نخستین جشنواره پیش نگاران مطبوعات کشور با هدف قدردانی و تکریم از روزنامهنگاران پیش کسوت کشور و افرادي که سالهای سال در ساحت روشنگری، رشد و آگاهی های عمومی مجاهدت و تلاش کردهاند، در محل باغ زیبا با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و معاون امور مطبوعاتی و اطلاعرسانی برگزار شد.
به گزارش خبرنگار سرويس رسانه خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، در این مراسم از جلال رفیع، حسین قندی و امیرحسین فردی تقدیر شد. هریک از این سه استاد در یکی از حوزههای رسانه و مطبوعات پیشکسوت و پیشگام بودهاند و خدمات و زحمات ارزنده فراوانی را برای فضای رسانهيی کشور انجام دادهاند.
جمعی از مدیران مسوول مطبوعات و خبرگزاریها، اساتید ارتباطات و روزنامهنگاری دانشگاهها، روزنامهنگاران و خبرنگاران پیشکسوت، برخی شخصیت های برجسته فرهنگی و هنری کشور، اعضاي هیات نظارت و هیات منصفه مطبوعات و برگزیدگانی از خانواده بزرگ رسانه کشور در این مراسم حضور داشتند.
در اين مراسم علاوه بر وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي، معاون مطبوعاتي و اطلاعرساني وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي، مدير كل مطبوعات داخلي، همچنين فرزين، دبير ستاد هدفمندي يارانهها و غضنفري، وزير صنعت، معدن و تجارت، پروفسور كاظم معتمدنژاد هم حضور داشتند.
در ابتداي اين مراسم محمدجعفر محمدزاده، معاون مطبوعاتي و اطلاعرساني وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي و سيدمحمد حسيني، وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي صحبت كردند. همچنين وزير صنعت، معدن و تجارت درباره كاغذ مطبوعات و نشريات مطالبي را بيان كرد.
سپس كليپي از مستند سينماي مطبوعات مشتمل بر سكانسهاي برگزيده سينماي ايران و جهان با مضمون روزنامهنگاري نمايش داده شد.
در ادامه اين مراسم گروه موسيقي بيدل با اجراي حسامالدين سراج، خانواده بزرگ رسانه را مهمان صداي خود كردند.
پس از اجراي موسيقي دعايي مدير مسوول روزنامه اطلاعات از جلال رفيع، امير حسين فردي و حسين قندي خاطراتي بيان كرد.
پس از آن توسط وزير فرهنگ وارشاد اسلامي، معاون مطبوعات واطلاع رساني، وزير صنعت، معدن و تجارت، مدير كل مطبوعات داخلي از سه استاد پيشكسوت كه اين مراسم براي پاسداشت آنها برگزار شده بود تقدير شد.
همچنين از كتاب پيشنگاران مطبوعات كشور رونمايي شد.
وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي با اشاره به تجليل سه استاد برجسته مطبوعات گفت: بايد از اين فرصت بهره گيريم و از آنها قدرداني كنيم.
سيدمحمد حسيني با اشاره به مسائل اقتصادي پيش رو در حوزهي كاغذ نشريات و مطبوعات گفت: از وزير صنعت، معدن و تجارت خواستهايم تا درباره نوسانات قيمت كاغذ و اقدامات انجام شده در اين باره حضور يابند.
وي افزود: در همين ماه كه نمايشگاه كتاب را در پيش رو داشتيم و رهبر معظم انقلاب اسلامي با حضور خود در اين نمايشگاه درباره گراني كاغذ و توليد كاغذ در كارخانههاي كشور در سال توليد ملي تاكيد كردند از اين جهت از وزير صنعت، معدن و تجارت خواستيم تا اقداماتي كه در راستاي صنعت كاغذ انجام شده را به سمع مطبوعاتي برسانند.
حسيني ادامه داد:امسال براي اولين بار در روز جهان ارتباطات معاونت مطبوعاتي اقدامي در جهت پيشبرد نرم افزاري ارتباطات انجام داد كه تاكنون تحولات شگرفي در اين باره ايجاد شده است. در سالهاي اخير دائما شاهد نوآوريها در اين حوزه بوديم و مهمتر از همه بعد نرم افزاري و پيامي است كه بايد منتقل شود و براي محتوا بايد ظرفي آماده شود.
وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي با اشاره به نظام سرمايهداري و نظام سلطه جهاني كه تلاش ميكنند فرهنگ خود را به ديگر جوامع القا كنند و از ترفندهاي مختلف براي اين كار استفاده ميكنند كه بايد با چهرهسازي و پرداختن برخي مسائل خاص و برجسته كردن قدرت خود در مقابلشان بايستيم.همچنين در كشورهايي كه همانند ايران ميخواهند مستقل باشند از مخالفين چهره سازي كردهاند و برخي در سطح جهاني جوايزي دادهاند و عرصه نبرد ومقابله بوجود آمده است.
وي با اشاره به حضور رهبر معظم انقلاب اسلامي در نمايشگاه كتاب و توصيهها و سفارشهاي ايشان گفت: صحبتهايي درباره كاغذ و كتاب مربوط به نشريات ميشود وتاكيد ايشان بر وجهه ظاهري و صفحهآرايي كتابها و نشريات بود و در درجه دوم صيانت از زبان فارسي و لزوم ويرايش در نگارش بود كه زبان فارسي روان، سليس و پرجاذبه باشد كه اين مسئله در مطبوعات هم جاي خود را دارد.
حسيني افزود: نكته ديگر ورود رسانههاي اينترنتي است كه گاهي جاي مطبوعات را تنگ ميكند و اخبار با سرعت به دست مردم ميرسد و اين كه روز بعد جاذبهاي براي مخاطبان باقي نميگذارد كه مستلزم بحث بيشتر در اين باره هستيم و ما بر اين باوريم كه هر يك از رسانهها گستره خاص خود را دارند اگرچه ممكن است ريزش مخاطب را مواجه شويم.
وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي افزود: اگر در گذشته خبر جاذبهي خود را داشت امروز بايد به سمت تحليل گزارشهاي دقيق و مصاحبهها رويم و اطلاعات بيشتري همراه با تحليل در اختيار مردم گذاريم.
وي با اشاره به برخي شبكههاي ماهوارهاي خارجي خبري گفت: ديده ميشود قبل از بيان اخبار خود تحليل آن را ميآورند اما در شبكههاي خبري داخلي تنها خبر بيان ميشود كه شايد براي ما مخاطب مفهوم چنداني نداشته باشد. نكته قابل توجه درباره رسانهها اين است كه هر چه هويت مستقلي داشته باشند تاثيرگذاريشان بيشتر خواهد بود.
حسيني افزود:احزاب وگروههايي كه تنها منافع خود را ميبينند باعث ميشود رسانه از حق مداري فاصله گيرد.
وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي تاكيد كرد:رسانهها هنوز خط تعادل ميان آزادي بيان، اخلاق و منافع كشور را به خوبي تشخيص نميدهند و من معتقدم شايد تلاشي در اين باره صورت نگرفته است و مديران مطبوعات و رسانهها نيز در اين باره چندان شفاف عمل نكردهاند.
وي در ادامه به نقد سازنده در مطبوعات تاكيد كرد وگفت: گاهي آن قدر به تعريف و تمجيد ميپردازيم وگاهي به تخريب و تخليه و مرز وفاصله ميان زمستان و تابستان را نميدانيم.
حسيني ادامه داد:امسال توسط معاونت مطبوعاتي چهارمين سمينار مطبوعات و چالشها برگزار ميشود و اميدواريم با حضور فعال رسانهها و مطبوعات مسائل اساسي مطبوعات در اين همايش مطرح شودكه در عين حال بايد به ضعفها و كمبودها توجه كنيم.
وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي در ادامه مبحث نقد سازنده گفت: هم نقد دستاندركاران وهم نقد مديران و مسوولان در مطبوعات جاي خالي دارد و روحيه نقدپذيري چندان شناخته شده نيست گاهي ديده ميشود مسوولان و مديران را به نقدپذيري دعوت ميكنند اما هنگامي كه نقدي به ميان ميآيد از سوي مسوولان هجمهاي ايجاد ميشود.
وي افزود: يكي از رسالتهاي مطبوعات نظارت بر امور كشور و در بخش مسائل مالي پيشگيري از فساد در كشور است و هر چه مطبوعات در اين باره منزه باشند تاثير آن در نقدپذيري افزاد بيشتر است.
حسيني در ادامه با اشاره به نامگذاري سال توليد ملي، حمايت از كار و سرمايه ايراني گفت:ا گر بخواهيم يك فرهنگ سازي بلند مدتي در اين باره انجام بدهيم نياز به تلاش زياد است و تنها با اتكا به كارهاي تبليغاتي وهيجاني و احساسي نميتوان اكتفا كرد وحتما بايد اين فعاليتها ريشهاي، مبنايي و عميق صورت گيرد.
وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي در پايان صحبتهاي خود از كليه پيشكسوتان عرصه مطبوعات به ويژه كساني كه در چند دهه فعاليت كردهاند گفت: بايد آنها را الگوي مناسب خود قرار دهيم و اين كه انسان بتواند پايدار باشد بسيار مهم است.دانشجويان نيز در اين باره رسالت سنگيني دارند و ديده ميشود در اين مسير گامهاي بلندي برداشتهاند و توجه ميشود هر چه نگاه عموميتر باشد موفقيتها در سطح كشور بيشتر است و هر چه بتوانيم نگاهمان را براساس مقتضيات فرهنگ غني ايراني عموميتر كنيم و آنچه كه در غرب ديكته ميشود را تكرار نكنيم در اين مسير بهتر عمل ميكنيم.
معاون مطبوعاتي و اطلاع رساني وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي هم با ابراز خرسندي از برگزاري نخستين جشنواره پيشنگاران مطبوعات كشور گفت: از سال گذشته جشنواره فصلي مطبوعات شروع و نهادينه شده و اميدواريم اين جشنواره سالهاي سال مسير خود را با موفقيت طي كند.
محمدجعفر محمدزاده گفت: برگزاري اين مراسم از دو جهت حايز اهميت است يكي از آنها برگزاري اين مراسم تا زماني كه ما هستيم بود و دوم اين كه به وعدههايمان عمل كرديم.
او افزود: نكته با اهميت كه ضرورت اين كار را براي ما برانگيخت اين بود كه احساس ميشد اين اقدام بايد در سالهاي پيشتر انجام ميشد. در جايي كه فضاي رسانهاي جهان كه عموما دست نظام سلطه است و نمونههاي بدوي را به عنوان برجستگان حوزههاي فرهنگ و هنر قالب ميكنند و ما مجبوريم گاهي از آنها ياد كنيم كم انصافي و جفا به سرمايههاي اصيل خودمان است كه بايد قدر آن ها را بدانيم.
محمدزاده با اشاره به تجليل از سه استاد پيشكسوت گفت: استاد فريد قاسمي تعبيري از اين سه نفر دارد كه به عنوان فرق مطبوعات ايران از آن ياد كرده كه عبارت است از فردي ، رفيع و قندي.
معاون مطبوعاتي و اطلاع رساني وزارت فرهنگ وارشاد اسلامي افزود: فرق را براي اين گفتيم كه جاي اين سه روي سر ما است و به عبارتي تولد اين سه در فرق نقشه ايران جاي دارد. فردي در اردبيل، رفيع در تربيت حيدريه و حسين قندي در سبزوار كه هر سه خدمات پيدا و پنهاني بر رسانه و مطبوعات كشور انجام دادهاند.
وي تاكيد كرد: نكته ديگر خصوصيات مشترك اين سه كه به عنوان كار مدام، سازگاري و مدارا و ملايمت در مدت بيش از 30 سال كار كردند. همچنين در فرهنگ لغت به كلمه رفق كه به عنوان كار مداوم سازگاري و مدارا اشاره شده كه به رموز كلمات پي ميبريم.
محمدزاده تصريح كرد:اين سه استاد پيشكسوت خدمات پيدا و پنهاني انجام دادهاند.جلال رفيع بر نمود بخش پيدا كار مطبوعاتياش،ستون طنز و مقالات وسردبيري روزنامه اطلاعات و همچنين خدمات برجسته و متعددي انجام داده است و از جمله خدمات پنهان وي معرفي چهره برتر مطبوعات كه به عنوان رستاخيز طنز مطبوعات ايران بعد از انقلاب ميشناسيم كيومرث صابري است. جلال رفيع با تبع موزون خود كتاب از دانشگاه تهران تا شكنجهگاه ساواك را به خوبي نگارش كرده است. در ادامه بايد به اميرحسين فردي اشاره كرد كه 30 خدمات مستمر و مداوم او را در عرصه مطبوعات شاهد بوديم.
معاون مطبوعاتي و اطلاع رساني وزارت فرهنگ وارشاد اسلامي افزود: 56 سال است از كيهان بچه ها ميگذرد و 30 سال فعاليت آن به حسين فردي مربوط ميشود كه حتي از بنيانگذار كيهان بچه ها نقش پايدارتر داشته است.فردي همچنين از بنيانگذاران هنر و انديشه اسلامي بعد از انقلاب اسلامي بود همچنين با امكانات محدود در مسجد جواد الائمه در حوزه كتاب جايزه شهيد غنيپور را برگزار كرد كه اكنون يكي از جوايز برتر حوزه كتاب است.
وي با ابراز خرسندي از وجود حسين قندي گفت: بيش از 40 سال خدمت مستمر در مطبوعات، 40 سال آموزش دانشجويان و روزنامهنگاران متعدد و همچنين فعاليت در كيهان هوايي، ابرار، اخبار، انتخاب، جام جم، قدس و ديگر روزنامهها را با اثر انگشت طلايي قندي ميتوانيم مشاهده كنيم.
محمدزاده ادامه داد:تيترهاي زيباي قندي شامل علي حاتمي داستان مرگ را كليد زد، همچنين تيتر هنگام اصابت موشك آمريكا در ايران كه "دريا گريست خون گريست دريا" اشاره كرد و اقدام اين جشنواره تنها ميتواند تشكر ناچيزي از خدمات اين بزرگواران باشد.
معاون مطبوعاتي و اطلاع رساني وزارت فرهنگ وارشاد اسلامي در پايان از وزير فرهنگ وارشاد اسلامي خواست تا مطبوعات كشور همچون ديگر حوزههاي فرهنگ وهنر كه داراي خانه هنرمندان، خانه تئاتر و خانه نويسندگان هستند با توافق نامه خود محل باغ زيبا را به نام باغ روزنامهنگاران نامگذاري كند.
معرفي برگزيدگان چهارمين جشنواره فصلي مطبوعات و خبرگزاريها (زمستان 1390)، هم پس از مراسم تجليل از پيشكسوتان مطبوعات كشور انجام شد.
به گزارش خبرنگار رسانه خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، برگزيدگان جشنواره فصلي مطبوعات و خبرگزاريها جوايز خود را در ميان بزرگان رسانهيي كشور و از دستان پيشكسوتان مطبوعات دريافت كردند.
خبرگزاري دانشجويان ايران در چهارمين فصل از نخستين سال برگزاري اين جشنواره دو رتبه اول بخش خبرگزاريها را از آن خود كرد.
در بخش خبر خبرگزاريها، رتبه اول براي خبري با تيتر "ساخت و آزمايش موفقيتآميز اولين ميله سوخت هستهيي در كشور "به خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا) تعلق گرفت.
همچنين در بخش گزارش خبري هم رتبه اول براي گزارش با تيتر "در اردوگاه اصولگرايان چه ميگذرد" به خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) تعلق گرفت.
در بخش دوم بخش خبر خبرگزاريها رتبه دوم به خبرگزاري فارس براي خبري با عنوان "خيز قطريها براي جذب نخبگان پتروشيمي ايران با حقوق 12 هزار دلاري" و رتبه سوم به مركز خبر حوزه براي خبري باعنوان "نيمي از مردم تهران پايه ماهوارهاند" اهدا شد.
در بخش گزارش خبري نيز رتبه دوم به خبرگزاري مهر براي خبري با عنوان "پشت پرده گراني ارز و عدم عرضه كالا توسط تجار و بازرگانان" و رتبه سوم به خبرگزاري ايرنا براي خبري با عنوان "قلادههاي طلا مسيري جديد در سينماي سياسي" تعلق گرفت.
در بخش عكس خبرگزاريها: رتبهها اول را خبرگزاري ايرنا، رتبه دوم ايلنا، و رتبه سوم خبرگزاري شبستان كسب كردند.
بخش اول مطبوعات: در بخش تيتر، تيتر "آسيا در خاك كشتي ايران" از روزنامه ايران. تيتر "2 گردشگري پزشكي در سي.سي.يو" از روزنامه جام جم، رتبه سوم "پاي چه كسي روي سيم است" از روزنامه هفت صبح برگزيده شدند.
بخش گفتوگو: رتبه اول تا سوم به ترتيب گفتوگو با مدير عامل پيشين ايران خودرو، دفاعيه منوچهر منطقي: ايران خودرو در زمان من بدهي نداشت از روزنامه اعتماد؛ گفتوگو با چنگيز جليلوند بازيگر و دوبلور به هم بدهكارند از روزنامه جام جم و رتبه سوم گفتوگو با رضا عطاران آن مرد آمد، با اسب! از روزنامه باني فيلم.
نقد: رتبه اول تا سوم به ترتيب نگاهي به سينمايي كه اصلا 30 سال نيست، شعار: اخلاق ،اميد و آگاهي، اجرا: ابتذال، انحراف ومهاجرت از روزنامه كيهان؛ نقد فيلم سينمايي نارنجي پوش، "مخاطب فيلم ياد انقلابهاي مخملي و رنگي ميافتد" از روزنامه رسالت و رتبه سوم "به گذري و نقدي بر وضع حقوق زنان" از روزنامه فرهنگ آشتي.
گزارش خبري: رتبه يك به "اردوهاي پرسشبرانگيز فوتبال در آنتاليا" از روزنامه جام جم، رتبه دوم "جو تابستاني در معاملات زمستاني مسكن" از روزنامه دنياي اقتصاد، "سرگرداني 6.5 ميليون وديعه گذار عمره" از روزنامه خراسان.
گزارش: رتبه اول به روزنامه خراسان براي گزارش باعنوان "بارش اشك در جنگل ابر"، رتبه دوم به روزنامه اطلاعات "درخت بكاريد زندگي برداشت كنيد" و رتبه سوم به روزنامه كيهان براي گزارشي با عنوان "دانشمند شهيدي كه ولايت فقيه خط قرمزش بود". همچنين گزارش "اين جا محل زندگي است نه محل زنده ماندن" به عنوان رتبه سوم از روزنامه تهران امروز معرفي شد.
سرمقاله: "اخراجيها 1 و 2 و 3 " از روزنامه شرق، "تحريم و تهديد" از روزنامه اطلاعات، "بازسازي كمپ ديويد در تونس" از روزنامه كيهان و همچنين "راه جذب مخالفان" با رتبه سوم از روزنامه اعتماد رتبههاي برتر شدند.
مقاله: رتبه اول "پتك فقر بر قله سرمايه اجتماعي" از روزنامه دنياي اقتصاد، "نوروز در فرهنگ شيعه" از روزنامه اطلاعات و "آسيبشناسي نظام جمهوري اسلامي و مسووليت روحانيت" از روزنامه جمهوري اسلامي رتبههاي برتر شدند.
در بخش عكس: رتبه اول به روزنامه گل، رتبه دوم روزنامه آرمان و رتبه سوم روزنامه كار و كارگر.
صفحهآرايي: رتبه اول روزنامه تهران امروز، رتبه دوم وطن امروز، رتبه سوم روزنامه ملت ما.
كاريكاتور: رتبه اول روزنامه همشهري، رتبه دوم خبر ورزشي و رتبه سوم روزنامه جوان.
انتهاي پيام