در كتابهاي درسي دوران دبستان شعري بود از پروين اعتصامي به نام " اشك يتيم". آن وقتها نميدانستم چرا تا اين حد از خواندن اين شعر احساس غمانگيزي به من دست ميدهد، امابعدها هم با خواندن ضرب المثل معروف « تو نيكي ميكن و در دجله انداز» فهميدم كه ايرانيها به خاطر حس نيكوكاري و مهمان نوازي نميتوانند غم يكديگر را ببينند.
اينها را گفتم تا به اينجا برسم كه 14 اسفند روز احسان و نيكوكاري است، همان روزي كه خداوند نيز در آيهاي فرمودهاند « احسان كنيد زيرا خداوند نيكوكاران را دوست دارد» بنابراين شايد لازم باشد همه روزها را به اين روز نامگذاري كرد تا هيچ نيازمندي براي رفع نيازش، مجبور به حراج آبرويش نباشد.
به گزارش خبرنگار دين و معارف اسلامي خبرگزراي دانشجويان ايران(ايسنا)، گاهي در هياهو و گرفتاريهاي معمول روزمره، از نيازمندي سخن گفته ميشود، اما ممكن است شرايط اقتصاديمان آن قدر مطلوب نباشد كه بتوانيم مشكلي را حل كنيم. درحالي كه اگر « همتي» شده و كمكهاي خالص كوچك و قطرهاي دركنار هم جمع شوند، دريايي پديد آيد كه غم و غصهاي را از دل نيازمندي پاك كند.
خيريه مجازي «همت»، كه عدهاي جوان پرشور و اكثرا رسانهاي علاقهمند به كار خير آن را راهاندازي كردهاند، با هدف گردآوري اين قطرههاي كوچك كنار هم و رساندن آن به نيازمندان شكل گرفته و در اين راستا پس از شناسايي و يا معرفي نيازمندي از طرف اعضا و يا دوستان، در پايگاه اينترنتي www.sandoghhemat.ir فراخوان ميدهند و سپس همه دوستان و آشنايانشان را بسيج كرده تا همان درياي همت شكل بگيرد.
اين خيريه در مدت فعاليت شش ماهه خود توانسته بيش از 45 مورد كمك به افراد نيازمند داشته باشد كه شامل "تهيه جهيزيه براي خانوادههاي نيازمند" و " اعطاي کمکهاي بلاعوض براي مصارف دارويي و درماني" و " تهيه وسايل منزل براي افراد نيازمند" ميشود.
با توجه به اينكه شيوه كاري اين خيريه بر اساس شناخت شخصي دوستان از همديگر و مدل شبكهاي-رفاقتي است، فراخوان از طريق پيامكها و ايميلهاي شخصي و همچنين سامانه پيامك براي برخي اعضا ارسال ميشود و با اعلام زمان موردنظر و شماره حساب، كمكها جمعآوري شده و به فرد معرفي كننده تحويل داده ميشود. البته حضور افرادي كه از طريق اينترنت با خيريه آشنا شده و كمك ميكنند نيز كم نيست، به همين دليل تعداد اعضاي اين خيريه مشخص نيست اما آنقدر هست كه هفتهاي يك تا دو مورد نيازمند اعلام و كمكها جمع آوري ميشود و اينگونه بوده است كه تاكنون اين گروه اوليهي اهالي رسانه توانستهاند بيش از 60 ميليون تومان كمك جمعآوري و به بدست نيازمندان برسانند.
حداقل مشاركت در اين كار همان مطالعه پيام و ايجاد دغدغه معنوي است حتي اگر منجر به مشاركت مادي نباشد و چشم انداز اعضاي خيريه همت، روزگار آرماني است كه هيچ نيازمندي براي رفع نيازش، مجبور به حراج آبرويش نباشد كه اين جز در سايه اعتقاد راسخ، دغدغه مندي و تلاش براي رفع نياز محرومان و نيازمندان جامعه محقق نميشود.
انتهاي پيام