دبير انجمن آترواسكلروز ايران با بيان اينكه استنشاق هواي آلوده به ذرات معلق و گرد وغبار سبب نفوذ ذرات ريز به كيسههاي هوايي ميشود، گفت: بدين ترتيب اكسيژن رساني به قلب محدود مي شود و آثار سوء اين ذرات به صورت بي نظمي در ضربان قلب (آريتمي) و ايجاد حملات قلبي براي افرادي با بيماريهاي زمينهاي قلب تظاهر ميكند.
دكتر محمدرضا محمدحسني در گفتوگو با خبرنگار «سلامت» خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، اظهار كرد: نفوذ گرد وغبار از مرزهاي غربي كشور ميزان آلودگي هوا را به چندين برابر حد مجاز رسانده كه آثار سوئي بر روي دستگاههاي قلبي و تنفسي دارد.
وي، با اين توضيح كه آثار آلودگي هوا بر دو نوع كوتاه و دراز مدت قابل تقسيم است، گفت: آثار سريع و كوتاه مدت آلودگي هوا به صورت اختلال در ضربان قلب (آريتمي) و حملات قلبي (براي افرادي با بيماري زمينهاي قلب) و در نهايت مرگ بروز ميكند.
دبير انجمن آترواسكلروز ايران افزود: در دراز مدت، ذرات ريز چند ميكروني گرد و غبار كه وارد دستگاه تنفسي و خون شده، در جدار عروق رسوب كرده و با ايجاد التهاب، شرايط را براي بروز آترواسكلروز (تصلب شرايين) و تنگي عروق فراهم ميكند.
وي با بيان اينكه همه ناگزير به استنشاق هوا هستيم، گفت: از اينرو براي پيشگيري از بروز عوارض نامطلوب آلودگي هوا نبايد در معرض هواي آلوده قرار بگيريم و از ورزش كردن در اين هوا جدا خودداري شود چون فعاليت ورزشي باعث افزايش ضربان قلب و دستگاه تنفسي و متعاقب آن افزايش ورود هواي آلوده به ريتين ميشود.
محمدحسني، در ادامه بر ضرورت استفاده از ماسك كاغذي تاكيد كرد و افزود: همچنين شهروندان بايد در فضاهاي آلوده از تنفسهاي عميق خودداري كنند.
دبير انجمن آترواسكلروز ايران در پايان به هموطنان توصيه كرد تا پيش از بهبود شرايط آلودگي هوا حتيالامكان در منازل بمانند و از سفرهاي غير ضرور خودداري كنند.
انتهاي پيام