بيشتر منابع انتشار نور از شمع گرفته تا نمايشگرهاي رايانه از هر زاويه به يك شكل ديده ميشوند؛ اما محققان دانشگاه فني ماساچوست از ساخت يك منبع نوري جديد خبر دادهاند كه تنها كمي از موي انسان ضخيمتر است.
به گزارش سرويس فناوري خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، اين فيبر از درخششي با تفاوت قابل كنترلي از مناظر مختلف برخوردار است.
به گفته دانشمندان كه پژوهش آنها در مجله Nature Photonics منتشر شده، اين فيبر امكان بافت نمايشگرهاي سهبعدي را از فيبرهاي منعطف بوجود آورده كه به طرح ريزي اطلاعات مختلف براي چشمان چپ و راست بيننده خواهد پرداخت.
اين فيبر همچنين ميتواند براي دستگاههاي پزشكي نازك بكار رفته تا بافت آسيبديده را بدون تماس با بافت سالم، درخشان و تركيبات درماني را فعال كند.
اين فيبر جديد از يك هسته توخالي برخوردار بوده كه در اطراف آن لايههاي جايگزين مواد با ويژگيهاي نوري مختلف قرار گرفتهاند كه در كنار هم مانند آينه عمل ميكنند. در هسته آن يك قطره از مايعي وجود داشته كه ميتواند در فيبر بالا و پائين برود. در زمان دريافت انرژي توسط قطره، از خود نور ساطع ميكند. اين نور بين آينهها به جلو و عقب رفته و از هسته مانند يك پرتو ليزر 360 درجه ظاهر ميشود.
در اطراف هسته چهار كانال پر از بلور مايع قرار داشته كه درخشش نور ساطع شده از آنها متفاوت است و هر كانال بلور مايع با دو كانال الكترود موازي با آن كنترل ميشود. با وجود پيچيدگي اين ساختار، اين فيبر تنها 400 ميكرومتر است.
به عنوان يك فناوري نمايشگر، اين فيبرها از اشكالات واضحي برخوردار بوده كه طبق آن تنها قادر به ارائه يك پيكسل تصوير هستند. محققان براي مفيدتر كردن اين فيبرها بر روي اين امكان در حال كار هستند كه يك پيكسل بتواند با چنان سرعتي به جلو و عقب نوسان داشته باشد كه بيننده يك خط را مشاهده كند.
انتهاي پيام