گشت خبرنگاران در بخش‌هايي از بافت تاريخي تهران

در دومين روز از هفته‌ي ميراث فرهنگي،‌ اداره كل ميراث فرهنگي و گردشگري استان تهران خبرنگاران حوزه‌ي ميراث فرهنگي را براي بازديد به بخشي از بافت تاريخي تهران و برخي موزه‌ها برد.

در دومين روز از هفته‌ي ميراث فرهنگي،‌ اداره كل ميراث فرهنگي و گردشگري استان تهران خبرنگاران حوزه‌ي ميراث فرهنگي را براي بازديد به بخشي از بافت تاريخي تهران و برخي موزه‌ها برد.

به گزارش خبرنگار سرويس ميراث فرهنگي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، در اين بازديد كه عصر روز گذشته (سه‌شنبه، 26 ارديبهشت‌ماه) در دومين روز از هفته‌ي ميراث فرهنگي انجام شد كه با عنوان «ميراث فرهنگي و رسانه» معرفي شده بود، قبل از شروع حركت اتوبوس حامل خبرنگاران، مديركل ميراث فرهنگي و گردشگري استان تهران ـ محمدحسين فرمهيني فراهاني ـ با حضور در جمع خبرنگاران از آن‌ها خواست ميراث فرهنگي استان تهران را به بهترين نحو معرفي كنند و گام‌هاي خوبي در اين زمينه بردارند تا در سطح كشور به جايگاه خوبي برسد.

او سپس از خبرنگاران به‌دليل حضور نداشتن در اين تور عذرخواهي كرد و معاون ميراث فرهنگي اين اداره كل ـ بهروز جلالي ـ را نماينده‌ي خود در اين تور دانست.

در اين بازديد كه يك ليدر بخش خصوصي راهنماي آن بود، خبرنگاران به مجموعه كاخ گلستان رفتند در كنار در ورودي اين كاخ، خبرنگار ايسنا از معاون ميراث فرهنگي اداره كل ميراث فرهنگي و گردشگري استان تهران خواست تا خبرنگاران را به مكاني كه چندي پيش در آنجا سردر نقاره‌خانه تهران قديم پيدا شده بود، ببرند. جلالي نيز محوطه‌ي روبه‌روي كاخ گلستان را كه با سنگ نماي سفيد پوشانده شده بود، نشان داد و گفت: چون در اين محوطه عمليات باستان‌شناسي انجام نمي‌شود، روي آن با ملات سبك پوشيده شده است تا از تخريب آن جلوگيري شود. دليلي ندارد اكنون روي آن باز باشد تا به زباله‌داني تبديل شود.

او در پاسخ به اين پرسش كه مگر براساس برنامه‌ريزي‌هاي انجام‌شده قرار نبود اين سردر احيا و بازسازي شود و به حالت نخستين بازگردد، اظهار كرد: باقي‌مانده‌ي سردر نگاره‌خانه يا بايد خواناسازي و سپس احيا شود يا مولاژ آن در اين محوطه ساخته و نصب شود. در صورت ساخت مولاژ نيز نخست بايد مشكل ارتفاع در اين محدوده را با ساختمان‌هاي اطراف آن از جمله مسجد ارگ و ساختمان دادگستري برطرف كرد.

در تور بازديد خبرنگاران از كاخ گلستان،‌ آن‌ها از ايوان تخت مرمر، خلوت كريمخاني، موزه‌ي مخصوص (حوضخانه تالار سلام) و تالار آينه ديدن كردند. پس از بازديد از اين كاخ ـ موزه‌ها كه با توضيحات راهنمايان هر بخش از محوطه همراه بود، خبرنگاران براي ادامه‌ي بازديد به بافت تاريخ امامزاده يحيي (ع) رفتند. در آنجا خبرنگاران نخست از خانه‌ي كاظمي كه اكنون به خانه‌ي فرهنگ محله تبديل شده است ديدن كردند و سپس با گذشتن از كوچه‌هايي مانند صاحب‌جمع، بن بست حمام قنبر و كوچه ماست‌بندها، براي بازديد به حمام نواب رفتند.

به گفته‌ي حسن سرلك ـ ليدر گروه ـ قرار بود برخي خانه‌هاي تاريخي ديگر در اين بافت تاريخي كه توسط شهرداري يا اداره كل ميراث فرهنگي تهران مرمت شده‌اند و به آن‌ها كاربري‌هاي اداري ـ فرهنگي داده شده است، ديدن كنند كه به‌دليل تمام شدن ساعت كاري آن‌ها، بازديد خبرنگاران از بافت تاريخي تهران به پايان رسيد.

انتهاي پيام

  • چهارشنبه/ ۲۷ اردیبهشت ۱۳۹۱ / ۱۱:۳۵
  • دسته‌بندی: گردشگری و میراث
  • کد خبر: 91022716418
  • خبرنگار : 71191