مدیرکل امنیتی و انتظامی استانداری ایلام درباره وضعیت زمینهای پاکسازی شده از مین واقع در نقاط مرزی بین ایران و عراق، گفت: تملک زمینهای پاکسازی شده از مین به شرایط پیش از جنگ تحمیلی باز میگردد.
"جعفر نظری" در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) افزود: هماكنون اراضی پاکسازی شده از مین شهرستان مهران که به نقطه صفر رسیده است، بتدريج به بخشهای حقوقی و حقیقی که پیش از جنگ تحمیلی سنددار این زمینها بودند، واگذار ميشود.
وی با بیان اینکه از مجموع 60 هزارهکتار زمینآلوده به مین در اراضی مرزی دهلران هماینک تنها 1350هکتار از آن باقیمانده است، گفت: با شتاب بخشیدن به عملیات پاکسازی زمینهای آلوده به مین شهرستان مرزی مهران در دو سال گذشته خوشبختانه در سال 9 درصد زمینهای آلوده این شهرستان پاکسازی شد.
نظری درباره چگونگی اطمینان از پاکسازی صددرصدی اینگونه اراضی نیز گفت: در پایان هر عملیات پاکسازی آزمایشهای تخصصی ذیربطی انجام میگیرد تا از صددرصد پاکسازیها اطمینان حاصل شود.
وی همچنین گفت: در پیش از جنگ تحمیلی بسیاری از اراضی به مردم تعلق داشت و بخشهای دیگری از آن به منابع طبیعی و تحت نظارت محیط زیست قرار گرفته بود و در شرایط پس از پاکسازی نیز بر مبنای اسناد موجود این زمین به مالکان اصلی واگذار ميشود.
مدیرکل امنیتی انتظامی استانداری ایلام با بيان اینکه در بسیاری از اراضی شهرستان دهلران که از دو سال پيش پس از واگذاری به بخش خصوصی هماینک محصولات کشاورزی تولید میشود افزود: جالب اینجاست محصولات زراعی حاصل از زمینهای پاکسازی شده از مین در شهرستان دهلران هماینک به کشور عراق صادر میشود.
وی گفت: در ميان این محصولات کشاورزی هندوانه و سیبزمینی بیش از سایرتولیدات زراعی به چشم میخورد اما درصدد هستیم بر پایه تصمیمگیریهای به عمل آمده با واگذاری بقیه زمینهای پاکسازی شده ضمن فراهمسازی فرصت اشتغالزایی، سطح تولیدات کشاورزی خود را در دو شهرستان مهران و دهلران افزایش دهیم.
نظری همچنین از سفر هیئتی از کارشناسان وزارت دفاع عراق به ایلام خبرداد و گفت: این هیئت درباره چگونگی همکاریهای دوجانبه در زمینه پاکسازی نقاط آلوده به مین میان دو کشور با برخی مسوولان در ایلام گفت وگو کردند.
انتهاي پيام