باطري، زندگي «روژان كوچولو» را كم‌سو كرد

27 ماه از حادثه تلخي كه «روژان» به خاطر شيطنت كودكانه خود گرفتار راهروهاي دادسراي پزشكي شده است، مي‌گذرد و تلاش مادر جوان اين طفل براي اثبات‌ قصور پزشكي پس از گذشت دوسال همچنان ادامه دارد.

27 ماه از حادثه تلخي كه «روژان» به خاطر شيطنت كودكانه خود گرفتار راهروهاي دادسراي پزشكي شده است، مي‌گذرد و تلاش مادر جوان اين طفل براي اثبات‌ قصور پزشكي پس از گذشت دوسال همچنان ادامه دارد.

روژان حالا دختر چهارسال و شش ماهه‌ايست كه 27 ماه پيش به دور از چشم پدر و مادرش باطري كنترل ضبط‌ماشين را بلعيده اما همچنان به دليل مشكلات پيش آمده تنها مي‌تواند مايعات را به كمك سرنگ پنج ميليمتري بخورد.

مژگان علمي‌پور مادر روژان در گفت‌وگو با خبرنگار «حوادث» خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، با بيان اينكه 27 ماه پيش دختر دوساله‌اش به دور از چشم پدر و مادر كنترل ضبط ماشين را با دندان شكسته و باطري كوچك دايره‌اي‌ شكل آن را بلعيده است گفت: ساعت 2 نيمه شب كودك را به درمانگاهي منتقل كرديم كه مسئولان بخش اورژانس اين درمانگاه اعلام كرده‌اند به دليل نداشتن امكانات بايد به بيمارستان تخصصي‌تري برويد.

مادر روژان كوچولو با بيان اينكه نيمه‌هاي شب به سرعت روژان را به بيمارستان ديگري منتقل كرديم مدعي شد: سهل‌انگاري تيم پزشكي در همان شب باعث شد كه روژان تا زير تيغ هشت جراح برود.

وي با بيان اينكه طفل خردسالش پس از هر بار عمل جراحي نمي‌تواند تا يك هفته غذا بخورد گفت: دختر چهارساله‌ام تنها 11 كيلو وزن دارد و تنها مي‌تواند مايعات را مصرف كند.

علمي‌پور گفت: هنگامي كه اين كودك مايعات مصرف مي‌كند، براي آن كه دچار مشكل نشود مجبور هستم گلوي او را ماساژ دهم تا مايعات به راحتي از گلويش پايين رود.

روژان در ايسنا

مادر روژان كوچولو گفت: تا چهارماهه پيش شلنگي به معده روژان وصل بود و تنها مي‌توانست مايعات را بخورد اما با انجام عمل‌هاي متعدد در حال حاضر معده اين طفل در نزديكي گلويش قرار دارد و پس از بلع مايعات، مايع مستقيما وارد معده روژان مي‌شود چرا كه پس ازهشت بار عمل جراحي روي مري اين كودك تنها يك سانتيمتر از مري او باقي مانده است.

وي در مورد شب حادثه با بيان اينكه در بيمارستان هيچ اقدامي توسط پزشكان براي نجات كودك انجام نشد گفت: روژان پس از هفت ساعت به اتاق جراحي رفت، اما باطري به دامنه مري او نفوذ كرده بود و بايد مري برداشته مي‌شد.

علمي‌پور با بيان اينكه پزشكان هر بار با برداشتن قسمتي از مري دخترم تلاش داشتند تا مشكل او را برطرف كنند، گفت: هر بار روژان ضعيف‌تر مي‌شود و نمي‌تواند غذا بخورد.

وي با بيان اينكه نتايج پزشكي نشان مي‌دهد اين دختر چهارساله بايد براي ادامه درمان و تلاش براي زنده ماندن به خارج از كشور سفر كند گفت: با نامه‌نگاري‌هايي كه با يك پزشك انگليسي انجام شده مشخص شد كه مبلغ بيش از 160 هزار پوند براي ادامه درمان اين طفل نياز است.

روژان از ورود به اجتماع ترس دارد

دخترم با داروهاي آرام‌بخش، آرام مي‌شود

مادر روژان در بخش ديگري از سخنان خود با اشاره به ترس‌هاي شبانه اين طفل به ايسنا گفت: روژان از ورود به اجتماع ترس دارد و تصور مي‌كند هنگامي كه ما ازمنزل خارج مي‌شويم به بيمارستان قرار است برويم به همين دليل جيغ مي‌كشد و مدتي است كه با داروهاي آرام‌بخش او را آرام مي‌كنم.

وي با بيان اينكه روژان حتي از خوردن غذا نيز ترس دارد گفت: هنگامي كه روژان دچار اين مشكل شد، تنها دوسال داشت و تصوري از غذا و صرف آن نداشت و دراين مدت نيز تنها با سرنگ پنج ميليمتري مايعات را به گلوي او مي‌ريختم به همين دليل تصور مي‌كند كه غذا خوردن بسيار سخت است و از آن فرار مي‌كند و هنگامي كه به او موادغذايي جامد مي‌دهم، چون نمي‌تواند آن را ببلعد غذا را پس مي‌زند.

وي با بيان اينكه بنا به گفته دكتر اميري روانشناس و متخصص اعصاب اين طفل دچار موج‌گرفتگي عصبي شده است گفت: اين كودك از ورود به اجتماع ترس دارد.

علمي‌پور در توضيحات خود با بيان اينكه در سال 89 به دادسراي جرايم پزشكي رفته است، گفت: نيمه شب دوم بهمن‌ماه سال 88 به دليل نبود دستگاه آندوسكوپي به بيمارستان ديگري رفتيم كه در آنجا نيز مسئولان بيمارستان به خاطر نداشتن تجهيزات كامل ما را به بيمارستان تخصصي ديگري فرستادند كه در آنجا نيز يك ساعتي به دلايل نامشخص معطل شديم كه كادر پزشكي با گرفتن عكس‌هاي پزشكي متوجه شدند كه باطري به ديواره مري چسبيده و كاري نكردند تا به اين نتيجه رسيدند كه روژان بايد به بيمارستان تخصصي‌تر منتقل شود.

وي با بيان اينكه پنج ساعت در آن بيمارستان منتظر مانديم تا روژان را به اتاق جراحي منتقل كنند، گفت: جالب است بدانيد روژان پس از آن كه از آندوسكوپي خارج شد بدون هيچ دستگاه اكسيژن و برانكارد روي دستانم به اتاق عمل منتقل شد.

علمي‌پور با بيان اينكه تيم پزشكي قسمتي از مري را كه دچار ميكروب شده بود برداشتند و دوسر آن را پيوند زدند، گفت: سه روز از اين حادثه نگذشته بود كه معاينات نشان داد پيوند باز شده است و به خاطر اين سهل‌انگاري مري روژان را خارج كردند.

اسناد پزشكي روژان

وي با بيان اينكه پزشكان براي زنده‌ماندن روژان با سوراخي كه در ناحيه معده او ايجاد كردند به او غذا مي‌رساندند گفت: روژان به مدت سه ماه از طريق لوله تغذيه مي‌شد.

علمي‌پور با بيان اينكه پس از ثبت شكايت ما از كادر پزشكي بيمارستان به دليل سهل‌انگاري و قصور در ارائه خدمات اورژانسي به طفل دوساله، كارشناسان پزشكي دست به كار شدند تا ميزان قصور تيم جراحي اين بيمارستان معروف را مشخص كنند، گفت: كارشناسان پس از بررسي‌هاي لازم اعلام كردند با استناد به بررسي پرونده باليني بيمارستان دو پزشك فوق تخصص گوارش به دليل عدم‌هماهنگي به موقع با سرويس جراحي و تاخير در انجام آندوسكوپي بيمار مرتكب 10 درصد قصور نسبي پزشكي شده‌اند و مبلغ شش ميليون تومان ديه براي روژان در نظر گرفته شد.

وي با بيان اينكه اين كودك به جاي رفتن به مهدكودك يا مراكز تفريحي هفته‌اي دو مرتبه به ملاقات پزشك اعصاب مي‌رود، گفت: روژان هر بار كه از خانه بيرون مي‌آييم بي‌قراري مي‌كند و مي‌ترسد كه به مطب پزشك برويم.

علمي‌پوربا بيان اينكه ميليون‌ها تومان خرج بيماري روژان شده است گفت: كودكم ضعيف است و توانايي اين همه جراحي را ندارد و بار نخست مري را در داخل گلو گذاشتند و در جراحي بعدي چندين‌بار پيوند زدند، بافت مري فاسد شده و به همين خاطر در عمل‌هاي بعدي مري را خارج كردند و معده را به نزديكي گلوي دختر چهارساله‌ام آوردند تا راحت‌تر غذا مصرف كنم.

مادر روژان كوچولو با بيان اينكه پس از گذشت ماه‌ها كميسيون پزشكي، قصور پزشكي را 10درصد عنوان كرد، گفت: تصورش را هم نمي‌كردم كه پرونده دخترم با اين راي بسته شود.

وي با بيان اينكه به جد پيگير حقوق از دست رفته روژان است مدعي شد: براي پيگيري اين حكم به تمام مراجع قضايي مراجعه كردم و جالب است بدانيد در دستور بازپرس دادسراي جرايم پزشكي دستوري مبني بر رسيدگي به قصورات بيمارستان مربوطه داده شده بود اما اين مهم در بررسي‌ها مغفول مانده است.

همچنين دكتر صادقيان فوق تخصص جراحي كودكان، نيز با بيان اينكه روژان به دليل بلع باطري دچار سوراخ‌شدن مري شده است به ايسنا گفت: اين كودك به علت مشكلات ايجاد شده تحت پيوند مري قرار گرفت اما اين پيوند پاسخ نداده و پس از مدتي اين مري تنگ‌تر شد كه با عمل جراحي اين بافت گشادتر شد اما در حال حاضر اين كودك تنها مي‌تواند مايعات مصرف كرده و در بلع موادغذايي جامد مشكل دارد.

به گزارش ايسنا، روژان چهارساله نحيف‌تر و خجالتي‌تر ازآن بود كه حتي بتواند از اطرافش درك درستي داشته باشد او با آن كه چهارسال سن دارد اما هنوز از پستانك استفاده مي‌كند و به گفته مادرش از آنجايي كه عمل‌هاي جراحي پي درپي روي تارهاي صوتي او اثرگذاشته نمي‌تواند به درستي سخن بگويد، او اين روزها منتظر است تا بلكه با دريافت كمك‌هاي مالي از سوي مردم نيكوكار براي درمان تخصصي اقدام كند تا آينده‌اي روشن‌تر داشته باشد.

انتهاي پيام

روژان در ايسنا

روژان در ايسنا

روژان در آي سي يو

روژان در ايسنا

  • سه‌شنبه/ ۲۶ اردیبهشت ۱۳۹۱ / ۱۴:۰۵
  • دسته‌بندی: حوادث، انتظامی
  • کد خبر: 91022615875
  • خبرنگار : 71368