوبه به تاييد شوراي نگهبان رسيد، بار ديگر به رونق مساجد افزودند.
روحانينژاد يادآور شد: با اين كار، مساجد و حسينيهها و فعاليتهاي فرهنگي و تبليغي آنها تقويت شد كه اميدواريم با راعايت اصل صرفهجويي از اين فرصتي كه مجلس شوراي اسلامي ايجاد كرد، حداكثر بهره را براي برپايي مراسمها ببريم.
انتهاي پيام