آخرين خبر‌ها از پرونده‌ي قضايي كاريكاتوريست اراكي؛

رییس کل دادگستری استان مرکزی: «کاریکاتوریست» اعتراض نكند، راي قطعي است

رییس کل دادگستری استان مرکزی با اشاره به آخرين اتفاقات پيرامون سير قضايي پرونده‌ي كاريكاتوريست اراكي گفت: حکم اين کاریکاتوریست هنوز قطعی نشده است اما اگر به آن اعتراض نشود راي قطعي خواهد بود.

رییس کل دادگستری استان مرکزی با اشاره به آخرين اتفاقات پيرامون سير قضايي پرونده‌ي كاريكاتوريست اراكي گفت: حکم اين کاریکاتوریست هنوز قطعی نشده است اما اگر به آن اعتراض نشود راي قطعي خواهد بود.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) – منطقه مرکزی، حکمت‌علی مظفری در نشستی خبری با خبرنگاران با انتقاد از جوسازی برخی رسانه‌های داخلی و خارجی در خصوص پرونده شکایت یک نماینده استان از یک هفته‌نامه محلی و کاریکاتوریست این هفته‌نامه، افزود: تمامی مراحل طی شده در این پرونده قانونی بوده و قاضی دادگاه هم مطابق قانون به آن رسیدگی کرده است.

وی در توضیح این پرونده اظهار کرد: رای این پرونده از سوی دادگاه جزایی صادر شده و کاریکاتوریست تا 20 روز فرصت دارند تا اعتراض خود را اعلام کنند تا دادگاه تجدید نظر به آن رسیدگی کند.

مظفری گفت: ظهر روز شنبه شاکی پرونده از شکایت خود صرف‌نظر کرده است اما، این موضوع تاثیری در رای صادر شده ندارد و اگر متهم به رای دادگاه معترض است، باید در فرصت 20 روزه به این رای اعتراض کند که تاکنون این کار انجام نشده است؛ در غیر این‌ صورت چون اتهام وی مطابق با ماده 609 قانون مجازات اسلامی از جمله جرايم قابل گذشت نیست و جنبه عمومی دارد، رای صادره تغییر نخواهد کرد.

وی در پاسخ به این سوال که فکر نمی‌کنید بهتر بود این پرونده در دادگاه مطبوعات رسیدگی می‌شد؟ گفت: اگر بنده قاضی رسیدگی کننده بودم، شاید چنین تصمیمی می‌گرفتم اما، قاضی هم بر اساس قانون تشخیص داده است که این پرونده در دادگاه جزايی رسیدگی شود و شکایت انجام شده از مدیرمسوول هفته‌نامه به دادگاه مطبوعات برود.

مظفری افزود: در قانون آمده است که تنها شکایات مربوط به مدیران مسوول رسانه‌ها باید در دادگاه مطبوعات رسیدگی شود و برای بقیه عوامل رسانه‌ها از جمله خبرنگار، عکاس، کاریکاتوریست، سردبیر و ...، قاضی تشخیص دهنده خواهد بود.

وی گفت: رویه طی شده در خصوص این پرونده یک رویه معمول و قانونی است اما، متاسفانه عده‌ای برای رسیدن به منافع شخصی و بهره‌برداری سیاسی و تهیه خوراک تبلیغاتی برای بیگانگان در داخل و خارج از کشور جوسازی و غوغا به پا می‌کنند و رسانه‌های خارجی هم دنبال چنین مسائلی هستند تا بر علیه نظام اسلامی حرکت کنند.

رییس کل دادگستری استان مرکزی در پایان گفت: در جمهوری اسلامی ایران همه از جمله تمامی مسوولان در رده‌های مختلف، در برابر قانون یکسان هستند و خود را ملزم به رعایت قانون می‌دانند و نباید این‌گونه باشد که برخی‌ها به بهانه آزادی بیان، به دنبال امتیاز گرفتن و جوسازی باشند و در این صورت اصلا سنگ روی سنگ بند نخواهد شد.

به گزارش ایسنا، محمدرضا عدالت‌خواه رییس دادگاه مطبوعات استان مرکزی هم در این نشست خبری گفت: مطبوعات در جامعه‌ای که پیامبر آن برای کمال مکارم اخلاقی مبعوث شده است، می‌بایست مروج فضایل اخلاقی باشند و وزانت در کلام داشته باشند.

وی افزود: نمی‌شود که به نام انتقاد، به پخش شایعات و درج مطالب خلاف واقع و تحریف واقعیات پرداخت و مرز روشنگری افکار عمومی با ایجاد یاس و ناامیدی در مردم و تفرقه، کاملا از یکدیگر جدا است.

عدالت‌خواه تصریح کرد: مطابق بند 8 ماده 6 قانون مطبوعات، افتراء به مقامات، ارگان‌ها، مسوولان و هر یک از افراد کشور و توهین به افراد حقوقی و حقیقی که دارای حرمت شرعی باشند، حتی اگر از طریق انتشار کاریکاتور و یا عکس باشد، جرم است.

انتهاي پیام

  • یکشنبه/ ۳۱ اردیبهشت ۱۳۹۱ / ۰۷:۴۸
  • دسته‌بندی: حقوقی و قضایی
  • کد خبر: 91023118368
  • خبرنگار :