با تلاش هفت ساله محققان

دستگاه مین‌یاب در كشور ساخته شد

محققان كشور پس از 7 سال تحقيق و مطالعه موفق به ساخت دستگاه مين‌ياب موادياب PK200 براي پاكسازي مناطق آلوده به مين شدند.

محققان كشور پس از 7 سال تحقيق و مطالعه موفق به ساخت دستگاه مين‌ياب موادياب PK200 براي پاكسازي مناطق آلوده به مين شدند.

مهندس کامبیز گلشنی، مدیرعامل شرکت سازنده اين دستگاه در گفت‌وگو با خبرنگار فناوري خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، با بیان اینکه "مین یاب مواد یاب PK200"دو کیلو و 750 کیلوگرم وزن دارد، گفت: آنچه این مین یاب را از سایر مین‌یابهای ساخته شده در دنیا متمایز می‌سازد، استفاده از تکنولوژی منحصر به فرد آشکارسازی بر اساس شناسایی مواد منفجره است.

وی به برخي ویژگی‌های دستگاه مین‌یاب موادیاب اشاره و اضافه کرد: این دستگاه بر اساس شناسايی پیوندهای مولکولی مواد منفجره استفاده شده در ساختار مین، به افشای مکان دفن مین می‌پردازد که در عملیات پاکسازی نیز به ازای هر مین، 150 گلوله و ترکش پیدا می‌کند.

وی با بیان این که تنوع خاک و نویزهای حاصل از امواج دکل‌های فشار قوی و ایستگاه‌های مخابراتی، رطوبت و افزایش یا کاهش دما تاثیری در عملکرد دستگاه مين ياب محققان ندارد، تصریح کرد: "مین یاب PK200" قادر است تا عمق 10 متری و بسته به نیاز تا عمق 80 متری زیر خاک به شناسایی مین پرداخته و آشکارسازی مین‌های پلاستیکی ضد نفر همچون M14 و سوزنی را که تا کنون در عمق های پایین‌تر از 30 سانتی متری مقدور نبوده، در عمق 6 متری و حتی اعماق بسیار پایین‌تر شناسایی کند.

وي با بیان این که با این دستگاه، ضریب اطمینان پاکسازی مين به بالاترین حد خود مي‌رسد، ادامه داد: اين مين‌ياب با شناسايی تقریبی مسیر وجود مین به کاربر کمک می‌کند مسیر پاکسازی را برای حرکت و شناسايی مکان دقیق مین انتخاب کند.

مدیر عامل شرکت سازنده دستگاه مين‌ياب، هزینه ساخت هر دستگاه را بیش از 170 میلیون ریال اعلام کرد و گفت: تا کنون 10 نمونه از این دستگاه ساخته شده و مراحل آزمایشی را با موفقیت پشت سر گذاشته شده است.

وی با بیان این که به علت عدم شناسایی هرگونه ترکش و فلزات محیط توسط مین یاب PK200 سرعت پاکسازی بسیار بالا رفته ، در صورت عملیاتی شدن این دستگاه را تحول و انقلاب عظیمی در امر پاکسازی مناطق آلوده به مین در جهان عنوان کرد.

اين محقق با يادآوري اين كه ایران دومین کشور آلوده به مین در دنیا به شمار مي‌رود، ابراز اميدواري كرد با بكارگيري اين دستگاه در مناطق آلوده به مين، شاهد پاكسازي اين مناطق و كاهش شمار مجروحان حاصل از انفجار مين باشيم.

انتهاي پيام

  • دوشنبه/ ۴ اردیبهشت ۱۳۹۱ / ۰۷:۰۳
  • دسته‌بندی: علم
  • کد خبر: 91020401696
  • خبرنگار :