در پی بارندگی شب گذشته در بجنورد و آبگرفتگی معابر، یک مادر و کودک در جوی آب کنار خیابان گرفتار شده و غرق شدند.
محمد آروین، مدیرکل مدیریت بحران خراسانشمالی در گفت وگو با خبرنگار خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، در این رابطه اظهار كرد: فرماندار بجنورد رییس بحران شهرستان است که آنها باید جوابگو باشند، پس از وقوع حادثه، اگر نتوانستند کاری بکنند به سراغ مدیریت بحران استان میآیند تا اقدام شود.
وی با ذکر اینکه در پی بارندگی شدید یک تانکر بین فاروج و شیروان واژگون شد و با کمک نیروهای امدادی مشکل برطرف شد، اظهاركرد: حادثه غرق شدن خانم در جوی آب حادثه دوم بود که اتفاق است و پیش میآید!
آروین با بیان اینکه شب گذشته تا ساعت 4:30 دقیقه بامداد در محل حضور داشته است، ادامه داد: بحران یعنی اینکه وقتی گروهی از مردم آسیب ميبينند باید به آنها رسیدگی کرد و فرماندار و شهردار متولی قضیه این خانم هستند، فرماندار و شهردار باید برای این مسأله پاسخ بدهند و اگر پاسخ دادند من هم جواب میدهم.
مدیرکل مدیریت بحران خراسانشمالی در ادامه گفت: برای ساماندهی معابر و هدایت آبهای سطحی در فلکه کارگر بجنورد دو میلیارد ریال اعتبار به شهرداری داده شد تا برای این کار راهکار پیدا کنند و آبها را ساماندهی کنند اما هنوز هیچ اقدامی نکردهاند.
وی ادامه داد: بعد 30 سال هنوز فلکه کارگر همین مشکل را دارد.
کیوان دژهوت، شهردار بجنورد نيز در تماس تلفني خبرنگار ايسنا پس از ذکر اینکه "ما داریم گزارشات را جمعبندی میکنیم، زنگ بزنید از فرماندار بگیرید" مکالمه را قطع کرد.
سیدمحمد لنگری، رییس شورای اسلامی شهر بجنورد در این رابطه اظهار كرد: من شب گذشته در بجنورد نبودم و تازه متوجه شدم.
وی با بیان اینکه عمق جوی آب زیاد بوده و مادر و کودک در اثر بارندگی در آن غرق شدند، افزود: چون آب کل شهر به میدان کارگر میرسد باید روی این کانال پوشیده شود، اما در جریان نیستم که پوشیده شده است یا خیر.
وی ادامه داد: راهکار این است که آبی که از سمت بیمارستان امام علی (ع) به سمت میدان کارگر جریان مییابد سریعا انتقال یابد.
رییس شورای اسلامی شهر بجنورد گفت: این مسایلی نیست که برای این کار کوچک شهروندان آسیب ببیند و هر کانالی که در سطح شهر وجود دارد باید سرپوشیده شود و یا باید در کنار جوی آب نرده گذاشته شود تا مردم راحت رد بشوند.
محمدرضا عفتی، معاون عمرانی استاندار خراسانشمالی نيز با ذکر اینکه "من جلسهام" حاضر به مصاحبه نشد.
بنا به این گزارش بر اثر حدود 40 دقیقه بارندگی در شب گذشته در بجنورد، معابر مرکزی شهر بجنورد دچار آبگرفتگی شدید شد، در پی بارش و رعد و برق شدید، برق شهر قطع شد که طی این اتفاق و راه افتادن سیلاب، مادر و کودک خردسالش هنگام عبور از خیابان، در جوی آب کنار خیابان افتاده و غرق شدند.
در حال حاضر آتشنشانی، هلال احمر و سایر نیروهای امدادی که از شب گذشته در محل حادثه حضور یافتهاند برای یافتن جسد این کودک در جستوجو هستند.
مدیرعامل سازمان جمعیت هلال احمر خراسانشمالی: جست وجو برای کودک غرق شده ادامه دارد
در پی بارندگی شب گذشته در بجنورد و آبگرفتگی معابر، یک مادر و کودک در جوی آب کنار خیابان گرفتار و غرق شدند که پس از ساعاتی جسد مادر پیدا شد اما جسد کودک همچنان مفقود است.
مدیرعامل جمعیت هلال احمر خراسانشمالی در این خصوص به خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا) گفت: جستوجو برای کودک غرق شده هنوز ادامه دارد.
حامد سجادی با اشاره به اینکه تمامی کانالهای مسیر وقوع حادثه جست و جو شده است، افزود: تاکنون جست و جوها برای یافتن کودک به نتیجه نرسیده است و تجسس مجدد کانالها آغاز شده است.
وی ادامه داد: در این عملیات 50 تا 60 تیم امداد و نجات همکاری دارند و سگهای تجسس نیز همکاری دارند.
سجادی در خصوص علت بروز این حادثه توضیح داد: شب گذشته به دنبال بارندگی شدید، پر شدن کانالها و قطع برق دختربچه 2.5 تا سه ساله در داخل یکی از این کانالهای مرکز شهر سقوط میکند که با تلاش مادر برای نجات فرزند، خود مادر نیز به کانال میافتد که سبب غرق شدگی آنها میشود.
وی بیان کرد: پس از بروز این حادثه و انجام عملیات نجات توسط این نهاد، جسد مادر تا ساعت 21:30 دقیقه شب پیدا شد.
نماينده مردم بجنورد: شوراي شهر، شهردار وفرماندار پاسخگو باشند
نماینده مردم بجنورد، گرمه، جاجرم، مانه و سملقان در مجلس شورای اسلامی در رابطه با گرفتاري و غرق شدن يك مادر و كودك در پي بارندگي شب گذشته در بجنورد و آبگرفتگي معابر اظهار كرد: باید شورای شهر، شهردار و فرماندار پاسخگوی این حادثه باشند.
موسیالرضا ثروتی در گفت وگو با خبرنگار خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، افزود: آبگرفتگی معابر در سطح شهر بجنورد سابقه طولانی دارد، این موضوع در گذشته نیز پیگیری و مطرح شده است، برای رفع این مشکل به خصوص در مرکز بجنورد، باید آبهایی را که به سطح شهر سرازیر میشوند به بیرون از شهر هدایت کرد.
ثروتی ادامه داد: جهت حل این مشکل و هدایت آبهای سطحی به بیرون از شهر لازم است که در خیابان شهر کانالهایی احداث شود.
وی تأکید کرد: شهرداری، فرمانداری و شورای شهر باید در این زمینه پاسخگو باشند و با کمک ستاد حوادث غیرمترقبه نسبت به هدایت آبها از سطح شهر اقدام کنند.
نماینده مردم بجنورد، گرمه، جاجرم، مانه و سملقان در مجلس شورای اسلامی اظهار كرد: استاندار خراسانشمالی نیز موظف است که به اقدامات این نهادها نظارت داشته باشد.
بر اثر حدود 40 دقیقه بارندگی در شب گذشته در بجنورد، معابر مرکزی شهر بجنورد دچار آبگرفتگی شدید شد، در پی بارش و رعد و برق شدید، برق شهر قطع شد که طی این اتفاق و راه افتادن سیلاب، مادر و کودک خردسالش هنگام عبور از خیابان، در جوی آب کنار خیابان افتاده و غرق شدند.
رییس شرکت برق بجنورد: غرق شدن مادر و کودک ارتباطی به قطعي برق نداشته است
رییس شرکت برق بجنورد در خصوص گرفتار شدن یک مادر و کودک در جوی آب خیابان مرکز شهر بجنورد و غرق شدنشان گفت: غرق شدن مادر و کودک ارتباطی به قطع برق نداشته است.
علیرضا علیخانی در گفت وگو با خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، با اشاره به اینکه قطع برق با حوادث طبیعی مانند طوفان، تگرگ و سیل امری طبیعی است و ممکن است در هر منطقهای رخ دهد، افزود: سقوط یک درخت پوسیده در محل بلوار امام رضا(ع) بعد از رستوران اکبر جوجه بر روی شبکه 20 کیلو ولت دومداره عامل اصلی قطع برق در شب گذشته بوده است.
به گفته وی این شبکه یک سوم برق بجنورد را تأمین میکند.
علیخانی با بیان اینکه این مشکل در اواخر سال گذشته نیز اتفاق افتاده است و برق به مدت یک ساعت قطع شد، ادامه داد: این شرکت با همکاری هشت اکیپ اتفاقات و عملیات توانست بعد از گذشت نیم ساعت این مشکل را در شب گذشته مرتفع کند.
وی اظهار كرد: پیشبینی میكردیم که اتصال برق در شب گذشته بیش از یک ساعت طول بکشد، اما به دلیل برگزاری مانورهای مختلف توانستیم این مشکل را بعد از نیم ساعت مرتفع کنیم.
این مقام مسوول با ذکراینکه مقصر اصلی این حادثه شهرداری بوده است، تصریح کرد: شهرداری باید روی کانالهای شهری را ميبست که متأسفانه این امر انجام نشده بود.
وی با تصریح اینکه در یکی از روزنامههای این استان مطلبی مبنی بر اینکه "قطع برق جان مادر و کودک را گرفت" منتشر شده است، خاطرنشان کرد: نامهای به دادستانی نوشته شده است که قطع برق چه ارتباطی با بروز این اتفاق دارد؟
مدیرعامل شرکت برق بجنورد ادامه داد: قطع برق اجتنابناپذیر است و ممکن است حتی با برخورد یک کامیون به شبکه برق این مشکل به وجود آید.
دادستان بجنورد: با مقصران برخورد میكنيم
در پی بارندگی شب گذشته در بجنورد و آبگرفتگی معابر، یک مادر و کودک در جوی آب خیابان مرکزی اين شهرستان گرفتار و غرق شدند.
میرعلم سیدی ـ دادستان عمومی و انقلاب بجنورد ـ در گفت وگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، در اين زمينه تصريح كرد: به طور قطع اگر مشخص شود که در این حادثه افرادی مقصر بودهاند، با آنها برخورد قضایی میشود.
وی با بیان اینکه این اتفاق ناخوشایند همزمان با بارندگی و قطع شدن برق رخ داده است، افزود: به سرپرست مدیریت بحران استانداری استان نیز گفتهام که در این رابطه جلسه اضطراری تشکیل دهد.
دادستان بجنورد با بیان اینکه اين شهرستان در بخشهای مختلف مشکل دارد، اظهار كرد: شامگاه دوشنبه به علت بارش باران این اتفاق افتاد. اگر بر اثر بارندگی برق قطع شود و مغازه مردم از سوی اراذل و اوباش مورد دستبرد قرار گيرد چه کسی پاسخگو خواهد بود؟
دادستان بجنورد از ازدحام مردم در صحنه حادثه نیز انتقاد کرد و افزود: در شب گذشته 70 تا 80 درصد از توان نیروهای امدادرسان هلال احمر، آتش نشانی و نیروی انتظامی درگیر دور کردن مردم از صحنه شد.
سیدی با بیان اینکه ما در این زمینه نقص عمده داریم تاكيد كرد: باید در این راستا فرهنگسازی صورت گيرد و مردم توجیه شوند.
وی از مردم خواست که به هنگام بروز این حوادث با نیروهای هلال احمر، نیروی انتظامی و امداد همکاری کنند.
بر اساس این گزارش، جسد مادر مدتی پس از وقوع حادثه پیدا شد، اما تلاشها برای یافتن جسد کودک ادامه دارد.
معاون عمراني استاندار خراسانشمالي: دادگستري و قوه قضاييه مجرم را مشخص ميكند
معاون عمراني استانداري خراسانشمالي گفت: در حادثه غرق شدن مادر و كودك در مركز شهر بجنورد، نبايد به دنبال مجرم گشت.
احمدرضا عفتي در گفت وگو با خبرنگار خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، در پاسخ به اين سوال كه هر يك از نهادها مانند شهرداري و شركت برق علت بروز اين حادثه را به گردن نهاد ديگري مياندازند، افزود: دادگستري و قوه قضاييه مجرم را مشخص خواهد كرد.
وي با اشاره به اينكه شرايط بد جوي يكي از علل اصلي بروز اين مشكل بوده است، ادامه داد: اين امر نيز به دست كسي نيست و ممكن است در هر منطقهاي اتفاق بيفتد.
عفتي در پاسخ به اين سوال كه اعتباري براي احداث و بازسازي كانالهاي اين شهر به شهرداري تخصيص داده شده، اما اين نهاد هيچ اقدامي در اين خصوص انجام نداده است، اظهار كرد: اين اعتبار فقط براي ساخت و بازسازي كانالهاي مركز شهر پيشبيني نشده بلكه براي مناطقي مانند كلاته جواديه و مركش نيز پيشبيني شده است.
وي با ذكر اينكه سيل و آبگرفتگي گلستانشهر بجنورد را نيز تهديد ميكند، توضيح داد: براي كنترل هر گونه حادثهاي در اين منطقه مطالعات در حال انجام است و مسيرها بايد مشخص شوند.
اين مقام مسئول اظهار كرد: كانالهاي موجود در محل حادثه متعلق به سالهاي گذشته است، اما تاكنون هيچ حادثهاي در اين منطقه اتفاق نيفتاده بود.
انتهاي پيام