/تكميلي/

جليلي: مقامات غربي درباره ايران دچار اشتباه محاسباتي نشوند

مذاكره كننده ارشد ايران در گفت‌وگو با 1+5 گفت: آن چه كه در بغداد مي‌توانيم درباره آن گفت‌وگو كنيم، گفت‌وگو براي همكاري، مبتني بر حقوق مسلم ايران است.

مذاكره كننده ارشد ايران در گفت‌وگو با 1+5 گفت: آن چه كه در بغداد مي‌توانيم درباره آن گفت‌وگو كنيم، گفت‌وگو براي همكاري، مبتني بر حقوق مسلم ايران است.

به گزارش خبرنگار انرژي هسته‌يي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، سعيد جليلي، دبيرشوراي امنيت ملي كشورمان صبح پنج‌شنبه در سخناني در همايش اقتصاد مقاومتي كه در دانشگاه علم و صنعت برگزار شد، با طرح اين سوال كه چرا امروز در سطح منطقه و عرصه بين‌الملل با انقلاب اسلامي مقابله مي‌شود؟ اظهار كرد: انقلاب اسلامي زماني ظهور پيدا كرد كه مناسبات بين‌المللي در عرصه‌هاي مختلف سياسي، فرهنگي، اقتصادي و... شكل گرفته بود و نوعي انحصارگرايي در هر يك از اين عرصه‌ها رقم زده شده بود و در كسب قدرت، ثروت و نيز حكومت‌داري مدل‌هايي ارائه شده بود.

او ادامه داد: كساني توانسته بودند به كمك ابزارهاي نظامي، سياسي، اقتصادي، فرهنگي و رسانه‌يي براي آن چه بايد در اين عرصه‌ها حاكم باشد،‌ مدل‌هايي را ارائه كنند و با جديت دنبال تحقق اين مدل‌ها بودند.

جليلي خاطرنشان كرد: شايد مهم‌ترين تقابل با انقلاب اسلامي از همان روزهاي اول شكل‌گيري‌اش احساس خطر اين افراد نسبت به انديشه‌اي بود كه با انقلاب اسلامي مطرح شده بود كه تلاش داشت انحصار مدل‌هاي حاكم در عرصه بين‌الملل را بشكند. اين انديشه جديد سعي داشت با مباني خودش عمل كند و تمايز بين اين انديشه و مدل حاكم در عرصه بين‌الملل يك رويارويي جدي را رقم زد.

دبير شوراي عالي امنيت ملي با بيان اين كه تقابل اين دو انديشه صرفا محدود به حوزه مناسك ديني نمي‌شد، گفت: آن چه كه موجب احساس خطر آن‌ها شد، اين مساله بود كه انديشه جديد كه از سوي انقلاب اسلامي معرفي مي‌شد، محدود به مسائل ديني نبود، بلكه در تمام ابعاد، حرف جديدي داشت و مهم‌تر اين كه اين حرف مي‌تواند عرصه را بر آن‌ها تنگ كند و انحصار آن‌ها را بشكند. آن‌ها احساس خطر كردند كه اين حرف جديد مي‌تواند به عمل تبديل شود. عملي كه نافذ، كارآمد و موثر واقع شود.

وي خاطرنشان كرد: انديشه انقلاب اسلامي فقط يك نظام سياسي (رژيم شاه) را سرنگون نكرد، بلكه مي‌توانست بسياري از مناسبات را در عرصه‌هاي مختلف تغيير دهد و آن‌ها تلاش كرده‌اند كه اين انديشه كه به الگو و موردي براي مناسبات حكومتي و اجتماعي تبديل شده بود، موفق نشود. اگر انديشه و انقلاب منحصر به برخي مناسك ديني بود، آن‌ها از آن ابايي نداشتند. آن چه كه موجب نگراني آن‌ها مي‌شود، اين است كه اين فكر و مناسك مذهبي‌اش موجب به هم ريختن تمامي شالوده‌هاي آن‌ها در عرصه‌هاي مختلف بين‌المللي شود.

دبير شوراي عالي امنيت ملي با اشاره به اين كه ‌آن‌ها به دنبال رويارويي با اين انديشه بوده‌اند، گفت: در 33 سال گذشته آن‌ها به مقابله با ايران و انديشه نشات گرفته از آن، برآمدند و تمام ظرفيت‌شان را عليه ايران به كار گرفته‌اند تا مدل انقلاب اسلامي محقق نشود.

او با اشاره به مساله انرژي هسته‌يي ايران گفت: در اين بخش آن چه دنبال مي‌شود اين است كه نبايد انحصار تكنولوژي و دانش هسته‌يي كه در اختيار برخي كشورهاست شكسته شود. هم‌چنين آن‌ها در بحث مدل حكومتي مي‌خواهند اگر انديشه‌اي مدعي ارائه يك مدل جديد تحت عنوان مردم‌سالاري ديني است، شكل نگيرد تا منافع آن‌ها از مسير در انحصار گرفتن مدل‌هاي مختلف در عرصه زندگي به مسير خود ادامه دهد.

جليلي گفت: ما در ابتداي يك حركت بزرگ براي مدل‌سازي در عرصه‌هاي مختلف هستيم. البته برخي كشورها و انديشه‌ها بوده‌اند كه توانسته‌اند در برابر نظم حاكم در فضايي در عرصه بين‌المللي مقاومت كنند و يا ادعاي اين مقاومت را داشته‌اند، اما وجه مميزه انقلاب اسلامي در اين باره اين است كه اين مقاومت در برابر نظام حاكم بين‌المللي توانسته همراه با پيشرفت باشد و اين مساله است كه خطر را براي آن‌ها بيش‌تر مي‌كند. جمهوري اسلامي ايران توانسته است ضمن مقاومت در برابر انديشه حاكم در عرصه بين‌المللي به پيشرفت، توسعه و مزيت نسبي در زمينه‌هاي مختلف دست يابد. با توجه به اقداماتي كه عليه ايران در سال‌هاي گذشته صورت گرفته است، اين پيشرفت و توسعه سرعت نيز داشته است.

دبير شوراي عالي امنيت ملي كشورمان خاطرنشان كرد: بسياري از مسوولان كشورهاي مختلف، وقتي براي بار اول به ايران مي‌آيند، از ميزان توسعه و پيشرفت ايران، ابراز حيرت مي‌كنند؛ اين پيشرفت‌ها با وجود همه فشارها، تحريم‌ها و اقدامات ديگر عليه ايران به دست آمده است.

نماينده مقام معظم رهبري در شوراي عالي امنيت ملي تاكيد كرد: آن چه كه ما بايد دنبال كنيم، مدلي است كه برآمده از انديشه انقلاب اسلامي است و مي‌تواند در كارهاي نظري و اجرايي پياده شود.

مذاكره كننده ارشد ايران با 1+5 با اشاره به مذاكرات ژنو 2 خاطرنشان كرد: ما در آن‌جا گفتيم كه مقاصدمان در زمينه انرژي هسته‌يي صلح‌آميز است و استفاده از اين انرژي را حق خود مي‌دانيم و از آن كوتاه نمي‌آييم و بحث‌هاي مربوط به تعليق را هم نمي‌پذيريم. آن چه كه آن روز در مذاكرات در زمينه تكنولوژي هسته‌يي صحبت مي‌كرديم، در رابطه با غني‌سازي 3,5 درصد براي مصارف صلح‌آميز و براي استفاده در نيروگاه‌ها بود. ايران براي تامين سوخت راكتور تحقيقاتي تهران كه مصارف پزشكي و تحقيقاتي دارد، به سوخت به غناي 20 درصد احتياج داشت و آژانس بايد طبق مقررات و اساسنامه‌اش شرايط را براي دريافت اين سوخت را تسهيل مي‌كرد. ما گفتيم آماده‌ايم آن را از كشورهايي كه صفحه سوخت 20 درصد دارند، خريداري كنيم، اما آن‌ها خواستند از اين مساله به عنوان اهرم فشار استفاده كنند.

وي ادامه داد: پس از گفت‌وگوها در اين زمينه آن‌ها گفتند كه نمي‌توانند آن را به ما بفروشند و فقط مي‌توانند با سوخت 3,5 درصد ما تبادل كنند اما در اين زمينه هم اتفاقي نيفتاد و نشان دادند كه با پيشرفت ملت ايران مخالف هستند.

جليلي اظهار كرد: ما به آن‌ها گفتيم كه اگر سوخت را تامين نكنند، خودمان توليد مي‌كنيم؛ فراموش نمي‌كنم لبخندي كه برخي از كشورها در مذاكرات موقع شنيدن اين حرف در صورت‌شان نقش بست به اين معنا كه اين كار سختي است و ما نمي‌توانيم از عهده آن برآييم. البته درست مي‌گفتند كه توليد سوخت 20 درصد و تبديل آن به صفحات سوخت، كار پيچيده و با محاسبات دقيق و مهمي بود. آن‌ها معتقد بودند از روزي كه آغاز به شروع توليد سوخت و تبديل آن به صفحات سوخت كنيم، دو سال طول مي‌كشد. جا دارد همين‌جا از شهيد شهرياري ياد كنم كه محاسبات اين كار را او انجام داد بدون اين كه مابه‌ازاي پولي طلب كند. جمهوري اسلامي ايران به پشتوانه چنين ظرفيتي توانست كم‌تر از دو سال خودش سوخت را توليد و آن را به صفحات سوخت تبديل كند و امروز از آن نيز استفاده مي‌كنيم.

دبيرشوراي عالي امنيت ملي كشورمان با اشاره به مقاله يكي از تحليلگران آمريكايي در زمينه‌هاي راهبردي كه در اواسط دهه 90 ميلادي منتشر شده است، گفت: در اواسط دهه 90 در دوره رياست‌جمهوري كيلنتون تحريم‌ها عليه ايران تشديد شد و يكي از تحليلگران آمريكايي مقاله‌اي در اين باره نوشت. او در اين مقاله نوشت كه مسير تحريم‌ها عليه ايران اشتباه است. مسيري كه بايد دنبال شود اين است كه خلاف آن برويم و ايران را در مناسبات سياسي، اقتصادي، فرهنگي و... بين‌المللي درگير و هضم كنيم تا به اين شكل ايران را جدي‌تر و اصولي‌تر وارد مناسبات حاكم كنيم.

جليلي گفت: آن‌ها فهميده بودند آن چه كه ايران دنبال مي‌كند، الگويي براي شكستن يك انحصار بين‌المللي و مقاومتي همراه با پيشرفت است مثل آن چه كه در توليد سوخت 20 درصد اتفاق افتاد.

مذاكره كننده ارشد ايران با 1+5 خاطرنشان كرد: اگر در ژنو 2 به ما سوخت مي‌دادند، امروز اين ظرفيت در داخل كشور وجود نداشت. آن‌ها احساس مي‌كنند تا با تحريم‌ها مي‌توانند بر ملت ايران فشار وارد كنند يا مانع مسير پيشرفت ايران شوند، اما من به آن‌ها مي‌گويم كه اتفاقا شما با پيگيري اين مسير در زمين ايران بازي مي‌كنيد؛ چراكه موجب مي‌شويد انديشه جديد و كارآمدي در ارائه الگوي بومي سرعت بيش‌تري پيدا كند. امروز اگر در كشور ما پيشرفتي به وجود آمده است، حاصل مقاومت و اتكا به ظرفيت‌هاي بومي بوده است.

جليلي در سخناني در همايش اقتصاد مقاومتي در دانشگاه علم و صنعت، اظهار كرد: ما براي همكاري آماده گفت‌وگو هستيم. گفته مي‌شود زمان براي گفت‌وگو رو به پايان است اما من بايد بگويم آن چه رو به پايان است، زمان براي راهبرد فشار است. چراكه اين روش، جواب نداده است.

به پشتوانه مقاومت است که ایران در مذاکرات همواره از حقوق ملت ایران دفاع کرده و ذره ای از آن کوتاه نیامده است

دبيرشوراي عالي امنيت ملي كشورمان، با توجه به گفت‌وگوهاي هفته آينده ميان ايران و 1+5 در بغداد، خاطرنشان كرد: مقاومت ملت ايران در برابر تحريم‌ها و تهديدها موجب پيشرفتش شده است و توصيه مي‌كنم دچار اشتباه محاسباتي نشوند. امروز اگر ايران اين پيشرفت‌ها را در اختيار دارد و با عزت در گفت‌وگوها شركت كرده و از حقوق ملت ايران دفاع مي‌كند، به خاطر اين مقاومت بوده است و از حقوقش كوتاه نمي‌آيد.

جليلي ادامه داد: بعد از استانبول از برخي مقامات غربي اظهاراتي شنيده‌ام اما هشدار مي‌دهم كه دقت كنند و دچار اشتباه محاسباتي درباره ايران نشوند. او با طرح اين پرسش اگر مسير فشار و تهديد كشورهاي غربي عليه ايران در 33 سال گذشته جواب نداده است، چرا آن‌ها همچنان اين مسير را ادامه مي‌دهند؟ تصريح كرد: كساني كه از پيشرفت ايران راضي نيستند، به خاطر برخي منافع تاكتيكي از منافع راهبردي خود در سر داشته و هم‌چنان به اين مسير ادامه مي‌دهند، اما بدانند مسير فشار بر ملت ايران،‌ موجب مقاومت و پيشرفت بيشتر ملت ما مي‌شود.

مسيري كه مردم ايران براي پيشرفت انتخاب كرده‌اند، غيرقابل بازگشت است

دبيرشوراي عالي امنيت ملي كشورمان ادامه داد: مسيري كه مردم ايران براي پيشرفت انتخاب كرده‌اند، غيرقابل بازگشت است. آنها مي‌خواستند مانع پيشرفت هسته‌اي ايران بشوند و نتوانستند و ايران هسته‌اي شد.

وي خاطرنشان كرد: اگر كشورهاي غربي مي‌خواستند با اعمال فشار به ايران مقاصد سياسي را دنبال كنند و مانع انسجام و همبستگي ملت ايران شوند، بدانند كه آن‌ها بيش‌تر موجب انسجام ملت ايران شده‌اند. اين فشارها پيوند نظام و مردم را عميق و ناگسستني كرده است. ما فكر مي‌كنيم ظرفيت‌هاي ايران براي جهان فرصت است تا با استفاده از آن مناسبات جديد و عادلانه شكل گيرد.

جليلي در پايان برگزاري همايش‌هايي مثل اقتصاد مقاومتي را در تبيين الگوي جمهوري اسلامي ايران موثر دانست.

انتهاي پيام

  • پنجشنبه/ ۲۸ اردیبهشت ۱۳۹۱ / ۱۰:۲۶
  • دسته‌بندی: انرژی هسته‎‌ای
  • کد خبر: 91022816979
  • خبرنگار : 71049