رييس مركز ديپلماسي عمومي و رسانهيي وزارت خارجه ايران با اشاره به تحريم نفتي ايران تصريح كرد: آمریکا با اعمال تحریمها علیه ایران میخواهد در سیستم اقتصادی کشورهاي رقيبش خلل ایجاد کند.
به گزارش خبرنگار اعزامی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) به زاگرب، رامین مهمانپرست، سخنگوی وزارت امور خارجه ایران در مصاحبه مطبوعاتی در حضور خبرنگاران انجمن خبرنگاران کرواسی درباره سیاست خارجی ایران و توسعه مناسبات با کشورهای بالکان به ویژه کرواسی صحبت کرد.
او با تاکید بر این که ظرفیتهای زیاد برای همکاری بین ایران و کرواسی وجود دارد اظهار کرد: راه خروج از بحران مالی کنونی یافتن ظرفیتهای اقتصادی جدید و افزایش همکاریهای تجاری و سرمایهگذاری است.
مهمانپرست با اشاره به این که در شرایطی که رشد اقتصادی در کشورها به ویژه اروپا پایین بود، در ایران رشد اقتصادی شش و دو دهم درصد داشتیم افزود: در این شرایط ایران بزرگترین طرح اصلاح اقتصادی خود را آغاز کرده است و در مدت 5 سال يارانه کالاها حذف خواهد شد.
وي توضیح داد: در سال اول 60 میلیارد دلار درآمد حاصل از حذف يارانهها برای توسعه کشور به کار گرفته شد و پایان امسال این رقم به 90 میلیارد دلار و در پایان 5 سال به 130 تا 150میلیارد دلار خواهد رسید.
سخنگوی وزارت امور خارجه ایران با اشاره به این که بودجه امسال دولت ایران 500 میلیارد دلار است و این نشاندهنده ظرفیت بالای اقتصادی کشور است، گفت: این اتفاقها در زمانی رخ میدهد که بزرگترین تحریمهای اقتصادی علیه ما وجود دارد.
او با بیان این که همه کشورها برای توسعه اقتصادی، دنبال بازار هستند و ایران بازار خوبی در منطقه است که مکان دسترسی به بازار کشورهای اطراف را فراهم میآورد تصریح کرد: با افزایش همکاریهای توریستی بین ایران و کرواسی همکاریهای تجاری و اقتصادی افزایش خواهد یافت و ارتباط رسانههای دو کشور در این راستا بسیار موثر خواهد بود.
مهمانپرست در ادامه در جواب سوالی در رابطه با احتمال حمله اسراییل به ایران افزود: ایران عضو سازمان انرژی اتمی است و ان. پی. تی را امضا کرده است اما آیا بر اساس اهداف ان. پی. تی کشورهایی که سلاح هستهيی داشتهاند سلاحهایشان را از بین بردهاند؟ چه کسانی بر خلاف اصل منع اشاعه سلاح هستهيی این سلاح را در اختیار رژیم صهیونیستی قرار دادند؟ و چرا وقتی بر اساس گزارشات آژانس ایران هیچ انحرافی از مسیر فعالیت هستهيی صلحآمیز نداشته است و بالاترین مقام ایران، مقام معظم رهبری فتوا دادهاند استفاده و دنبال سلاح هستهيی رفتن حرام است هنوز مدعی هستند که امکان دارد در آینده فعالیتهای ایران به سمت تولید سلاح هستهيی برود که این حرفی غیرمنطقی است.
رييس مركز ديپلماسي عمومي و رسانهيي وزارت خارجه ايران افزود: وقتی از مسوولان آژانس میپرسیم چرا از سایتهای هستهيی رژیم صهیونیستی بازدید نمیکنید، میگویند رژیم صهیونیستی عضو آژانس نیست؛ آیا هرکس عضو آژانس نباشد و ان. پی. تی را امضا نکرده باشد هر کار بخواهد میتواند انجام دهد.
وی با اشاره به آخرین گفتوگوهای ایران و 1+5 اظهار کرد: همه این اجلاس را مثبت ارزیابی کردند و اعلام کردند فعالیتهای هستهيی صلحآمیز ایران را به رسمیت میشناسند و ما مجددا اعلام میکنیم با هر گونه سلاح کشتار جمعی از جمله سلاح هستهيي مخالف هستیم و همه کشورها میتوانند از دانش هستهيی برای اهداف صلحآمیز استفاده کنند.
مهمانپرست تصریح کرد: کسانی که تهدید به جنگ میکنند و دست به جنگ روانی میزنند خود با مشکلات جدی مواجه هستند و ما احتمال وقوع جنگ را بسیار بسیار ضعیف میدانیم چون رژیم صهونیستی هیچ وقت مثل امروز ضعیف نبوده و ایران هیچ وقت مثل امروز قوی نبوده است و کشوری که قدرت دفاع از خود را داشته باشد احتمال وقوع جنگ را کاهش و ثبات و صلح را افزایش میدهد.
وی همچنین در پاسخ به پرسشی در رابطه با تحریمهایی که کرواسی نسبت به ابران اعلام کرده است، گفت: کشورهای غربی به نوعی تبلیغ میکنند که تحریمها به خاطر فعالیت هستهيی ایران است در حالی که تحریمها از 30 سال پیش وجود داشته و آن زمان ما فعالیت هستهيی نداشتیم و ریشه اصلی تحریمها از سوی آمریکا و غرب این است که با استقلال ما مخالف هستند و ما متوجه فشارهایی که به کرواسی میآورند هستیم و در ضمن به این کشور نفت صادر نمیکردیم که بخواهد قطع شود.
رييس مركز ديپلماسي عمومي و رسانهيي وزارت خارجه ايران با اشاره به این که در 10 تا 15 سال آینده قدرتهای نوظهور اقتصادی مثل چین، هند، ژاپن، کره، روسیه، کشورهای عضو اتحادیه اروپا و.. خواهیم داشت که نیازمند تامین انرژی در مسیر توسعه خود هستند و آمریکا آنها را رقیب اقتصادی خود میداند، افزود: با توجه به این که رشد اقتصادی کشورها بستگی به میزان تامین انرژی دارد آمریکا با اعمال تحریمها علیه ایران میخواهد در سیستم اقتصادی این کشورها خلل ایجاد کند.
دستيار ويژه وزير خارجه ايران با اشاره به این که ایران دومین دارنده ذخایر بزرگ گاز و چهارمین دارنده ذخایر بزرگ نفت جهان است، تصریح کرد: کشورهایی که میخواهند رشد اقتصادی داشته باشند برای تامین انرژی به ایران نیاز دارند و آمریکا میخواهد به بهانه برنامه هستهيی ایران رقبای اقتصادی خود را حذف کند.
سخنگوی وزارت امور خارجه ایران در جواب این سوال که ایران در مذاکرات استانبول اعلام آمادگي كرد غنيسازي را در سطح 20 درصد متوقف کند؟ گفت: باید صبر کرد مذاکرات انجام شود و ببینیم به چه توافقاتی میرسیم؛ البته دو طرف برای ادامه گفتوگوها و همکاری در موضوعات مختلف اعلام آمادگی کردهاند و مذاکرت در فضای سازنده انجام شده و ان. پی. تی مبنای همکاریها قرار گرفته است.
او افزود: ما نسبت به ادامه مذاکرات خوشبین هستیم و میخواهیم حقوق ما را به رسمیت بشناسند و این را در عمل ثابت کنند.
واردات کالا از 100 شرکت اروپایی قطع میشود
مهمانپرست در رابطه با تحریم 100 شرکت اروپایی توسط ایران با اشاره به این که سال جدید با عنوان حمایت از تولید داخلی نامگذاری شده است، توضیح داد: برای حمایت از تولیدات داخلی هر کالایی که در داخل نمونه آن تولید شود را وارد نمیکنیم و طبق بررسیها واردات کالا از 100 شرکت اروپایی قطع میشود.
وي همچنین در رابطه با این که ایران صدور نفت به چه کشورهایی را تحریم کرده است؟ گفت: در مرحله اول فرانسه و انگلیس حذف شدند و سپس یونان و اسپانیا که توانایی پرداخت مبلغ لازم را نداشتند؛ البته آلمان هم در این فهرست قرار گرفته است که هنوز اعمال نشده است. پس کشورهایی که به هر دلیل از جمله تحریم بانکی موفق به پرداخت مبلغ لازم نشوند حذف می شوند.
انتهای پیام