مدير عامل پالايشگاه گاز شهيد هاشمينژاد مشهد گفت: به ازاي هر ميليون متر مكعب گاز ترش دريافتي توليد گوگرد از سال 85 از 38.4 تن، به 40.2 تن در سال 90 رسيده است. به گزارش خبرنگار اقتصادي خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)- منطقه خراسان، حسني در نخستين همايش ملي توليد پايدار گاز به ميزباني شركت پالايش گاز شهيد هاشمينژاد مشهد، اظهار كرد: عليرغم اينكه از سال 85 هيچگونه تاسيسات به مجموعه پالايشگاه شهيد هاشمينژاد اضافه نشده، دريافت گاز ترش پالايشگاه شهيد هاشمينژاد از سال 85 تا 90 سير صعودي داشته است.
وي گفت: در بحث توليد گوگرد نسبت به برنامه همچنين نسبت به سال گذشته افزايش داشتهايم به طوري كه به ازاي هر ميليون مترمكعب گاز ترش دريافتي توليد گوگرد از سال 85 كه 38.4 تن بوده به 40.2 تن در سال 90 رسيده است. ميعانات گازي هم مصاديق گوگرد و گاز را داشته و هر سال نسبت به سال قبل ارتقاء داشتهايم.
او با اشاره به اينكه هر پالايشگاه براي اين كه توليد بيشتر داشته باشد بايد انرژي بيشتري مصرف كند، خاطر نشان كرد: پالايشگاه هاشمينژاد با توجه به رشد توليد در سالهاي گذشته كاهش مصرف انرژي را داشته به طوري كه در سال 85 نسبت گاز سوخت به گاز دريافتي 3.6 درصد در سال 89 ،2.7 و در سال 90 به 2.3 رسيده است.
وي افزود: اين موضوع در رابطه با انرژي برق هم اتفاق افتاده به طوري كه به ازاي هر ميليون مترمكعب در سال 85 از 8.7 به 6.7 مگابايت در سال 90 رسيده كه سير نزولي داشته را به همراه داشته است.
وي خاطر نشان كرد: در رابطه با اصلاح فرايندها از جمله اقدامات پالايشگاه شهيد هاشمينژاد بازنگري واحدهاي گوگرد بوده كه با سودآوري معادل 18 ميليارد تومان در سال، كاهش چشمگيري در آلودگي محيط زيست خواهيم داشت.
وي همچنين گفت: يكي از پروژهها كه به صورت 100 درصد بومي توسط پالايشگاه صورت گرفته، پروژه بازيافت HTDS است كه در حال حاضر راهاندازي شده كه با بازيافت آن روزانه 500 تا 800 متر مكعب آب داراي املاح بسيار بالا بازيافت ميشود و ميانگين 1600 مترمكعب آب مقطر توليد و صرفهجويي در مصرف سوخت به ميزان 3700 متر مكعب را در ساعت دارد.
او گفت: در رابطه با ضريب آمادگي واحدهاي تصفيه گاز، ضريب آمادگي واحدهاي تصفيه گاز طي سه سال اخير از 91.2 به 94.2 ارتقاء پيدا كرده كه مسلما ايدهآل ما 99 درصد است كه با توجه به طراحي قديمي واحدهاي پالايشي اميدواريم به اين ميزان دست يابيم.
انتهاي پیام