غذاي فضانوردان دهه 60 ميلادي چه بود؟

اعتصاب غذاي هشت روزه در فضا!

همزمان با سالگرد مأموريت آپولو 10 موزه ملي هوا فضا «اسميت سونيان» تصاويري از غذاي فضانوردان در دهه 60 ميلادي را منتشر كرده است.

همزمان با سالگرد مأموريت آپولو 10 موزه ملي هوا فضا «اسميت سونيان» تصاويري از غذاي فضانوردان در دهه 60 ميلادي را منتشر كرده است.

به گزارش سرويس علمي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، فضاپيماي آپولو 10 چهارمين برنامه فضايي آپولو محسوب مي‌شد و هدف از اين مأموريت، آمادگي نهايي در انجام مأموريت آپولو 11 براي فرود بر سطح كره ماه بود.

مأموريت آپولو 10 حامل سه فضانورد در ماه مي سال 1969 ميلادي از پايگاه فضايي كيپ كندي به فضا پرتاب شد و نخستين دوربين تلويزيوني رنگي در اين فضاپيما نخستين تصاوير زنده رنگي از فضا را به زمين مخابره كردند.

موزه ملي هوا فضا «اسميت سونيان» همزمان با سالگرد اين پرتاب، تصويري از بسته غذايي «جان يانگ» خلبان مدول آپولو 10 را منتشر كرده است.

وعده غذايي فضانوردان شامل كاكائو، سالاد ماهي، تكه‌هاي كوچك شيريني و حبه‌هاي انگور بود. براي هر يك از سه فضانورد در طول اين مأموريت سه وعده غذايي در نظر گرفته شده بود كه دو هزار و 800 كالري مورد نياز آنها را تأمين مي‌كرد.

بسته‌هاي غذايي مخصوص هر فضانورد با رنگ‌هاي مختلف مشخص شده بودند؛ بسته ويژه فرمانده به رنگ سفيد، بسته آبي براي خلبان ماژول و بسته قرمز براي كمك خلبان ماژول آماده شده بودند.

اين بسته ها بصورت روزانه با برچسب وعده غذايي (صبحانه، نهار، شام) مشخص شده بود و نوع بسته بندي ويژه به فضانوردان براي غذا خوردن در حالت بي‌وزني كمك مي كرد.

«يانگ» در طول مأموريت و در اعتراض به كيفيت بد بسته غذايي، دست به اعتصاب غذا زد و در مدت مأموريت هشت روزه چيزي نخورد كه همين مسأله مقامات ناسا را بر آن داشت كه كيفيت غذاي فضانوردان را بهبود ببخشند.

انتهاي پيام

  • دوشنبه/ ۱ خرداد ۱۳۹۱ / ۱۱:۰۱
  • دسته‌بندی: فناوری
  • کد خبر: 91030100267
  • خبرنگار : 71452