انجمن تئاتر كودك و نوجوان مراسم ويژه هفته بزرگداشت روز جهاني تئاتر را با اهداي مداليوم ويژه خانه تئاتر به منصور خلج برگزار كرد.
به گزارش خبرنگار بخش تئاتر خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، در مراسمي كه روز گذشته ـ 12 ارديبهشت ماه ـ در سالن اجتماعات خانه تئاتر برگزار شد، دكتر قطبالدين صادقي، نشان ويژه خانه تئاتر را به منصور خلج به خاطر سالها تلاش و كوشش در عرصه تئاتر كودك و نوجوان اهدا كرد.
صادقي در اين برنامه با اشاره به آشنايياش با منصور خلج از اوايل دهه 50 يادآور شد: هر چند ما از دوره دانشجويي يكديگر را ميشناختيم اما آشناييمان در كانون پرورش فكري بيشتر شد. خلج در كانون كارهاي بسيار زيادي انجام ميداد، مربي تئاتر بود، دست به قلم ميبرد و نشان داد تعريفي از فرهنگ نمايشي دارد و تعريف او وقف زندگياش و كارهاي پژوهشي به ويژه بر درامنويسان بود.
اين كارگردان تئاتر ادامه اداد: خلج جزو افرادي است كه پشت صحنه فعاليتهاي فرهنگي حضور دارند. كسي است كه كارهاي پژوهشي اساسي انجام ميدهد، كارهايي كه بدون انها فعاليتهاي عملي غلط است.
صادقي با اظهار تاسف از كمتوجهي نسبت به پژوهشهاي اساسي در ايران متذكر شد: خلج بيشترين فعاليتهايش را بر آثار اساسي پژوهشي متمركز كرده و در كنار آن كار خلاقه تئاتر هم انجام داده است.
به گفته او، يكي از نكات مثبت منصور خلج تمركز بر فعاليتهاي پژوهشي و اجرايي است.
صادقي در اين باره توضيح داد: نيازهاي اجتماعي اغلب ما را دچار پراكندهكاري ميكند ما به كمالگرايي خيلي كم بها ميدهيم و مدام از اين شاخه به آن شاخه ميپريم اما كارهاي تئوري خلج قابل تقدير است. او سالهاي بسياري از عمرش را بدون هياهو و جنجال در فرهنگ مملكت سپري كرده است.
كارگردان نمايشهاي«پيكرههاي بازيافته» و «اگر نرفته بودي» يكي از ويژگيهاي درخور ستايش منصور خلج را در فروتني، سادگي و به دور از هياهو بودن او دانست و خاطرنشان كرد: معمولا در جشنوارهها و رويدادهاي فرهنگي براي كساني كه به دور از هياهو فعاليت فرهنگي ميكنند كمتر بزرگداشت ميگيرند، اما جاي تقدير دارد كه امروز اين مراسم براي يكي از خادمان واقعي فرهنگ كه عمرش را بر اين مقوله گذاشته برگزار ميشود.
در ادامه اين سخنان منصور خلج با تقدير از توجه انجمن تئاتر كودك و نوجوان در برپايي اين بزرگداشت گفت: خوشحالم امروز وقتي اينجا قرار ميگيرم، تنها نيستم زماني ما تنها بوديم كساني كه كار تئاتر كودك ميكردند بسيار كم و نادر بودند اما امروزه از تماشاگر، سالن، اسيتيج، انجمن و ديگر امكانات برخورداريم.
او در پايان صحبتش اظهار اميدواري كرد: از تئاتر كودك و نوجوان در سراسر كشور محروميتزدايي شود و در جاي جاي مملكت از روستاهاي كوچك تا شهرهاي بزرگ همه بچهها از تئاتر كودك بهرهمند باشند.
به گزارش ايسنا، در اين برنامه سه تن از هنرمندان تئاتر كودك و نوجوان به جاي خواندن بيانيه با اجراي قطعاتي نمايش طنزآميز و فيالبداهه به مشكلات مختلف فعالان تئاتر كودك و نوجوان مانند نداشتن قرارداد تيپ، كم توجهي شوراي حمايت، كمبود سالن، تعدد جشنوارهها و ... پرداختند.
در بخش ديگري از اين برنامه رها آويژه هنرمند خردسال به اجراي سه قطعه موسيقي پرداخت.
اهداي هديهاي ويژه به رها آويژه توسط منصور خلج، پخش تيزر انجمن و خواندن يادداشتي از سوي عزتالله مهرآوران درباره منصور خلج و پخش تيزري درباره اين هنرمند و ... از ديگر بخشهاي اين برنامه بود.
در پايان اين برنامه حاضران با يكديگر عكس يادگاري گرفتند.
به گزارش ايسنا، اين برنامه با حضور هنرمنداني همچون داود كيانيان، يدالله وفاداري، محمد عاقبتي، فائزه فيض، صديقه حسن زاده، منوچهر اكبرلو و با اجراي ناصر آويژه برگزار شد.
انتهاي پيام