يك كارشناس مسايل بينالملل با بيان اينكه گوگل استقلال علم خود را به پول عرب فروخته است، گفت: اقدام اخير گوگل در تاثیرپذيري از جهانی شدن كاپيتاليسم مطلق بوده و تنها به دنبال منافع مادي است و به نظر ميرسد که در اين راستا اگر میخواست میتوانست از اعراب پول بيشتري دريافت كند.
پيروز مجتهدزاده، استاد دانشگاه و کارشناس برجسته خلیج فارس در گفتوگو با خبرنگار سياسي خارجي خبرگزاري دانشجويان ايران درباره اقدام اخير سايت گوگل در تغيير عنوان خليج فارس گفت: با وجود ادعای نماینده گوگل در مصاحبه با رسانهاي در غیر سیاسی بودن آن تشکیلات، اقدام اخير گوگل كاملا سياسي است و نكته اساسي اين است كه اگر گوگل اقدام سياسي انجام نميدهد، چرا با پول عرب دست به تغییر نامهای جغرافیایی میزند که از دید علمی کاری کاملا خلاف اصول است.
وي ادامه داد: همچنين يكي از نكات اصلي درباره اقدام اخير گوگل اين است كه اگر اين تشكيلات فني و علمي است، چرا اينگونه اقدامات را انجام ميدهد و اگر سياسي است، چرا سیاسی بودنش را رسما اعلام نميكند؟ بايد به اين نكته توجه كرد كه ايالات متحده آمريكا با همه تضادهايي كه با ايران دارد، اسم خليج فارس را تغيير نميدهد زيرا بر اين باور است كه اختلافات موجود سیاسی است و لاجرم موقت و در عالم موقت بودنها نمیتوان دست به اقدامات همیشگي زد و از آنجا که نام خلیج فارس یک نام تاریخی است با کیفیت تغییرناپذیر بودن جغرافیائی نمیشود احترام به علم فدای احساسات ارزان سیاسی شود.
مجتهدزاده با بيان اينكه تاريخ و جغرافيا همواره بر اصالت علمی نام خليج فارس مهر تایید و تاکید گذاردهاند، اضافه كرد: حتي كشورهاي اتحاديه اروپا كه درباره موضوع هستهيي با ايران در تضاد و تنش هستند هيچ يك از آنها تلاش نميكنند كه نام خليج فارس را عوض كنند، برهمين اساس اقدام گوگل را باید حرکتی ارزان و اقدامی خلاف اخلاق و اصول دانست.
وي خاطرنشان كرد: اگر گوگل ادعا دارد که اقدامش سیاسی نیست و جنبه علمی دارد لزوما باید به سازمان ملل رجوع كند و دریابد كه اين سازمان در نوبتهاي مختلف اعلام كرده است كه نام اين منطقه خليج فارس است و اسم ديگري به جای آن نمینشیند. در واقع در اين باره تنها كاري كه گوگل ميتوانست انجام دهد اين بود كه علاوه بر مراجعه به اسناد و مدارك به دانشنامههاي بزرگ مانند بريتانيكا و غیره در اروپا و آمریکا مراجعه كند.
مجتهدزاده با اشاره به اعتراضات مردمي نسبت به اقدام اخير گوگل افزود: آنچه كه ايرانيان تاكنون عليه اين اقدام انجام دادهاند، مثبت بوده و ايران در اين باره كوتاهي نكرده است. متاسفانه در سالهاي گذشته برخي از ايرانيان با گوگل وارد بحث شده و ايميل هايي مبني بر راي دادن در جهت تغيير يا حفظ نام خليج فارس با آن تشکیلات رد و بدل کردند که همین امر سبب تشویق گوگل شد تا خود را در مقام داور بینالمللی مساله قرار دهد. در نتیجه این تشویقها بود که گوگل به خود اجازه داد تا بازار مکارهای در رابطه با نامیدن خلیج فارس راه بیاندازد و یک فرد عرب را به کار گیرد و طرحهای نظرسنجی حیرت انگیزی راه انداخت به این عنوان که همگان رای دهند. اگر رای به نام خلیج فارس بیشتر شد نام این دریا سر جای خود خواهد ماند و اگر رای به نام ساختگی برای خایج فارس بیشتر باشد آن نام تصویب خواهد شد. از همان طریق خلاف اخلاق به عدهای ایرانی که وارد این نمایش عوام فریبانه گوگل شدند تفهیم شد که اگر یک میلیون رای برای نام خلیج فارس جمع آوری کنند گوگل نام خلیج فارس را تایید خواهد کرد و این گونه زمینه را مهیا كرد كه کلاه دوخته شده را بر سر آن عده بنشاند.
اين کارشناس خلیج فارس در ادامه اظهاراتش افزود: در رایگیریهای آن فرد عرب تا اين اواخر راي به خليج فارس سهچهارم و راي به خليج عربي یک چهارم بوده است، اما ناگهان با پولهاي تزريقشده توسط اعراب، اين رايها تغيير پيدا كرد. از طرف دیگر آن عده ایرانی که مامور تهیه یک میلیون رای برای حفظ نام خلیج فارس شدند متنی را تهیه کردند در دفاع از فارسی بودن نام خلیج فارس که متاسفانه در آن جملاتی گنجانده شد ناشی از عقدههای کهنه قاجاری – پهلوی که تغییر نام خلیج فارس را بطور غیر مستقیم ناشی از تغییر نام کشور ما از "فارس" به "ایران" قلمداد كردند. ایرانیانی که متوجه این خطای بزرگ در کشاندن عقدههای سیاسی داخلی به روابط خارجی شدند از تهیه کنندگان آن متن خواستند که جملات فاجعه آمیز یاد شده را از آن متن حذف نمایند تا میلیونها ایرانی بتوانند امضای خود را پای آن بگذارند ولی خیره سریها مانع از اصلاح آن متن شد و یک میلیون رای مورد شرط گوگل چون واقعیت نپذیرفت گوگل به خود اجازه چنین اقدام ننگینی را داد.
وي ادامه داد: توصيه من به ايرانيان اين است كه وارد اينگونه بازيهاي گوگل و شرکتهای سود آور به بهای پشت پا زدن به اخلاق و اصول نشوند. در واقع نيت اصلي گوگل اين است كه نفس تغيير نام خليج فارس را در ميان ملل جهان جا بيندازد. از طرف دیگر حال که گوگل دست به این اقدام ناشایست زده است بهتر است که همان "عده" ایرانی که با گوگل وارد شرط رای یک میلیونی شدند دست از خیره سری بردارند و متن تهیه شده را از جملات ایران برباد دهنده تهی كنند و متنی کاملا ملی ایرانی را با منطق برنده استدلال های مستند آماده سازند و من اطمینان میدهم که میلیون ها ایرانی امضای محکم خود را بر پای چنان سندی شرافتمندانه خواهند گذارد و گوگل و دیگر دستاندرکاران توطئه تغییر نام خلیج فارس را شرمنده خواهند کرد.
اين كارشناس مسائل بينالملل، اضافه كرد: بايد با منطقی گویا و علمی به مبارزه با اقدام گوگل رفت، همانگونه كه در گذشته با موسسات و نهادهاي ديگر مانند دانشنامه کمبریج و نشنال ژئوگرافیک جهت تغيير نام خليج فارس برخورد شده، این بار نیز می توان نتایج درخشان حاصل كرد.
انتهاي پيام