رييس مركز فوق تخصصي باروري، ناباروري و سقط مكرر ابنسينا با اشاره به اينكه تشخيص ديررس بيماري شبه سرطاني اندومتريوز مشكلات فراواني را براي بيماران به همراه دارد نسبت به شيوع اندومتريوز در ميان دختران 10 تا 20 سال ايراني هشدار داد.
به گزارش خبرنگار«سلامت» خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، دكتر حميدرضا آخوندي در مراسم افتتاحيه نخستين كلينيك فوق تخصصي درمان اندومتريوز در مركز باروري و ناباروري ابن سينا با بيان اينكه تاسيس اين كلينيك حاصل يك برنامهريزي چندين ساله است ابراز اميدواري كرد: تمام مردم به ويژه بيماران از ثمرات چنين فعاليتي بهرهمند شوند.
وي با اشاره به اينكه ابتلا به اندومتريوز بيش از دو برابر ناباروري شيوع دارد، گفت: مجموع زوجهاي نابارور جهان به 80 ميليون نفر ميرسد و 176 ميليون زن در جهان به اندومتريوز مبتلا هستند.
رييس پژوهشگاه ابنسينا درباره هزينههاي درمان اين بيماري گفت: هزينه درمان سالانه اين بيماران در تمام جهان به 110 ميليارد دلار ميرسد كه از كل درآمد سالانه نفتي ايران بيشتر است.
وي با اشاره به شيوع بالاي اين بيماري گفت: جمعيت مبتلا به اندومتريوز اغلب در دهه دوم و سوم زندگي قرار دارند اما متاسفانه در ايران ابتلا به اين بيماري در ميان دختران 10 تا 20 ساله به ميزان بالايي مشاهده ميشود.
آخوندي همچنين با بيان اينكه علايم اندومتريوز همزمان با سيكل هورموني و ايام قاعدگي تشديد ميشود، اظهار كرد: شدت درد در اين بيماران به حدي است كه با مسكنهاي عادي برطرف نميشود.
رييس مركز فوقتخصصي درمان باروري و ناباروري ابنسينا با اشاره به اينكه هنوز علت اين بيماري به طور دقيق مشخص نشده است، گفت: فرضيات مختلفي درباره علت به وجود آمدن اين بيماري مطرح است به عنوان مثال بازگشت خون رحمي به داخل شكم و يا دستكاريهاي جراحي ميتواند زمينه توسعه اين بيماري را فراهم كند.
وي درباره اقدامات انجام شده در خصوص اطلاع رساني و شناخت اين بيماري اظهار كرد: حدود پنج سال است پژوهشگاه ابنسينا كارگاههاي متعددي درباره نحوه برخورد با اين بيماري برگزار كرده است اما مشكل اصلي كه در خصوص درمان بيماري وجود دارد مشكل بودن تشخيص آن است.
آخوندي جراحي را تنها راهكار درماني اندومتريوز دانست و گفت: بايد در نظر داشت كه با توجه به توسعه اين بيماري در شكم، تخمدان و دستگاه تناسلي تنها پزشك حاذق ميتواند اقدام به برداشتن بافت اندومتر نمايد.
وي با بيان اينكه تاسيس بانك فرآوردههاي بيولوژيك اندومتريوز و تاسيس بانك اطلاعاتي بيماران اندومتريوز از جمله اقداماتي است كه در زمينه تحقيقاتي اين بيماري انجام شده است.
رييس پژوهشگاه ابنسينا با اشاره به اينكه اين بيماري مشكلات فراواني براي بيمار به همراه دارد و زندگي وي را به طور كامل تحت تاثير قرار ميدهد، عنوان كرد: متاسفانه بسياري از دختران ما از ابتلاي خود به اين بيماري آگاه نيستند لازم است اطلاعرساني صحيحي در خصوص اين بيماري صورت پذيرد.
در ادامه اين نشست خبري دكتر سيد علي آذين عضو هيات علمي پژوهشگاه ابنسينا درباره جنبههاي رواني و اجتماعي ابتلا به اندومتريوز عنوان كرد: اندومتريوز بيماري پيچيدهاي است كه علاوه بر تهديد سلامت جسمي جنبههاي مختلف سلامت رواني و اجتماعي فرد را تحت تاثير قرار ميدهد.
وي ادامه داد: روابط خانوادگي، تعامل با همسر و فرزندان، قابليتهاي شغلي و غيبت از كار، مشكلات در روابط جنسي، اثرات رواني و اجتماعي ناباروري و محدوديت شركت در فعاليتهاي اجتماعي از جمله جنبههاي رواني و اجتماعي ابتلا به اندومتريوز هستند كه تحتالشعاع قرار ميگيرند.
اين متخصص پزشكي اجتماعي با بيان اينكه مجموعه اين عوارض، اعتماد به نفس و احساس ارزشمندي را در يك زن دچار آسيب ميكند، اظهار كرد: در كنار جنبههاي جسمي اين بيماري مبتلايان نيازمند به يك مجموعه مراقبتي و خدماتي هستند كه خود لزوم يك ديدگاه كلنگر و همكاري ميانرشتهاي را بيش از پيش ضروري مينماياند.
وي در پايان عنوان كرد: مركز ابنسينا با اعتقاد به لزوم حمايت جامعه از بيمار به طور همزمان خدمات مربوط به سلامت جنسي، مشاوره خانواده و درمان ناباروري احتمالي را نيز در اختيار وي قرار ميدهد.
انتهاي پيام