حامدحسن: اقتدار ايران، اقتدار جهان اسلام است

سفير سوريه در ايران اظهار كرد: آمريكا و غرب نگران توانمندي‌هاي ايران هستند، چون اقتدار جمهوري اسلامي ايران اقتدار جهان اسلام است، بنابراين خواهان نيرومند شدن جهان اسلام نيستند و در واقع آن‌ها با كل جهان اسلام رويارويي دارند.

سفير سوريه در ايران اظهار كرد: آمريكا و غرب نگران توانمندي‌هاي ايران هستند، چون اقتدار جمهوري اسلامي ايران اقتدار جهان اسلام است، بنابراين خواهان نيرومند شدن جهان اسلام نيستند و در واقع آن‌ها با كل جهان اسلام رويارويي دارند.

به گزارش خبرنگار خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، حامد حسن سفير سوريه در ايران در همايش تحولات سوريه با بيان اين‌كه «روابط جمهوري اسلامي ايران و سوريه از زمان انقلاب ايران استراتژيك بوده است» اظهار كرد: سوريه در كنار ملت ايران، با تمام توان در زمان جنگ تحميلي از ايران حمايت كرد و رابطه ايران و سوريه بر اصول ثابت و مشتركاتي ايجاد شده است.

وي در ادامه به موارد اشتراك بين جمهوري اسلامي ايران و سوريه كه باعث ايجاد محور سوريه – ايران شد، اشاره كرد و افزود: نقش سوريه و ايران در موفق نشدن پروژه‌هاي آمريكايي از جمله خاورميانه جديد بسيار با اهميت است و امروز به اين دليل سوريه مورد هدف قرار گرفته است.

وي با بيان اين‌كه «آنچه كه در سوريه اتفاق مي‌افتد، با تحولات منطقه تفاوت دارد» تصريح كرد: سوريه در پروژه مقاومت منطقه قرار گرفته است در حالي كه ديگر كشورها در پروژه مقابل قرار دارند. در سوريه 40 سال است كه قانون اساسي برقرار است و انتخابات پارلماني، رياستي و شوراها در حال برگزاري است.

حامد حسن با بيان اين‌كه «در سوريه، ملت هميشه نظم داشته‌اند و براي اقشار مختلف اصناف وجود دارد» افزود: در كنار حزب حاكم بر سوريه، جبهه‌اي متشكل از 10 حزب بر زندگي سياسي مردم سوريه تاثيرگذار هستند. در حالي كه در ديگر كشورهاي منطقه كه حركت بيداري اسلامي در آن‌ها شكل گرفته است، اين موارد ديده نمي‌شود و حتي قانون اساسي وجود ندارد.

وي با بيان اين‌كه «در سوريه غالب مردم از سياست مقاومت و سياست خارجي سوريه حمايت مي‌كنند» تصريح كرد: توطئه‌ها هيچ‌وقت موفق و پيروز نخواهند شد.

سفير سوريه در ايران با بيان اين‌كه «از ابتداي تحولات منطقه همه تلاش داشتند موجي در ميان ملت سوريه در مقابل حكومت ايجاد كنند» افزود: در سوريه موج حركت مردمي در خيابان وجود داشت، اما در حمايت از سياست‌هاي اصلاح‌طلبانه بشار اسد بوده است، از جمله اصلاحات سياسي، قانوني مربوط به احزاب و رسانه‌ها، انتخابات و...

وي با بيان اين‌كه «غربي‌ها مي‌خواستند عليه سوريه براي كانال‌هاي الجزيره، العربيه و BBC خبرسازي كنند» تصريح كرد: زماني كه رييس‌جمهور سوريه فرمان عفو داد و گفت سلاح‌ها را تحويل دهيد، وزير امور خارجه اعلام كرد كه سلاح‌هايتان را تحويل ندهيد، عربستان و قطر و تركيه هم در اين راستا موضع‌گيري كردند و بنابراين تلاش مي‌كردند تا چند جنگ در حوزه‌هاي سياسي، ديپلماسي، رسانه‌اي، اقتصادي، امنيتي و... عليه سوريه راه بيندازند و هدف از تمام اين توطئه‌ها شكست دادن سوريه بود و ضربه زدن به ملت سوريه و سياست مقاومتي كه دولت در پيش گرفت، اما آن‌ها با اراده ملت و رهبري سوريه و رياست‌جمهوري بشار اسد و همچنين حمايت‌هاي سوريه در منطقه و جهان، از جمله جمهوري اسلامي ايران، چين و روسيه ناكام ماندند.

حامد حسن با بيان اين‌كه «غرب به دنبال ايجاد نقشه جديد در منطقه خاورميانه است، تا با منافع خود همخواني داشته باشد» به عملكرد تركيه در رابطه با تحولات منطقه انتقاد وارد كرد و گفت: اردوغان خوب مي‌داند سوريه دروازه امپراتوري عثماني براي ورود به كشورهاي عربي در گذشته بوده است و امروز كوشش مي‌كند اين دروازه را به دست گيرد كه از اهميت بالايي برخوردار است.

وي با اشاره به اين‌كه «براي آمريكا و غرب امنيت اسرائيل، منافع نفتي و گازي و راه‌هاي انتقال آن‌ها از اهميت برخوردار است» تصريح كرد: هدف آمريكا و غرب سيطره بر ثروت اقتصادي و طبيعي منطقه است و آن‌ها نگران توانمندي‌هاي ايران هستند چون اقتدار جمهوري اسلامي ايران اقتدار جهان اسلام هستند، بنابراين خواهان نيرومند شدن جهان اسلام نيستند و در واقع آن‌ها با كل جهان اسلام رويارويي دارند.

حامد حسن تاكيد كرد: ما از مسلمانان و اعراب دعوت مي‌كنيم، متوجه خطرات باشند و از ترك‌ها مي‌خواهيم متوجه سياست‌هاي خطرناك اردوغان باشند.

وي با اشاره به اهميت بيداري اسلامي در منطقه اظهار كرد: ما پاسخ مثبت به طرح اتحاديه عرب داديم و از ناظران استقبال كرديم، اما آن‌ها عقب‌نشيني كردند و گزارشي را كه با منافع آن‌ها همراه نبود، رد كردند.

سفير سوريه در ايران افزود: اميدواريم با همكاري سوريه و جمهوري اسلامي ايران و رهنمودهاي رهبر جمهوري اسلامي ايران، شاهد شكل‌گيري نظام بين‌المللي نوين در جهان باشيم كه تكثرگرا است و قطب‌هاي متفاوت دارد و باعث عقب‌نشيني سلطه‌گري آمريكا در جهان عرب مي‌شود.

به گزارش ايسنا در ادامه اين جلسه، عفيف يوسف حيدر، استاد علوم سياسي دانشگاه دمشق در جواب سوال يكي از دانشجويان در مورد نحوه اصلاحات در قانون اساسي سوريه گفت: در سوريه قوانيني داريم كه تصويب شده‌اند و روند اصلاحات كليك بر روي يك دكمه نيستند. بلكه قانون‌هايي كه تا به حال حاكم بوده است، لغو شده و يك قانون اساسي جديد در سوريه داريم كه پس از برگزاري رفراندوم در سوريه تصويب شده است و در واقع اين يك اصلاح حقيقي بر نظام سياسي حاكم بر سوريه است.

انتهاي پيام

  • سه‌شنبه/ ۵ اردیبهشت ۱۳۹۱ / ۱۵:۴۳
  • دسته‌بندی: سیاست خارجی
  • کد خبر: 91020502832
  • خبرنگار : 71381