معاون بهداشتي وزير بهداشت با تاكيد بر لزوم بهرهمندي از محيطي با بهداشت مناسب گفت: درصد بالايي از بيماريهاي واگير و غيرواگير با رعايت بهداشت محيط كاهش مييابند.
به گزاش خبرنگار بهداشت و درمان ايسنا، دكتر عليرضا مصداقي نيا در مراسم رونمايي از دستاوردهاي مشترك مركز سلامت محيط و كار وزارت بهداشت و پژوهشكده محيط زيست دانشگاه علوم پزشكي تهران گفت: بهداشت محيط يكي از مهمترين اركاني است كه اگر به صورت مناسب به آن پرداخته شود بار بسياري از بيماريها كاهش خواهد يافت.
وي تاكيد كرد: با رعايت بهداشت محيط، درصد بالايي از بيماريهاي واگير نظير بيماريهاي رودهاي و اسهالها كاهش مييابد. بيماريهايي نظير سالك، مالاريا و ... نيز به بهداشت محيط وابسته هستند.
وي افزود: بسياري از بيماريهاي غيرواگير نيز به بهداشت محيط مربوط ميشوند اما متاسفانه به اين موضوع كمتر پرداخته شده است. بالاترين ميزان مرگ ومير ميان مردم كشور مربوط به بيماريهاي قلبي عروقي است به طوري كه حدود 50 درصد مرگها به علت بيماريهاي قلبي عروقي رخ ميدهد. تصادفات نيز بار دوم مرگ و مير در كشور را شامل ميشوند به اين ترتيب تعدادي از جوانان و نوجوانان به علت تصادفات دچار مرگ و يا مصدوميت ميشوند.
وي افزود: سرطانها نيز عامل سوم بار بيماريها در كشور هستند. بيماريهاي تنفسي نيز به عنوان عامل چهارم مرگ و مير در كشور مطرحند. در مجموع درصد بالايي از مرگ و ميرهاي كشور به علت اين چهار بيماري است. تاثير عوامل محيطي بر روي اين چهار بيماري شناخته شده است.
معاون بهداشت وزير بهداشت با تاكيد بر اهميت بهداشت محيط و كنترل آلايندههاي زيست محيطي ادامه داد: وزارت بهداشت كنترل بيماريهاي غيرواگير را پيگير است. بايد بتوانيم سياست گذاران سلامت، صنعت، اقتصاد و همچنين مجلس كشور را متقاعد كنيم كه بهداشت محيط مسئله اصلي در مباحث سلامتي است.
مصداقي نيا افزود: متاسفانه دپارتمانهاي بهداشت محيط در دانشگاههاي مختلف علوم پزشكي كمتر به چنين مسائلي ميپردازند. بايد راهكارهايي پيدا كنيم تا بتوانيم باري از بيماريهاي غيرواگير برداريم.
انتهاي پيام