مراسم تشييع و تدفين استاد حسين سمندري، يكي از بزرگترين نوازندههاي دوتار كشور، در شهرستان باخرز برگزار شد و پيكر اين استاد شهير در قطعهي هنرمندان آرام گرفت.
به گزارش گروه دريافت خبر ايسنا، در اين مراسم كه نمايندهي مردم شهرستانهاي تايباد، باخرز و تربت جام در مجلس شوراي اسلامي، امام جمعهي اين شهرستان، رييس ادارهي موسيقي استان خراسان رضوي، مسؤول انجمن موسيقي استان، هنرمندان سينما، تئاتر و تلويزيون و موسيقيدانان شهرهاي مختلف استان در آن حضور داشتند، پيام تسليت خانهي موسيقي كشور در ابتداي مراسم توسط مجتبي قيطاقي، پژوهشگر موسيقي و رييس انجمن موسيقي استان، خوانده و اين ضايعه به اهالي ادب و هنر كشور تسليت گفته شد.
مجتبي قيطاقي با بيان اينكه بزرگترين موسيقيدان دنيا يهودي منوهين با تمام افتخارات خود، آرزوي داشتن دست و پنجهي استاد سمندري را دارد از ارزش هنر اين استاد پيشكسوت تجليل كرد.
حمزه آزاد ـ رييس ادارهي فرهنگ و ارشاد اسلامي تايباد ـ نيز با تقدير از حضور گستردهي مردم، بخصوص هنرمندان در مراسم تدفين استاد سمندري، هجران گل سرسبد هنر و فرهنگ استان و يكي از بزرگترين هنرمندان كشور را به هنرمندان تسليت گفت و استاد سمندري را از جمله هنرمندان كشور دانست كه تخصص، تدين و تعهد در وجود او مثالزدني بود.
وي شهرت فراوان استاد در سطح بينالمللي، شعر اخوان ثالث در وصف حسين سمندري و همچنين حضور او در جشنوارههاي بينالمللي در كشورهاي اروپايي مانند فرانسه، ايتاليا و آلمان و كشورهاي خاورميانه و كشورهاي اسلامي و شهرهاي بزرگ ايران اسلامي را دليل تخصص و ارزش بالاي هنر اين استاد دانست و رفتار نيك و حسنه و حسن خلق، مناعت طبع، مردمداري، مهماننوازي، قناعت و دينداري و تعهد را نشانهي تدين و تعهد آن مرحوم دانست.
دبير شوراي فرهنگ عمومي شهرستانهاي تايباد و باخرز در ادامه از پژوهشگران عرصهي موسيقي و فعالان اين حوزه خواست تا نسبت به تهيهي كتاب زندگينامه و خدمات اين استاد و همچنين جمعآوري آثار موسيقي ضبط شده از استاد سمندري در داخل و خارج كشور اقدام كنند و شوراي شهر و شهرداري نيز يكي از ميدانهاي بزرگ شهر را به نام اين چهرهي ماندگار عرصهي فرهنگ و هنر شهرستان نامگذاري و تنديسي از او نصب كنند.
حجتالاسلام غفاري، امام جمعهي شهرستان باخرز، اهتمام به تقويت موسيقي مقامي و محلي منطقه را كه با فطرت انسانها سازگار است، بسيار مهم دانست و از خدمات استاد سمندري به موسيقي كشور، بخصوص مناقب پيامبر و اهل البيت (ع) تجليل كرد.
غلامرضا اسداللهي، نمايندهي مردم منطقهي باخرز، تايباد و تربت جام در مجلس، نيز با تسليت گفتن درگذشت اين استاد بزرگ هنر كشور به جامعهي بزرگ هنرمندان، تواضع، قناعت، رفتار نيك و اخلاق بسيار خوب او را يادآور شد و از مجموعهي فرهنگي كشور، بخصوص وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي خواست تا بيشتر به وضعيت معيشتي هنرمندان توجه كند.
او وجود نام استاد سمندري را براي شهرستان باخرز بسيار با اهميت دانست و افزود: بايد تلاش شود با تجليل از اين استاد بينظير بر غناي فرهنگ و ادب شهرستان افزوده شود.
جواد حياتي ـ رييس ادارهي موسيقي استان خراسان رضوي ـ نيز در ادامهي اين مراسم مرحوم سمندري را يكي از خادمان و چهرههاي تأثيرگذار ادبيات شفاهي استان دانست و درگذشت استاد سمندري را به مثابه از بين رفتن بخشي از ادبيات شفاهي استان دانست.
او از سوي مديركل فرهنگ و ارشاد اسلامي خراسان رضوي اين ضايعه را به همهي هنرمندان كشور و بخصوص هنرمندان اين منطقه تسليت گفت.
استاد ابراهيم شريفزاده، زوج هنري استاد فقيد حسين سمندري، كه تقريبا در همهي اجراهاي مشهور با او بود، در اين مراسم حاضر بود. غلامحسين غفاري از خوانندگان تربت جام و حسين اعتصامي از منقبتخوانان باخرز قطعات كوتاهي براي شادي روح استاد اجرا كردند.
در پايان اين مراسم نيز زندگينامه و افتخارات هنري مرحوم استاد حسين سمندري توسط شيباني، از معتمدان و رييس هيات امناي مسجدجامع امام علي (ع) شهرستان باخرز، خوانده شد.
انتهاي پیام