/گزارش كامل ايسنا از نشست سخنگوي شوراي نگهبان/

اظهارات كدخدايي درباره برگزاري انتخابات رياست‌جمهوري و اعلام نتايج بررسي صحت انتخابات مجلس

سخنگوي شوراي نگهبان با تقدير از حضور پرشور مردم در مرحله دوم نهمين دوره انتخابات مجلس شوراي اسلامي گفت: مردم با مشاركت خود نشان دادند كه هميشه پايبند به نظام جمهوري اسلامي ايران هستند.

سخنگوي شوراي نگهبان با تقدير از حضور پرشور مردم در مرحله دوم نهمين دوره انتخابات مجلس شوراي اسلامي گفت: مردم با مشاركت خود نشان دادند كه هميشه پايبند به نظام جمهوري اسلامي ايران هستند.

به گزارش خبرنگار حقوقي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، عباسعلي كدخدايي در نشست روز شنبه خود با نمايندگان رسانه‌ها افزود: در ‌15 حوزه كه در پنج استان كشور قرار داشت به دليل اينكه احتمال مي‌داديم مشكلاتي بوجود بيايد بازرساني را قبل از انتخابات تعيين كرديم كه اين كار ماحصل تجربه مرحله اول انتخابات مجلس شوراي اسلامي بود. اين بازرسان از 15 ارديبهشت در اين پنج استان مستقر شدند و تا يكشنبه بعد در اين حوزه‌ها حضور داشتند. همچنين در خصوص ساير موارد نظارت كاملي را داشتند.

وي ادامه داد: از اين 15 حوزه كه در استان‌هاي ايلام،‌ خوزستان، گيلان، لرستان و سيستان و بلوچستان بودند، گزارش‌هاي خوبي داشتيم و د واقع شوراي نگهبان در اين حوزه‌ها نظارت ملموس‌تري داشتند.

سخنگوي شوراي نگهبان تصريح كرد: طبق گزارشاتي كه به دست ما رسيده است، از حدود 17 حوزه شكايتي نداشتيم و از بقيه حوزه‌ها نيز شكايت موردي داشته‌ايم و اين شكايات را نيز بررسي كرديم. همچنين قرار شد براي يكي دو حوزه مجددا بازرس بفرستيم كه فعلا اسامي اين حوزه‌ها را اعلام نمي‌كنيم.

كدخدايي اظهار كرد: پيش‌بيني مي‌كنيم بيش از يكي دو حوزه مشكل جدي نداشته و تا پايان وقت اداري هفته جاري نتايج بررسي صحت حوزه‌هاي انتخاباتي را به مردم اعلام خواهيم كرد.

سخنگوي شوراي نگهبان در ادامه اين نشست، در پاسخ به اين پرسش كه آيا بازرساني كه مجددا به حوزه‌هاي انتخابيه اعزام شده‌اند، مربوط به مرحله اول انتخابات بودند يا مرحله دوم؟ تصريح كرد: اعزام مجدد بازرسان براي مرحله دوم انتخابات بود.

خبرنگاري سوال خود را اين‌گونه مطرح كرد كه چه مشكلات ويژه‌اي احتمال داشت به وجود بيايد كه شوراي نگهبان بازرساني را مجددا اعزام كرد؟

كدخدايي پاسخ داد: ممكن است افراد ادعاهايي را داشته باشند؛ به همين دليل بازرساني را گذاشتيم زيرا برخي از كانديدا‌ها كه در انتخابات برنده نمي‌شوند نسبت به اعلام نتايج معترض مي‌شوند.

وي در پاسخ به پرسش خبرنگاري در مورد ارسال لايحه بودجه از مجلس به شوراي نگهبان نيز خاطرنشان كرد: تلاش اين است كه لايحه بودجه حين بررسي جزئيات و پس از تصويب هر بخش به صورت روزانه به شوراي نگهبان ارسال شود تا ما آن‌ را بررسي كنيم و در زمان معين نظر خود را نسبت به آن‌ اعلام كنيم.

خبرنگاري با اشاره به طرح نظارت بر نمايندگان سوال خود را اين‌گونه مطرح كرد كه هنوز اين مصوبه ايرادات قبلي را دارد و شوراي نگهبان در اين راستا چه اقداماتي را خواهد انجام داد؟

سخنگوي شوراي نگهبان پاسخ داد: تشخيص اينكه مصوبات مغاير با قانون اساسي است يا خير فقط با شوراي نگهبان است.

به گزارش ايسنا، كدخدايي در ادامه نشست خبري روز شنبه خود در پاسخ به سوالي مبني بر اينكه از نظر شوراي نگهبان آيا رييس مجلس مي‌تواند مصوبات غير قانوني را لغو كند؟ تصريح كرد: اين موضوع مربوط به شوراي نگهبان نيست. در واقع طبق اصل 138 قانون اساسي مصوباتي كه مغاير قانون اساسي است بايد براي تجديد نظر به دولت ارسال شود.

وي ادامه داد: اين نظر رييس مجلس براي دولت الزامي است. در واقع رييس مجلس هيچ‌گاه مصوبات را لغو نمي‌كند بلكه مصوبه را مغاير اعلام مي‌كند و آثار اين مغايرت طبق قانون درباره لغو مصوبه است بنا بر اين رييس مجلس مصوبه‌اي را لغو نمي‌كند.

خبرنگاري درباره آنچه كه آن را برخي حملات رسانه‌اي به شوراي نگهبان مي‌خواند، سوال كرد كه كدخدايي پاسخ داد: اين افراد شوراي نگهبان‌نوازي مي‌كنند. ظاهرا تعداد افرادي كه دوست دارند در امور ديگران دخالت كنند زياد شده است. در واقع بايد هر كسي در حوزه تخصص خود اعلام نظر كند.

خبرنگاري سوال خود را اين‌گونه مطرح كرد كه در مرحله اول انتخابات ادعايي شده مبني بر رد صحت انتخابات حوزه انتخابيه رامسر، تنكابن و فيروزكوه و دماوند و از سخنگوي شوراي نگهبان خواستار پاسخ شد كه كدخدايي در پاسخ به وي گفت: در هر دو حوزه، انتخابات به دليل تخلفاتي كه در برگزاري انتخابات از سوي نامزدهاي انتخاباتي صورت گرفته بود ابطال شد و در واقع اين موضوع بحث صلاحيت نبوده است.

سخنگوي شوراي نگهبان در پاسخ به اين سوال كه ارزيابي‌تان از انتخابات مجلس شوراي اسلامي در دور اول و دوم چيست، خاطرنشان كرد: انتخابات بسيار باشكوه و با حضور حداكثري و با مشاركت گسترده مردم برگزار شد. در واقع مردم هميشه در صحنه حضور دارند و انتخابات مجلس نهم اين آبرو را براي جمهوري اسلامي به ارمغان آورد. ما بايد خواستار ارتقاي فرهنگ عمومي باشيم و اصول رقابت را بپذيريم. در مباحث سياسي نيز بايد از خودسري‌ها عبور كنيم تا مشكلات حل شود.

خبرنگاري ارزيابي سخنگوي شوراي نگهبان از برگزاري رايانه‌اي انتخابات را خواستار شد كه كدخدايي پاسخ داد: انتخابات رايانه‌اي بسيار خوب بود. ما نيز حساسيت‌هاي بسياري نشان داديم كه در بعضي اوقات نگراني‌هايي را هم به وزارت كشور منتقل مي‌كرد ولي همكاران ما در وزارت كشور با آغوش باز اين نگراني‌ها را از سوي ما پذيرفتند و خوشبختانه در برگزاري انتخابات بسيار موفق عمل شد.

وي ادامه داد: ان‌شاالله انتخابات آينده رياست جمهوري به صورت تمام‌رايانه‌اي در سراسر كشور برگزار شود.

كدخدايي در پاسخ به سوال خبرنگاري مبني بر اينكه آيا در مرحله دوم انتخابات مجلس شوراي اسلامي در حوزه انتخابيه تهران شكايت‌هايي داشته‌ايم؟ گفت: خير، شكايت موثري نداشتيم.

وي درباره لايحه تجارت نيز اظهار كرد: اين لايحه، لايحه بسيار حجيمي است و در مواردي مورد ايراد اعضاي شوراي نگهبان قرار گرفته است. همچنين مجلس و دولت در اين راستا اقداماتي را انجام داده‌اند زيرا قانون تجارت بيش از 1200 ماده است. اعضاي شوراي نگهبان در اين رابطه نظري را داشته‌اند و منتظر نتيجه نهايي هستند كه طي دو روز آينده اعلام مي‌شود.

انتهاي پيام

  • شنبه/ ۲۳ اردیبهشت ۱۳۹۱ / ۱۳:۳۰
  • دسته‌بندی: حقوقی و قضایی
  • کد خبر: 91022313423
  • خبرنگار : 71429