نماينده مردم تهران در مجلس با اشاره به «تبوتاب انتخاب رييس مجلس نهم» كه به گفته وي «اين روزها تكاپوي زيادي براي آن وجود دارد» گفت: به طور كلي عوامل خارج از مجلس نبايد در اين موضوع دخالت داشته باشد.
به گزارش خبرنگار پارلماني خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا) علي مطهري در نطق ميان دستور خود در صحن علني مجلس ضمن تبريك به مناسبت فرارسيدن سوم خرداد سالروز فتح خرمشهر گفت: بايد دو عنصر در مكتب اسلام يعني جهاد و امر به معروف و نهي از منكر را هميشه در خود و جامعه زنده نگه داريم، چنانچه احياي همين دو عنصر بود كه باعث به حركت درآمدن جامعه ما و پيروزي انقلاب اسلامي گرديد.
وي همچنين از تلاش نمايندگان در تصويب بودجه 91 تشكر و ابراز عقيده كرد: البته تاخير دولت در ارائه لايحه بودجه موجب ضايع شدن حقوق مردم گرديد و مجلس فرصت رسيدگي به مواردي مانند جدول 12 و رفع تبعيضها را پيدا نكرد.
مطهري با اشاره به انتخابات نهمين دوره مجلس شوراي اسلامي اظهار كرد: از مردم تهران، اسلامشهر، ري و شميرانات به دليل اينكه توطئه حذف اينجانب در انتخابات مجلس نهم را ناكام گذاشتند، عليرغم آنكه نام اينجانب در هيچ يك از دو فهرست مشهور نبود سپاسگزارم. اين امر نشان ميدهد كه رشد اجتماعي و سياسي مردم به بركت تمرين مردمسالاري در طول 33 سال گذشته به حدي رسيده است كه ديگر نميتوان پشت درهاي بسته براي آنها تصميم گرفت، بلكه فشار افكار عمومي اجازه اين گستاخي را به دوستان نادان انقلاب نميدهد.
وي با اشاره به انتخابات مجلس نهم با همه شكوهي كه داشت مدعي شد: دخالت سپاه در بسياري از حوزههاي انتخابيه به صورت حمايت جدي از كانديداهاي مورد نظر خود بود، بسياري از كانديداها چه آنهايي كه راي آوردند و چه آنهايي كه راي نياوردند اين واقعيت را تاييد ميكنند و اين امر آفتي براي سپاه و براي آينده انقلاب اسلامي و مخالف توصيه معروف امام (ره) است. وظيفه پاسداري از آرمانهاي انقلاب اسلامي كه در اساسنامه سپاه آمده به معني دخالت در سياست نيست، بلكه به معني مبارزه با گروههاي مسلحي مانند مجاهدين خلق، فرقان و پژاك است كه قيام مسلحانه كردند.
اين نماينده اصولگراي مجلس با اشاره به اينكه «در آستانه افتتاحيه مجلس نهم قرار داريم» گفت: با توجه به تعداد بسيار اندك اصلاحطلبان در مجلس نهم فراكسيون اصلاحطلبان در آن مجلس نخواهيم داشت، بلكه تنها يك فراكسيون اصلي به نام «اصولگرايان» داريم كه در زير مجموعه خود لااقل سه فراكسيون را شامل خواهد شد؛ يكي فراكسيون جمعيت ايثارگران جوان، كه اين جمعيت بيشترين نقش را در آستانه انتخابات در ايجاد تفرقه بين اصولگرايان داشت و اكنون به مقصود رسيدند دم از وحدت ميزنند. دوم فراكسيون جبهه پايداري كه به نظرم صداقت بيشتري در مقايسه با دسته اول دارد و سوم فراكسيون اصولگرايان مستقل و معتدل كساني كه دم از وحدت ميان اصولگرايان ميزنند بايد بدانند كه وحدت همواره بايد حاكي از واقعيت خارجي باشد والا وحدت مصنوعي و فرمايشي پايدار نيست.
وي با بيان اينكه «درون اصولگرايان سه بينش وجود دارد كه در رفتار آنها موثر است» گفت: در واقع اصولگرايان يك جبهه را تشكيل ميدهند و نميتوانند آن را به يك حزب تنزل د هند، چگونه ميتوان گروهي را كه اصولگرايي را تا مرز تملق و چاپلوسي پايين آوردند و هرگونه انتقاد از حكومت و دفاع از حقوق مردم را ضديت با نظام تلقي ميكنند با گروهي كه حتي دفاع از حقوق زندانيان سياسي را وظيفه خود و ناشي از اصولگرايي ميدانند يكي دانست.
وي تصريح كرد: برداشت اصولگرايان از مباني و اصولي مانند ولايت فقيه، آزادي بيان و نوع برخورد با امور فرهنگي و اصل امر به معروفي و نهي از منكر يكسان نيست؛ لذا ضروريترين كار براي اصولگرايان برداشت واحد از مباني و اصول فكري است.
مطهري با اشاره به انتخاب رييس مجلس نهم خاطرنشان كرد: اولا؛ به طور كلي عوامل خارج از مجلس نبايد در اين موضوع دخالت داشته باشد. ثانيا؛ به منتخبان مجلس نهم پيشنهاد ميكنم به كسي راي د هيد كه اقتدار مجلس را به عنوان مظهر اراده مردم براي او موضوعيت داشته باشد. به كسي راي دهيد كه به فلسفه اصلي وجود مجلس كه همانا جلوگيري از سركشي دولتهاست اعتقاد داشته باشد و و مجلس را ذليل نكند. به كسي راي دهيد كه مجلس را سپر ولي فقيه كند نه ولي فقيه را سپر مجلس، به كسي راي دهيد كه نگويد تعامل با دولت به اين معني است كه اگر دولت تخلف كرد و كوتاه نيامد ما كوتاه ميآييم و به بهانه رفع تنش اصول را زير پا بگذارند.
نماينده مردم تهران وضعيت عفاف و حجاب را نيز تاسفبار خواند و نسبت به ديدگاه ديدگاه برخي دولتمردان در اين زمينه انتقاد و تصريح كرد: تعلل وزارت كشور در اجراي قانون عفاف و حجاب و كوتاهي سستي كميسيون فرهنگي مجلس قابل گذشت نيست؛ لذا اخطار ميكنيم اگر اين تعلل ادامه يابد وزير كشور را د رمجلس نهم استيضاح ميكنيم. معني ندارد كه وزرا بگويند تحت فشار از بالا هستيم.
وي در بخش ديگري از سخنانش نيز گفت: در خصوص مساله بحرين به عربستان هشدار ميدهيم كه اشتباه صدام را تكرار نكند، درباره حكومت و آينده بحرين مردم اين كشور بايد تصميم بگيرند.
وي با اشاره به موضوع نام خليج فارس نيز اظهار كرد: اصرار ما بر نام خليج فارس به دليل دفاع از اسناد تاريخي است نه ناشي از تعصب نژادي. مساله اختلاف عرب و عجم نيست. آنچنان كه عربها كه يد طولايي در تعصب نژادي دارند جلوه دادند بلكه ميگوييم آنچه در اسناد ثبت شده بايد ملاك باشد.
انتهاي پيام